Šta je novo?

Tcl inverter TAC-12CHSD/TPG31I3AH

To je zvuk ventilatora koji se vrti brzo (nije klasično brujanje kompresora koje ume na nekim klimama da se prenosi i na kuću), kod mene se ne čuje iznutra, ali postoji spoljna izolacija i pvc prozori.

Porucio i ja par komada, valjda nije taj vent previse bucan, jer mi je starija stolarija. Ovako koliko sam procitao, vidim da je dobra, narocito za 36k rsd.

Odlicna za te pare.Pre nekoliko dana u Gigatronu uz Intesa karticu mogla da se uzme za 29000.Bila je pre toga 60000.Nece smetati zvuk sa SJ u sobi.Nista nije prebucna preterano i sve je u granicama normale.Blizu mene ima kladionica i na njoj Vivax Aeri+ 12.Kako se ono cuje sad na 11°C.Kao onaj cekicar za kukuruz.Ne kajem se ni sekunde sto nisam uzeo Vivax Aeri+ umesto ove TCL.Jedino sto mi smeta je presiromasna aplikacija za telefon.TCL Home.Pa mogli su makar da stave da pokaze kolika je temperatura u prostoru.Postoji li neka druga,umesto ove TCL Home?

Jedno pitanje.Kako se bre otvara prednji poklopac UJ.Nema nigde sa strane one zareze za prste.Mora kod sa nje da se upise za garanciju od 5 godina.

U ja naručio u Gigatronu, kažu da stiže tek za osam dana. Može li neko da snimi to brujanje na spoljnoj jedinici i da postavi pošto je uzimam za spavaću sobu a ja spavam kao zec i sve čujem oko sebe dok spavam.
Za spavacu mislim da si trebao da kupis fujitsu, ili daikin. Kod gmcc kompresora cuje se zaletanje, dok kod fujitsu toga nema, ako je fujitsu, ili micubishi kompresor naravno.
Jedno pitanje.Kako se bre otvara prednji poklopac UJ.Nema nigde sa strane one zareze za prste.Mora kod sa nje da se upise za garanciju od 5 godina.
MIslim da se tcl otvara odozgo da se ociste filteri...

Za spavacu mislim da si trebao da kupis fujitsu, ili daikin. Kod gmcc kompresora cuje se zaletanje, dok kod fujitsu toga nema, ako je fujitsu, ili micubishi kompresor naravno.

Ma to znam,nego mislim na poklopac napred.

Merkao sam fujitsu iz ovih novih serija kpca, keta i kmla ali nigde na netu nisam mogao da nađem neka bliža iskustva kakve su ali naletela je ova skoro duplo jeftinija pa zato. Plus mesto za klimu mi je na nezgodnom mestu, duvaće direktno u krevet a vidim da ova tcl ima neke rupice, u stilu breezeless tehnologije.

Merkao sam fujitsu iz ovih novih serija kpca, keta i kmla ali nigde na netu nisam mogao da nađem neka bliža iskustva kakve su ali naletela je ova skoro duplo jeftinija pa zato. Plus mesto za klimu mi je na nezgodnom mestu, duvaće direktno u krevet a vidim da ova tcl ima neke rupice, u stilu breezeless tehnologije.
Ako ti je soba do 15m2 ja bih pre uzeo 07kpca

16m2 ali osim stiropora od 3 cm na plafonu i dobrih prozora, dva spoljašnja zida i donjeg sprata koji se ne greje, plaši me da idem sa 07kpca jer mislim da neće biti dovoljna. U pitanju je kuća a ne stan.
Pa nesto gledam ta tcl klima daje 2.6kw u srednje hladnoj klimi, a u hladnijoj je to jos manje tako da onda ok za taj prostor

Може ли још неко да потврди колико најниже модулира клима из наслова - значи држи ту потрошњу, а не само на кратко.
Видим да су људи различито измерили почевши од 175w, 230w и сад на крају испаде 330w.

Poslednja izmena:
Pa ne moze se tacno reci jer nisu kod svakog isti uslovi + imas grejac spoljnje jedinice koji vuce oko 100-150w kada radi. Tako da u najvecim zimama mislim da je realno ocekivati nesto najnize oko 400w minimalne potrosnje.
Bas zbog toga sto su uslovi razliciti, vecini ljudi nece drzati jednu cifru odredjeno vreme. Vec ce ista veoma cesto da se menja.

Може ли још неко да потврди колико најниже модулира клима из наслова - значи држи ту потрошњу, а не само на кратко.
Видим да су људи различито измерили почевши од 175w, 230w и сад на крају испаде 330w.

Mnogo toga zavisi od spoljnih temperatura, zadate temperature unutra, izolacije, itd... Nece kod svakog raditi isto, a nece isto raditi na razlicitim spoljnim temperaturama.
Da naglasim nemam TCL imam Daikin, I uglavnom varira od 200 do 350

Procitaj moj komentar malo unazad o trenutnoj potrosnji.Evo sad trenutno je na nekih 380W.Napisao ti i covek da zavisi od dosta parametara potrosnja.Nismo mi svi koji imamo ovaj model postavili isti u istu prostoriju i isto podrucje.Nije ovo kvarcna grejalica da trosi svuda isto.😉😃

Porucio i ja da zamenim staru tesla (tcl) inverter a410, koja vec na +5 jedva grejala (doduse ~ 60m2 izolovanih). Ako ova na -5 bude mogla da zagreje - da slavim, ma da treba 18-ca svakako.

.Jedino sto mi smeta je presiromasna aplikacija za telefon.TCL Home.Pa mogli su makar da stave da pokaze kolika je temperatura u prostoru.Postoji li neka druga,umesto ove TCL Home?
Probaj Tuya Smart Life app i javi da li radi, i mene zanima ova klima...

Probaj Tuya Smart Life app i javi da li radi, i mene zanima ova klima...
Nisam trenutno pored klime.Probacu sigurno.A za ovaj model po ovoj ceni trenutno,ne moze joj parirati niti jedna do 40000.Pa ni neke od 50000+ dinara.Kum ima GREE Pular Eco Plus 12k,za koju je dao 56000.Isto greje nekih oko 35m2.Ne spusta ispod 500W.Brljavi u odrzavanju zadate temperature itd.Ni u cemu nije bolja od ove TCL,ali pise Gree.Koliko ,,kanti" od klima kod nas se prodaju po totalno nebuloznim cenama.Ako si resio da je uzimas i odgovara ti cena,ne misli se mnogo😉

Jedino sto mi smeta je presiromasna aplikacija za telefon.TCL Home.Pa mogli su makar da stave da pokaze kolika je temperatura u prostoru.Postoji li neka druga,umesto ove TCL Home?
Nema senzor temperature na unutrasnjoj jedinici. Meni je App ok pored standardnih opcija mozes preko app obe vrsta krilaca da namestis
Screenshot_20251007_134346_TCL Home.jpg

Mora da ima senzor na unutrašnjoj jedinici, to je osnovni senzor koji svaka klima mora da ima, sad što nisu u aplikaciji omogućili da se koristi to je već drugo pitanje, mada i taj senzor što meri je temperatura u nivou blizu plafona i nije nešto relevantna za realnu temperaturu u prostoriji koja može da dosta varira od te.

Odlicna za te pare.Pre nekoliko dana u Gigatronu uz Intesa karticu mogla da se uzme za 29000.Bila je pre toga 60000.Nece smetati zvuk sa SJ u sobi.Nista nije prebucna preterano i sve je u granicama normale.Blizu mene ima kladionica i na njoj Vivax Aeri+ 12.Kako se ono cuje sad na 11°C.Kao onaj cekicar za kukuruz.Ne kajem se ni sekunde sto nisam uzeo Vivax Aeri+ umesto ove TCL.Jedino sto mi smeta je presiromasna aplikacija za telefon.TCL Home.Pa mogli su makar da stave da pokaze kolika je temperatura u prostoru.Postoji li neka druga,umesto ove TCL Home?
Da tim Vivaxom nešto nije u redu. Ne čuje se tako ispravan aeri

Jedino sto mi smeta je presiromasna aplikacija za telefon.TCL Home.Pa mogli su makar da stave da pokaze kolika je temperatura u prostoru.Postoji li neka druga,umesto ove TCL Home?
Naprotiv, aplikacija je verovatno najbolja od svih proizvodjaca ali ni jedna TCL klima nema prikaz temperature, i ako ima senzor.

Ne znam zasto su to tako uradili ali to je bukvalno jedina stvar koju nema i o tome sam pisao jos na pocetku teme.

Recimo midea ima i prikaz unutra i spolja, i vlaznost, ali je aplikacija mnogo sporija i losija.

Bas to. Kupujem raznu tehniku ali ovoliko cena nekog proizvoda da se promeni nije mi jasno. Uredjaj je kvalitetan i nisam ocekivao ovakav pad cene. U istom trenutku sam kupio i Vox klimu trebala mi samo za hladjenje za nekih 34-35. Od plastike,velicine, tezine, kvaliteta izrade pa na dalje se videla razlika. Sad za te pare TCL🤦‍♂️
Jedina dobro stvar sto sam kupio jos jednu

Vrh Dno