Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Pa zavisi sa čime porediš...

Naspram višestruko skupljih TV-a sa FALD-om i 1000+ nita osvetljenja ili OLED/mini-LED TV--ima jeste krš. ali naspram nekog Samsung-a/Hisense-a/Philips-a/čega god u toj cenovnoj klasi (ili još gore nekog IPS panela poput većine LG-a) je HDR odličan na C725.

Problem je u tome što panel prosto nije dovoljno svetao i nema dovoljan kontrast (jer je i bez FALD-a) da bi mogao da pruži iole približan dinamički raspon za ˇpraviˇ prikaz HDR-a (sam HDR standard je tu nebitan, bio HDR10, 10+, DV, HLG...). Mislim, svakako bolje izgleda nego SDR snimak, ali nema tu priče o 10+ stopa dinamičkog raspona.

Управо се пореди са његовом ценовном, а не са ОЛЕД.
Као што сам већ писао, двоумим се између 55С725 и LG 55UP77003LB

FALD + panel od 700 nita, osim boljeg kontrasta i performansi u svetloj prostoriji, pružaju mogućnost za pravi HDR prikaz, pa je razlika, naročito kad se gleda HDR sadržaj, značajna.

Koliko sam upoznat, C725 je skoro identičan sa C715, osim dodatka MEMC-a i jednog HDMI 2.1 port-a, koji i ne služi mnogo čemu. Soundbar ima 8 serija, tj stari C815 i novi C825 (mada je on već druga priča. pošto je mini-led).

Da ne bude zabune, i sam imam C715 i odličan mi je TV (i lično bih teško živeo bez Android-a na TV-u sad kad sam navikao), ali prosto je činjenica da je Hisense U7QF ozbiljniji TV, naročito onom ko gleda HDR. Apsolutno nema smisla da je C725 skuplji od njega, i svakako je bolje da se kupi U7QF + box za isti novac.
c725 ima soundbar ugradjen. Kvalitet zvuka je ok, ali glasnoca, na pola jacine ne moze da se sedi u sobi
sorry vidim da pise android 11 ali da proverim, ovo ju update za one koji imaju 11 instaliran? nije tipa prelazak na 11 ili tako nesto?
jel ima negde da pise ono sta je unapredjeno?
Na c725 sam imao v277 firmwer, flešovao direktno img v427, Google tv, Eon radi, čini mi se i da je ceo interfejs fluidiniji.

^ Ima sasvim pristojne zvučnike, ali nema soundbar (zvučnik celom širinom ispod TV-a), osim ako su menjali model nakon što sam ga zagledao u radnju kad se pojavio...

^^ U cenovnoj kategoriji, koliko sam ja upoznat, jedino je Hisense U7QF bolji, i sposoban da prikaže značajno bolji HDR od konkurencije.
LG, onome kome je iole bitan kvalitet slike, nikako ne bih preporučio. Jedini izuzetak je OLED, ali to je naravno druga priča. Nano linija im je isto znatno slabija od konkurencije. Jednostavno, IPS panel nema šta da traži kada su HDR i gledanje filmova kriterijum.

А јеси ли ажурирао ТВ?
Видим да се помиње да ЕОН ради са задњим фирмвером где је у питању Гугл ТВ.

Flesovao sam i ja ovaj v427 firmware. Eon radi ali sve ostale boljke koje ovaj tv ima pri gledanju fudbala ili igranju fudbala na ps4 i dalje postoje, tako da dizem ruke od njega 🙄

Htedoh i ovde da ostavim komentar obzirom da sam se zalio na "dirty screen effect" na C715 modelu, koji nije prihvacen u reklamaciji (u fazonu to tako treba) kao i da je bilo misljenja da se tripujem, da sam prodao C715 i kupio Hisense A7GQ i da nista od ranijih problema ne postoji. Opet kazem, mislim da mi je zapao los panel i da je sem toga tv odlican, ali iskreno, moje licno iskustvo je da je ovaj Hisense dosta bolji (najverovatnije je ovo subjektivno i najvise jer ovde nemam probleme koje sam imao na C715).

Htedoh i ovde da ostavim komentar obzirom da sam se zalio na "dirty screen effect" na C715 modelu, koji nije prihvacen u reklamaciji (u fazonu to tako treba) kao i da je bilo misljenja da se tripujem, da sam prodao C715 i kupio Hisense A7GQ i da nista od ranijih problema ne postoji. Opet kazem, mislim da mi je zapao los panel i da je sem toga tv odlican, ali iskreno, moje licno iskustvo je da je ovaj Hisense dosta bolji (najverovatnije je ovo subjektivno i najvise jer ovde nemam probleme koje sam imao na C715).
Faličan model ti bio zapao, ništa više. Srećno sa novim TV-om i ne zaboravi da dokupiš Android box neki da ti TV ne bi bio beskoristan :)

Jel neko ima C715 i HboMax? Moze da proba da pusti Dune? (4K Dolby Vision + Dolby Atmos) Radi li? Koja verzija firmvera? Kod mene na v606 neće da pusti. Tj pusti i stoji slika i ne dešava se ništa.

Jel neko ima C715 i HboMax? Moze da proba da pusti Dune? (4K Dolby Vision + Dolby Atmos) Radi li? Koja verzija firmvera? Kod mene na v606 neće da pusti. Tj pusti i stoji slika i ne dešava se ništa.
Mogu da potvrdim da na mom 55"C715 V677 (Android 11 beta verzija) HBO Max tj. Dune radi bez ikakvih problema. Dobijam samo Dolby Vision, a ne i Dolby Atmos.

Покушао сам да флешујем V427, али безуспешно. 2 флешке пробао, форматиране у FAT32, пробао у оба USB-a на ТВ-у и ништа.
Што се рада тиче - немам појма. ЕОН ради прилочно споро. Гомилу канала уопште не покреће ( на СББ мрежи сам, мој налог ). Долби вижн садржај и шилд се традиционално не могу да усагласе. HDR садржај из кодија са шилда - болесно добро. Могу да замислим како тек изгледа на ОЛЕД екранима.
Остаје шилд накачен као примарни уређај док се не флешује фирмвер.

Ако има неко са С725 да је радио флешовање фирмвера нека ми се јави на ПП за пар информација.
Хвала унапред!

Sam pričao kako sam ja pazario TCL C715? Moja SWMBO obožava LG televizore i ja se skoro pa pomirio da ću morati da pazarim 1. I odvedem je u TM i pustim u radnju da li joj se nešto svidja. Vraća se g-dja i kaže, sve što mi se svidelo bilo je LG i bar 150K, tako da otpada, ali videla sam neki tlc, tcl kako se već zove, nije delovala loše slika. Naravno da sam 2 dana kasnije pazario 55C715 za tik ispod 60k. xD

Нико се није јавио, али је ту XDA. Поступак је следећи:
  1. скинути надоградњу и распаковати архиву
  2. флеш форматирати на FAT32 и пребацити слику ( image file )
  3. ТВ угасити преко даљинског али тако да се тастер за паљење држи пар секунди док се не појави поп-ап за потврду гашења
  4. убацити флеш у USB 2.0 ( први одозго )
  5. ТВ упалити али НЕ ПУТЕМ ДАЉИНЦА већ држањем тастера са задње десне стране док не почне да трепери LED лампица испод значке TCL
  6. пустити тастер
  7. надоградња креће одмах и треба неких 5-6 минута да се обави. Потом вас дочекује Гугл ТВ почетни екран на који се треба навићи
То је све, народе.

Гугл ТВ интерфејс је ужасан.
Али ЕОН ради, а то је компромис који је морао бити учињен.

Нико се није јавио, али је ту XDA. Поступак је следећи:
  1. скинути надоградњу и распаковати архиву
  2. флеш форматирати на FAT32 и пребацити слику ( image file )
  3. ТВ угасити преко даљинског али тако да се тастер за паљење држи пар секунди док се не појави поп-ап за потврду гашења
  4. убацити флеш у USB 2.0 ( први одозго )
  5. ТВ упалити али НЕ ПУТЕМ ДАЉИНЦА већ држањем тастера са задње десне стране док не почне да трепери LED лампица испод значке TCL
  6. пустити тастер
  7. надоградња креће одмах и треба неких 5-6 минута да се обави. Потом вас дочекује Гугл ТВ почетни екран на који се треба навићи
То је све, народе.
čisto da se nadovežem, ja sam flešovao v427, fleška je neka sonijeva, 32 Gb, na njoj mi je neki windos 10, formatirana je bila NTFS i nisam ništa brisao samo sam ubacio IMG fajl, ubacio flešku u tv, ugasio normalno, upalio sa dugmeta za paljenje, sa zadnje strane TVa, drzi se dok ne pocne led sa prednje da treperi, i tv odradi ostalo, i to relativno brzo. Podešavanje je malo dosadno , nakon flešovanja, jer ne moze da se odradi preko telefona, sa onom forom setup nearby devices iz googla, nego mora manuelno, korak po korak. Eon radi odlično, samo sam primetio da ima malo zamućivanja kod sportskih kanala, znači velike zelene površine. Taj problem nema kad se pusti snimak na Youtube ili ovako, samo kod sportskih kanala. Ne znam da li je do signala ili do TVa ili do aplikacije. Meni nije ni bitno, ne pratim sport, ali sam primetio jer je neko komentarisao, pa sam baš pogledao. I nisam sto posto siguran, ali čini mi se da je TV bio glasniji na androidu 11, nego što je sad na Google TV

Imam ja, radi normalno sve. Pustim, malčice duže se učitava nego HD (valjda buffer jer je veći video) i posle toga normalno. Imam poslednji OTA firmware v660.

Inače HBO Max je real deal, za te pare... nema bolje.

Već duže vrijeme sam mislio uzeti TCL P725 43. Kakav je? Kakvi su Tcl televizori generalno gledajući? Ili da uzmem neki drugi televizor do 3000kn odnosno odprilike do 470 eura?

New TCL R851T02 Android TV Update available

R851T02 is for the following TV Models:
  • C715/C716/C717, C815
  • P615, P715/P717, P8M/US

v701 OTA download: https://drive.google.com/drive/folders/11UPs4o2hKxHwzkPv0FKRbSBE1KDNEIin

build date= Jan 18 2022
build= 1642510435
revision build= 000031
security_patch= 2021-09-05
gmsversion= Android_11_R
fingerprint= TCL/BeyondTV/BeyondTV:11/PPR1.180610.011/AR04:user/release-keys
OTA size= 1.37GB

v701 IMG download: https://drive.google.com/drive/folders/1m8XEYK-lZ1aVLizZiW27YOOqOY7gsuk_

Nazad
Vrh Dno