Šta je novo?

TCL jeftina klima TAC-12CHSD/LFI

Drago mi je što sam otkrio šta zuji/vibrira. Turbina zuji na niskim okretajima (standby, fan1).

Ukljuci ventilator i nasloni ruku lagano na unutrašnju jedinicu, vidi da se ne lagani trese, ne vibrira slucajno ?

Ovo drugo ne bi smjelo, tj zvuk što kažes napona u najgorim situacijama moze napraviti havariju....
Ne cuje li se cvrcanje, ako znas kako zvuci kad ode kondenzator ?
Neka ti lektricar to pogleda

Ukljuci ventilator i nasloni ruku lagano na unutrašnju jedinicu, vidi da se ne lagani trese, ne vibrira slucajno ?

Ovo drugo ne bi smjelo, tj zvuk što kažes napona u najgorim situacijama moze napraviti havariju....
Ne cuje li se cvrcanje, ako znas kako zvuci kad ode kondenzator ?
Neka ti lektricar to pogleda
Turbina kao da je malo labava ili neravna na standby (kad se krilce podigne) i proizvodi zujanje odnosno vibraciju. Osim toga ne primjećujem da nešto drugo vibrira u kućištu UJ.

ugasi klimu pa otvori ono krilo donje polagano rukom ili ga skini ako znas kako se skida (lako je) pa probaj lagano mrdati turbinu tamo-ovamo sa desne strane pri motoru i onda i tamo lijevo kod drugog lezaja, vidi ima li lufta

ugasi klimu pa otvori ono krilo donje polagano rukom ili ga skini ako znas kako se skida (lako je) pa probaj lagano mrdati turbinu tamo-ovamo sa desne strane pri motoru i onda i tamo lijevo kod drugog lezaja, vidi ima li lufta
Radije bih sačekao da majstor dođe i da on pogleda

Ја сам још више шокиран од тебе.

Испаде да је фактор снаге око 0.6.

Ово до сад још не видех на својим климама.

Na hladjenju zna ici i na 90w.
Komšija ima istu samo 18ku. Grije 40 kvadrata lose stolarije kao nista sa njom

Ja sam se odlucio za TAC-12CHSD/KSA73IFS. Jel daje neka firma povoljniju ugradnju ako se klima kupi kod njih? U pitanju je Beograd

Nema tu ničega povoljnije.

Svi oni uračunaju punu cenu ugradnje i punu cenu klime tako da je čak jeftinije da kupiš sam i nadjes ko će da ugradi.

Te ponude su namenjene onima ko hoće ključ u ruke.

Jel moze potvrda od nekog, da TPG11IF koliko moze nisko da modulira u grejanju? Ako neko ima, naravno...

Danas sam ugradio

FROZZINI Inverter klima TAC12CHSD/LFI​

Probali smo je malo na 16° jedva se cuje sn ,uj se i ne cuje....ali nisam gledao ni na kojoj je brzini,nisam ni na wifi povezao....
Da li je problem sto u uticnici nemam uzemljenje???
...u sobi ima dve i bas ta blizu klime nema uzemljenje...meni godinama PC prikljucen na tu uticnicu.

Danas sam ugradio

FROZZINI Inverter klima TAC12CHSD/LFI​

Probali smo je malo na 16° jedva se cuje sn ,uj se i ne cuje....ali nisam gledao ni na kojoj je brzini,nisam ni na wifi povezao....
Da li je problem sto u uticnici nemam uzemljenje???
...u sobi ima dve i bas ta blizu klime nema uzemljenje...meni godinama PC prikljucen na tu uticnicu.
Nuluj uticnicu OBAVEZNO. Pisao sam objavu o opstoj temi kakvu sam nezgodnu situaciju imao bas zbog toga kada sam radio na jednoj spoljnoj jedinici koja nije bila uzemljena, probijala je struja. Osim tih opasnosti, stvarace smetnje drugim potrosacima.

Nuluj uticnicu OBAVEZNO. Pisao sam objavu o opstoj temi kakvu sam nezgodnu situaciju imao bas zbog toga kada sam radio na jednoj spoljnoj jedinici koja nije bila uzemljena, probijala je struja. Osim tih opasnosti, stvarace smetnje drugim potrosacima.
Da spoljna jedinica hoce malo da pecne 🙂...osim toga,koja jos smetnja moze biti?

Elektronika je ionako dovoljno osjetljiva, ne treba ti kratki spoj, a nedaj boze ni pozar... :)
Nulovanje se odradi za 5 min, mozes cak i sam
Citam na nekim forumima da nulovanje nije pametno cak moze biti i opasno

Citam na nekim forumima da nulovanje nije pametno cak moze biti i opasno
Pisemo ti sa najboljom namerom, i ja iz licnog iskustva. Iz te struke sam. Ako se ne moze uzemljiti, najbolja alternativa je nulovanje. Zamisli sada, probije ti slucajno grejac u bojleru i sad umesto da izbije osigurac (ako je nulovano) ili FID sklopku (ako je uzemljeno), bojler nastavi tako da radi, a na kucistu i svim cesmama probija 230V. Dalji scenario sta se desava verujem da mozes pretpostaviti sam.

Mene je tresla struja na spoljnoj jedinici klime koja je ispravna, ali usled nekih kapacitivnih struja i drugih pojava indukovao se napon na metalnim delovima SJ. Nije to bilo 230V jer nije direktan proboj, logicno, ali je bilo jako neprijatno. Unutra cim se ukljuci klima u uticnicu, svetla trepere u kuci. Ja pitam coveka sta je ovo kaze ahaaa.. da da i mene je tresla kad sam joj postavljao nadstresnicu na spoljnu.. Ja gledam i ne verujem. Otvaram uticnicu, nema uzemljenja. Nulujem i zatvorim to, svetla u kuci vise ne trepere a najvaznije klima ne probija vise. To sa svetlima je interferencija tj smetnje o kojima sam pricao.

Koju app koristite za praćenje potrošnje za tcl i da li tcl tac-12chsd/xa73ifs ima takvu mogućnost da se prati potrošnja? Vidim da u tcl home app nema takve mogućnosti.

Da, moraće ipak tuya uticnica, već naručena na Temu.

Nazad
Vrh Dno