Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Ovo ti je poslednja verzija firmware-a:

New TCL R851T02 Android TV Update available in V728.
R851T02 Platform, supported TV models:

V8-R851T02-LF1V728.000041

V728 OTA

.......................

Ima li neka nova verzija mozda? Od kada sam uradio ovaj update, primetio sam jedan bas ozbiljan problem. TV je vezan preko LAN kabla direktno u ruter. Kada odem na speed test preko browsera, dobijem neke smesne cifre za download, 15-25-30Mbps. Na optici sam trenutno, Yettel.
Isti kabl izvucem iz TV-a i prikljucim u LAN port Laptop-a. Rezultat uvek stabilnih ~500/250 Mbps

Problem je da trenutno, bez svako malo baferovanja, ne mogu da se gledaju 4K klipovi na You Tube, pogotovo oni koji su 4K/60 fps :(

A mislim da nije hardverski problem jer je poceo kada sam azurirao firmware...

Hvala!

Ima li neka nova verzija mozda? Od kada sam uradio ovaj update, primetio sam jedan bas ozbiljan problem. TV je vezan preko LAN kabla direktno u ruter. Kada odem na speed test preko browsera, dobijem neke smesne cifre za download, 15-25-30Mbps. Na optici sam trenutno, Yettel.
Isti kabl izvucem iz TV-a i prikljucim u LAN port Laptop-a. Rezultat uvek stabilnih ~500/250 Mbps

Problem je da trenutno, bez svako malo baferovanja, ne mogu da se gledaju 4K klipovi na You Tube, pogotovo oni koji su 4K/60 fps :(

A mislim da nije hardverski problem jer je poceo kada sam azurirao firmware...

Hvala!
Zato što je mrežna karta na tv-u te max brzine. Tako je i na moj C715, proguglaj koja mu je mrežna kartica i koja mu je max brzina.

@doksas za takva pitanja postoji
na to je mislio @Stefan1995

Zato što je mrežna karta na tv-u te max brzine. Tako je i na moj C715, proguglaj koja mu je mrežna kartica i koja mu je max brzina.
A nije. Dok nisam azurirao, sve radilo savrseno. Skidao sam neke vece fajlove na TV, sve je islo neprimetno brzo.
Uostalom, TV od Wireless-a podrzava 802.11 AC tako da tu nema dileme.

Probao sam naravno i kabl i Wireless i isto se vuce na oba nacina. Nekada ode na 60-70 Mbps ali je uglavnom 20-30 Mbps :(
Bas glupo...

Скини нови фирмвер, па пробај онда.

Jel moze neko da me uputi kako se radi update fimware-a, konkretno mi stize 50C735 ? Hvala

Hvala puno !
E da, reci mi samo jos odakle skidate nove verzije, ako moze link, hvala unapred.

Ima li neko tcl p638 vidim ga mts-u a uskoro mi ističe ugovor pa bi ga uzeo u verziji 43 inh.Ne vidim samo u specifikaciji da je ram 2 gb i memorija skladišta 16 gb?
Podrzava samo HDR10, HLG. Tv je ok. Mada bi ja uzeo 55P731 vidim ima ga takodje u ponudi kod mts-a. Veci je i podrzava sve tehnologije.

Poslednja izmena:
Nije do Amazona nego pojedini modeli nisu sposobni da ispravno prikažu HDR10+
Na drugom Panasonic TV je slika sasvim u redu a na TCL P735 je tamna kad je sadržaj u HDR10+
Da. Veci peak brightness bolji je HDR, Dolby Vision... P735 ima samo 300 nits. A za "pravi" HDR i Dolby Vision treba minimun 1000 nits.

Da. Veci peak brightness bolji je HDR, Dolby Vision... P735 ima samo 300 nits. A za "pravi" HDR i Dolby Vision treba minimun 1000 nits.
Pa svi modeli(osim onih iz serije 8 i 9 sa mini led) nisu u stanju da prikažu HDR na pravi način

Evo zanimljivog poredjenja izmedju TCL C845 i TCL C745. Dve razlicite tehnologije Mini Led vs Led (FALD). Ista podesavanja a TCL C745 ima bolji kvalitet slike. A razlika u ceni izmedju ova dva modela u 55" verziji je 300e. 🤔

Imam problem sa C735 , koristim ipTv i SBB, oba sam povezao preko HDMI ulaza 1 i 2 i SBB radi ali ipTv nikako ne dobija signal, tj dobija ali samo stoji ono MTS logo i ne ucitava nista kad startujem, cak i ne pali drugu zelenu lampicu na uredjaju od ipTv.
Probao sam cak i drugi uredjaj iz spavace sobe, takodje ipTv koji radi normalno, onda menjao HDMI ulaze, kablove nema sanse da pokrenem ipTv na C735 a zanimljivo kada iscupam HDMI iz Tv-a upali se druga zelena lampica, vise nemam ideja sta da radim.

Dan 2.
i taj SBB prekida sliku na sva 3 HDMI sam probao ista stvar. Nestane slika na 2-3 sekunde pa se vrati i tako u nedogled na svakih 10-20 sekundi, totalno neupotrebljiv Tv.
Uradio sam i reset na fabricko, ista stvar.
Nije ni do HDMI kablova jer mi JVC Tv rade normalno bez ikakvih problema bilo sa IPTV bilo sa SBB, totalno razocarenje, morace nazad u prodavnicu...

Ako novi TV ima veću rezoluciju, osvežavanje ekrana ili HDR, onda može da se dešava da slika ima prekide, ako je lošiji HDMI kabl, jer ne može da podrži nove modove.
Tako se meni dešavalo kad sam prebacio kabl sa MTS-ovog IPTV-a (1080p) na neki Android box koji je postavio automatski rezoluciju na 4K i nisam mogao da dobijem stabilnu sliku, dok nisam stavio kvalitetniji kabl.

To bi trebalo da je rešenje za drugi problem, a možda i za prvi. 🙃

Opet, možda TV jeste neispravan, ali bolji kabl bi to potvrdio.

Ako novi TV ima veću rezoluciju, osvežavanje ekrana ili HDR, onda može da se dešava da slika ima prekide, ako je lošiji HDMI kabl, jer ne može da podrži nove modove.
Tako se meni dešavalo kad sam prebacio kabl sa MTS-ovog IPTV-a (1080p) na neki Android box koji je postavio automatski rezoluciju na 4K i nisam mogao da dobijem stabilnu sliku, dok nisam stavio kvalitetniji kabl.

To bi trebalo da je rešenje za drugi problem, a možda i za prvi. 🙃

Opet, možda TV jeste neispravan, ali bolji kabl bi to potvrdio.

Koji HDMI kabal preporucujes, kako znati da je kvalitetan ?

U DrTechno-u se pojavila nova TCL 805 serija televizora ali piše da će biti dostupna od 17. novembra.
Konkretno, 65C805 će koštati 139.990 din. Pošto je uvoznik Roaming Electronics biće verovatno u skoro svim mp lancima.
TCL je ovu seriju predstavio septembra meseca i nisam uspeo da nađem neki review osim nekoliko uopštenih predstavljanja.
Ukratko, ima novi Mediatekov Pentonic 700 chipset, QD-mini led sa 512 dimming zona u 65" dijagonali, 2.0 Onkyo zvučnike, 144 Hz, pun 10-bitni panel, peak brightness od 1300 nita.
Nešto je "slabiji" od C845 serije koja je isto tako na papiru izgledala kao top izbor ali se na kraju ispostavilo da ima dosta problema sa algoritmima za procesuiranje slike i kontrolu dimming zona.
Videćemo kako će se C805 serija pokazati u praksi i kad se pojavi neki ozbiljniji test na netu.
Vidim da su se i na stranici za registraciju dodatne garancije u padajućem meniju pojavili i TCL modeli za 2023.godinu što do skoro nije bio slučaj. Verovatno će se pojaviti u prodaji do crnog petka. A bilo je i krajnje vreme, jer se u celoj evropi prodaju još od aprila.
Posto nema jos uvek nekih ozbiljnijih recenzija C805 nasao sam neke fotke sa avforums-a (50" verzija). Sta znam deluje mi ok. Dovoljno svetline za HDR, nema bluminga, crna je ok... Jedino uglovi gledanja ali su zadovoljavajuci s obzirom na VA panel. Od korisnika ovog tv-a stizu i pohvale i za 1080p sadrzaj.
Screenshot_2023-11-02-18-06-34-260_com.mxtech.videoplayer.pro.jpg
Screenshot_2023-11-02-18-07-00-513_com.mxtech.videoplayer.pro.jpg
Screenshot_2023-11-02-18-08-08-545_com.mxtech.videoplayer.pro.jpg
Screenshot_2023-11-02-18-08-35-829_com.mxtech.videoplayer.pro.jpg
Screenshot_2023-11-02-18-09-06-167_com.mxtech.videoplayer.pro.jpgScreenshot_2023-11-02-18-11-34-635_com.mxtech.videoplayer.pro.jpgIMG_20231104_143547.jpgIMG_20231104_143703.jpgIMG_20231104_143738.jpg
IMG_20231104_143810.jpg

Sačekaćemo desetak dana da se pojavi kod nas (ako je onaj info o dostupnosti tačan) a i da vidimo kakve će cene biti za crni petak i kod ostalih prodavaca.
Meni se ne sviđa i što nisu stavili onaj manji daljinski već samo onaj klasičan sa svim numeričkim tasterima.

Sto se tice produzene garancije ipak je jos uvek aktuelno, problem je kada pokusavate preko Mozile izbacuje neku gresku da nije aktualno, ali preko Edge radi normalno upravo poslao i cekam 30 dana na mail...

Sačekaćemo desetak dana da se pojavi kod nas (ako je onaj info o dostupnosti tačan) a i da vidimo kakve će cene biti za crni petak i kod ostalih prodavaca.
Meni se ne sviđa i što nisu stavili onaj manji daljinski već samo onaj klasičan sa svim numeričkim tasterima.
I ja to cekam. Dugo sam bio zagrejan za C845, ali posle svih problema koje on ima a jos kad sam video da C745 ima bolju sliku odustao sam. Vidim da je C805 dostupan od 17.novembra. Crni petak kod nas je 24.novembra?

Vrh Dno