Šta je novo?

Targo Telekom

Da znas... :D

@BECKS: Jel mozemo da se sprijateljimo.... za svaki slucaj ako mi zatrebas :) Doduse, za sada sve sljaka bez ikakvih problema :)

Polako ljudi, svi mi imamo mnogo pitanja, nemojte ga uplašiti i oterati na samom startu. :d

Beck plusčina od mene zato što si pomogao kolegi forumašu, pretpostavljam da na većinu pitanja verovatno nećeš moći da daš odgovor, ali ako bi mogao barem malo da umiriš nas korisnike Targa ne bi bilo loše...

I da ako si u stanju daš neki okvirni datum, pod uslovom da ga znaš, od kada bi možda mogli da počnu ponovo da uvode nove korisnike.

Hvala.

Polako ljudi, svi mi imamo mnogo pitanja, nemojte ga uplašiti i oterati na samom startu. :d

Beck plusčina od mene zato što si pomogao kolegi forumašu, pretpostavljam da na većinu pitanja verovatno nećeš moći da daš odgovor, ali ako bi mogao barem malo da umiriš nas korisnike Targa ne bi bilo loše...

I da ako si u stanju daš neki okvirni datum, pod uslovom da ga znaš, od kada bi možda mogli da počnu ponovo da uvode nove korisnike.

Hvala.

+1:rtfm:

More bre njima treba jedna "PO...DRŠKA":smash:

Hvala.

Tacnu informaciju o datumu prikljucenja novih korisnika zaista ne znam i glupo mi je da baratam sa okvirnim datumima, govorkanjima i sl.

Idem sada u off, ali samo jedno pitanje, kako to da među svim torentima, kada skidam nešto sa neta, nikada nema zastavice Srbije, za sve ostale zemlje postoje, a recimo negde jasno vidim da piše sbb, znam da je iz Srbije ali zastave pored njega nema?

@Bivis Zato što verovatno koristiš µTorrent. Drugi, npr. qBittorrent ima našu zastavicu.

P.S. Ovo pričam pod uslovom da misliš na peers tab,na te zastavice.

Da na peers tab, hvala na infu i izvinjavam se jos jednom zbog off-a.

Tacnu informaciju o datumu prikljucenja novih korisnika zaista ne znam i glupo mi je da baratam sa okvirnim datumima, govorkanjima i sl.

Po najnovijim informacijama Rasto Tomazic pise wording za Call Centar (posto marketing nije sposoban) da ce prikljucenja korisnika biti u Februaru 2014. Trenutno 600 ugovora sklopljeno a da korisnici nisu prikljuceni. Pa vi izvedite kalkulaciju. Kakva dozvola od RATELA to su dobili jos na pocetku za uredjaj. Modemi su na carini( 5 paleta 500 komada) i ne zele ih podici dok se firma ne proda tj nadaju se prodaji. Nadali su joj se i u septembru pa su korisnici i ljudi koj su sklopili ugovore izvisili

Nemojte svatiti licno proizvod tj sam internet je fantastican kao proizvod ali samo menadzment i rukovodstvo koji su vodili i okruzivali je pa recimo da nas narod kaze riba od glave smrdi. Nama je krivo sto nismo ostali u firmi koja je imala najbolji i ima najbolji proizvod u Srbiji. Alii...... Nismo mi ni neradnici ni lazovi jednostavno prihvatite to kao revolt nas na samo rukovodstvo i njihov ne korektan odnos prema radnicima. Ne pricao o odnosu radi svoj posao vec su mnogo gore stvari upitanju.

Moj savet je da ili ne pises ili koristi google translate. Da li te mrzi da citas to sto pises ili sta? Ovo je strasno.

@error974 "Google translate" :d !!!!!!!!! Svaka ti čast... Samo što nisam pao sa stolice.:d

Što?? Za njih/njega/nju je i Google Translate teško štivo, očigledno...

Po najnovijim informacijama Rasto Tomazic pise wording za Call Centar (posto marketing nije sposoban) da ce prikljucenja korisnika biti u Februaru 2014. Trenutno 600 ugovora sklopljeno a da korisnici nisu prikljuceni. Pa vi izvedite kalkulaciju. Kakva dozvola od RATELA to su dobili jos na pocetku za uredjaj. Modemi su na carini( 5 paleta 500 komada) i ne zele ih podici dok se firma ne proda tj nadaju se prodaji. Nadali su joj se i u septembru pa su korisnici i ljudi koj su sklopili ugovore izvisili

Nemojte svatiti licno proizvod tj sam internet je fantastican kao proizvod ali samo menadzment i rukovodstvo koji su vodili i okruzivali je pa recimo da nas narod kaze riba od glave smrdi. Nama je krivo sto nismo ostali u firmi koja je imala najbolji i ima najbolji proizvod u Srbiji. Alii...... Nismo mi ni neradnici ni lazovi jednostavno prihvatite to kao revolt nas na samo rukovodstvo i njihov ne korektan odnos prema radnicima. Ne pricao o odnosu radi svoj posao vec su mnogo gore stvari upitanju.

Daj neki info, koliko ukupno ima vec postojecih korisnika TT ?

Jeli jel to vas nekoliko pise ovo ili jedan smislja? Jel to vise vas kuca po jedno slovo posto ste radnici Targa? Ili jedan kuca za sve? Ne vidim svrhu sto ste se registrovali da samo blatite svoju firmu(bivsu) verovatno su vam sa razlogom rekli cao(ili ste nestrucni, ili niste radili za ono zasta ste primljenji, ili...) nece niko danas da otpusti coveka koji zna da radi i koji mu DONOSI PROFIT, vi ocigledno to niste radili(donosili profit iz nekih gore navedenih razloga)i sad se bunite. Ok ko gubi ima pravo da se ljuti, ali jel vi znate koliko smesno delujete i tuzno kao babe idete okolo po forumu i kukate nepravda, nepravda kao bre Kalimero.

J-eboga nije TT jedini na svetu niste se vi rodili u TT, nije ovo socijalizam da kad udjes u prvu firmu ostanes do kraja radnog veka, to je davno proslo vreme iliti pluskvamperfekat.

Meni i dalje nije jasno zasto ste tako strogi prema coveku.
On ili oni pokusavaju ovde da ukazu na nepravdu koja im je ucinjena,da se pozale jednoj grupi ljudi koja je na neki nacin povezana sa njihovom sudbinom i ne vidim razlog za toliku pljuvacinu.
Vi pricate da nije targo jedini,da nije socijalizam,bla,bla pa jel neko od vas ima dovoljno godina i da je imao prilike da radi u vise od jedne firme (privatne)?
Nije moguce da vam je svuda bilo super i da nikada niste imali konflikt sa nadredjenim.
Licno sam imao to zadovoljstvo i to ne zato sto sam neradnik ili nepoznavalac materije vec upravo suprotno,nisam hteo da dozvolim da neko moje znanje i trud podcenjuje na bilo koji nacin.
Naravno da ima sijaset razloga zbog kojih i jedna i druga strana mogu biti nezadovoljne,ali cesto ti razlozi mogu biti prouzrokovani trcom stranom ili ti "visom silom"pa konkretni ucesnici ne mogu uticati na sled dogadjaja.
Zato mislim da bi trebalo da pokazemo malo strpljenja i tolerancije i da neki put salusamo i ono sto ne zelimo cuti.

Ако би „радници“ могли да ми објасне следеће.
Кажу да "модеми 500 ком. леже на царини а власник неће да их преузме јер чека да прода фирму".
Е сад, да ја продајем фирму која се бави интернет провајдингом желео бих да што више могу повећам број корисника јер то диже цену фирме.
Ако су на царини то значи да су купљени илити плаћени произвођачу. Остаје да се плати царина и порез што на ту количину није нека велика лова.
После неког рока за непреузету робу плаћа се лежарина у царинском магацину, што, је’лте, поскупљује поменуте уређаје.

Дакле, ако може објашњење, зашто би власник Таргоа због неке сиће обарао вредност своје фирме коју жели да прода и при томе себи правио још већи трошак???
Нешто ми овде не штима...

Додатак, заиста је мучење читати полуписмене поруке "радника". Сада ми није јасно да ли је написано да на царини лежи 500 уређаја или свака палета има по толико ОНТ-ова? Колико сам израчунао, на европалету у један ред стало би 10 кутија па 10 редова у висину дало би око 1м рачунајући и палету.
Мука је кад је човек полуписмен па није у стању тачно да искаже своје мишљење. Један зарез на правом месту отклонио би нејасноћу али то је превише очекивати од „радника“.

Poslednja izmena:
Ma dajte molim vas, neko ko ovako pise teško da bi mogao da radi u nekoj ozbiljnoj kompaniji. Pa ovo je kao da je zavrsio 3 razreda osnovne. Ja u svojoj karijeri nisam sreo takvog radnika.

Zbog čega bi onakav način pisanja bio prepreka da neko postavlja bilo kakvu telekomunikacionu instalaciju kod nekog od provajdera? Ili da kopa kanale i mikrorovove za bilo koju namenu? I zbog čega "nepismenost" automatski urušava kredibilitet napisanog?

Stariji korisnici foruma koji su imali sreće da "služe" vojsku bi mogli da vam ispričaju dosta na temu nepismenosti i primitivizma, ja se sećam da sam u tom periodu upoznao dosta takvih, dobri i vredni ljudi ali poprilično neobrazovani.

Poslednja izmena:
mozda i namerno pise nepismeno, da bi sakrio svoj identitet. narocito nepismen srpski sa koriscenjem termina wording...

ali koji god da je razlog, mislim da je to pisanje vise u stilu Kurira i Sveta i slicnih traceraja; posto meni kao potencijalnom korisniku nijedan taj "inside info" se nije pokazao kao narocito bitan. vise mi u domenu rijalitija - sta je TT uradio u WCu na Farmi...

Zbog čega bi onakav način pisanja bio prepreka da neko postavlja bilo kakvu telekomunikacionu instalaciju kod nekog od provajdera? Ili da kopa kanale i mikrorovove za bilo koju namenu? I zbog čega "nepismenost" automatski urušava kredibilitet napisanog?

Stariji korisnici foruma koji su imali sreće da "služe" vojsku bi mogli da vam ispričaju dosta na temu nepismenosti i primitivizma, ja se sećam da sam u tom periodu upoznao dosta takvih, dobri i vredni ljudi ali poprilično neobrazovani.

Targo zaposljava administraciju i tehnicke sluzbe. Izvodjaci radova su neke druge firme. I dalje smatram da neko sa ovakvim stepenom pismenosti nikada ne bi ni trebao biti zaposlen u IT kompaniji.

Poslednja izmena:
Ovo o TT-u se pretvorilo u Dosije X. Sto bi rekli istina je tamo negde.:d

Nisu oni zaposlili nikog ko im nije trebao za stalni radni odnos, vec su kao sto kaze error974, zaposlili samo najneophodnije tehnicko osoblje, a za ostalo angazovali podizvodjace. Kod mene su za uvodjenje kabla dosli neki iz Bajine Baste, iz neke firmi koja mislim da je iz Uzica, a stanovali su u nekom hotelu u Rakovici... Znaci, ovaj sto se ovde zali, moguce da je bio angazovan preko druge firme ili na odredjeno vreme ili preko omladinske zadruge.
Sto se carine tice, lezarina se placa, a roba ne moze neograniceno da stoji tamo nego je vracaju posiljaocu ako se ne preuzme u roku. Moguce je da na jednu paletu staje paket sa 100 komada, ako se uzme u obzir zastita od tumbanja i to bude uvek vece, ali 500 komada je njima malo za tolike klijente. I taj podatak nema nikakve veze sa nekim ko je najverovatnije radio neke periferne poslove. Da je zavrsio bar neki zanat, znao bi da sastavi bar jednu recenicu. Cak i da se radi o vise radnika koji se javljaju, primetilo bi se po postovima.
Od Backs-a ne ocekujte mnogo informacija jer mu ne ide u prilog da svojevoljno daje neke informacije za javnost i ako ih verovatno zna. Uostalom nije to ni vazno toliko, niko te kablove nece vaditi iz zemlje i unistavati mrezu koja je izgradjena, pa bilo sta da je u pitanju. Mislim da je glupo i misliti da ce ta firma propasti, nema od toga nista.

Na stranu svih ovih "insajderskih" poluinformacija, da li je neko razmisljao da se obrati novinama? Mislim da bi ovo bila jedina realna sansa da se izvuce bilo kakva zvanicna informacija iz TT. Iako je ovo najveca zajednica ove vrste, mislim da bi clanak na blic.rs na primer nosio vecu tezinu kada su u pitanju korisnici kojima usluga nije uvedena i pokusaj dobijanja bilo kakvog zvanicnog odgovora/opravdanja od TT. Ako ne pokusaju da se operu posle toga, nece nikad.

Od mene mozete slobodno ocekivati pomoc, savet i informacije, ali tacne i proverene informacije(sve sto je bivsi kolega/kolege napisao u postu je pre svega tracarenje).
Takodje postoje neke informacije koje naravno znam ali ne mogu da ih postavim ovde.

Vrh Dno