Sg kamikaza
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 05.11.2017
- Poena
- 155
Некад је боље на тежи/скупљи начин схватити да се ГПТ-ју не верује у свему.
Meni u Vranju monter uzeo 12.000 za nameštanje dvanaestice ove klime.Cena ugradnje za klimu 12 je standardna, oko 150€. Cena klime 12 nije standardna, ide od oko 200€ do 3500€, dakle cena ugradnje se ne menja srazmerno sa cenom klime, već je uvek ista tako da te dve cene nemaju baš nikakvih dodirnih tačaka. Monter ne gleda u račun koliko si je platio i ne pita te za marku klime već ga samo zanima da li je dvanaestica, 150€. Možeš da dobiješ i za džabe klimu, ugradnja je opet toliko pa to ne treba porediti.
Ja sam 2012 i 2017 placao po 70€Rece mi majstor koji mi je ugradjivao tacno kako su cene rasle sa godinama, ali sam poboravio sve godine/cene, najbolje sam zapamtio da je do korone bila valjda 90E tipicna ugradnja.
Poređenje cene usluge (ugradnje) i cene uređaja je suvišna, kao poređenja babe i žabe. Ako neko dovozi automobile iz inostranstva za 1500€, nije bitno da li je na prikolici ferari od milion evra ilimeni je ceo ovaj kometar od Igora malo suvisan u ovoj temi .
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari