Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Jel ovo dobra cijena za 835?

Cena je za nestvarna 😅. U radnjama kod nas je 138.000 jednom je bio na akciji mislim oko 127.000. Na KP trenutno 830e. Proslogodisnji je model. Treba proveriti da nije bio izlozen u radnji.

Cena je skoro pa džabe za takav TV.
U Hrvatskoj su televizori mnogo jeftiniji nego kod nas kad su neke akcije. Stalno imaju neke popuste pa još bude nešto dodatno tipa 10% na Viša ili Master karticu i baš ispadne povoljno.
A ovaj 55C835 u Elipsu sigurno nije bio izložen. Od pre 5-6 dana im je ta akcija i ljudi ga masovno kupuju (imam kolegu u HR koji ga je kupio roditeljima pre 3 dana).

Ljudi, nisam bas pratio sta TCL nudi u ekonomskoj klasi... molim za urgentnu preporuku, TCL, 50-55", cena bi trebala da bude oko 50k, idealno da ima 2+3 godine garancije.
Moram sutra da ga kupim da opremim neki stan za izdavanje, u ponedeljak putujem na vise nedelja, tako da mi je sutra pre podne poslednji rok za kupovinu...
Hvala svima unapred na angazovanju!
p.s.
(meni licno je ovo izbor: https://www.ctshop.rs/tcl-55c735-smart-tv-55-quot-4k-ultra-hd-qled.html ali ostali suvlasnici stana ne zele da daju svoj deo a ja ne zelim da dajem preko onoga sto dobijam)

Ljudi, nisam bas pratio sta TCL nudi u ekonomskoj klasi... molim za urgentnu preporuku, TCL, 50-55", cena bi trebala da bude oko 50k, idealno da ima 2+3 godine garancije.
Moram sutra da ga kupim da opremim neki stan za izdavanje, u ponedeljak putujem na vise nedelja, tako da mi je sutra pre podne poslednji rok za kupovinu...
Hvala svima unapred na angazovanju!
p.s.
(meni licno je ovo izbor: https://www.ctshop.rs/tcl-55c735-smart-tv-55-quot-4k-ultra-hd-qled.html ali ostali suvlasnici stana ne zele da daju svoj deo a ja ne zelim da dajem preko onoga sto dobijam)
Taj, imas ga u drugoj radnji za 56900.

Licno sam uzeo 55c805 preko KP-a od prodavca koji uvozi iz Madjarskre, cena je bila 670e.

Sa slikom sam prezadovoljan generalno, ima nekih sitnica koje mi malo smetaju,nadam se da ce biti resene updejtovima firmvera, npr. EON jako lose radi. Sama navigacija u softveru,menjanje kanala i slicno, secka.
Takodje nisam jos uklavirio podesavanja u potpunosti i primecujem neke artefakte pri pokretima u scenama.

Hvala, ali samo radnje dolaze u obzir zbog garancije i moram sutra da ga kupim i da ga montiram jer ostali vlasnici imaju 70+ a njihova "deca" nemaju "kognitivne" sposobnosti da montiraju TV..
Takodje je prag 50k, mozda bi moglo tipa 53k da prodje, ali poenta je da ne dam iz principa vise nego sto je mog udeo... jer kada se ubire profit, svako grabi a kada treba da se ulozi, onda svi "junaci" nikom ponikose...

Licno sam uzeo 55c805 preko KP-a od prodavca koji uvozi iz Madjarskre, cena je bila 670e.

Sa slikom sam prezadovoljan generalno, ima nekih sitnica koje mi malo smetaju,nadam se da ce biti resene updejtovima firmvera, npr. EON jako lose radi. Sama navigacija u softveru,menjanje kanala i slicno, secka.
Takodje nisam jos uklavirio podesavanja u potpunosti i primecujem neke artefakte pri pokretima u scenama.
Probaj ova podesavanja pa javi utiske jer i ja planiram kupovinu C805.
Iako su ovo podesavanja za C845 vidim u komentarima da su korisniku C805 modela pomogla upravo za problem koji i ti imas.

New TCL R51MT05 Platform Google TV Update available in V578.
TV models....P635/8(EU) & P735 & C635 & 43/50C735
C64x & P74x & Q73x & QLED770......(P725 & C725)
V8-R51MT05-LF1V578.021130

V578 OTA

build date= Oct 9 2023
build.date.utc= 1696839256
security_patch= 2023-06-05
gmsversion= Android_11_GTVs
build.fingerprint= TCL/G03_4K_GB/BeyondTV4:11/RP1A.200622.001/AR07:user/release-keys
revision= 021130
OTA size= 1.71 GB
Ako neko instalira, neka javi utiske.

Ja upravo pokusavam 50C735 preko USB posto mi sam ne nudi update, i preko USB kad idem na local update kaze da nema update na USB a sve je regularno USB FAT32 prazan samo v578 ali nece... tj ne vidi update
Proveri ponovo .zip fajl, tako meni jednom skinuo samo 18MB, ja nisam ni gledao (nesto mi brzo prebacio na USB) pa isto nije hteo.

Da da jesam, tek iz treceg puta skinuo zip kako treba, instalirao sam sad ide factory reset pa cu videti ima li kakve razlike, mada ja ni sa v576 nisam imao nikakvih problema ali ajd...

Ja dobio pre par dana 55c735 i sad primetim mrtav piksel crveni na ekranu. Jel spada to u garanciju ili da se navikavam?
Evo i ja tek danas primetio jedan mrtav piksel tek kad sam seo baš blizu tv-a, u principu nisam siguran da 1 mrtav piksel ulazi u garanciju.

@vialle Partum odgovorio na mail. TCL se ne oglasava.
IMG_20231218_113104.jpg

I meni to odgovorili mailom pre 7 dana iz Partuma. Ja sam ih zvao i telefonom i isto me upućuju na TCL i kažu mi da to sa TCL-om može da baš potraje.
TCL-uz sam poslao mail preko kontakt forme sa njihovog sajta još pre 7 dana i ništa mi nisu odgovorili do danas.
U Gigatronu se prošle nedelje pojavila C805 serija u prodaji i reklamiraju je sa 5-godišnjom registracijom. Ja im pustim mail da li sigurno ide 5 godina garancije, oni mi odgovore potvrdno i ako imam neki problem sa registracijom dodatne garancije, da kontaktiram Partum. Ja im kažem da sam ih kontaktirao i da su mi rekli da za taj model ne ide garancija 5 godina. Na taj moj zadnji mail nisu odgovorili iz Gigatrona ali im na sajtu i dalje stoji 5 godina garancije.
Poslao sam mail i Comtrade Distribution-u kao uvozniku ali i oni ništa ne odgovaraju.
Znao sam da je TCL krš firma po pitanju supporta ali da su ovolike kršine nisam verovao.
Ovde ima nas nekoliko koji bi kupili taj TV (iako svi znamo da je TV daleko od onogo kako zvuči na papiru) i ja znam lično još par ljudi ali niko neće dok se ne reši to sa dodatnom garancijom.
Problem je što neki najobičniji "službenik" iz TCL-a treba Partumu da pošalje mail sa jednom rečenicom da uvrste i C805 seriju u promociju za Srbiju ali očigledno je da ih sve u tom lancu boli ona stvar za to.
Međutim, šta očekivati od firme koja update-ove bez ikakvog change loga pusta na nezvaničnim Telegram kanalima a ovamo se predstavljaju kao 2. ili 3. najveći proizvođač televizora na svetu.

А ти партуму верујеш на основу чега? "Нисмо ми, мајке ми"? Мени је логично да се продужена гаранција од стране произвођача даје за све моделе. Можда увозник и давалац гаранције нешто "муљају". :unsure:

U konkretnom slučaju, TCL je izabrao hrvatsku firmu Partum d.o.o. kao partnera za posao produžene garancije (to je ustvari neka vrsta osiguranja, ali da ne razvodnjavamo dalje priču).
Partum je "provajder" te usluge za sve zemlje bivše SFRJ kao i još neke zemlje centralne i istočne Evrope.
Kad idemo na sajt http://tcl-promotion.com/rs/ da registrujemo proizvod za dodatnu garanciju, komuniciramo upravo sa Partumom.
Ko mulja stvarno ne znam ali činjenica je da mi kao krajnji korisnici ako želimo produženu garanciju, možemo to uradimo samo i jedino sa Partumom.

Nazad
Vrh Dno