Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

OK je skroz, jedan od boljih
Narucio sam ga na sajtu sa dalekog istoka i juce mi je stigao. Prvi utisci su bas bas super i prosto se razmisljam da odma kupim jos jedan dok ih ima i dok su jeftini jer nisam siguran kakvog je kvaliteta, ono u smislu da mu se gule dugmici, da pocnu da zezaju isve redom obzirom da je neka low budget varijanta daljinskog. Kakvo je tvoje iskustvo posle malo duzeg koriscenja (ako i dalje koristis taj daljinski)?

Posle dužeg vremena novi firmware V660.
New TCL R851T02 Android TV Update available in V660 IMG file

V8-R851T02-LF1V660.019318
V660 IMG File:

build date= Nov 15 2021
build= 1636990472
security_patch= 2021-01-05
gmsversion= Android_9_Pie
software.version_name=AP08
IMG size= 3.00 GB

Da na pomenen da je .img fajl tako da je instaliranje drugačije od OTA fajla.

HOW TO INSTALL

OTA

1. Download zip
2. copy zip to USB Drive (FAT32)
3. plug it in TV (preferably USB 2.0)
4. in the settings -> update -> choose local update

IMG
1. Download zip
2. unpack zip (sometimes it contains one IMG file, sometimes some files in it) & copy to USB Drive (FAT32)
3. plug it in the tv
4. shut down the tv
5. then press & hold the power button on the tv (not remote) for 5 seconds until it is flashing and wait for it to be installed.

Prilozi

• IMG_20211214_150659_425.jpg
    IMG_20211214_150659_425.jpg
    66.9 KB · Pregleda: 79
Poslednja izmena:
da malo dodam ono sto nisam napisao prosli put
pravo je olaksanje sa blutoth daljnskim tcl rc802v mali je
lepo lezi u ruci
ima na sebi dugme za glasovne komande
u sustini sve neophodno sem samih brojeva

Posle dužeg vremena novi firmware V660.
New TCL R851T02 Android TV Update available in V660 IMG file

V8-R851T02-LF1V660.019318
V660 IMG File:

build date= Nov 15 2021
build= 1636990472
security_patch= 2021-01-05
gmsversion= Android_9_Pie
software.version_name=AP08
IMG size= 3.00 GB

Da na pomenen da je .img fajl tako da je instaliranje drugačije od OTA fajla.

HOW TO INSTALL

OTA

1. Download zip
2. copy zip to USB Drive (FAT32)
3. plug it in TV (preferably USB 2.0)
4. in the settings -> update -> choose local update

IMG
1. Download zip
2. unpack zip (sometimes it contains one IMG file, sometimes some files in it) & copy to USB Drive (FAT32)
3. plug it in the tv
4. shut down the tv
5. then press & hold the power button on the tv (not remote) for 5 seconds until it is flashing and wait for it to be installed.
Jel ima neki info sta je unapredjeno? i da li je stabilan...ili je jos sve to novo?

Iako sam. Vec popljuvan u drugoj temi, moram pitat ovdje. Naso sam. Nov neraspakiran TCL p615 55ekran za 380e. A nisam naso nikakve user reviews na netu. Pa ako neko ima doticni model, moze li par utisaka?

Zdravo ljudi, uzeo sam TCL C715 pre par dana i stvarno sam zadovoljan TV-om ali imam jedan problem koji sam danas primetio. Kada pustim bilo koji video fajl sa usb fleske preko bilo kog video playera osim onog sto je instaliran uz tv, podesavanja slike ne funkcionisu(osim brightness). Sta god drugo menjam u podesavanjima TV-a, slika ostaje ista. Probao sam vise video playera(mx player, vlc, nova, kodi) i svugde se isto desava a ne mogu da koristim media player sto dolazi uz TV jer mu je podrska za titilove uzasna i ne pusta sve tipove video fajlova. Da li ima neko resenje?
Nije mi se ovo dešavalo, puštam filmove sa USB preko Kodi, pa probaj Kodi, ako već nisi...

EDIT: Nije mi baš najasnija svrha ovog V660 firmware za A9? Zar nije tendencija da se pređe na A11, pa samim tim nema potrebe da se izdaju novi firmware za A9?
Znam da mnogi imaju problema na A11, ja lično nemam, pa samim tim ne vidim ni potrebu da se vraćam na A9.

Jel to u Sport picture presetu? (Settings>Picture>Picture preset)
Pa u bilo kom...generalno nisam uspeo ni da umanjim taj efekat :(

Ja licno mislim da je to ono MEMC procesiranje slike sto nema ovaj TV, jer se desava samo kad mrda kamera, dok stoji nema tih problema

Poslednja izmena:
Ja sam pogledao i tvoj i video ovog rusa koji si poslednji okačio i iskreno i dalje ne znam šta treba da gledam i gde je problem (osim u skrnavoj rezoluciji samog signala, pa samim tim generalno lošoj slici)...
Cekaj, ajde kod mene na snimku se slabije provaljuje stvarno, ali nemoguce da na snimku rusa ne vidis...??? Misli bas upada u oci koliko ima nekog ghost-inga... Nekako na osnovu svega mislim da je def. to procesiranje slike i velika dijagonala...jer se dosta rusa na forumu zalilo da imaju taj problem samo kada gledaju fudbal i hokej...gde se dosta dinamicno kretanje

Cekaj, ajde kod mene na snimku se slabije provaljuje stvarno, ali nemoguce da na snimku rusa ne vidis...??? Misli bas upada u oci koliko ima nekog ghost-inga... Nekako na osnovu svega mislim da je def. to procesiranje slike i velika dijagonala...jer se dosta rusa na forumu zalilo da imaju taj problem samo kada gledaju fudbal i hokej...gde se dosta dinamicno kretanje
Sam signal ali i snimak je u nekoj VHS rezoluciji, lik snima TV iz ugla (doduše blagog) i dok snima ruke mu se tresu kao alkoholičaru, ne znam šta bih trebao da vidim...

EDIT: Evo predloga, skini kvalitetan snimak nekog sportskog događaja (visoke rezolucije i bit rate) pa pusti na svom TV-u i vidi da li ima ghostinga ili čega već. Sedi lepo ispred TV-a i gledaj. Ako nema, onda problem nije do TV-a nego do snimka i signala sadržaja koji gledaš.

Morao sam da pogledam o čemu se ovde radi i ni ja nisam video ništa čudno, nikakav ghosting. Možda si mislio na to da se slika zamuti kada se kamera rotira? To može biti loš bitrate i generalno sam kvalitet snimka (koji TV pušta), a doprinosi i loš kvalitet kamere kojom se snima ekran. Inače nisam nikada obraćao pažnju na taj "problem" jer 1) uvek puštam snimke visokog kvaliteta i ne pratim sport; 2) ljudsko oko nije u stanju da isprati glatke pokrete, uvek pokušava da se fokusira na jednu tačku. Mnogi ljudi ne primete to zamućenje jer mozak "isključi" pažnju dok se slika rotira i "čeka" da se stabilizuje. Eto pokušaj da pređeš polako očima preko sobe bez da ti oči zastanu a da sve usput "pohvataš" - nije izvodljivo. Ti si verovatno na lošem snimku video taj nazovi problem i sada ne možeš da ne vidiš svuda (tzv. "once you see it you can't unseen it"), pa čak ti i mozak pokušava to nametnuti tamo gde nema potrebe.

Ja sam testirao sa jako kvalitetnim snimcima sa youtube-a, moguce da ne mogu lepo da snimim, ali kada smo gledali u prodavnici na drugom tv-u (55") takodje se videlo i radnik je cak prokomentarisao da je ne gledljivo. E sad osim ta 2 slucaja nisam vidjao po drugim tv-ima pa se zato toliko i cimam da bi ga poslao na reklamaciju ako je feler. Zato sam skoro i pisao da li ima nekog iz Nisa sa tim tv-om da nekako uporedimo, ili jos bolje da pogleda kod mene. Takodje cudno je to sto ovo primecujem samo kada gledam fudbal, nigde drugde...

Ja sam testirao sa jako kvalitetnim snimcima sa youtube-a, moguce da ne mogu lepo da snimim, ali kada smo gledali u prodavnici na drugom tv-u (55") takodje se videlo i radnik je cak prokomentarisao da je ne gledljivo. E sad osim ta 2 slucaja nisam vidjao po drugim tv-ima pa se zato toliko i cimam da bi ga poslao na reklamaciju ako je feler. Zato sam skoro i pisao da li ima nekog iz Nisa sa tim tv-om da nekako uporedimo, ili jos bolje da pogleda kod mene. Takodje cudno je to sto ovo primecujem samo kada gledam fudbal, nigde drugde...
Izvini, ali ovo ne postoji... ;)
Svi YT snimci imaju loš BT i quallity compression.
Skini bre lepo iz narodske kuhinje neki 4k sportski događaj novijeg datuma, pa probaj...

P.S. Mislim da je kod tebe 60% problem nekvalitetan snimak, 30% lično ubeđenje i 10% ugao gledanja...

Ok ja sam skidao neke 4k, neka bude da je to problem, isti problem imam na arenama HD koje su verovatno nesto slabiji kvalitet, mada nisam vidjao negde taj problem na arenama...
po kladionicama furaju neke vox, fox televizore, i podele signal na 15 tv-a pa je slika ok...

Preko Netflix-a mi lepo radi 4k dok sa sadrzajem koji skinem sa neta ne radi bas glatko. Juce sam skinuo sa HDB Planet Earth 2 i bas bas secka. Probao sam i preko VLC i preko Nova Player-a sa default podesavanjima. Verzija SW je 653 za 50C715.
Ako nesto znaci, evo i koji codec je u pitanju:

Video: HVC1 3840x2160 25fps [V: Planet Earth II 2016 - E01. Islands [eng] (hevc main 10, yuv420p10le, 3840x2160) [default]]
Audio: DTS 48000Hz 6ch 4608kbps [A: English DTS-HD MA 5.1 [eng] (dts-hd ma, 48000 Hz, 5.1) [default]]

Preko Netflix-a mi lepo radi 4k dok sa sadrzajem koji skinem sa neta ne radi bas glatko. Juce sam skinuo sa HDB Planet Earth 2 i bas bas secka. Probao sam i preko VLC i preko Nova Player-a sa default podesavanjima. Verzija SW je 653 za 50C715.
Ako nesto znaci, evo i koji codec je u pitanju:
Netflix je re-enkodirao 4K naslove da bi im prepolovio bitrate. Uporedi bitrate oba video snimka pa eksperimentiši da vidiš do koliko video radi ok a posle koliko secka.
Ja inače sve 4K HDR filmove gledam u izvornom formatu (50+ GB) preko Plex-a. Nisam imao nijedno seckanje na v653 verziji gledao tako ili stream-ovao. Nisam probao preko ugrađenog niti bilo kog drugog Player-a jer... USB 2.0...

Imaš li changelog neki? Da znam da li da update ili ne. Na Telegramu nisu ništa napisali, a na ruskom forumu nisu ni fajl još uvek stavili.

P.S. koja je razlika između OTA i IMG (sem u načinu flash-ovanja)? Da li je rizičnije raditi sa IMG nego sa OTA ili to nema veze?
Nema changelog, V660 firmware se pojavio na oficijalnoj stranici TCL Brazil.
Svakako je rizicnije flesovanje putem IMG fajla, rizicnije u smislu flesovanja pogrešnog firmare-a, dok kod OTA sistem radi verifikaciju fajla.
EDIT: Nije mi baš najasnija svrha ovog V660 firmware za A9? Zar nije tendencija da se pređe na A11, pa samim tim nema potrebe da se izdaju novi firmware za A9?
Znam da mnogi imaju problema na A11, ja lično nemam, pa samim tim ne vidim ni potrebu da se vraćam na A9.
Ja se jos uvek nisam usudio da instaliran A11, upravo zbog velikih problema, HDMI ne radi, tamna slika kod HDR-a...čekam stabilniju verziju.
Već duže vremena sam na V653 tako da ću sada da probam V660.

Poslednja izmena:
Nema changelog, V660 firmware se pojavio na oficijalnoj stranici TCL Brazil.
Svakako je rizicnije flesovanje putem IMG fajla, rizicnije u smislu flesovanja pogrešnog firmare-a, dok kod OTA sistem radi verifikaciju fajla.

Ja se jos uvek nisam usudio da instaliran A11, upravo zbog velikih problema, HDMI ne radi, tamna slika kod HDR-a...čekam stabilniju verziju.
Već duže vremena sam na V653 tako da ću sada da probam V660.
Aj pa javi ustiske da li ista ima novog vidljivog....😏

Netflix je re-enkodirao 4K naslove da bi im prepolovio bitrate. Uporedi bitrate oba video snimka pa eksperimentiši da vidiš do koliko video radi ok a posle koliko secka.
Ja inače sve 4K HDR filmove gledam u izvornom formatu (50+ GB) preko Plex-a. Nisam imao nijedno seckanje na v653 verziji gledao tako ili stream-ovao. Nisam probao preko ugrađenog niti bilo kog drugog Player-a jer... USB 2.0...
Moze da se gleda lokalni fajl preko Plexa?

Vrh Dno