Šta je novo?

Tcl inverter TAC-12CHSD/TPG31I3AH

Poolmaker

Nenadmašan
Učlanjen(a)
05.04.2013
Poena
2,245
Radi prilično kulturno za ovih desetak dana korišćenja.
Ima grejač tacne, filter je sa gornje strane klime, 175w je najniža modulacija što sam primetio. Nije bilo nešto defrosta, toplo je vreme, kad je bilo jedno jutro -2 brzo i tiho ga je obavila.
U pakovanju stiže kabel, creva za kondenz i još par osnovnih stvari plus gumeni amortizeri.

Soba je 20m² sa dva spoljnja zida, obična cigla i betonska ploča bez izolacije tako da je to sledeće na redu, u aprilu će se stavljati 10cm.
IMG_20250226_134014394.jpg
IMG_20250226_135123593.jpg

Kakva je sto se tice glasnoce unutrasnje jedinice, narocito na prvoj brzini?
Da li ima WIFI modul vec ugradjen ili mora isti da se dokupi?

Pisah već da i ja razmišljam o ovoj za manju izolovanu sobu. Pretpostavljam da bi na hlađenju trebala modulirati i niže ako na grejanju ide do 175W. Možeš li ubaciti još koju sliku unutrašnje jedinice? Trebalo bi da ima ona krilca za sprečavanje duvanja kao i TPG11I. Otprilike je i najsličnija njoj sa dodatkom grejača tacne i što ima više gasa pa je bolja za grejanje. Ako na hlađenju modulira jednako nisko kao slabiji modeli, bila bi mi idealna.

Radi prilično kulturno za ovih desetak dana korišćenja.
Ima grejač tacne, filter je sa gornje strane klime, 175w je najniža modulacija što sam primetio. Nije bilo nešto defrosta, toplo je vreme, kad je bilo jedno jutro -2 brzo i tiho ga je obavila.
U pakovanju stiže kabel, creva za kondenz i još par osnovnih stvari plus gumeni amortizeri.

Soba je 20m² sa dva spoljnja zida, obična cigla i betonska ploča bez izolacije tako da je to sledeće na redu, u aprilu će se stavljati 10cm.
Pogledajte prilog 483747
Pogledajte prilog 483748
Pozdrav druze jel ima jos nekih utisaka za ovu klimu za ovo kratko vreme. Dvoumim se izmedju nje i energy pro x pa ih poredim, vidim da si spomenuo da je isla na 175w znaci dosta bolje od pro x. Procitah na forumu da se na pro x grejac tacne pali ispod nule i radi non stop na 160w, dal ima negde navedeno za ovaj model kolko trosi grejac.

@Poolmaker Ako nije problem, mogao si ovih dana dok je 20+ da je staviš na hlađenje na sobnu temperaturu, da vidimo koliko nisko održava.

Pozdrav...ima li nekih negativnih utisaka i za kojunkvadraturu je dobra ova klima ...recimo min-max kvadratura (znam da zavisi od vise faktora) u osnovnim opisima ne videh .

Pravu zimu kod mene nije još pregurala ali za sada nemam primedbi. Mislim da sam trenutno jedini vlasnik ovde na forumu, ako ju je još neko pazario neka javi svoje.
Što se kvadrature tiče posmatraj je kao 12-ku a ostalo je do konkretnog prostora i njegove izolacije.

Pravu zimu kod mene nije još pregurala ali za sada nemam primedbi. Mislim da sam trenutno jedini vlasnik ovde na forumu, ako ju je još neko pazario neka javi svoje.
Što se kvadrature tiče posmatraj je kao 12-ku a ostalo je do konkretnog prostora i njegove izolacije.
I kako radi na ovim temperaturama,koja je potrosnja,koliko nisko modulira ,da li na daljinskom moze da se steluje ugao krilca,da li moze levo desno? 😊

Nisam štelovao krilca, javiću može li. Za modulaciju piše iznad, potrošnja za sada nije relevantna, piše u prvom postu zašto.
Izvini,sad sam bolje pogledao prvi post...zanima me pomeranje krilaca iz razloga sto ce mi klima biti iznad kompjutera,pa da ne duva bas direktno u mene 😊

Ovo je isto TCL i izgleda da je ovaj model.Cena je niza,ali pitanje je sta su sve nasi ,,strucnjaci'' povadili iz nje i da li je sve ostalo isto ili menjano.Po kilazi ista.
Neko je ranije rekao da su kod Tesle modeli sa TT oznakom TCL i mene zanima da li je samo rebrendiran ili su nešto što kažeš zakinuli ali treba proveriti . mada video sam i za oko 50k TPG313AH tako da je po meni uz Aeri + najbolja kupovina.

Uvek su ti modeli u nečemu različiti a ne mora da znači da su zakinuti pošto će Ima primera da neki imaju i grejače

To zavisi od toga šta je domaći distributer naručio i planirao da prodaje domaćem tržištu.

Mene najviše zanima koju te Tesla i frozzini klime koriste aplikaciju?

Tcl app je stvarno jedn od najboljih

Uvek su ti modeli u nečemu različiti a ne mora da znači da su zakinuti pošto će Ima primera da neki imaju i grejače

To zavisi od toga šta je domaći distributer naručio i planirao da prodaje domaćem tržištu.

Frozzini klime koriste aplikaciju SmartLife-SmartHome

Prilozi

• Screenshot_2025-04-16-13-04-23-589-edit_com.miui.home.jpg
    Screenshot_2025-04-16-13-04-23-589-edit_com.miui.home.jpg
    40 KB · Pregleda: 25
  • Screenshot_2025-04-16-13-05-03-573-edit_com.tcl.smarthome.jpg
    Screenshot_2025-04-16-13-05-03-573-edit_com.tcl.smarthome.jpg
    40.8 KB · Pregleda: 37

Tesla koristi ovu aplikaciju,koja je meni licno katastrofa.

to je tuya smart home aplikacija, nema veze ni sa teslom, ni sa TCL, na nju sam mislio kada sam pitao @emulatin

Znaci da domaci dobavljaci nabavlaju neke univerzalne tuya wifi kompatibilne adaptere, sto i nije tako lose jer tako svaku klimu mozete da "opametite"

jedino nisam siguran da li imas povratnu informaciju sa statusom klime, da li "hladi- greje, upaljena - ugasena"?

Da.Ima te osnovne informacije.Ja skoro da i ne koristim aplikaciju.Posto je ova moja Tesla,ustvari AUX.Probao sam i aplikaciju za AUX klime i ne radi.Ovi nasi iz Comtrade-a,ne znaju da naprave svoje,ali znaju da z....u tudje.

Prilozi

• Screenshot_2025-04-16-19-31-28-001_com.smart.tesla.jpg
    Screenshot_2025-04-16-19-31-28-001_com.smart.tesla.jpg
    32.7 KB · Pregleda: 42
Znaci Tesla bas nabavlja neke univerzalne adaptere. I Vox je iz Aux fabrike, pa koristi AcFreedom. Doduse meni je i Azuri iz Gree fabrike, pa ne koristi Gree aplikaciju, vec Ewpe Smart, ali je kad se otvori je ista kao Gree, niti je sta oduzeto, niti je sta dodato.

Ima li neko iskustva sa 18com iz ove serije?

Odlično pitanje, i mene zanima :)

Zapravo bilo kakvo poređenje ove tri bi mi značilo... 18 planiram za dnevnu sobu od 50m2 (vratima se odvaja od hodnika) i još dve tcl 12 ifs za dve sobe.

Prilozi

• 1000004266.png
    1000004266.png
    269.6 KB · Pregleda: 17
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno