Šta je novo?

Targo Telekom

Sindrom "zabrinutog komšije" eskalira u vidu modema sa HDMI priključkom.:)

targo telekom je cista prevara.Danas su bili u mojoj zgradi i ja sam im sa zadovoljstvom postavio pitanja:
-da li menjate postojece kablove u stanu?
oni:mozemo i ne moramo.
-da li ste razvukli opticke kablove po zgradi?
oni:jesmo,ali samo do vase zgrade.
-imate arenu 1,2,3 i 4?jel su hd ili ne?
oni:nisu hd,al su to digitalni kanali
-sto vam modem nema hdmi ili scart izlaz?
oni:??!

Samo sam zatvorio vrata.Svako ko se i malo razume u ovu tematiku,skapirace o cemu se radi

Ovo je zaista sramota. Sramota je kako si ti to sve shvatio, pa me cudi da si u opste na ovom forumu.
Ja vec 20 godina radim u IT-u i uveo sam Targo nakon 2 kablovska i jednog ADSL provajdera. Evo kako su kod mene radili u skladu sa tvojim pitanjima:
1. Nisu morali da menjaju postojece kabolve u stanu jer ih vec imam. Optika je stigla do istog mesta gde je ranije bio cable modem i spliter. Umesto modema, sada je tu ONT koji je prikljucen na WiFI sto se neta tice (koristim svoj TP Link), dok coaxijalni kabal ulazi u zid gde je postojeca instalacija (bilo bi glupo menjati je jel da).
2. Kablovi su bili provuceni "samo do zgrade" medjutim kada su se pojabvili zainteresovani, razvukli su ih i po zgradi i to na daleko visem nivou od predhodnika.
3. Imaju arene i u analognom i u digitalnom formatu, slika je fenomenalna, a verujem da ce kasnije postojati i u HD formatu.
4. Vec su kolege pisale, ONT nije STB i nije modem. Pomenuta instalacija u zidu ide na 4 razlicita TV-a od kojih je jedan Panasonic plasma sa ugradjenim DVB-C. E na njemu mogu da gledam HD i sve ostale digitalne bez STB-a i HDMI kabla, dok na ostalim televizorima, zamisli, na istoj instalaciji gledam analogni signal. Kod nekih provajdera taj isti STB sa HDMI mozes da dobijes samo ako doplatis HD paket :)
Meni je ugovor sa Vektorom i dalje aktivan, ali ne zalim da platim i da ga raskinem. Presao sam na Targo prvenstveno zbog TV signala koji je kako sam i ocekivao daleko kvalitetniji od Vektora, a i otkljucani su digitalni kanali.
Vidim po forumima da je Vektor svojim povecanjem malo popalio raju, ej, 20Mbit... ali u realnosti to meni nista ne znaci. OK ako skidas nesto pa sad, da li cu skinuti za 5,10 ili 15 minuta, totalno nebitno. Sa druge strane, sednes za racunar da pogledas nesto na netu, a ono odziv katastrofa, YT secne.... Onda shvatis da papir trpi sve, tih 20Mbit nisu nista. U praksi za obicno surfovanje Targo je svetlosnu godinu ispred, sve se trenutno otvara, nema apsolutno nikakvih problema.
Posto se dobro razumem u tematiku, jurio sam sve komsije da im "otvore" vrata i vidim da se niko nije pokajao :)

posto ste svi ovde kompletno resili da me ubedite u nesto sto ja licno video nisam,a juce sam testirao njihovu mrezu ispred zgrade i pitao ih nakon svega jos neka pitanja poput,koliko se ljudi prijavilo,da li ima test perioda,jel se "modem" dobija besplatno i ostalo,oni su odgovorili da ima mnogo korisnika (sto onda nisu razvuceni kablovi po zgradi?),da se "modem" dobija za dzabe i da ima test perioda...

Probao sam njihovu televiziju i kao sto sam rekao,slika nije nista bolja nego na vektoru.Sto se tice osnovnog paketa,nemaju sport klub i tu je kraj,a za "digitalnu" arenu koja ima uzasnu sliku me bas briga.

Osim televizije,probao sam i net i yt 1080p ide bez cekanja,gledas ga momentalno i tu je vektor sa svojih 20mb na papiru losiji i to mnogo.

Ponavljam,u mom slucaju,oni kradu tudje kablove (iako imaju "mnogo" korisnika),nemaju digitalnu televiziju o kojoj pricaju i reklamiraju i trenutno me uopste ne zanimaju,iako im je net bolji,nisam no lifer koji sedi pored racunara i salje rezultate speed testa svojim drugarima.

Nemam nameru sa vama da se raspravljam i ubedjujem,pricam o onom sto sam licno doziveo,a ne citao na netu i cuo od drugih

Targo SVAKOM pretplatniku uvodi optički kabl u stan. ONT mora da se priključi na optički kabl, u stanu pretplatnika. Poziciju ONTa u stanu bira korisnik. Razvod svih signala nakon ONTa isto bira korisnik.
Imam utisak da si predstavnike Targa slušao jednako pažljivo kao i nas ovde. Ok je da ih ne odabereš, ali je bezveze da ostaneš u zabludi.

@Kibicer, uze mi slova sa tastature... Elem, momci koje si video ispred zgrade nisu momci iz Targa nego podizvodjaci. Takodje, momci koji donose ONT i montiraju su ljudi koji su tek poceli da rade za verovatno jako male pare, tako da nisu vrhunski strucnjaci, ali ne zameram im. Ne znam ni odakle ti ideja da je Arena ocajna? Prva stvar koju sam primetio kada sam dosao kuci nakon uvodjenja Targa je ta da je slika daleko bolja nego na Vektoru. Isto tako kada sam se uselio u stan gde je Vektor, primetio sam da je slika dosta losija u odnosu na PTT KDS (decembar prosle godine)

Ne znam ni odakle ti ideja da je Arena ocajna?
nema nikakve ideje.Video sam lično i ne sviđa mi se.Na Vektoru,pošto imam hd uređaj,slika mi je bolja i lepša.Naravno,poredio sam samo "digitalnu" arenu 1,pošto nju imam u okviru paketa.

Ako sam dobro shvatio, ti si na Vektoru, ali gde si onda poredio Arenu sa Targa? Ja sam na istom prijemniku poredio Vektor i Targo i to su 2 sveta. Jos sto je kod Vektora cudno, jedan dan je slika totalno OK, drugi dan nije.

ja ovde kao da pričam u prazno.Nemam vremena za gubljenje na forumu,kako bi vas ubeđivao i sa vama se objašnjavao.Sve što sam napisao,video sam lično i za sad mi ne pada na pamet da ih uzimam.

A sto onda gubis vreme na ovom forumu, imas RV forum. Nema potrebe da ti brines kao zabrinuti komsija ako mi vec ne brinemo za njihove usluge.

jel govorimo o digitalnoj televiziji,optickim kablovima i ostalom sto uz to ide?

ako o tome govorimo i tako se reklamiramo,onda je potrebno da i optika ide do televizora,odnosno da modem ima hdmi izlaz.

Pored toga,koristis (krades) tudju instalaciju i kablove koje je neko razvukao u zgradi.Alo!

nije postavljena optika,vec koriste postojece kablove od vektora.To je kradja!

Ti mene vredjas i pricas da ne znam.Ne zelim da se ovde isticem i pricam strucno,jer vecina ne bi razumela,a za tvoju informaciju,radio sam u bgw i pomagao u beogridu.

Auuuu, stvarno druze, ne kapiram sta hoces da nas sve ubedis?! JA imam Vektor kod sebe, i iskreno JEDVA CEKAM da dodje Targo, da zaboravim na ovako ocajan kvalitet slike. NEMAM digitalnu TV, vec pricam o onoj "narodnoj" analognoj jer moj TV nazalost nema DVB-C. A kad imas DVB-C znaci da imas DIGITALNU SLIKU.

No, sta mi ima da ubedjujemo tebe? Prijatelju, ako ti se ne svidja - super, budi uz odlican Vektor... Srecom, pa imas izbor! A onda, kad skapiras koliko nisi bio u pravu, i kad za nekoliko meseci (kad vidis kod nekog komsije kako to radi) predjes kod Targa, budi musko pa nas ovde samo obavesti ;)

Sve najbolje ti zelim "kolega" po KDS operatoru!

Sto se tice osnovnog paketa,nemaju sport klub i tu je kraj,a za "digitalnu" arenu koja ima uzasnu sliku me bas briga.

Neznam dali uopste ima provajder koji nudi i SK i Arene ?? SBB ima samo SK, IPTV samo Arene, moj kablovski Sat-Trakt samo Arene ( pre su imali SK pa su ga izbacili kad su uveli arene )...

Ima sjajni ptt :d

dobio sam odgovor: "FTP serveru na ONTu moguce je pristupiti jedino iz lokalne mreze"
ne mogu da verujem da usb nije povezan na spoljnu adresu nego samo na lan

jel vredi onda uzeti neki ruter sa usb prikljuckom i onda ONT staviti u bridge mod, pa ce valjda da radi?

Kablovi u tvom stanu nisu tuđi, već tvoji.

Da, za divno cudo PTT KDS ima i Arenu (i to sve 4) i Sport Klub, samo je problem sto im slika ima vise "snega" nego prosla zima :D

Сећам се својевремено користећи дц++ у локалној мрежи, како ми је дрљао хард при УЛ, само ДЛ за мене, хвала лепо!

Sigurno si imao neki mator Maxtor HDD :d

A koristio sam i ja DC++ i Freedom WLAN pre nekih 4-5 godina i samo sam ogranicio upload na 2 ili 3 clienta i nije bilo vise drljanja po HDD-u. Tako isto ogranicish i torrent i nema problema.

Da, za divno cudo PTT KDS ima i Arenu (i to sve 4) i Sport Klub, samo je problem sto im slika ima vise "snega" nego prosla zima :D

I sport klub +, i slika nije uopšte loša, u stvari taj sportski paket u osnovnoj ponudi je jedino što me drži za njih. Inače bih od Targa uzeo i kablovsku, ali za sada samo internet.

No, sta mi ima da ubedjujemo tebe? Prijatelju, ako ti se ne svidja - super, budi uz odlican Vektor... Srecom, pa imas izbor! A onda, kad skapiras koliko nisi bio u pravu, i kad za nekoliko meseci (kad vidis kod nekog komsije kako to radi) predjes kod Targa, budi musko pa nas ovde samo obavesti ;)
Kad pogledam njegov avatar siguran sam da to nece uraditi

Kako tema ume da zivne cim nego napise neku nebulozu :D

Neznam dali uopste ima provajder koji nudi i SK i Arene ?? SBB ima samo SK, IPTV samo Arene, moj kablovski Sat-Trakt samo Arene ( pre su imali SK pa su ga izbacili kad su uveli arene )...

Ikom u najacem paketu Digitalne kablovske nudi i oba SK i sve cetiri arene ;)

Ali sto se tice neta, jedva cekam da TT dodje (ako dodje ) u moj kraj pa da predjem kod njih :)

Sigurno si imao neki mator Maxtor HDD :d

A koristio sam i ja DC++ i Freedom WLAN pre nekih 4-5 godina i samo sam ogranicio upload na 2 ili 3 clienta i nije bilo vise drljanja po HDD-u. Tako isto ogranicish i torrent i nema problema.

Kod privatnih trekera nema ograničavanja.

Koje je ogranicenje osim dobrog ratio-a, i brzine tvog net-a? :d

Čitam komentare sa prethodnih par strana pa da i ja kažem nešto...

Vodi se rasprava ko je bolji SBB, Vektor, Ikom, TT, Telekom...

Činjenica je da je tržište tako definisano da najboljeg nema za sve usluge. Ima onih koji imaju bolju net ponudu, ima onih koji imaju bolju TV ponudu, ima onih koji imaju najbolju ponudu ako net i TV koristiš kod njih...

Isto tako, činjenica je da TT ima FTTH i uslove za stvaranje dominantne net ponude na tržištu i tu nema dalje priče. Pitanje je samo šta želi TT, učešće ili profit. Lično mislim da je njihova trenutna ponuda kompromis ova dva. Po meni to nije idealno, već mislim da su trebali da idu sa nižom cenom jer je srpsko tržište veoma cemovno osetljivo, ali to je njihova odluka i to je ok.

Sa druge strane, SBB ima grupu medijskih sadržaja koje kontroliše i tu pre svega mislim na Sport klubove, Ultru, Foks kanale i slične. Ovi kanali su bitni dobrom delu populacije i zahvaljujući njima SBB i dominira nad Telekomom, Targom, Orionom i sličnim. Telekom pokušava preko Arena nešto da uradi (potpisali su Ligu šampiona i UEFA ligu do 2015.), ali opet lično smatram da je to tanko i da SK dominira u odnosu na Arenu.

Uglavnom, to su kanali koje Telekom, Targo, Orion i slični neće imati. Priča da Targo vodi pregovore oko Sport kluba nema veze sa životom. SBB neće dati te kanale, jer oni predstavljaju njgovu konkurentsku prednost i to je to.

Na kraju postoje i igrači koji se nalaze između ovih "zaraćenih" polova i pokušavaju da ućare i od jednih i od drugih. To su od važnijih Vektor i Ikom i iskreno oni su meni kao korisniku televizije i interneta trenutno najprihvatljiviji. Imaju solidne net ponude, SBB-ove kanale i Telekomove Arene.

Nadam se da nisam smorio.

Pozdrav!

Najboje je od svega sto te ne vezu za TV pa onda to i nije neki problem.KOme sta odgovara to ce uzeti. Fale im FOX i Sport klub kanali. FOX bi trebali da imaju u ponudi uskoro, za SK ne znam. Plus imas digitalne kanale za 800 din za duo 10, duo 20 za 700 din, duo 40 i 80 za 600 din i duo 120 za 500 din.Takodje ne trebaju nikakvi dodatni uredjaji. Jedino im izbor kanala u ovom trenutku nije na nivou konkurencije. Da bi imali najbolju TV ponudu u zemlji moraju jos malo da porade na tome.

Nazad
Vrh Dno