Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Na pocetnom ekranu udji u tvoj nalog pa na dnu imas upravljaj nalozima. Kada ides u desno stani na vase usluge. Ja tu imam da iskljucim prime video i max, koje su i iskljucene pa mi na pocetnom ekranu daje preporuke za youtube. Ako hoces da ti stoji samo lista sa aplikacijama u istom meniju ukljuci rezim samo aplikacije. I mene nervira sto su sa poslednjim apdejtom home aplikacije ubacili traku sa predlozima na prvo mesto.

Pozdrav ljudi, od poslednjeg updatea mi Amazon prime stoji kao neka primarna aplikacija na home scene-u iznad ikonica za aplikacije i to me užasno nervira. Da li ima i gde opcija da se napravi neki reorder i da aplikacije opet budu prve ili da se bar promeni primarna aplikacija na neki drugu?
Nema, nije do prime-a. Neki ***** iz Indije mislio da ce lepse da izgleda tako, pa pustio update za Google TV. Ako disable prime, ona ispod app ce ti se pojaviti gore.

Pozdrav ljudi, od poslednjeg updatea mi Amazon prime stoji kao neka primarna aplikacija na home scene-u iznad ikonica za aplikacije i to me užasno nervira. Da li ima i gde opcija da se napravi neki reorder i da aplikacije opet budu prve ili da se bar promeni primarna aplikacija na neki drugu?
Ja posto ne koristim Amazon prime obrisao sam updejte u podesavanjima prime aplikacije (time vracas Amazon prime app na fabricke postavke) i iskljucio notifications.
Takodje sam uradio kao sto je kolega @philli napisao na svom nalogu sam takodje iskljucio prime. Tako su se aplikacije vratile na sam vrh kao ranije.

Hvala puno momci, malo mi je sad lakše kad sam izbacio Prime iz prve trake. Blagi OCD...
P.S. Prime aplikacija može iz podešavanja da se disabluje i tek tad se ona sklonila i na njeno mesto došao yt, ali ajde, to još i mogu da svarim... Koristio bih app only mod ali tu ne radi assistant...

Poslednja izmena:
Verovatno ti kao na mom Tesla kršu sa AndroidTV 11 (+ Google TV šminka) đubre povremeno deaktivira Accessibility service od Button Mapper-a pa zato naravno ne radi ni mapiranje?

Kod mene nekad da proradi dovoljno bude dovoljno da samo otvorim Settings a nekad mora baš da se ugasi pa ponovo upali servis u Accessibility delu da bi proradilo.

Na pocetnom ekranu udji u tvoj nalog pa na dnu imas upravljaj nalozima. Kada ides u desno stani na vase usluge. Ja tu imam da iskljucim prime video i max, koje su i iskljucene pa mi na pocetnom ekranu daje preporuke za youtube. Ako hoces da ti stoji samo lista sa aplikacijama u istom meniju ukljuci rezim samo aplikacije. I mene nervira sto su sa poslednjim apdejtom home aplikacije ubacili traku sa predlozima na prvo mesto.
Ja sam to uradio, ali i dalje mi stoji prime na pocetnom ekranu:

Prilozi

• PXL_20240805_121426688.MP.jpg
    PXL_20240805_121426688.MP.jpg
    190.8 KB · Pregleda: 63
  • PXL_20240805_121457530.jpg
    PXL_20240805_121457530.jpg
    156.6 KB · Pregleda: 57
A šta ako hoćeš da koristiš aplikaciju a da nemaš prime na početnom ekranu :D to ne može
Ja ne koristim aplikaciju pa se mozda zato i ne prikazuje u traci sa preporukama nego mi tu stoji youtube. Inace nisam iskljucivao niti deinstalirao update. TV je 65C645.

Prilozi

• IMG_20240805_191648.jpg
    IMG_20240805_191648.jpg
    276.1 KB · Pregleda: 45
  • IMG_20240805_191252.jpg
    IMG_20240805_191252.jpg
    175.7 KB · Pregleda: 41
Ja ne koristim aplikaciju pa se mozda zato i ne prikazuje u traci sa preporukama nego mi tu stoji youtube. Inace nisam iskljucivao niti deinstalirao update. TV je 65C645.
Kod mene je isti model tv u pitanju i imao sam prime gore na vrhu,kad sam ga iskljucio sada mi stoji sve normalno, YouTube nije gore,tako da mi sve ovo nema neke logike ,kod vecine razlicito se ponasa.

Te preporuke postavlja google , nema veze sa modelom TV-a. Dovoljno je da slucajno pritisnete Prime taster na daljinskom i pokrenete aplikaciju i google ce odmah da izbaci preporuku.

Šta mislite, da li bih uspeo da rešim ovaj problem kupovinom nekog boljeg bo
Gde ti se javlja trzanje? Vidim da imaš isti TV kao ja, ja nemam tih problema. Možda je do aplikacija koje koristiš.

Gde ti se javlja trzanje? Vidim da imaš isti TV kao ja, ja nemam tih problema. Možda je do aplikacija koje koristiš.
Eon i Orion, a i sad na maxu kad gledam olimpijske igre. Filmovi i serije na maxu, netflixu i stremiu su ok. Nije to baš trzanje trzanje, ali kao da je fps neuporedivo lošiji nego na drugim televizorima na kojima gledam, a pri tome to su Sony star 10 godina i neki prosečan Grundig

Eon i Orion, a i sad na maxu kad gledam olimpijske igre. Filmovi i serije na maxu, netflixu i stremiu su ok. Nije to baš trzanje trzanje, ali kao da je fps neuporedivo lošiji nego na drugim televizorima na kojima gledam, a pri tome to su Sony star 10 godina i neki prosečan Grundig
Da na MAX-u je prisutan taj problem. U Motion opciji u podesavanjima ukljuci dinamic acceleration (povecava refresh rate) . Sa tom opcijom je bolje na MAX-u. Probaj mozda ce pomoci i za Eon i Orion. Nemam te usluge da proverim.

Juče kad sam gledao košarku na maxu i meni je malo trzalo, čak i sa dynamic acceleration, i još je bio onaj što inače komentariše umetničko klizanje, pa sam se ipak prebacio na RTS (preko kabla), slika je bila manje oštra ali glatka. Da li bi preko boxa radilo kako treba ne znam, zavisi i od izvora, ali sigurno da ima i boxova i TV- a sa boljom obradom slike od TCL-a.

Upravo gledam tekvondo preko Max aplikacije na C735, ne koristim box,. Yettel optika i nema nikakvih problema. Slika odlična, nema lag.

Sad sam prebacio na maraton pa na ovo neko jahanje sa preponama, nema greške. Oštro, glatko...

Vrh Dno