Znači moram zvati majstora..Ne, nista. Kao da je nema
Znači moram zvati majstora..Ne, nista. Kao da je nema
Mozda ce zvucati smesno ali probaj da čukneš dlanom unutrasnju jedinicu dok je u standby, u gornjem desnom cosku sa bocne strane. Mozda se trafo pomeri i prestane da zuji..@LukasP Čuje li se kod tebe zujanje kod unutrašnje jedinice kad je u standby modu?
Sad sam 95% siguran da zvuk dolazi iz turbineMozda ce zvucati smesno ali probaj da čukneš dlanom unutrasnju jedinicu dok je u standby, u gornjem desnom cosku sa bocne strane. Mozda se trafo pomeri i prestane da zuji..
Kako ce dolaziti iz turbine kada je klima ugasena?Sad sam 95% siguran da zvuk dolazi iz turbine
Govorimo o 2 različita problema. Jedan je "naponski, električni" zvuk koji se čuje i kad je klima ugašena. Ovaj drugi problem je zujanje blizu turbine na standby i fan 1. Na fan 2 ili bržem se gotovo ne čujeKako ce dolaziti iz turbine kada je klima ugasena?
Turbina kao da je malo labava ili neravna na standby (kad se krilce podigne) i proizvodi zujanje odnosno vibraciju. Osim toga ne primjećujem da nešto drugo vibrira u kućištu UJ.Ukljuci ventilator i nasloni ruku lagano na unutrašnju jedinicu, vidi da se ne lagani trese, ne vibrira slucajno ?
Ovo drugo ne bi smjelo, tj zvuk što kažes napona u najgorim situacijama moze napraviti havariju....
Ne cuje li se cvrcanje, ako znas kako zvuci kad ode kondenzator ?
Neka ti lektricar to pogleda
Radije bih sačekao da majstor dođe i da on pogledaugasi klimu pa otvori ono krilo donje polagano rukom ili ga skini ako znas kako se skida (lako je) pa probaj lagano mrdati turbinu tamo-ovamo sa desne strane pri motoru i onda i tamo lijevo kod drugog lezaja, vidi ima li lufta
Uboli su ovaj model baš fino. Ovo je best buy kod nas u BiH, ko želi da prodje dobro a jeftino.Šokiran sam kako malo troši ova klima
Nuluj uticnicu OBAVEZNO. Pisao sam objavu o opstoj temi kakvu sam nezgodnu situaciju imao bas zbog toga kada sam radio na jednoj spoljnoj jedinici koja nije bila uzemljena, probijala je struja. Osim tih opasnosti, stvarace smetnje drugim potrosacima.Danas sam ugradio
FROZZINI Inverter klima TAC12CHSD/LFI
Probali smo je malo na 16° jedva se cuje sn ,uj se i ne cuje....ali nisam gledao ni na kojoj je brzini,nisam ni na wifi povezao....
Da li je problem sto u uticnici nemam uzemljenje???
...u sobi ima dve i bas ta blizu klime nema uzemljenje...meni godinama PC prikljucen na tu uticnicu.
Da spoljna jedinica hoce malo da pecne 🙂...osim toga,koja jos smetnja moze biti?Nuluj uticnicu OBAVEZNO. Pisao sam objavu o opstoj temi kakvu sam nezgodnu situaciju imao bas zbog toga kada sam radio na jednoj spoljnoj jedinici koja nije bila uzemljena, probijala je struja. Osim tih opasnosti, stvarace smetnje drugim potrosacima.
Mislim da je to dovoljan razlog za brigu.Da spoljna jedinica hoce malo da pecne 🙂...osim toga,koja jos smetnja moze biti?
Elektronika je ionako dovoljno osjetljiva, ne treba ti kratki spoj, a nedaj boze ni pozar...Da spoljna jedinica hoce malo da pecne 🙂...osim toga,koja jos smetnja moze biti?
Kakva su iskustva u grejanju/hlađenju? Ovo je ozbiljan hardver
Citam na nekim forumima da nulovanje nije pametno cak moze biti i opasnoElektronika je ionako dovoljno osjetljiva, ne treba ti kratki spoj, a nedaj boze ni pozar...
Nulovanje se odradi za 5 min, mozes cak i sam
Pisemo ti sa najboljom namerom, i ja iz licnog iskustva. Iz te struke sam. Ako se ne moze uzemljiti, najbolja alternativa je nulovanje. Zamisli sada, probije ti slucajno grejac u bojleru i sad umesto da izbije osigurac (ako je nulovano) ili FID sklopku (ako je uzemljeno), bojler nastavi tako da radi, a na kucistu i svim cesmama probija 230V. Dalji scenario sta se desava verujem da mozes pretpostaviti sam.Citam na nekim forumima da nulovanje nije pametno cak moze biti i opasno
Koristim pametnu utičnicu tuya, app se zove tuya smartKoju app koristite za praćenje potrošnje za tcl i da li tcl tac-12chsd/xa73ifs ima takvu mogućnost da se prati potrošnja? Vidim da u tcl home app nema takve mogućnosti.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari