Šta je novo?

Tcl inverter TAC-12CHSD/TPG31I3AH

Jel to ona nalepnica sa tri neka broja?
Ja probao juce nije htelo da mi prihvati, jos kaze posaljite broj racuna a ne pise koji posto ih ima vise.
Serijski broj se nalazi na onoj beloj nalepnici ispod bar koda,na kutiji od unutrasnje jedinice.Pocinje sa 15 i ima 20 cifara.Kombinacija brojeva i slova.Nije i kod mene htelo da prihvati na kraju sliku racuna.Idi na kraju,gde treba da ostavis sliku racuna,na mejl koji je ispod.eMail je [email protected] mozes da postavis sliku racuna i sliku te nalepnice sa kutije.Napisi i na cije ime se registruje klima,adresu,br.tel i da je problem sa registracijom na sajtu.
Juče ugrađena oduševljen sam kako radi nije bučna .Pogledajte prilog 508540Pogledajte prilog 508539
Unutrasnja jedinica je pretiha.

Jel to ona nalepnica sa tri neka broja?
Ja probao juce nije htelo da mi prihvati, jos kaze posaljite broj racuna a ne pise koji posto ih ima vise.
Screenshot_20251012_092901_Gallery.jpgovo ti je broj, broj racuna ti je onaj dugacak kombinacija brojeva i slova lpfr i obavezno koristi Chrome pretrazivaz za registraciju

I meni prihvatili taj duži broj prilikom registracije za produženu garanciju.

Pitanje za ljude koji su skoro ugradili TCL klimu,sta je potrebno za garanciju pored registracije na sajtu?Jel treba instalater da pecatira nesto ili samo racun i registracija na sajtu?

Da treba neka servisna knjiga ili papir meni to nisu poslali sa klimom i kada je serviser završio ugradnju kada je trebao da udari pečat nije imao gde zvao sam Gigatron rekli su mi da dodjem po taj papir za overu .

Ja nisam uzeo nikakav papir.Sto to ne kazu kupcu prilikom kupovine?Sistem poslovanja,buvlja pijaca.Ja sam dobio sertifikat od uvoznika o produzenju garancije i radni nalog sa pecatom montera.Valjda je to dovoljno.Pozvacu i ja sutra da pitam treba li jos taj neki papir.A i ako je produzenje garancije na sajtu dobavljaca i bezuslovno,kakav bre dodatni papir.

Odlučio sam za ovaj model zahvaljući komentarima u ovoj temi. Hvala svima!

Na nekoliko mesta sam pitao da li TCL klimu mora da ugradi servis sa neke zvanične liste ovlašćenih servisa da bi garancija važila ili to može da uradi bilo koji servis registrovan za ovaj tip usluge. Pojma nemaju, prodavac, par većih servisa, čak ni podrška sa sajta gde se vrši produženje garancije. Unbelievable!

Takođe nisam dobio nikakav garantni list. Prodavac mi je rekao da je dovoljno da priložim račun servisa koji je instalira mada ni oni nisu bili sigurni u to. Poslao sam zahtev za produženje garancije ali za sada nisam dobio odgovor.

Čini mi se da je dobar uređaj, pogotovo za cenu od ~30000 koju je neko ovde naveo. I spoljna i unutrašnja jedinica rade tiše nego što sam očekivao. Za sada sam izmerio najniže 255W u režimu grejanja.

Aplikacija je ok ali bih ipak dao prednost SmartHome aplikaciji koju koristim za Midea Extreme jer prikazuje unutrašnju i spoljašnju temperaturu. Uputstvo koje se dobija u uređaj nigde ne spominje da se za povezivanje na WiFi, eco/display taster treba pritisnuti 6 puta.

Pre instalacije sam otvorio poklopac spoljne jedinice jer me je zanimalo kakav je grejač tacne i generalno kvalitet izrade. Evo par fotografija:
20251002_082443.jpg20251002_082511.jpg

Odgovor comtreda kao uvoznika je da treba racun i popunjena reklamaciona izjava.Tu izjavu bi trbalo da popuni prodavac prilikom prodaje uredjaja sto prodavci naravno nerade.Ako kontaktirate comtrade poslace vam tu izjavu na mail ali vi treba onda da jurite prodavca da vam je popuni i overi.Sto se tice ugradnje comtrade kaze da nije neophodno nista od instalatera ali je pozeljno.

Odgovor comtreda kao uvoznika je da treba racun i popunjena reklamaciona izjava.Tu izjavu bi trbalo da popuni prodavac prilikom prodaje uredjaja sto prodavci naravno nerade.Ako kontaktirate comtrade poslace vam tu izjavu na mail ali vi treba onda da jurite prodavca da vam je popuni i overi.Sto se tice ugradnje comtrade kaze da nije neophodno nista od instalatera ali je pozeljno.
Onda ispade da je tcl najisplativija klima jer ne mora da ugradi instalater koji ima prijavljenu firmu i koji dere sa cenom, plus ova klima je kao midea extreme, a jeftinija duplo. Bilo bi dobro da neko slika kompresor da uporedimo sa extreme.

Još uvek nisam stigao da je ugradim, u kući je haos, radovi, ima li neko da je koristi u sobi manje kvadrature i kako se ponaša?Spavaća soba ima 12 kvadrata ali bi povremeno vrata bila otvorena i grejela bi po potrebi i hodnik od 6 kvadrata.Problem je što spavaća i dnevna soba su napravljene paralelno jedna pored druge a u dnevnoj imam 09KXCA koja bez problema zagreje i sobu i hodnik i kuhinju.Ako bi se TCL u tom slučaju ponašao kao on/off klima u spavaću bih stavio neku manju možda 07KPCA a ovu ugradio na drugo mesto.

Svaka klima će se u nekom delu godine ponašati kao on-off u 12 kv to je neizbežno, ova tcl koliko sam najmanje video se spušta oko 230W na grejanju, možda može i manje ali smo je za sada malo koristili da bi uzorak bio relevantan.

Odlučio sam za ovaj model zahvaljući komentarima u ovoj temi. Hvala svima!

Na nekoliko mesta sam pitao da li TCL klimu mora da ugradi servis sa neke zvanične liste ovlašćenih servisa da bi garancija važila ili to može da uradi bilo koji servis registrovan za ovaj tip usluge. Pojma nemaju, prodavac, par većih servisa, čak ni podrška sa sajta gde se vrši produženje garancije. Unbelievable!

Takođe nisam dobio nikakav garantni list. Prodavac mi je rekao da je dovoljno da priložim račun servisa koji je instalira mada ni oni nisu bili sigurni u to. Poslao sam zahtev za produženje garancije ali za sada nisam dobio odgovor.

Čini mi se da je dobar uređaj, pogotovo za cenu od ~30000 koju je neko ovde naveo. I spoljna i unutrašnja jedinica rade tiše nego što sam očekivao. Za sada sam izmerio najniže 255W u režimu grejanja.

Aplikacija je ok ali bih ipak dao prednost SmartHome aplikaciji koju koristim za Midea Extreme jer prikazuje unutrašnju i spoljašnju temperaturu. Uputstvo koje se dobija u uređaj nigde ne spominje da se za povezivanje na WiFi, eco/display taster treba pritisnuti 6 puta.

Pre instalacije sam otvorio poklopac spoljne jedinice jer me je zanimalo kakav je grejač tacne i generalno kvalitet izrade. Evo par fotografija:
Pogledajte prilog 509033Pogledajte prilog 509034
Za WiFi se drzi dugme Mode i strelica na gore 3 sekunde.Da li mislis na ovu aplikaciju? https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tcl.smarthome

Poslednja izmena:
Probao da povezem klimu preko SmartLife-SmartHome aplikacije i nece nikako.Sa TCL Home radi sve ok.Nego mi sada nesto nije jasno.Bila je setovana na 26°C i toliko je toplo i bilo u sobi.Smanjim je na 24°C,ali duva i dalje toplo i to jos jace i podize potrosnju.Umesto da stane i ugasi kompresor.Smanjim ja na najnizu 16°C i odmah se zaustavila,ali kad sam vratio na 24°C,opet istog trenutka krece da greje,a u sobi 26°C.Napolju 15°C.Trenutno trosi oko 380W.Nije mi jasno.

Za WiFi se drzi dugme Mode i strelica na gore 3 sekunde.Da li mislis na ovu aplikaciju? https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tcl.smarthome
Nisam znao za taj način. Na YT sam našao neki tutorijal sa 6 stiskanja eco/display dugmeta i to je rešilo problem.

Ovo je aplikacija koju koristim za Midea Extreme: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.midea.ai.overseas
Screenshot_1.png
Ne vidim nikakav problem sa njom kao što su neki ovde komentarisali. Pored prikaza spoljnje i unutrašnje temperature, sviđa mi se i mogućnost podešavanje fan speed-a u procentima. Bukvalno celo leto radi na 1% i bude prijatno oko nje iako mi visi iznad glave. Ranije smo svi bežali od klime. Za grejanje je ne koristim.

Sa druge strane, ovaj TCL je uzet primarno radi grejanja dobro izolovanog stana od 60kv. Raspored je takav da će možda biti dovoljna ali znaćemo posle zime.

Na TCL aplikaciji vidim i Generator Mode LV1, LV2 i LV3 podešavanja. Nisam se još igrao sa tim da vidim kako utiče na potrošnju i performanse.

Nisam znao za taj način. Na YT sam našao neki tutorijal sa 6 stiskanja eco/display dugmeta i to je rešilo problem.

Ovo je aplikacija koju koristim za Midea Extreme: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.midea.ai.overseas
Pogledajte prilog 509078
Ne vidim nikakav problem sa njom kao što su neki ovde komentarisali. Pored prikaza spoljnje i unutrašnje temperature, sviđa mi se i mogućnost podešavanje fan speed-a u procentima. Bukvalno celo leto radi na 1% i bude prijatno oko nje iako mi visi iznad glave. Ranije smo svi bežali od klime. Za grejanje je ne koristim.

Sa druge strane, ovaj TCL je uzet primarno radi grejanja dobro izolovanog stana od 60kv. Raspored je takav da će možda biti dovoljna ali znaćemo posle zime.

Na TCL aplikaciji vidim i Generator Mode LV1, LV2 i LV3 podešavanja. Nisam se još igrao sa tim da vidim kako utiče na potrošnju i performanse.
Pa jel radi ta aplikacija sa ovom TCL klimom?Za kontrolu snage kompresora imas i dugme na daljincu GEN.

Pa jel radi ta aplikacija sa ovom TCL klimom?Za kontrolu snage kompresora imas i dugme na daljincu GEN.
Tačan odgovor je 'ne znam' pošto mi nije palo na pamet da probam pošto ne očekujem da će Midea aplikacija raditi sa TCL klimom. Koliko sam shvatio, čak i Tesle koje je pravio TCL imaju zasebnu aplikaciju. Bilo super da imam jednu a ne pet smart home aplikacija. Čitao sam nešto da se radi na univerzalnom standardu koji bi rešio ovakav problem...

Ova bi SmartLife-SmartHome trebalo da radi.Ali nesto nece.U svim Teslama vade originalne WiFi module,da prodaju zasebno,a stavljaju Tuya sa krs aplikacijom.

Pitanje za ljude koji su skoro ugradili TCL klimu,sta je potrebno za garanciju pored registracije na sajtu?Jel treba instalater da pecatira nesto ili samo racun i registracija na sajtu?
Da treba neka servisna knjiga ili papir meni to nisu poslali sa klimom i kada je serviser završio ugradnju kada je trebao da udari pečat nije imao gde zvao sam Gigatron rekli su mi da dodjem po taj papir za overu .
Pogledajte u uputstvu, na poslednjim stranama treba da bude i reklamaciona izjava i papir za montazu i servis
1760533258272.png
Ako nije neophodno od instalatera onda nije ni od prodavca, reklamaciona izjava je kao fiskalni racun, dokaz kad i gde je kupljeno.

Sad sam zvao u Tehnomedia-i.Kaze covek da ta reklamaciona izjava nije ni potrebna u slucaju reklamacije.Dobili ste sertifikat od uvoznika o produzenju garancije i to je to.Kaze covek da cuvam radni nalog od montera i garanciju iz prodavnice,a tu reklamacionu izjavu kad ja hocu,mogu da daju bilo kad.

Vrh Dno