Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Ovde to rekoše

Ovaj opis je rađen na nekom od prvih firmware verovatno zloglasnom v363...

Evo slika na v363 vs v379:

TCL-C71-problem-HDR-.png
vs
TCL-C71-problem-HDR-apres-upgrade-ver-V379.png

Sada su aktuelne v653 i v900 sa android 11, pa eto čisto da imaš predstavu koliko su sve softverski unapredili od ovog opisa.

EDIT: Preteče me @tobacco road . :)
Bilo je seckanja 4k sadržaja na YT i droped frejmova sve do neke v606, ali od tada su sve sredili. Desi se da updejt firware pobrljavi nešto oko zvuka, ali reset nakon update firmware to rešava.

Dobar dan. Kupio sam TCL 50C715 pre neki dan.Fantastičan tv. Prezadovoljan sam. "Malo" sam pročitao ovaj ceo forum i zaključio da treba da TV update i to sa 6.43, pa sam našao i 6.45, ali ga TV ne prepoznaje ni jedan i izbacuje ovo obaveštenje? Pogledajte sliku. Pitam zašto i može li neko da me uputi kako i šta da uradim dalje. hvala puno unapred.

Prilozi

• IMG_20211108_144737.jpg
    IMG_20211108_144737.jpg
    151.1 KB · Pregleda: 100
Dobar dan. Kupio sam TCL 50C715 pre neki dan.Fantastičan tv. Prezadovoljan sam. "Malo" sam pročitao ovaj ceo forum i zaključio da treba da TV update i to sa 6.43, pa sam našao i 6.45, ali ga TV ne prepoznaje ni jedan i izbacuje ovo obaveštenje? Pogledajte sliku. Pitam zašto i može li neko da me uputi kako i šta da uradim dalje. hvala puno unapred.
Skini update u zip file-u i prebaci ga na flesku,ubaci flesku u tv i pokreni instalaciju,sve ostalo sam odradi tv. Na taj nacin updste nije dostupan,ne znam zasto ali svi ga radimo na ovaj nacin sto sam ti napisao.poslednja verzija ti je V653,imas ga na predhodnoj stranici,clan Stock je postavio link na Mega.

Ok, znači ne treba da ga unzipujem?

Završio. Hvala na svemu "tobacco road".

Prilozi

• IMG_20211108_154846.jpg
    IMG_20211108_154846.jpg
    165.5 KB · Pregleda: 96
  • IMG_20211108_160024.jpg
    IMG_20211108_160024.jpg
    72.9 KB · Pregleda: 93
Naručio sam 43 incha P715. Dakle kada stigne, potrebno je odraditi upgrade firmware na v653 (V8-R851T02-LF1V653.019203.zip)i nakon toga odraditi fabrički reset_ ako sam dobro shvatio? Da li neko ima neku kalibraciju za ovaj tv da preporuči?

Poslednja izmena:
Kupio sam pre desetak dana tlc c 715 50".Produzenje garancije dobijeno posle slanja mejla za 15 min.Azurirao rucno na zadnji firmware 653,uradjen reset na fabricka podesavanja sa kojim nisam zadovoljan jer sam izgubio neka podesavanja sa zvukom.Pre azuriranja pri promeni opcija zvuka tv postolje ili zidni bilo je promena na izlaznim zvucnicima.Sada nema razlike pri promeni opcija.Tv za ulozeni novac je ok,jedina mana je los prikaz slike pri gledanju tv-a pod uglom.

Merkam sad da uzmem 50c715, nije ih puno ostalo, a ja cekam crni petak i neku nizu cenu...
Da li neko ima kakvo misljenje i mozda iskustvo sa c725 modelom? On je ovogodisnji model, ne znam da li vredi 20k doplate za istu dijagonalu? Na papiru ima nekih poboljsanja...
TV kupujem posle 7 god, da zamenim stari LG 42" 650v, pretezno za iptv, i ostale online sadrzaje...
Iz nekog razloga, nema ih puno u prodaji.

I ja isto čekam crni petak u nadi da će biti neki dobar popust za C715.
Pre neki dan su na kratko cene u t*m* bile manje za par hiljada za modele od 50" i 55", ali su ih brzo vratili. Mada video sam po internetima dosta žalbi na njih, ali kad ovaj model samo u par prodavnica ima...

Dobio sam danas produženu garanciju, vrlo su ažurni (poslao zahtev 25.11.2020. :D naravno nisu se oni setili, već ja skontao juče da nisam nikad dobio, pa ih cimao).

Inače TV (50c715) super radi, posebno nakon čišćenja svih gluposti i stavljanja novog FW-a. Posle godinu dana umerene upotrebe, ja sam sasvim zadovoljan kupovinom.

Danas mi je stigao TCL 55C728 tv. Sve sam isprobao, prvi utisci su veoma dobri. Kalibraciju nisam radio jer mi slike i ovako dobro izgledaju, ali kasnije kad budem imao više vremena, probaću savjete onog Darka sa Youtubea. Ali nisam malo bio zaprepašćen kad sam probao da unesem podatke na http://tv-warranty.net/rs/ - čim sam ukucao datum sa fiskalnog računa (17.11.2021.) odmah mi je javio da garancije za taj period više nema. A tamo gdje sam kupio TV piše da ima. Ima li neko neki predlog šta da se preduzme po ovom pitanju? Ili da se pomirim sa 2g garancije samo?
Isto sam neprijatno se iznenadio kada sam vidio da TV ima samo 2.4GHz Wi-Fi, mada kad sam isprobao solidno je vuklo strim sa PC računara. Ni jednu mrežu od 5GHz ne prikaže u listi. Ali wireless meni ni ne treba jer imam LAN kabl prikačen tako da sam obezbijeđen po pitanju mreže. DLNA servere (imam instaliran Serviio na desktop računaru) samo VLC player prepoznaje i pušta (uključujući i titlove), a ona Nova Video Player prepoznaje server i lista fajlove ali neće ni jedan da pusti - javi grešku Did not manage to access the file. Ako neko ima savjet šta da probam (tipujem na forumaša @Stock ), bio bih mu zahvalan, pošto mi aplikacija djeluje solidno za korišćenje.
To je to od prvih utisaka, slika odlična, ima dosta opcija da se dodatno podesi, (HDR, SDR, slabije rezolucije na SBB-kanalima, sve mi djeluje ok). Zvuk nije loš takođe, ali za nezahtjevne korisnike, meni je ok. Ne sumnjam da oni istančanijeg sluha će odmah kupiti barem neki soundbar. Igrice ne igram, nemam nikakvu igračku konzolu, tako da to nisam probavao. Daljinca se dobiju 2, jedan se uparuje preko BT, on je manji i nema dosta tastera, ali kao ima mikrofon pa se mogu zadavati glasovne pretrage. Ja nisam uspio da to vidim na djelu, iako sam probavao, ali mi to nije ni važno, no ako neko ima ideju gdje griješim, unapred zahvalan na savjetu.
Ako vas još nešto zanima u vezi ovog modela, slobodno pitajte ovde na temi, tek ja sam zadovoljan, ali tek sam 1 dan korisnik istog.

Danas mi je stigao TCL 55C728 tv. Sve sam isprobao, prvi utisci su veoma dobri. Kalibraciju nisam radio jer mi slike i ovako dobro izgledaju, ali kasnije kad budem imao više vremena, probaću savjete onog Darka sa Youtubea. Ali nisam malo bio zaprepašćen kad sam probao da unesem podatke na http://tv-warranty.net/rs/ - čim sam ukucao datum sa fiskalnog računa (17.11.2021.) odmah mi je javio da garancije za taj period više nema. A tamo gdje sam kupio TV piše da ima. Ima li neko neki predlog šta da se preduzme po ovom pitanju? Ili da se pomirim sa 2g garancije samo?
Isto sam neprijatno se iznenadio kada sam vidio da TV ima samo 2.4GHz Wi-Fi, mada kad sam isprobao solidno je vuklo strim sa PC računara. Ni jednu mrežu od 5GHz ne prikaže u listi. Ali wireless meni ni ne treba jer imam LAN kabl prikačen tako da sam obezbijeđen po pitanju mreže. DLNA servere (imam instaliran Serviio na desktop računaru) samo VLC player prepoznaje i pušta (uključujući i titlove), a ona Nova Video Player prepoznaje server i lista fajlove ali neće ni jedan da pusti - javi grešku Did not manage to access the file. Ako neko ima savjet šta da probam (tipujem na forumaša @Stock ), bio bih mu zahvalan, pošto mi aplikacija djeluje solidno za korišćenje.
To je to od prvih utisaka, slika odlična, ima dosta opcija da se dodatno podesi, (HDR, SDR, slabije rezolucije na SBB-kanalima, sve mi djeluje ok). Zvuk nije loš takođe, ali za nezahtjevne korisnike, meni je ok. Ne sumnjam da oni istančanijeg sluha će odmah kupiti barem neki soundbar. Igrice ne igram, nemam nikakvu igračku konzolu, tako da to nisam probavao. Daljinca se dobiju 2, jedan se uparuje preko BT, on je manji i nema dosta tastera, ali kao ima mikrofon pa se mogu zadavati glasovne pretrage. Ja nisam uspio da to vidim na djelu, iako sam probavao, ali mi to nije ni važno, no ako neko ima ideju gdje griješim, unapred zahvalan na savjetu.
Ako vas još nešto zanima u vezi ovog modela, slobodno pitajte ovde na temi, tek ja sam zadovoljan, ali tek sam 1 dan korisnik istog.
Bas cudno to za garanciju jer na sajtvoima prodavnica stoji da produzenje garancije vazi za televizore kupljene do 31 nov 2021 a negde cak i 31 dec moze da se ostvari dodatne 3 god
najbolje kreni od radnje gde si kupio reci kakav problem imas

Pozdrav svima, upavo kupujem TCL TV i biram između modela TCL 65C715 i modela TCL 65P815 . Pošto je vrlo malo testova o modelu TCL 65P815 , dali mi može netko napisati, koji je model bolji, tj. kojeg da kupim. Hvala.

Danas mi je stigao TCL 55C728 tv. ...
Isto sam neprijatno se iznenadio kada sam vidio da TV ima samo 2.4GHz Wi-Fi, mada kad sam isprobao solidno je vuklo strim sa PC računara. Ni jednu mrežu od 5GHz ne prikaže u listi...
Proveri ti to još jednom, sad sam proverio i C715 uredno hvata i 2,4 i 5Ghz, ne znam zašto noviji model to ne bi mogao...

Naručen C715, sutra idem po njega.
Listao sam temu i imam pitanje oko ažuriranja. Pošto vidim da nekima od vas TV nije hteo da automatski skine zadnju verziju (v653) pa ste morali ručno. E sad, ako bih i ja morao ručno da ažuriram, da li moram da imam instaliranu predzadnju verziju, ili može nakon bilo koje? Našao sam mega link i odmah skinuo, čisto da sutra budem spreman :)

I kad igrate, da li palite game mode ili ostavite kako je bilo?

Samo iskopiras na usb verizju 635 kao sto si je skinuo u zip formatu i azuriras. Posle azuriranja uraditi fabricki reset (sifra 1234), preporuka je pobrisati nepotrebne aplikacije (ima na strani 8 ili 9 ove teme kako se to radi) i iskljuciti "hello google". Posle toga TV radi primetno bolje.
Ako je TV narucen u radnji Tehno*** racunaj da su to sve izlozbeni primerci sa ko zna koliko sati rada. To sto na sajtu pise da imaju u nekoliko radnju u Beogradu, svi do jednog su izlozeni. Na lageru nemaju nijedan vise.

И сад ја треба да бацам грашке да ли је иза техно у питању медиа или маниа. 🤔

Mania

Poručen c715 55, u petak kupim u radnji. Uspeo sam da pronadjem original pakovanje, videćemo da li će ispoštovati.

Zaliha skoro i da nema, kao što je neko napomenuo uglavnom stoje izložbeni primerci.

Na lageru radnje iz Novog Sada je ostalo 16 komada neotvorenih, da je ne reklamiram zbog pravila - cena je 58.490.

Ja danas preuzimam 50 C715 u magacinu Dr. Tec*** Novi Sad. Operaterka reče da je u fabričkom pakovanju i da nije izložbeni primerak ali ću svakako proveriti. Inače cena je 51.290 i ostao je još jedan primerak

Nazad
Vrh Dno