A koji to TV imas koji nema problema da strimuje sa itunes-a a ima sa netflixa?

Daj bre.... uozbilji se malo..... strim je strim, fajl je fajl. Pa poticao on od amazona/netflixa/apple-a. I opet u istom pasusu pominjes ljude koji imaju pare a nemaju vremena i one koji nemaju para pa valjda imaju toliko vremena da odvoje 5 minuta da downloaduju aplikaciju na svoj racunar/tablet/telefon/ipod te gledaju filmove se netflixa odnosno kupuju knjige sa amazona.
Očigledno da me nisi razumeo. Moj TV ne podržava ni Amazon, ni Netflix, ni (naravno) iTunes (to još nijedan ne može). Dakle, ja filmove ni ne kupujem/iznajmljujem preko interneta, već preko kablovskog operatera, koji ima VOD funkciju (Video on Demand). To je dovoljno jednostavno i intuitivno da može da ga koristi i moja žena; ne mora nikakva aplikacija da se instalira, ne mora kompjuter da se cima u dnevnu sobu, razvlače DVI/HDMI kablovi i ostali cirkus.
Oh ima tu jos prednosti - napr. sve knjige koje si kupio na amazonu stoje na tvom cloud disku tako da, u slucaju da ti storidz u uredjaju iz nekog razloga otkaze, ne gubis ono sto si kupio. To kod apple-a i itunes-a nije tako - pa-pa pesmama/aplikacijama/knjigama/filmovima za koje su date silne pare ukoliko disk u ipod/iphone/ipad crkne a zaboravljeno je da se napravi bekap na laptopu/desktopu. Netflix vs Apple servis je iluzorno i porediti glede cena videa - to je kao da se poredi flat-rate pretplata na internet sa pretplatom baziranom na utrosenim satima ili prenetim gigabajtima.
Apple već godinama omogućava da svu kupljenu muziku, filmove, serije, knjige i aplikacije preuzmeš ponovo, ukoliko ti je to potrebno.
Što se tiče Netfliksa, još jednom, oni NE PRODAJU video, već samo iznajmljuju. Čim prestaneš da plaćaš pretplatu, pa-pa filmovima. Kako objasniti deci da Diznijevi filmovi koje su mesecima mogla besomučno da gledaju odjedamput više ne postoje?
U mom ličnom slučaju, svi filmovi su na DVD-u (i od skora, BD-u). Ovo samo da ne bude zabune, ja za sada još nisam korisnik tog iTunes eko-sistema, što me ne sprečava da sagledam njegovu vrednost i praktičnost za one oko mene koji imaju malo drugačije potrebe od mene.
Daj bre.... uozbilji se malo......
Da li bi možda moglo sa malo civilizovanijim tonom, a? Verovatno da su mnogi učesnici na ovom forumu tinejdžeri, ali nisu svi. Pošto ne znamo ko jeste a ko nije, nije na odmet da se malo uzdržimo od ovakvih komentara. Ne doprinose kvalitetu rasprave.