Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Jedno 10x...
Kanali su tu uredno složeni
problem je samo u saltanju kanala
Nece da radi +- 1 kanal nego ih menja po nekoj čudnoj logici.
Caa sam pomišljao da je daljinski neispravan.

Ako imaš opciju daljinskog upravljača preko telefona, probaj pa vidi da li se isto ponaša.

I jos jedno pitanjce dok ne instaliram programe na njemu
Da napomenem opet c805 je u pitanju
Konekcija iphone airplay seckaju mi snimci preko istog u 4 k 60fps? Jel ne neko imao problem sa tim

Da li se na C805 lista instaliranih aplikacija može prikazati u više redova umesto u jednom i, ako može, kako?
Jedino u opcijama accounts ( tvoj acc gore levo na pocetnom ekranu ) "Manage accounts" pa na tvom Google TV acc da ukljucis "Apps-only mode".
Ili u All settings / Accounts and sign-in / tvoj Google TV acc / Apps-only mode.
Ali time gubis Google-s recommendations na pocetnom ekranu.

Poslednja izmena:
Jedino u opcijama accounts ( tvoj acc gore levo na pocetnom ekranu ) "Manage accounts" pa na tvom Google TV acc da ukljucis "Apps-only mode".
Ili u All settings / Accounts and sign-in / tvoj Google TV acc / Apps-only mode.
Ali time gubis Google-s recommendations na pocetnom ekranu.
Hvala. Ovako bi bilo super, jedino što me nervira je što nema Google Play Store na listi aplikacija, pa moram da ga tražim u Settings>Apps svaki put, što malo smara. Ima li neka opcija da se u "Apps-only mode" ubaci i Google Play Store?

Hvala. Ovako bi bilo super, jedino što me nervira je što nema Google Play Store na listi aplikacija, pa moram da ga tražim u Settings>Apps svaki put, što malo smara. Ima li neka opcija da se u "Apps-only mode" ubaci i Google Play Store?
Ima resenja. Stavi u Quick panel u Apps Google Play Store (Opcija Edit).
IMG_26-10-2024_23-49-16_8.1.011.jpg
IMG_26-10-2024_23-55-00_8.1.011.jpg

Što ne napraviš prečicu na daljinskom sa button mapperom.
Nisam razmišljao o ovoj mogućnosti, mora malo da proguglam kako se to radi.
Ima resenja. Stavi u Quick panel u Apps Google Play Store (Opcija Edit).
Pogledajte prilog 464106
Pogledajte prilog 464108
Kod mene se ne vidi ni u Quick Panelu, nema ga pod "edit" da bih mogao da ga izaberem.

U stvari, sadkad vratim sve nazad, Google Play se ne vidi ni kad su aplikacije prikazane u jednom redu, ali tada makar ima ona lupa preko koje tražim aplikacije. U Apps only modu nema ni te lupe.

Poslednja izmena:
Nisam razmišljao o ovoj mogućnosti, mora malo da proguglam kako se to radi.

Kod mene se ne vidi ni u Quick Panelu, nema ga pod "edit" da bih mogao da ga izaberem.
Ima ga. Kad udjes u Edit pomeraj udesno i nacices Play Store. Samo ga cekiraj.
Sta ces famozni Google TV. Mozda lepse izgleda od Android TV-a ali su ga zakomplikovali za neke stvari.

Znam na šta misliš, vrteo sam, ali nema ga vidljivog u listi aplikacija. Poslednja opcija u "edit" u okviru "quick panel" je "recent apps", ali se ne pojavljuje ni tu, čak ni nakon nekoliko uzastopnih otvaranja kroz settings>apps.

Znam na šta misliš, vrteo sam, ali nema ga vidljivog u listi aplikacija. Poslednja opcija u "edit" u okviru "quick panel" je "recent apps", ali se ne pojavljuje ni tu, čak ni nakon nekoliko uzastopnih otvaranja kroz settings>apps.
Bas cudno. Da ne idemo vise van teme. Mada jeste sve ovo povezano sa Google TV TCL televizora. Instaliraj Downloader app pa preko njega ponovo instaliraj Google Play Store.

Da li je neko probao da poveže dva BT Gamepada na C805 i da li rade ok u tom slučaju?
Da. Povezao SnakeByte Gamepad Pro.
IMG_20241028_014311.jpg
Kad sam kupio C805 malo probao Asphalt 9 da testiram Pentatonic 700. 😁
Malo koristio i da testiram GeForce NOW.

Kupio sam 43P635 pretprošli vikend jer je to jutro kad smo stigli u vikendicu, plemenita, 42" Panasonic plazma ispostila dušu, a plan je bio da se svašta gleda to veče. Sve je to prošlo super, ali sad sam bio za vikend i primetio sam jednu iritantnu stvar. Kada je TCL prikačen na kompjuter osvežavanje je na 24Hz i ne može ništa drugo da se izabere. Sumnjam da je HDMI kabl ali opet moje prethodno iskustvo je da kada je kabl u pitanju na 4K rezoluciji ograničava osvežavanje na 30Hz. Nisam našao ništa što ukazuje da je uključen 24P mod na televizoru (tu opciju sam imao na plazmi). Da li neko zna o čemu je reč? Ili sam naprečac kupio krompir od TVa.

Kupio sam 43P635 pretprošli vikend jer je to jutro kad smo stigli u vikendicu, plemenita, 42" Panasonic plazma ispostila dušu, a plan je bio da se svašta gleda to veče. Sve je to prošlo super, ali sad sam bio za vikend i primetio sam jednu iritantnu stvar. Kada je TCL prikačen na kompjuter osvežavanje je na 24Hz i ne može ništa drugo da se izabere. Sumnjam da je HDMI kabl ali opet moje prethodno iskustvo je da kada je kabl u pitanju na 4K rezoluciji ograničava osvežavanje na 30Hz. Nisam našao ništa što ukazuje da je uključen 24P mod na televizoru (tu opciju sam imao na plazmi). Da li neko zna o čemu je reč? Ili sam naprečac kupio krompir od TVa.
Možda je do kompjutera? Ako je na njemu HDMI 1.4 onda to možda pravi problem, mada bi ta verzija trebalo da radi na 30Hz u 4K rezoluciji. Svakako ti treba 60Hz, tj. HDMI 2.0 ili 2.1. Ne znam ko može da gleda 30Hz.

Uspeo da odradim registraciju za produzenu garanciju preko chrome . Hvala na pomoci
Ostalo je da resim zasto mi seckaju snimci preko airplaya u 4 k 60 fps .
Probao i preko chromecast ali i tu secka

Nazad
Vrh Dno