Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Da li na bilo kojem modelu TCL televizora EON aplikacija radi dobro (bez trzanja, seckanja i sl)? S obzirom da mi je EON jedina opcija koju cu koristiti, bitno mi je kako radi. Voleo bih android tv, ali, u cenovnom rangu (50-55") koji mi je dostupan, vidim da mi se smesi Hisense (samo zbog EONa).

Ako ćeš koristiti samo EON onda bolje idi na Hisense jer na njihovim uređajima radi bez problema. Kod TCL to zavisi od modela.
Ako misliš koristiti i druge aplikacije tipa HBO Max, onda TCL jer sistem od Hisense nema veliki izbor aplikacija.

Ako ćeš koristiti samo EON onda bolje idi na Hisense jer na njihovim uređajima radi bez problema. Kod TCL to zavisi od modela.
Ako misliš koristiti i druge aplikacije tipa HBO Max, onda TCL jer sistem od Hisense nema veliki izbor aplikacija.
Ja sam izgleda "zaspao ispod kamena", jer eto prvi put čujem da Eon radi kako treba na Hisense VIDAA OS...

Da ne bi previse isli siroko. Meni recimo EON radi normalno kros sve update-ove koje sam radio.
Da vidimo koji mu je model zapao za oko pa mozda neko ima ovde iskustva za isti model tv. Mada do sada je dosta puta update sto tv-a ili EON aplikacije umeo da resi stvar i kod jos nekih modela.

Ja sam presao sa Hisensa na TCL najvise zbog android sistema na TCL-u. Ali iskreno nije ni blizu savrsenog, dosta je spor sam sistem. Na kraju sam prikacio PC i preko njega gledam i Eon...
На 43Ц735 сам систем ради фино. Није да лети али иде лепо.
Највише где ми све раде некако млитаво је Нетфликс апликација на мом моделу.
Баш се вуче.

Evo i mog iskustva i pitanja posle pročitanih toliko strana ove teme. Kupljen 55C715 krajem avgusta. Kao nezahtevni korisnik koji nema puno vremena za TV i u čijoj dnevnoj se zbog klinaca najčešće vrte crtaći, tražio sam pristojan QLed a da nije preskup. Imao sam i popust na već akcijsku cenu kod uvoznika još nekoliko hiljada, kao njihov neki poslovni saradnik, dakle to što je model star 3-4 godine mi nije bilo problem jer sam za smešne pare dobio QLed. Od početka oduševljenje i slikom i zvukom i kvalitetom izrade TV-a, lepo podesio sliku i zvuk, upoznao podešavanja lepo, gnjavio i servisere iz SBB da dođu da lepo namestimo kablove i priključke. Na pitanje da li koristiti Eon app direktno sa Tv-a ili Eon box, dobio odgovor da je bolje preko Hdmi, tj preko Eon boxa, tj da ne treba Tv koristiti kao mobitel (?). Ali od početka imam i problem. To je da ponekad, 3-4 puta na dan, TV izgubi samo sliku. Ton nekad ostane da radi, nekad se i on izgubi. Isključenjem Tv-a preko daljinca i ponovnim uključenjem rešava se stvar i slika se vraća. Daljim ispitivanjem ukapirao da se to ne dešava preko aplikacija koje su direktno na TV-u, samo sa onim koje su na Eon boxu (tu osim Eona imam i Move Smart zbog Arene), što valjda znači da je problem u HDMI konekciji sa Eon boxom. Nestanak slike je random i nema veze sa kvalitetom slike gledane u tom trenutku. Čini mi se da se češće ovo dešava pri gledanju "premotanog" sadržaja bilo na Eonu bilo na Move Smart. Nestanak slike se može i veštački izazvati, i to onda kad se pređe na neki drugi Hdmi ulaz, tada TV pokaže na trenutak da nema ništa na tom ulazu, i onda samo nestane slika. Bojim se da je problem hardverski, jer sam od softverskih već probao vraćanje na fabrička podešavanja TV-a, izmenu kabla na drugi Hdmi ulaz za Eon box, isključivanje iz struja svih komponenti. Verzija firmware je V606, skinuo sam i V653 i V728, ali imam problem da ih instaliram OTA metodom jer Tv ne vidi da su to instalacioni fajlovi, vidi USB ali ne vidi da je to FW update. Stvaio sam ZIP faj direktno na USB drive prethodno formatiran kao exFAT, kod mene na kompu ne moža na FAT32. Ne znam da li bi novi firmware rešio stvar. Nisam još probao IMG metodom da uradim update. Ono što mogu da kažem za sliku preko Eon app kad isključim Eon box je da je možda i bolja po pitanju boje ali ima neko preskakanje, čini se kao da je fps manji kad se tako gleda. verujem da bi update ovo rešio, ali ne verujem da bih tako rešio i problem gubitka slike. Eto toliko od mene, ako se nešto ne promeni još nekim završnim aktivnostima, svakako ću uskoro reklamirati TV.

Поступак надоградње фирмвера сам навео тачно онако како МОРА да буде одрађено. Твој комп не може FAT32 - однеси код некога код кога може.
Ако се проблем и даље буде дешавао - рекламирај ТВ. 😉

Evo i mog iskustva i pitanja posle pročitanih toliko strana ove teme. Kupljen 55C715 krajem avgusta. Kao nezahtevni korisnik koji nema puno vremena za TV i u čijoj dnevnoj se zbog klinaca najčešće vrte crtaći, tražio sam pristojan QLed a da nije preskup. Imao sam i popust na već akcijsku cenu kod uvoznika još nekoliko hiljada, kao njihov neki poslovni saradnik, dakle to što je model star 3-4 godine mi nije bilo problem jer sam za smešne pare dobio QLed. Od početka oduševljenje i slikom i zvukom i kvalitetom izrade TV-a, lepo podesio sliku i zvuk, upoznao podešavanja lepo, gnjavio i servisere iz SBB da dođu da lepo namestimo kablove i priključke. Na pitanje da li koristiti Eon app direktno sa Tv-a ili Eon box, dobio odgovor da je bolje preko Hdmi, tj preko Eon boxa, tj da ne treba Tv koristiti kao mobitel (?). Ali od početka imam i problem. To je da ponekad, 3-4 puta na dan, TV izgubi samo sliku. Ton nekad ostane da radi, nekad se i on izgubi. Isključenjem Tv-a preko daljinca i ponovnim uključenjem rešava se stvar i slika se vraća. Daljim ispitivanjem ukapirao da se to ne dešava preko aplikacija koje su direktno na TV-u, samo sa onim koje su na Eon boxu (tu osim Eona imam i Move Smart zbog Arene), što valjda znači da je problem u HDMI konekciji sa Eon boxom. Nestanak slike je random i nema veze sa kvalitetom slike gledane u tom trenutku. Čini mi se da se češće ovo dešava pri gledanju "premotanog" sadržaja bilo na Eonu bilo na Move Smart. Nestanak slike se može i veštački izazvati, i to onda kad se pređe na neki drugi Hdmi ulaz, tada TV pokaže na trenutak da nema ništa na tom ulazu, i onda samo nestane slika. Bojim se da je problem hardverski, jer sam od softverskih već probao vraćanje na fabrička podešavanja TV-a, izmenu kabla na drugi Hdmi ulaz za Eon box, isključivanje iz struja svih komponenti. Verzija firmware je V606, skinuo sam i V653 i V728, ali imam problem da ih instaliram OTA metodom jer Tv ne vidi da su to instalacioni fajlovi, vidi USB ali ne vidi da je to FW update. Stvaio sam ZIP faj direktno na USB drive prethodno formatiran kao exFAT, kod mene na kompu ne moža na FAT32. Ne znam da li bi novi firmware rešio stvar. Nisam još probao IMG metodom da uradim update. Ono što mogu da kažem za sliku preko Eon app kad isključim Eon box je da je možda i bolja po pitanju boje ali ima neko preskakanje, čini se kao da je fps manji kad se tako gleda. verujem da bi update ovo rešio, ali ne verujem da bih tako rešio i problem gubitka slike. Eto toliko od mene, ako se nešto ne promeni još nekim završnim aktivnostima, svakako ću uskoro reklamirati TV.
Jesi li probao da u podešavanju sistema->Advanced settings HDMI standard staviš na ON? Probao da promeniš HDMI port na 2 ili 3?
Takođe imam 55"C715 skoro tri godine, nijednom se nije desio opisani problem.

Jesi li probao da u podešavanju sistema->Advanced settings HDMI standard staviš na ON? Probao da promeniš HDMI port na 2 ili 3?
Takođe imam 55"C715 skoro tri godine, nijednom se nije desio opisani problem.
Ovo drugo jesam probao, ovaj prvi "advanced settings HDMI standard" zaista nigde ne nalazim u podešavanjima ni samog Tv-a ni Eon boxa. Možda će ga biti kad uspem da instaliram noviji firmware. Inače, isključio sam bio sve CEC opcije kao jednu od mera preventive, ali nije pomoglo. Zanimljivo je da kad čačkam podešavanja display-ja u Eon box android meniju, tačnije kad se zezam sa promenama 4K moda sa 50 na 60Hz, takođe izazivam nestanak slike. Od početka mi se čini da je neka "svađa" između jednog i drugog androida, nešto se tu ne trpi, javljam kad instaliram noviju verziju fw kojom valjda rešavam ono neko "preskakanje" u slici kad ide direktno preko Eon app na TV i javljam ako se i tad bude ponavljao nestanak slike. Svakako hvala na savetima.
Zaboravih da napišem i da sam mislio da je nešto do interneta, ali nije. Imam net 600/60 Mb/s, probao i preko lan kabla ali je isto pa sam vratio na wifi.

Poslednja izmena:
Ovo drugo jesam probao, ovaj prvi "advanced settings HDMI standard" zaista nigde ne nalazim u podešavanjima ni samog Tv-a ni Eon boxa. Možda će ga biti kad uspem da instaliram noviji firmware. Inače, isključio sam bio sve CEC opcije kao jednu od mera preventive, ali nije pomoglo. Zanimljivo je da kad čačkam podešavanja display-ja u Eon box android meniju, tačnije kad se zezam sa promenama 4K moda sa 50 na 60Hz, takođe izazivam nestanak slike. Od početka mi se čini da je neka "svađa" između jednog i drugog androida, nešto se tu ne trpi, javljam kad instaliram noviju verziju fw kojom valjda rešavam ono neko "preskakanje" u slici kad ide direktno preko Eon app na TV i javljam ako se i tad bude ponavljao nestanak slike. Svakako hvala na savetima.
Zaboravih da napišem i da sam mislio da je nešto do interneta, ali nije. Imam net 600/60 Mb/s, probao i preko lan kabla ali je isto pa sam vratio na wifi.
Edit: instalirao uspešno firmware V653, tek trećim različitim USB flešom. Slika preko Eon app direktno sa TV-a čini se da je sad bez onih cimanja kao da je niži fps, videću kompletniji utisak, a surfanje po menijima je baš osetno brže, videćemo za dalje. Ono kad pređem na Hdmi ulaz na kome nema ništa priključeno, i dalje gasi sliku ali postepeno, kao da polako bledi ta slika praznog Hdmi priključka (?). Više ne izazivam nestanak slike kad čačkam podešavanja display-ja u Eon box android meniju, tačnije kad se zezam sa promenama 4K moda sa 50 na 60Hz. Osetno brže surfanje i po kanalima i premotavanje i u samom Eon box okruženju. I dalje ne nalazim u podešavanjima ni Tv-a ni Eon box-a tu "advanced settings HDMI standard" opciju.

Poslednja izmena:
Pitao sam u stremio temi, ali mozda je ipak problem do tv-a.

Stremio mi dosta sporo pusta video (10-30sec je potrebno da krene), iako imam realdebrid, pa pokusacam da utvrdim zbog cega. Kkad pocne, radi ok. Net je ok 227/70

Kako kod vas radi? Tv je c635, poslednji firmware (ni sa 559 nije bilo bilje)

Pozdrav svima, planiram uskoro da uzmem 55p725. Kakva su vasa misljenja o njemu? Najvise bih gledao sport preko EONa i filmove/serije na HBO MAXu. Koliko sam ispratio, podrzava obe aplikacije. I eventualno neki soft gaming na konzoli.

Zahvaljujem.

Juče se prvi put pojavio problem na 50P635.
Slušala ćerka preko smart tube aplikacije muziku i nakon nekog vremena slika i zvuk su se zamrznuli.
Ni na jedno dugme na daljinskom kao i ono na tv-u ispod logoa nije moglo bilo šta da se uradi,ni da se ugasi tv.
Pokušavao sam i da se drži dugme za gašenje tv-a po 10-15 sekundi,oba daljinska isprobavao i nikako nisam mogao da nešto uradim.
Pristupio sam poslednjem aktu a to je vađenje utičnice iz struje.Nakon toga tv se normalno upalio i sve je bilo ok.
Da li postoji neka kombinacija dugmadi na daljincu za reset ako se ponovo tako nešto desi,jer tv se nalazi na nosaču i poprilično je nezgodno prići utičnici za vađenje kabla?

Na žalost nema leka. Isti problem imam kao i ti i jedino pomaže zavlačenje ruke do utičnice...
Već sam razmšljao da ugradim prekidač na naponski kabel tv-a. 😅

Ja jos uvek "balavim" za TCL C845.

Vidim nema jos uvek u prodaji u nasim radnjama. Samo kp. Ima li neko informaciju kada ce krenuti prodaja? Mozda preko nekog operatera? Pomalo mi se i zuri jer je na sedam godina starom Samsungu otisao panel. Sija kao"sunce" 😔. Na tamnim scenama se ne vidi toliko, najvise na beloj/sivoj.
IMG_20231024_092840.jpgIMG_20231022_003227.jpg

Ja jos uvek "balavim" za TCL C845.

Vidim nema jos uvek u prodaji u nasim radnjama. Samo kp. Ima li neko informaciju kada ce krenuti prodaja? Mozda preko nekog operatera? Pomalo mi se i zuri jer je na sedam godina starom Samsungu otisao panel. Sija kao"sunce" 😔. Na tamnim scenama se ne vidi toliko, najvise na beloj/sivoj.
Pogledajte prilog 410334Pogledajte prilog 410336

Ko ne "balavi" 🙂 Ni kod nas u Bosni ga nigdje još uvijek nema u prodaji, ni u radnjama, web shopovima a ni kod operatera

New TCL R51MT05 Platform Google TV Update available in V576.
TV models....P635(EU)/8 & P735 & C635 & 43/50C735......(C64x & P74x & Q73x & QLED770)
V8-R51MT05-LF1V576.021120
Thanks denya87 from 4pda!

V576 OTA

build date= Sep 15 2023
build.date.utc= 1694770441
security_patch= 2023-06-05
gmsversion= Android_11_GTVs
build.fingerprint= TCL/G03_4K_GB/BeyondTV4:11/RP1A.200622.001/AR07:user/release-keys
revision= 021120
OTA size= 1.71 GB

New TCL R51MT05 Platform Google TV Update available in V576.
TV models....P635(EU)/8 & P735 & C635 & 43/50C735......(C64x & P74x & Q73x & QLED770)
V8-R51MT05-LF1V576.021120
Thanks denya87 from 4pda!

V576 OTA

build date= Sep 15 2023
build.date.utc= 1694770441
security_patch= 2023-06-05
gmsversion= Android_11_GTVs
build.fingerprint= TCL/G03_4K_GB/BeyondTV4:11/RP1A.200622.001/AR07:user/release-keys
revision= 021120
OTA size= 1.71 GB

Данас ми је ТВ први пут понидио опцију да се сам ажурира. И сад је ова верзија.
До сад сам бар 5 пута радио ОТА са усб флешком.
Да ли се зна разлог,видим да су ову верзију дали експресно чим је изашла.

Vrh Dno