Rapid je za male devojcice a torenti su za prave alfa muskarcine!!! Kakvi argumenti

Rapid i slicni serveri su daleko jednostavniji jer ne moras da se zezas sa raznim pravilima od ulaznica (koje cesto nemoguce nabaviti) do up/dwn odnosa i drugih restrikcija koje su prilicno stroge i razlicite od trekera do trekera. Sve ima svoje prdnosti i mane ali to nije za ovu temu.
Sto se Targa tice mislim da su bar za sad vise orijentisani ka internet provajdingu nego tv-u. Mnogi ovde bez ikakvih argumenata sire pricu da postoje kanali za koje SBB ili neko drugi ima nekakvo ekskluzivno pravo, sto nema veze sa mozgom. Evo ja na ptt-u (po pitanju neta i digitalne televizije ubedljivo najgorem provajderu) u osnovnnom paketu imam i sk/sk+ i sve arene, ultru, fox movies/life/crime, zbog toga cu i verivatno ostati kod njih kad je tv u pitanju.
Kod Targa me izuzetno nervira sto iza njih stoji omrazena mi politocka partija, ocigledna korupcija i kriminal. Ne svidja mi se ni sto su gramzivi i pohlepni pa im je opticki internet najskuplji u Evropi. Medjutim i kao takvi su konkurentni propalim provajderima poput ptt-a (bar sto se tice interneta) a sa jacim ce morati da se bore, nadam se na fer nacin a ne preko veza i priajteljstava raznih mocnika. Ono sto je dobro je da su uveli novinu na nasem trzistu koja se zove konkurencija. SBB je 100m od mene pa se nikad nisu setili da dodju (i ako imaju siguran prolaz) jer ocigledno imaju precutan dogovor o nenapadanju. Sad kad je dosao Targo koje boli uvo za njihove male dogovore situacija se menja pa je Vektor digao brzine, Ikom je vec imao best-buy ponude, a za SBB se suska da od prvog novembra dizu brzine. E sad vidite koliko smo skupo placali net kad se njima i pored krize, devalvacije dinara i povecanja pdv-a isplati da pojacaju usluge a da pritom i dalje zaradjuju...
Ono sto je problem kod drugih provajdera je sto nisu investirali u mrezu (uvodili optiku) na vreme, sto zbog toga jer su bili ususkani zbog raznih monopolistickih dogovora sa drugima (sto im je obezedjivalo sigurnu zaradu bez skupih investicija), sto zbog korumpirane drzave koja im to nije dozvolila, u razumnom roku, da bi ispunila interese partijskih finansijera.
Nego ako ima nekog pravnika na forumu, koji je upucen u pricu, neka kaze kakve sankcije bi mogao da snosi Targo ako se ova prica sa Dulicem zavrsi krivicnom presudom i kakve posledice to ima po krajnje korisnike. Koliko sam razumeo prijave su podignute protiv Dulica i jos nekolko ljudi iz drzavne uprave ali ne i protiv Nube/Targa odnosno Dulicevog prijatelja iz Slovenije. Da li to znaci da i ako ova ekipa iz drzavne uprave bude osudjena ovi i dalje mogu da posluju kao da nista nije bilo?