Šta je novo?

Tcl inverter TAC-12CHSD/TPG31I3AH

Cena ugradnje za klimu 12 je standardna, oko 150€. Cena klime 12 nije standardna, ide od oko 200€ do 3500€, dakle cena ugradnje se ne menja srazmerno sa cenom klime, već je uvek ista tako da te dve cene nemaju baš nikakvih dodirnih tačaka. Monter ne gleda u račun koliko si je platio i ne pita te za marku klime već ga samo zanima da li je dvanaestica, 150€. Možeš da dobiješ i za džabe klimu, ugradnja je opet toliko pa to ne treba porediti.
Meni u Vranju monter uzeo 12.000 za nameštanje dvanaestice ove klime.

meni je ceo ovaj kometar od Igora malo suvisan u ovoj temi .. buduci da smo u temi za uredjaj od 300E efektivno, gde je ugradnja pola cene, a servisi su takvi kakvi su. Bas nema dodirnih tacaka sa klimom od 3500E, ali ajde. Rece mi majstor koji mi je ugradjivao tacno kako su cene rasle sa godinama, ali sam poboravio sve godine/cene, najbolje sam zapamtio da je do korone bila valjda 90E tipicna ugradnja.

Sto se tice koristenja iste instalacije, tj cevki, pre svega je pogledao da li stara i nova klima (tj ovaj nas predmetni TCL) koriste isti gas, pa je nakon sto je ustanovio da je gas isti, resio da nastavi da koristi istu instalaciju (iskreno ne znam ni kako bi je zamenio, ali to je neka druga tema) posebno sto rece da ima sigurno 3m instalacije izmedju jedinica.

Rece mi majstor koji mi je ugradjivao tacno kako su cene rasle sa godinama, ali sam poboravio sve godine/cene, najbolje sam zapamtio da je do korone bila valjda 90E tipicna ugradnja.
Ja sam 2012 i 2017 placao po 70€
40€ ugradnja + 30€ zbog 3m cevi
Sada je ovde (CU) zavisi naravno i do majstora!
Npr. jedan uzima 100€ za ugradnju + 60€ zbog 3m cevi ---> znaci 160€! Ako treba da se skida stara klima onda +3000.-
A drugi jedan uzima 150€ (17.500.-) montaza i ako treba demontaza stare klime!

Poslednja izmena:
Ovo oko cevi u zidovima je vestacka puritanska tema. Nema sile da bih razvlacio novo ruglo da vec imam odgovarajuce cevi u zidu na kojima je do trenutka instalacije normalno radila bilo kakva klima. Delimicno mogu da se ociste, i ako ce to svejedno smanjiti zivotni vek klima uredjaju od 300 evra, neka tako i bude, jer cevi u zidovima svakako imaju znacajnu estetsku vrednost. Novo stemovanje ne bih ni da komentarisem, to je tek cisto mlacenje po koprivama

meni je ceo ovaj kometar od Igora malo suvisan u ovoj temi .
Poređenje cene usluge (ugradnje) i cene uređaja je suvišna, kao poređenja babe i žabe. Ako neko dovozi automobile iz inostranstva za 1500€, nije bitno da li je na prikolici ferari od milion evra ili
peglica od 500€. Ti plaćaš uslugu koja ne zavisi od cene uredjaja i nema potrebe da se poredi. U ugradnji plaćaš majstora i materijal koji je identičan za sve klime 12. Ne znam šta si hteo da kažeš tim poređenjem. Nisi poredio cene dva uredjaja već uslugu i uređaj a ja ti kažem da je usliga ista za sve uređaje. Sad što je taj uredjaj trenutno izuzetno jeftin nema veze sa cenom ugradnje, ona ostaje ista jer ne zavisi od cene uredjaja. Cena ugradnje je bila ista i kad je ova klima bila duplo skuplja. Ako kupiš klimu po redovnoj ceni a ne akcijskoj cena ugradnje ce biti cetvrtina cene uredjaja, ako je po akcijskoj onda je polovina, ali ne vidim i dalje kakve to veze ima.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno