Šta je novo?

Targo Telekom

Bili pre par sati...NBG Pariske komune,ono..dobro je sve :)
Sto se neta tice,odusevilo me sto sam video od 100Mb na yt okacio za nepunih 2 min.,a do juce je to bio prokleto mukotrpan proces..
A TV..takodje prijatno iznenadjenje..osetna razlika u kvalitetu slike preko digitalnog signala..

2245840471.png

capture.jpg

Poslednja izmena:
Zbog čega mi je brzina downlouda na torentu ne ide više od mizernih 10 kb/s, na speed testu mi i dalje stoji ona odlična brzina a na youtubu bez problema gledam 1080p snimke, samo ovde postoji problem?

@bivis Proveri firewall, meni je danas brzina isla kao na slici (10/5)

Prilozi

• uploadfromtaptalk1350407987552.jpg
    uploadfromtaptalk1350407987552.jpg
    57.5 KB · Pregleda: 242
OK je sada. :)

P.S.

Jedno pitanje, kakav je ono mali ''televizorčić'' kojeg je druga ekipa montera imala sa sobom i proveravala neke signale?

Eto, najzad dočekah da i u mom ulazu u Otona |Župančiča krenu da vuku kablove po vertikali :D Evo jedne fotke unutrašnjosti njihove "kutije" iz mog ulaza. Slikao sam telefonom na brzinu dok nema nikog pa sam zaboravio da povećam rezoluciju xD Videću kasnije da slikam opet ako ostave kutiju otvorenu :D A za sada evo ove jedne :D Ne znam zašto se fotka rotirala ovako kad sam je dodao...na kompu je normalno okrenuta :p

Pogledajte prilog 98386

Koji broj je u pitanju? Ja sam u Otona Zupancica 22, ni traga ni glasa o njima, a prijavio sam se za uvodjenje optike u mom stanu jos pre 2 meseca.

Ja sam pred kraj O.Ž :D ulaz 44.
@kibicer: Čini mi se da je ta kutija dosta drugačija od ove iz mog ulaza...pre svega, deluje mi da je dosta veća.

P.S. Izvalio sam zašto je prikazao okrenutu fotku xD Na kompu po default-u fotke otvaram sa ACDSee i ovu mi je prikazao normalno kako sam i slikao, onda sam malopre iz znatiželje otvorio sa Windows Photo Viewer-om i otvorio je ovako kako je okačio na Bench :D

Poslednja izmena:
Jedno pitanje, kakav je ono mali ''televizorčić'' kojeg je druga ekipa montera imala sa sobom i proveravala neke signale?

to je za varenje optike, spajanje zica...minimalna cena je par hiljada evra pa ide u nedogled
ima mikroskopske kamere da bi se proverilo posel da li je zavareno dobro itd...

Poslednja izmena:
Opremljeni su kao komandosi.:D

jel dobio neko njihov net u bloku 61,62,63,64 ?

Jel ima neke naznake da ce da promene onu pilicarsku cenu od 1900(za ugovorenu obavezu od 12 meseci) i stave normalnu od 1500 ili koliko je vec kod njih na 2 godine? Ajde i da se proguta nekako prica da bez obaveze naplacuju opremu, ali zato je ova cena za godinu dana bas pilicarska.

Ja nikad video nisam da je neki operater spustio cenu, bar ovde u Srbiji :D
Brzine ce biti povecane sigurno, ali cene ne verujem da ce sniziti.

Pa to fakticki ne bi bilo smanjenje cene, vec postavljanje normalne cene.

I danas su mrsili sa kablovima po mom ulazu u O.Ž. 44 i čini mi se da su pustili signal jer kad sam izlazio iz zgrade oko 17:30, dva radnika su bila ispred mog ulaza i mrsili nešto sa optičkim kablom, a čini mi se da sam video i jedan ONT, tako da pretpostavljam da su testirali signal. A malopre kad sam se vratio, ispred ulaza sam video smotan optički kabl dužine od oko 15-20m...prilažem fotku toga i još jednu fotku "razvoden kutije" iz ulaza. Izvinjavam se za mutnije fotke. U žurbi sam bio prilikom fotkanja :D

2012-10-17 15.57.51.jpg 2012-10-17 19.27.28.jpg

Da li je dobio neko njihov net u Otona Župančića br. 34?

Ja sam u OŽ 36, kod nas još nisu razvukli optiku po ulazu, samo do ormarića, kanalice u hodnicima su prazne. Pretpostavljam da su krenuli od suprotnog kraja zgrade, tj. od ulaza u kom je mimago ka nama.

Danas posle 4 dana doneli ruter, ali ih izgleda ozbiljno **** signal u "sahtu".Izgleda da im je negde ******a kablaza , pa nema signala u kutiji u hodniku...

Danas posle 4 dana doneli ruter, ali ih izgleda ozbiljno **** signal u "sahtu".Izgleda da im je negde ******a kablaza , pa nema signala u kutiji u hodniku...

Tvoja situacija sve više podseća na špansku seriju, zaplet za zapletom ali kraja ni na vidiku.

Ja sam u OŽ 36, kod nas još nisu razvukli optiku po ulazu, samo do ormarića, kanalice u hodnicima su prazne. Pretpostavljam da su krenuli od suprotnog kraja zgrade, tj. od ulaza u kom je mimago ka nama.

Kanalice u hodnicima su i kod mene bile prazne, nema to veze važno je da je do ormarića dovučena optika. Juče kada su mi namestali net su provukli kablove od ormarića preko kanala sve do mog stana. BTW. Ja sam u Otona Župančiča 51 i baš sam pitao majstore za vašu zgradu, on mi je rekao do koliko on zna da je signal pušten u ulazu kod staklorezca, za ostale ulaze nije imao pojma.

Poslednja izmena:
@Bivis: To je ulaz 48, a kažem opet, mislim da su i u moj (44) danas pustili signal. Očekujem da mi sutra ili prekosutra pokuacju na vrata zbog radi Ugovora :D

P.S. Najzanimljivije je što niko od komšija (90% penzioneri) nije obraćao pažnju na radnike koji su juče i danas provlačili kablove po vertikali (na nekim spratovima mislim da su krenuli i ka stanovima da idu). Čak i kad su na proleće bušili i postavljali kanalice niko nije pravio problem....za to moram da se zahvalim komšiji koji je prošle godine na mansardi izgradio stanove pa su ljudi oguglali posle 9 meseci bušenja (uglavnom hilti bušilicom) :D

Čitam vas godinama (forum) ali nisam pisao još.Pozdrav svim forumašima.Apropo alata za optiku.Nisu baš toliko velike cene kako je neko napisao.
http://b2b.telix.rs/WebShop/2#
Pribor pa poslednje dve strane su merni alati.
Pozdrav

Poslednja izmena:
Moja zgrada je jako prometna, bar jedan stan od 80-ak u ulazu se u svakom trenutku renovira/iseljava/useljava pa mislim da više niko ne obraća pažnju. Na moju sreću ja sam visoko i relativno mi je dobro izolovan stan, pa i ne čujem to.

A i bar pola zgrade su podstanari, tako da je do sada sve reletivno mirno prošlo - videćemo kad krenu da buše da uvuku optiku u stanove.

Slabo vidim da se neko javlja iz blokova 70 i 70a. Ima li neko info sta se tamo desava (posebno dr Agostina Neta)?

Pozvonio mi dečko iz Targa malopre za Ugovor :D Nažalost, moraću da čekam popodne kad ćale dođe s posla (on plaća sve račune i potpisuje xD) pa će onda da zove taj lik. Još malo pa se bliži kraj trnovitog puta sa Traljakom ADSL-om i PTT KDS-om :D

Ajd kad dođu popodne pitaj za ulaze 36 i 34.

Popodne će zvati, neće dolaziti ja mislim. Reko mi je da je on zadužen za ovaj moj ulaz, što znači da bi i kod tebe trebao da bane neko danas ili sutra. A ne dade mi đavo da ga pitam kad bi došli da mi uvedu sve :p
P.S. Sad videh na kameri da ispred ulaza bleji 5 radnika Targa + ovaj lik što je išao od vrata do vrata i jedna devojka xD

Poslednja izmena:
Malopre sam sišao do prodavnice i skonto da su postavili pult ispred mog ulaza xD

sada snesi svoj PC i TV i probaj kod njih kakav ti je signal :)

Nazad
Vrh Dno