Šta je novo?

Targo Telekom

Kod nas se cak i mogucnost da neko drugi uvede tu naprednu tehnologiju dovodi u pitanju xD

Posle nedelju dana mi se resetovao net. Nije lose :)

Poslednja izmena:
U suštini, na kraju krajeva bolje je da pare svih nas nastave da ulažu tamo gde su ih uvek ulagali, u džepove članova raznoraznih odbora upravnih itd, brojnih direktora sektora, zamenika direktora, a da ne pominjem njihove zaposlene koji su svi redom preko babe i stričeva, preko političkih stranaka, preko zavičajnih veza pozapošljavali.

Usta su gladna, džepovi duboki a alavost zaposlenih preko veza u toj firmi suviše velika da bi se slučajno deo para uložio u razvoj nečega što se skoro nigde u svetu ne dovodi u pitanje.
To je nas aktuelni mentalitet. Tako je propala i Galenika i mnogo toga, nema potrebe ni nabrajati. Tezi se vecim cenama a da se stari proizvod samo prepakuje na neki nacin ili da se veze za jos nesto i da ti to prodaju "u paketu" uz ugovornu obavezu od 2 godine. I kad prakticno iste uslove naprave sve domace firme, onda vidis da je to sve jedna korumpirana banda koja radi sinhronizovano. Sta njih briga sto cela Evropa ima vec godinama ftth, kad se njima vise isplate partizanski kablovi Telekoma. Zasto bi njima bilo u interesu da tebi bude jeftinije, kad sa starom tehnologijom imaju vecu zaradu i ne moraju ni ulagati.
Slicno se radi i sa svim drugim stvarima u Srbiji, primera je bezbroj (da ne prelazimo opet na politiku). Zato je pojava TT na ovom prevarantskom trzistu pozitivna stvar i veliki podstrek, jer predstavlja pretnju svima ostalima da ce bez unapredjenja svojih usluga i spustanja cena biti vrlo brzo nekonkurentni. Koliko ce TT uopste u ovakvoj sredini uspeti je opet pitanje za sebe. Oko toga se digla velika prasina i u medijima, demagozi su vristali ko Damjanov zelenko... Pa ako se vec i ovde na diskusiji neki komentatori iz patriotskih pobuda pozivaju na "kupujte domace", trebali bi i sami da razmisle kakvo je to i sta je tu "domace".

Zato je pojava TT na ovom prevarantskom trzistu pozitivna stvar i veliki podstrek, jer predstavlja pretnju svima ostalima da ce bez unapredjenja svojih usluga i spustanja cena biti vrlo brzo nekonkurentni. Koliko ce TT uopste u ovakvoj sredini uspeti je opet pitanje za sebe. Oko toga se digla velika prasina i u medijima...

Sve bi to bilo ok da je Targo ušao "čistih ruku" u celu priču, ovako je samo većini zamazao oči i ulio nadu da i u ovoj zemlji može biti kvalitetnog interneta po normalnoj ceni. Priča o Targu je jednostavno neodvojiva od politike a znamo i zašto. Otuda i sva ta prašina koju pominješ.

Imas neki dokaz da targo nije usao "cistih ruku" ?

Priča o Targu je jednostavno neodvojiva od politike a znamo i zašto. Otuda i sva ta prašina koju pominješ.
Ta dzeva je montirana da se unisti Targo u startu i da bi se korupcija odrzala i pljackala i dalje. Muka je, sto je i javna tajna, da je u svakom poslu bilo politicara koji su uzimali proviziju za svako ulaganje (razni "misteri 10-15-30%") i sada niko nema dokaza da li je i Dulic uzeo. Srecna okolnost u svemu tome za nas gradjane je sto Targo ocigledno nije u tom kolu korupcije i ocigledno je da su se sada i ostali provajderi bacili na posao da i oni razvlace svoje fibere. Nekome ce ta mafija mozda i uspeti da zamaze oci tvrdnjama o tudjim prljavim radnjama, ali najprljavije je bas to demagosko podmetanje.

Da.

Jel neko izneo dokaz koliko targo ima korisnika? Kad neko bude izneo dokaz, da targo nema 4000 i vise internet korisnika, ja cu izneti dokaz da ima. Isto kao i sa Dulicem. Optuzen je, ali to nije dokazano tako da je bio i ostao nevin po toj optuzbi. I sve dok neko ne dokaze suprotno, targo jeste "cistih ruku".

Imas neki dokaz da targo nije usao "cistih ruku" ?

Imam.

Ali da se razumemo, nikakav problem ja nemam sa time da li je Targo platio sve dozvole regularno, potplatio nekoga ili ne, naprotiv, dokle god neko u ovoj sferi pokušava da donese nešto bolje korisnicima ja to pozdravljam. Problem je što trenutna "garnitura" po svaku cenu spaljuje sve što ima veze sa prethodnom "garniturom" a pogotovo slučajeve gde imaju da se uhvate za neke neregularnosti, a sve kako bi dokazali da su prethodni krali šakom i kapom i sebi obezbedili što duže mandate. Pritom su te neregularnosti dobrim delom omogućene monopolom TS gde valjda svi znamo zbog čega se isti održava(o). To je ta povezanost sa politikom. Dobra strana je što će sve to teško biti dokazano, ali je loša jer u međuvremenu nastaje dosta kolateralnih šteta na tržištu koje je ionako loše.

Poslednja izmena:
Evo krećem upravo, da budem u tužilaštvu prvi ujutru :)

Ne znam sta ces u tuzilastvu, ali ok. Srecan ti put.

Dobro je kada priznaješ da nešto ne znaš

Dobro je kada se tema ne zatrpava trolovanjem.

Učestvuješ u tome podjednako, čisto ako nisi primetio :)

toliko je besmisleno porediti drugi ili treci najbrzi net na SVETU sa nasim da to ne vredi ni komentarisati.
Da se bar nesto zna o tome pre postavljanja linkova, ali dobro ispunice svrhu Nasa infrastruktura se moze porediti sa Hrvatskom, Bosnskom i sl. a ne sa Rumunim.To je kao da igraju bsket Kobi Brajant i lokalni klinac iz Blokova.

Treba mnogo sto sta da se zapitamo ako nemozemo da se poredimo sa Bosnom, Hrvatskom, Rumunijom i ostalima. A bogami i Makedonija i Crna Gora su daleko uznapredovale kada bi ih poredili sa nama ...

Prst na celo ili moze i nesto drugo :smash:

Pomogao bridge mod, nijedan reset za 4 dana, hvala svevišnjem, postalo je stvarno preterano učestalo...

Treba mnogo sto sta da se zapitamo ako nemozemo da se poredimo sa Bosnom, Hrvatskom, Rumunijom i ostalima. A bogami i Makedonija i Crna Gora su daleko uznapredovale kada bi ih poredili sa nama ...

Prst na celo ili moze i nesto drugo :smash:

Rumunija ima treci najbrzi net na SVETU oko 50mbps, a mi smo oko 8, a Hrvati i Bosanci oko 7 znaci Rumuni nisu za poredjenje sa nama, zar ne?

Rumunija ima treci najbrzi net na SVETU oko 50mbps, a mi smo oko 8, a Hrvati i Bosanci oko 7 znaci Rumuni nisu za poredjenje sa nama, zar ne?

Najbolje da se poredimo sa zemljama koje uopste nemaju ftth :)
Nisi naveo gde si nasao te podatke o brzini. Po Evropi imaju brzine do 1 Gb/s, a Targo ima do 2,5 pa ti racunaj.
I pogledaj na linku koliko je hrvatski Telekom ulozio u razvoj mreze, mozda ni to ne treba da poredimo ? http://www.umrezen.in.rs/networking...ke-sa-minimalnom-brzinom-od-1gbps-terastream/

Poslednja izmena:
Да ли неко зна име и лозинку за логовање на рутер преко телнета(напомена да она за графички интерфејс не ради преко ком. линије)? Хвала

Telnet je zakljucan i ne moze mu se pristupiti tj. user i pass su dinamicki generisani.

jel ovo neka novina, down mi manji od up? Od sinoć ovako..

Meni radi normalno 26/13 je !

Ja da sam na tvom mestu promenio bi sifru za WiFi xD

Nazad
Vrh Dno