Šta je novo?

Targo Telekom

Hvala na odgovoru ali pitanje da li moja ploca moze to da podrzi malo je starija Gigabyte P55A-UD4?

Hvala na odg :)
Malo sam se pitao nadam se da ce za 1 ili 2 god ovaj paket od 120/60 biti oko 20 do 30 e nadam se,ako se secate 2009 kada je ovaj paket se cinio barem 10 godina daleko a neko je cak i gde napisao da 2015 ako bude bio paket od 100Mb/s i da kosta 10k bice super a sada je pravo iznenadjenje sta mislite koliko ce proci vremena dok nepocne po kucama da leti net od 1Gbps ?
Ja mislim max 5 god od sada... Ja sam licno verovao da ce pre TT,Exsenet da se krisom pojavi u BG-u i ponudi cene ali TT obecava dosta i nadam se da ce oni biti prvi koji ce u buducnosti staviti 1Gbps net moguce.... :D

Evo da napisem jos nesto.
U slucaju nestanka struje u njihovoj zgradi u Data Centru se nalaze baterije/akumulatori kako ocete, one mogu da rade 45 minuta u ovom slucaju ce raditi 15-ak minuta dok se ne upali agregat i znaci u slucaju nestank astruje kod njih mi cemo imati internet/tv.
Evo nesto i o data centru.
To je jedna prostorija u kojoj se nalaze uredjaji za inetrnet i TV.Stalna temepratura u data centru je 16 stepeni celzijusa.Znaci iz data centra gde su prikljuceni opticki kablovi za inetrnet/tv se to sve salje do korisnika usluge.
To odprilike izgleda ovako kao na ovim slikama ( slike nisu iz TARGA nego sa interneta)

@defcoon221
Nisam primetio da negde pise radno vreme. NIsam ni pitao, ali provericu pa javljam.Ali Pon-Pet sigurno rade.

Poslednja izmena:
1gbit nemoze da ostvari sa standardnim hdd-om...

Većina novijih diskova ima averange transfer preko 100MB/s, oni novi Seagate sa 1TB pločama imaju averange i solidno više. Kod mene u lokalnoj mreži preko Gb switcha imam transfere sa jedne mašine na drugu i preko 100MB/s (sa jednog Samsung F3 1TB na drugi recimo, a F3 je već mator disk).

S druge strane, teško da ćeš naći šta sa neta da skidaš sa 1Gbps, tj. preko 100MB/s. Možda neki lokalni share fajlova među korisnicima TT, skineš HD film za minut-dva.

Ove njihove WARP brzine su više za teorijsku upotrebu što se kućnih korisnika tiče - više reklama da eto imaju. Mislim da ni za ove pakete 120/60 neće biti previše korisnika, osim malih "komšijskih provajdera". Mada ako neko ima višak para ...

BTW. Kineski butik Žika mi nekako deluje savremeniji kao prostor ;)

Poslednja izmena:
Ja imam kada pebacujem nesto recimo sa 1.5 na HDD od 2 TB nekada povuce do max 110 MB/s ali to je kratkog daha obicno mi se brzina krece od 35MB/s pa do max nekada do 100 MB/s ali se posle minut vrati na 60 do70MB/s...

1Gbps = 128 MBps. No ovo nije tema za to. U svakom slucaju ne treba lomiti glavu oko toga. Ko ima para za te vece brzine, ima i racunar/tablet/smartphone pa mu HW nije neko ogranicenje.

Call centar/tehnicka sluzba radi danonocno, u slucaju nekog prekida da nazoves i u 4 ujutro dobices sve informacije. To sam samo cuo, nisam isprobao.Ali kad dobijem net probacu, ima tamo lepih devojaka :D Pa cito onako da vidim jel funkcionise...

A kada dobijas net ? Nadam se uskoro pa da mozes da nam kazes utiske :)

mighty78

Nece biti mnogo kosnika za ovaj paket slazem se sa tobom ali bice i onih koji ce izdvojiti jedan mesec i priustiti ovaj paket i opet sledeci se vratiti na ovaj najmanji.

Zao mi je sto SBB pokopa sebe sa ovim paketom 100/4 ali ne zbog cene ili loseg up nego zato sto se ovaj paket dobija samo na ugovor od 1 godine i to je veliko Pilicarenje ja bi da nije tako odmah uzeo poskidao dosta toga za 1 mesec i vratio se na obican ali ovo je bezobrazluk...

Poslednja izmena:
Dejane , ti ako vec nisi zaposlen kod njih , definitivno bi trebalo da te zaposle :)
Imali smo zabrinutog komsiju , a sada imamo i odusevljenog komsiju :p

Haha, *** ja samo pisem ono sto sam video. Valjda ce jos nekog zvati u obilazak.
Da nemam druge obaveze(faks) definitivno bi trebali da me zaposle :D

za svaki post, dobije jedan dan besplatnog neta kada mu uvedu :p

Prema mapi sa njihovog sajta Uzice ce imati optiku.Meni su tako rekli kada sam pitao da li juznije od BG-a imaju optiku, i receno mi je da pogledam ovu sliku.

Evo ako neko planira da dodje u St. Pazovu mala pomoc

Radno vreme
Ponedeljak-Petak 08-20h

Subotom takodje rade, ali tacno vreme cete dobiti drugi put.

Pih koje selo ova St. Pazova, samo još kokoške fale na slici :) . Moram malo da zezam Lappy-a hehe.

Lokal do Targa je ekskluzivni butik haljina "kod Zike" :d

Kinez Žika je tek legendaran :d . Stvarno se slažu lokali, kinezi i high tech optika heh.

Hahaha, keep it comin' :) . Možda je bilo na prethodnim stranama, ali jel ima neko objašnjenje zašto baš Stara Pazova?

Zvao sam korisnicki centar, i dobio isti odgovor kao i u junu.

"Mozete nas ocekivati vec ovog meseca. Pocinjemo krajem avgusta. Trenutno testiramo mrezu u Pazovi."

Mogu da se nadam fiberu tek na jesen :(

Da mogu, vec danas bi se prijavio za IKOM, ali ne da baba, a na babu se vodi prikljucak :(

Zvao sam korisnicki centar, i dobio isti odgovor kao i u junu.

"Mozete nas ocekivati vec ovog meseca. Pocinjemo krajem avgusta. Trenutno testiramo mrezu u Pazovi."

Mogu da se nadam fiberu tek na jesen :(

Da mogu, vec danas bi se prijavio za IKOM, ali ne da baba, a na babu se vodi prikljucak :(

Neznam kakva ti e situacija da li ti baba neda nista po tom pitanju ili ti kaze dr.put ili tako nesto? Ako mozes da je ubedis da ti dozvoli da uvedes TT ja bi na tvom mestu otisao u Telenor uzeo onaj internet od 790 din min pa kada potrosis imas net ali usporen i bez ugovorne obaveze je pa kada dodju iz TT onda uzmes ?

Pa ako nedodju za 2 meseca jnda mozes da predjes i na Ikom .... To bi po meni bilo najbolje resenje a za net se stisnes....

Poslednja izmena:
Bices posle zahvalan babi sto ti nije dala Ikom :)

Evo posto ste malo skrenuli sa temom o high tech gradu/selu kako ocete St. Pazovi... :D Da napisem bar nesto vezno za Targo.

Ovo je vezanano za TV uslugu.Imaju poseban tim koji radi na programskoj semi.Zatim imaju jednu prostoriju sa 4-5 televizora u kojoj ljudi zaduzeni za to rad 24h/7, naravno u smenama :D Zadatak im je da gledaju TV programe i da pri svakom kvaru ili cemu vec reaguju u najbrze moguce, data centar je samo nekoliko metara odatle i samo zamene kartice ili sta vec zavisi od kvara...

Imaju jos i inzenjere, ljude zaduzene za inetrnet, tehnicku podrsku call centar...

Poslednja izmena:
E šta ti je posao - ceo dan sediš i gledaš TV da vidiš jel rade kanali. I onda odeš kući da odmoriš :)

Vrh Dno