Poređenja (asocijacije) su vrlo efikasan način da se objasni neka materija. Ne treba od njih bežati.
jedno je objasnjavati a drugo dokazivati. ovo sto si rekao je istina, ali ti ove komparacije ne koristis za objasnjavanje nego ih stavljas u funkciju dokazivanja svojih tvrdnji sto je apsolutno neprihvatljivo. em ti teoreme nisu bas utemeljene em ti izbor komparacija nije najsrecnjiji.
Vasicu ti radis u beloj kuci,u narodu poznata kao White House....priznaj![]()
dusko_m te je provaliokad citam ove tvoje postove, imam utisak da slusam neke nase bivse politicare
Svrha asocijacija, metafora i poređenja je da olakšaju razumevanje onoga o čemu se govori, a ne da dokažu. U konkretnom primeru, suština moje tvrdnje je da MS, Google, Intel i slični koriste monopol da silom istisnu konkurenciju (što je u velikoj meri i potvrđeno raznim sudskim sporovima i presudama na njihovu štetu, bar za MS i Intel; za Google je još rano, ali biće), a da Apple to pokušava agresivnim pravnim napadom na kršenje patenata. Ciljevi su isti, metode se razlikuju. Što se tiče rezultata, to može da se diskutuje, čiji su efikasniji. Poređenje sa dečacima u školskom dvorištu imalo je za cilj da se plastično i jednostavno ilustruje ta tvrdnja (ali ne i precizno, jer je to po definiciji nemoguće, pošto je u pitanju relativno labava asocijacija).
niti si sta plasticno objasnio niti je sta nekome lakse da razume posle tvoje price. to sto si sreo nekog siledziju u skoli i poznajes nekog tuzibabu ne znaci da apple nije siledzija niti to sto je za veliku velicinu vlasnika kamioneta razumnije da imaju sedan znaci da je tablet sprava koja moze efektivno da zameni kompjuter. batali sa metaforama. vecina ljudi ovde moze razumno da prihvati argumente tako da nije potrebno deblliziranje diskusije sa ovim, objektivno glupim analogijama.
Vasicu a iz kog razloga je taj zakon primenjen na Microsoftu? iz tog istog razloga ce biti primenjen i na Apple
Ono što je vrlo zanimljivo je da ni posle nekoliko miliona prodatih tableta, svega 22 slike dnevno su škljocnute na tabletu (bukvalno sve iPad 2).
... a mi normalni ljudi kad ufotkamo nesto - mi to prebacimo na hard. i onda, odradimo blagi image edit (ja licno exposure/contrast/light) i ta fotka vise nije potpisana sa "created by xxx mobile device" vec je potpisana - created by acdsee/photoshop
eto ti ga sad. pitanje za Gospodina vasica - to sto flickr ima zvanican iOS app, to tebi zaista znachi da su te statistike tachne i korektne ??
kako neko rece - kamere na ovim novim tabletima brendiranih proizvodjaca sluze da popune statistiku u reklami.
kako neko rece - kamere na ovim novim tabletima brendiranih proizvodjaca sluze da popune statistiku u reklami.
Ne treba zaboraviti i još jednu stvar. Koliki je procenat prisutnih (tj. učesnika u ovom forumu) koji znaju nešto o fotografiji, imaju Photoshop na svom računaru i znači im kvalitet senzora, optike i krajnjeg rezultata? Izvesno je da nas je takvih ovde neuporedivo više nego u opštoj populaciji.
Običnom svetu nije naročito bitna razlika između kvaliteta slike škljocnute mobilnim od pre pet godina (sa 1-megapikselskom kamericom) i EOS 7D. Mobilni je uvek u džepu i kao takav ima znatno veću vrednost za škljocanje nego bilo kakav foto-aparat, pa makar i kompaktni digitalac, koji se nosi na svadbe, rođendane, krštenja i godišnje odmore. Isti slučaj, naravno, i sa video kamerom.
Kogod ima tablet, taj sigurno u džepu ima i mobilni sa kamerom. Jedina situacija u kojoj će taj tablet da se upotrebi za škljocanje slike je ako je tablet već u rukama i upaljen.
Mislim da je stavljanje kamere na poleđinu tableta bačena para. Umesto tih $20 (što je, koliko se sećam, u stvari dosta manje; ta mala 2-megapikselna kamera na iPad-u je negde oko $8), mogli su da ubace neki drugi hardver (npr. USB host, ili da daju za dž onaj CCK kabl). Naravno, posle dreke koja se digla kad originalni iPad nije imao kameru, ni Apple, a ni ostali proizvođači, nisu imali kud nego da na napravu stave hardver koji niko nikad neće koristiti.
Samsung Galaxy Tab 10.1 Limited Edition review. U prevodu ovo je određen broj debljih uređaja koji su napravili pre predstavljanja tanjeg modela 10.1, a sada hoće da ih se reše da im ne skupljaju prašinu bezveze. Limited edition nema SD card slot. Pravi Galaxy Tab 10.1 koji izlazi 8.juna će ga imati, isto kao i 8.9 verzija. Nemojte da mešate stvari molim vas.
Samsung Galaxy Tab 10.1 Limited Edition review. U prevodu ovo je određen broj debljih uređaja koji su napravili pre predstavljanja tanjeg modela 10.1, a sada hoće da ih se reše da im ne skupljaju prašinu bezveze. Limited edition nema SD card slot. Pravi Galaxy Tab 10.1 koji izlazi 8.juna će ga imati, isto kao i 8.9 verzija. Nemojte da mešate stvari molim vas.
A prilikom video chata (nebitno da li je gtalk, msn, skype, facetime jer će valjda svi jednom raditi kako treba) možeš zadnjom kamerom nešto pokazivati sagovorniku. Meni ovo deluje kao veoma simpatična opcija i nešto što bi moglo da unapredi elektronsku komunikaciju.Kogod ima tablet, taj sigurno u džepu ima i mobilni sa kamerom. Jedina situacija u kojoj će taj tablet da se upotrebi za škljocanje slike je ako je tablet već u rukama i upaljen.
eee, ali kamera malo utiče na to da li je uređaj "zatvoren" ili ne, a znamo svi appleovu poslovnu politiku, ne kažem da je dobra ili lošaMislim da je stavljanje kamere na poleđinu tableta bačena para. Umesto tih $20 (što je, koliko se sećam, u stvari dosta manje; ta mala 2-megapikselna kamera na iPad-u je negde oko $8), mogli su da ubace neki drugi hardver (npr. USB host, ili da daju za dž onaj CCK kabl).
Dreka se digla oko prednje, ne oko zadnje kamere. Ne znam da li je stvar u tehnologiji, kulturi, psihologiji... ali po meni bi bilo normalno da odavno masivno vodimo video razgovore.Naravno, posle dreke koja se digla kad originalni iPad nije imao kameru, ni Apple, a ni ostali proizvođači, nisu imali kud nego da na napravu stave hardver koji niko nikad neće koristiti.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari