Šta je novo?

Targo Telekom

Kod privatnih trekera nema ograničavanja.
Normalno da ima :)
Seederi/leecheri na starim materijalima nije bas najbolji tako da utice na brzinu
Privatni trekeri nisu bas tako privatni jer svi mi znamo za njih
Smaraju o seedovanju po 48 sati i duze
Smaraju za donacije
Smaraju o ratio 1:1 i jace
Pa posto je ovo srbija i internet nije bas najbolji onda moras da uzimas seedbox ( extra placanje )
Privatni Trekeri skupljaju podatke ko da si na facebook-u

no mogu da pricam o tome koliko ocete ali mislim da ovo nije tema za raspravu Torrents vs Rapidshare vs Newsgroups vs DC+ itd tako da odlazimo malo u off

http://filesharingtalk.com/threads/...w-of-secure-filesharing-using-the-I2P-network

sve je to stvar navike a svaki protokol ima svoje prednosti i mane tako da onaj ko koristi torrente uvek ce reci da su torrenti najbolji... a onaj koji koristi neki drugi servis ce reci da je to najbolje bla bla... a sve je to stvar navike...

Rapid je za male devojcice a torenti su za prave alfa muskarcine!!! Kakvi argumenti :):):):)
Rapid i slicni serveri su daleko jednostavniji jer ne moras da se zezas sa raznim pravilima od ulaznica (koje cesto nemoguce nabaviti) do up/dwn odnosa i drugih restrikcija koje su prilicno stroge i razlicite od trekera do trekera. Sve ima svoje prdnosti i mane ali to nije za ovu temu.

Sto se Targa tice mislim da su bar za sad vise orijentisani ka internet provajdingu nego tv-u. Mnogi ovde bez ikakvih argumenata sire pricu da postoje kanali za koje SBB ili neko drugi ima nekakvo ekskluzivno pravo, sto nema veze sa mozgom. Evo ja na ptt-u (po pitanju neta i digitalne televizije ubedljivo najgorem provajderu) u osnovnnom paketu imam i sk/sk+ i sve arene, ultru, fox movies/life/crime, zbog toga cu i verivatno ostati kod njih kad je tv u pitanju.
Kod Targa me izuzetno nervira sto iza njih stoji omrazena mi politocka partija, ocigledna korupcija i kriminal. Ne svidja mi se ni sto su gramzivi i pohlepni pa im je opticki internet najskuplji u Evropi. Medjutim i kao takvi su konkurentni propalim provajderima poput ptt-a (bar sto se tice interneta) a sa jacim ce morati da se bore, nadam se na fer nacin a ne preko veza i priajteljstava raznih mocnika. Ono sto je dobro je da su uveli novinu na nasem trzistu koja se zove konkurencija. SBB je 100m od mene pa se nikad nisu setili da dodju (i ako imaju siguran prolaz) jer ocigledno imaju precutan dogovor o nenapadanju. Sad kad je dosao Targo koje boli uvo za njihove male dogovore situacija se menja pa je Vektor digao brzine, Ikom je vec imao best-buy ponude, a za SBB se suska da od prvog novembra dizu brzine. E sad vidite koliko smo skupo placali net kad se njima i pored krize, devalvacije dinara i povecanja pdv-a isplati da pojacaju usluge a da pritom i dalje zaradjuju...
Ono sto je problem kod drugih provajdera je sto nisu investirali u mrezu (uvodili optiku) na vreme, sto zbog toga jer su bili ususkani zbog raznih monopolistickih dogovora sa drugima (sto im je obezedjivalo sigurnu zaradu bez skupih investicija), sto zbog korumpirane drzave koja im to nije dozvolila, u razumnom roku, da bi ispunila interese partijskih finansijera.

Nego ako ima nekog pravnika na forumu, koji je upucen u pricu, neka kaze kakve sankcije bi mogao da snosi Targo ako se ova prica sa Dulicem zavrsi krivicnom presudom i kakve posledice to ima po krajnje korisnike. Koliko sam razumeo prijave su podignute protiv Dulica i jos nekolko ljudi iz drzavne uprave ali ne i protiv Nube/Targa odnosno Dulicevog prijatelja iz Slovenije. Da li to znaci da i ako ova ekipa iz drzavne uprave bude osudjena ovi i dalje mogu da posluju kao da nista nije bilo?

Aj po stoti put, 10e seedbox = 10+ TB upload na nekoliko trekera raspoređeno, sigurno vam ne treba više od jednom godišnje. Uz Targo upload, možda ni ne treba box. Dalje, postoje i no ratio trekeri, gde je potrebno jedino seedovati neko vreme. Koga to smara, postoje trekeri koji nemaju h&r sistem, samo treba ratio da bude >= 1. Na kraju, na jačim trekerima, većina materijala je na seedboxovima (pored ostalih članova) pa su brzine više nego dobre.

Što se tiče budućnosti TT, trenutno nisu ugroženi ni najmanje, jedino može da bude problem dobijanje dozvola u budućnosti nakon ove afere.

@Lenjin

Ne radi se o "ekskluzivnim pravima" već SBB sa preko pola miliona i kusur korisnika ima jaču pregovaračku poziciju.

Sa drgue strane SBB, PTT, Radijus vektor, Ikom, Kopernikus su kabl provajderi koji teritirijalno u preko 90% slučajeva nekonkurišu.

Telekom, Orion, TT i slični su konkurencija kabl provajderima i kao takvi u dogledno vreme neće imati tzv. SBB kanale. Jednostava poslovna logika.

nije postavljena optika,vec koriste postojece kablove od vektora.To je kradja!

Ti mene vredjas i pricas da ne znam.Ne zelim da se ovde isticem i pricam strucno,jer vecina ne bi razumela,a za tvoju informaciju,radio sam u bgw i pomagao u beogridu.

Koliko ste dobro radili vi iz BG Wirlesa i Beogrida znamo mi koji koristimo vaše usluge, i posle se čudite što vas je SBB kupio za male pare i otpustio više od pola ljudi

Srecom sbb nije vlasnik fox i sk kanala pa ce mozda i biti nesto.

Za SK ok nisam ni znao ko je vlasnik, odnosno da oni imaju neki udeo u tome. Onda tesko da ce biti SK ili Ultre.

Poslednja izmena:
@Lenjin

Ne radi se o "ekskluzivnim pravima" već SBB sa preko pola miliona i kusur korisnika ima jaču pregovaračku poziciju.

Sa drgue strane SBB, PTT, Radijus vektor, Ikom, Kopernikus su kabl provajderi koji teritirijalno u preko 90% slučajeva nekonkurišu.

Telekom, Orion, TT i slični su konkurencija kabl provajderima i kao takvi u dogledno vreme neće imati tzv. SBB kanale. Jednostava poslovna logika.

Pa stvarno se ne razumem u to kako idu pregovori oko otkupa prava prenosa ali mi je potpuno nelogicno da neko ko prodaje neki prozvod isti oce da proda ziki ali ne i peri a moze da ga proda i jednom i drugom i samim tim uveca svoju zaradu.
Ajde ako sk i ultra imaju iste vlasinke kao i sbb pa nece da prodaju dirktnoj konkuranciji (mada je i onda upitno koliko tu gube a koliko dobijaju) ali fox sigurno nije u vlasnistvu SBB-a.

Nego mali off kad smo vec kod prava prenosa, kakva je ovo *****ska fora rts-a da prenose ligu sampiona samo sredom. Placam ih kao 1/3 kablovske, zasto?

Za Fox je bilo nekih problema sa sbb, pa su se obratili vlasnicima FOX-a. Valjda ce biti uskoro nesto, neko je bio napisao od nove godine.

Arena je kupila pravo prenosa na LS tako da mi i hrvati prenosimo samo sredom. Na rtrs ide utorkom. Imas slucaj kada je dinamo z igrao LS utorkom i nije bilo prenosa na njihovoj nacionalnoj televiziji. Ne znam kako je kod njih sa arenom, koji procenat stanovnistva ima te kanale...

Mislio sam da LS primarno daje prava prenosa televizijama sa nacionalnom pokrivenoscu. Arene moze da gleda jako mali broj ljudi ovde, ali sad mi je bas lakse jer mi nismo najgora drzava na svetu eto i kod hrvata ima *****izma...
Nego oce Tijanic sad da nam prepolovi pretplatu kad vec nudi polovicnu LS :)
Izvinite zbog off-a...

Bolje nek je poskupi, više ću da uštedim:d

Za Fox je bilo nekih problema sa sbb, pa su se obratili vlasnicima FOX-a. Valjda ce biti uskoro nesto, neko je bio napisao od nove godine.

Arena je kupila pravo prenosa na LS tako da mi i hrvati prenosimo samo sredom. Na rtrs ide utorkom. Imas slucaj kada je dinamo z igrao LS utorkom i nije bilo prenosa na njihovoj nacionalnoj televiziji. Ne znam kako je kod njih sa arenom, koji procenat stanovnistva ima te kanale...

Postoji na UEFA sajtu vest oko prava za Srbiju.

http://www.uefa.com/uefa/events/marketing/media-rights-and-services/news/newsid=1767317.html

Nego mali off kad smo vec kod prava prenosa, kakva je ovo *****ska fora rts-a da prenose ligu sampiona samo sredom. Placam ih kao 1/3 kablovske, zasto?
Ajde evo objasnjenje za OFF:
Slusao sam licno glavnog urednika na RTS-u za sport ili kao im se vise zove taj deo za sport i omladinu valjda, elem rekao je da ne mogu da finansiraju i utorkom i sredom zato sto narod ne placa pretplatu, samo ne znam koliko naplacuje te reklame pa ne naplacuje valjda 500 RSD nego ovima sto se reklamiraju u udarnom terminu(dnevnik..)udari sekundu 10.000EVRA a onda mu je opravdanje da 70% ljudi ne placa pretplatu, pa naravno da ne placaju, ko je lud da placa Miru Adanju Polak da se setka po svetu sa nasim novcima :)
Eto pojasnjena zasto nema dva dana LS.

Rapid je za male devojcice a torenti su za prave alfa muskarcine!!! Kakvi argumenti :):):):)
Rapid i slicni serveri su daleko jednostavniji jer ne moras da se zezas sa raznim pravilima od ulaznica (koje cesto nemoguce nabaviti) do up/dwn odnosa i drugih restrikcija koje su prilicno stroge i razlicite od trekera do trekera. Sve ima svoje prdnosti i mane ali to nije za ovu temu.?

+1111111

A zasto meni niko ne trazi ulaznice za torrent? I zasto mi je na rapidu brzina ogranicena na 30kb/s?

Izgleda da ovaj ruter imaju ozbiljan bezbednosni propust.
Port 23 je otvoren, tako da svako moze da se telnetuje na njega sa root/admin.
Promena pasvorda preko web interfejsa ne pomaze. Tj. za telnet pasvord ostaje isti.
U setingu rutera ne vidim opciju za blokiranje/gasenje telneta.
Jedino sto moze da se uradi je forvardovanje porta 23 na neki visoki port
na nepostojecem racunaru na lokalnoj mrezi.

Kao ogranicena brzina na rapidu? Ja sampre neki dan nesto skidao pomocu jdownloadera i islo je oko 2.7 MB/s.

Uspesno sam se telnetovao na dva susedna javna IP-a.
Moguce je da nemaju svi taj problem.

jel si uspeo na svoj?
sad sam i ja uspeo na neki tamo...auuu

Ma samo se odradi port forward na nepostojecu IP. Port 23 je inace telnet port, moguce je da su ga iz Targa ostavili otvorenim zarad nekih podesavanja sa njihove strane.

Ako i jesu ostavili skroz je neozbiljno da to bude svima poznati user i pass.

Slazem se, ali vise mislim da je proizvodjac to tako ostavio, a da ovi iz Targa nemaju pojma o tome. Ja sam kod mene zatvorio za svaki slucaj.

Ja na moj ne mogu da se telnetujem ali upravo sam uspeo na jedan da se zakačim :( Deluje da što biram "niži" IP, to su veće šanse da je otvoren. Uspeo sam i sa spoljne mreže (tj. ne preko Targa), tako da deluje da su ostavili zjapeću sigurnosnu rupu... Je l' im ovo neko prijavio?

Vrh Dno