Poštovani prijatelji, potpuno Vas razumem, jer sam sve ovo prošao u prethodnom periodu, sve do raskida ugovora sa TT. Pitanje je samo vašeg strpljenja i učestalosti ponavljanja problema koji Vas bude pogađao. Nažalost, iz sopstvenog iskustva, nadležni u TT će pustiti se problem reši sam od sebe. Ukoliko vaše strpljenje bude kratko, verovatno će Vam kao i meni ponuditi raskid ugovora, kao opciju rešavanja problema.
Ja i dalje žalim za vremenom kada je Targo radio bez problema, i sutra bi se vratio kod njih kada bi trajno rešili probleme, ali na žalost oni nisu u mogućnosti, pre svega iz finansijskih razloga.
Blago tebi, mislim da drzim rekord u prekidu ... neka mi neko izadje na crtu ... :d
Vi koji imate probleme sa dugotrajnim prekidima, da li je ikome ONT u bridge modu? Ako nije, koliko uređaja bude nakačeno? I WiFi i kablom?
Ja sam imao probleme, sada imam samo jedan nakačen uređaj (svoj ruter), i imam stabilniju vezu nego ikada, a ranije sam imao dosta problema.
Čisto me zanima da li veći broj uređaja (kod ONT-a u routing modu) brže izaziva ONT reboot, koji može rezultirati dugotrajnijim nedostatkom IP adrese.
Signala i dalje nema
Kod mene bude zakačeno najviše 5 uređaja istovremeno, ali se retarti najčešće događaju kada su zakačena samo 2.
Vidim da mi nema druge nego da odem i nabavim ruter i prebacim ONT u Bridge režim.
@kibicer Mogu li da zamolim da mi kažeš koja je marka i model rutera koji koristiš, čisto da uzmem nešto što provereno funkcioniše![]()
Ja sam pre oko 2 nedelje prebacio ONT u bridge i nemem vise prekide, osim sto je bilo nekih resetovanja njihovih dhcp servera, pa sam morao da trazim novi IP, ali sam ONT se nije resetovao.
Moj TP-LINK ruter je pomalo mator model ( TL-WR641G ) ali radi skroz ok. Jedino sto sam morao da kloniram MAC adresu, a zasto, nemam pojma.
Morao si da kloniras MAC adresu pošto targovom sistemu treba dan - dva - tri da oslobodi staru MAC adresu da bi mogao da koristiš novu. Pisalo se o tome u temi...
Ja sam imao stalne restarte ONT-a, uptime mi nije išao iznad 24 h, eventualno nekad do 40-ak sati. Video ovde da ljudi koji su ONT stavili u bridge mod nemaju tih problema, pa reših da probam.Napisaću ti kada dođem sebi
Moj ONT nije u bridge modu, jer sam imao problema, pisao sam o tome.
Pišem sutra detalje
Ja sam imao stalne restarte ONT-a, uptime mi nije išao iznad 24 h, eventualno nekad do 40-ak sati. Video ovde da ljudi koji su ONT stavili u bridge mod nemaju tih problema, pa reših da probam.
Sve što sam radio, opisao sam ovde i ovde.
Dakle, kod mene ONT nije u bridge modu, jer se bojim da bi restarti rutera koje bih ja radio (zbog raznih setovanja, apgrejda fw,...) dovodili do gubitka IP adrese, i vremenske lutrije sa Targovim DHCP-om. Dakle, ONT mi rutira, i jedini klijent je moj ruter.
U takvom setapu, nevažno je koji ruter staviš. Ja sam uzeo ovaj, zato što mi je važna brzina u lokalnoj mreži (media streaming).
P.S. trenutni uptime na ONT-u je 40 dana (tada je nestajala struja).
Da, tako je tamo gde DHCP radi, što kod Targa nije slučaj. To je najveća muka koju oni imaju, zato ljudima prekidi traju satima i danima. Zbog DHCP-a.
Dakle, ONT mi je u routing modu samo zato da bi stalno održavao vezu ka Targovom DHCP-u. Zato i dupli NAT.
Kad nestane struja, ja postanem naglo religiozan![]()
Da, tako je tamo gde DHCP radi, što kod Targa nije slučaj. To je najveća muka koju oni imaju, zato ljudima prekidi traju satima i danima. Zbog DHCP-a.
Dakle, ONT mi je u routing modu samo zato da bi stalno održavao vezu ka Targovom DHCP-u. Zato i dupli NAT.
Kad nestane struja, ja postanem naglo religiozan![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari