Šta je novo?

TCL televizori

Čika_Kure

Čuven
Učlanjen(a)
04.11.2010
Poena
715
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Ima li neko TCL 55C655? Kakav je? Vidim da je trenutno 50k, nisam našao nešto sa sličnom cenom a da je na papiru bolja opcija.

Hteo sam prvo 65 ali nema mesta na komodi za ovakve nogare. 😅 Ok mi je sa centralnim stalkom ali mi se ne sviđa da tv viri van komode. 😅

Naravno... Bliži sam toj opciji da uzmem pare nazad. Samo što po sadašnjim cenama moraću da doplatim još 7-8000 više.
On ce svakako otici na servis, ako to ne poprave dobijas novi. E sad u pravu si ako ti vrate pare, sad su skuplji pa moras da dodajes. Ja bi ipak sacekao, ako poprave ok...svejedno je garancija na 5 god, pa da i opet rikne dobices novi ili pare nazad.
Gledam i na e pl... Akcije dobre za TCL od 75 incha.
Sad mi iskace reklama, i u prodavnici na G kazu popusti od 20% za TCL televizore.

Stigao mi tv ,Instalirao sam Alpha Backup Pro na tcl c805 i sad mi kao nema aplikacije za radnju da odrediđ gdje je backup restore folder.Instalirao folder manager al ovaj ga nevidi.Zna li tko rješenje ako je uopće moguće.Hvala!

@riki Sve što možeš da zameniš objektivno neće biti ništa bolje od tog Google TV Launcher-a u "app only" modu. Kad već ne može da se stavi upravo spomenuti AndroidTV Home ostalo je meh.

Probaj za početak da uključiš "App only" mode i koristiš tako par dana. Sve zavisi koliko koristiš / ne koristiš ove preporuke sadržaja i da li imaš naviku da često koristiš glasovne komande (pošto Google Asistent ne radi u App only mode-u GoogleTV launcher-a).

Ako stvarno hoćeš da ubacuješ druge tipa Wolf, Leanback on Fire... onda ćeš nakon što ih instaliraš morati da disable-uješ Google TV Home app i beše još jedan app (Setup Wizard?) da bi neometano koristio taj drugi launcher.

Ako misliš da je prevelik - nije, a ako misliš da je mali - jeste. Isto važi i za TV. 😁

Kako na c805 najednostavnije zamijeniti launcher,ovaj google tv je koma.Naučio sam na klasični android tv launcher na boxu,hvala.
Već sam jednom pisao o ovom launcher, pa da citiram sam sebe:
Svima koji bi da promene osnovni Google launcher kod svog tv-a preporučujem Projectivy Launcher. Besplatan je i ima ga na GitHub, XDA forumu, kao i na Google Play. Ima zaista veliki broj mogućnosti za podešavanje, a radi veoma stabilno i brzo.

Već sam jednom pisao o ovom launcher, pa da citiram sam sebe:
Svima koji bi da promene osnovni Google launcher kod svog tv-a preporučujem Projectivy Launcher. Besplatan je i ima ga na GitHub, XDA forumu, kao i na Google Play. Ima zaista veliki broj mogućnosti za podešavanje, a radi veoma stabilno i brzo.
Bez Launcher Managera nije ga moguće koristiti kao defaultni launcher.
Ovdje imate LM za Android TV
Kod:
https://xdaforums.com/attachments/lm-atv-1-0-4-apk.5498333/

@acaFaca24 Ja bih iskreno uzeo novi ili pare. Zbog ličnih loših iskustava ne bih izabrao popravku za tehničku robu koja se tako brzo pokvarila. Kada budeš podnosio reklamaciju odmah navedi kako želiš da se reši reklamacija, jer ima radnji koje se prave lude i sami napišu da si tražio popravku. Ali detaljnije o pravima i obavezama imaš u ovoj temi https://forum.benchmark.rs/threads/zastita-potrosaca-kroz-zakone-i-praksu-faq-u-ii-postu.119544/
Da... Tako sam i uradio. Pretpostavljam kada je ovaj baksuzan odmah na startu, bolje da okušam sreću sa novim...;)

Nazad
Vrh Dno