Šta je novo?

Sygic navigacija i mape

Hocu, nego nešto su obustavili nove verzije, čim se vratim sa puta pitamj
 
Pitanje:
Da li u novoj verziji radi ubacivanje CustomPOI po uputstvu sa sajta?
Napravio sam fajlove po tom uputstvu, npr. nesto.bmp i nesto.rupi (posle muke, ali sam uspeo:)) ubacio u /import folder (po uputstvu), ali neće da "povuče", tj neće da kada se startuje program da prijavi da imaju novi fajlovi.
Pitao javljam odgovor
 
Мени скроз ОК ова нова верзија, пар дана сам возио руте од по стотињак килиметара, без проблема.
 
Ja sam za moj problem pisao korisničkoj podršci tri puta, dva puta na engleskom i jednom na slovačkom (pisao prijatelj koji je radio tamo), uvek sam dobijao generički odgovor, odnosno nisam dobio odgovor koji se odnosio na moj problem.

Drugim rečima SRAMOTNA korisnička podrška.
 
Poslednja izmena:
Kod mene je i dalje jako čudna situacija, mogu da aktiviram sve glasove za navođenje osim srpskog (Jovanka). Sve sam probao, deinstalirao sam aplikaciju, obrisao repove, restartovao telefon i ponovo instalirao, međutim i dalje isto. Uopšte mi nije jasno u čemu je problem pa da samo srpski glas neće da radi. Pisao sam mail tehničkoj podršci gde sam detaljno objasnio u čemu je problem i u roku od sat vremena sam dobio bezobrazan generički odgovor, gde se ni u jednom segmentu nisu bavili mojim problemom.
Zanimljivo je takođe da mi Sygic uopšte ne daje mogućnost da izaberem Android TTS voice, moguće jer default nije standardni TTS već Alfanum Danica.
Na kraju sam uspeo da rešim problem ali to je budževina, naime preimenovao sam folder gde se nalazi srpski glas, standardni naziv "serbian_woman" sam zamenio sa "serbian_au_woman" i Jovanka sada radi. Međutim Sygic mi i dalje daje mogućnost da preuzmem i aktivaram srpski koji neće da radi, drugim rečima imam dve Jovanke. :)

Nevezano za moj problem, što se tiče rutiranja mislim da je Sygic ovim ažuriranjem napravio veliki korak napred, ono ranije je bilo katastrofalno rutiranje, ovo sad je odlično, doduše nisam ga nešto puno isprobavao ali ovo što sam probao radi na najbolji mogući način.
Imao sam sličan problem, sve je radilo OK, a onda su mi glasovne instrukcije odjednom bile na engleskom jeziku. Android TTS podešavanja su mi vrtela u krug proveru statusa TTS jezika. Problem je rešen tako što sam otišao na google prodavnicu, ukucao text to speach. Kao prvu opciju mi je izbacio google TTS koji je default za android. Ispostavilo se da sam ga bio disejblovao. Uradio sam enable i sada sve radi. Eto, možda nekome pomogne. Pozdrav
 
^
Hvala na savetu, probao sam sve ali regularno rešenje nisam našao. Napisao sam da sam uspeo da rešim problem u nekim od prethodnih postova i opisao sam kako, za sada radi ali definitivno postoji neki bug kod mene.
 
Meni ova nova verzija dosta loše radi. Uglavnom je koristim kroz Apple Car Play i ima dosta problema - insistira na dark modu bez obzira šta se podesi u podešavanjima, ne radi 3d prikaz zgrada više, ne prikazuje uvecano iskljucenja sa auto puta i skretanja, kad se ukljuci spusti ton u kolima na min i ne dozvoljava pojačanje sve dok ne izađem iz aplikacije i pistim neku muziku kad dobijem mogućnost da pojacam ton, desi se da odustane od rutiranja odjednom, kao da nisam uneo putanju i krenuo već. Gomila bagova kao da su juče krenuli sa razvojem i izbacili greškom beta verziju. Poprilicno neozbiljno. Inače imam premium world plaćenu poprilično svojevremeno.
 
Napisah u mom prethodnom postu da sam tri puta pisao korisničkoj podršci (dva puta na engleskom i jednom na slovačkom), juče sam konačno dobio konkretan odovor na mail pisan 03.05.2021. godine. Naime odgovorili su mi da problem postoji kod određenih korisnika, da su ga svesni i da će ga rešiti kroz naredna ažuriranja, uz izvinjenje zbog nastalog problema. Očigledno da nemaju rešenje još uvek ali barem znam da nisam jedini koji ima taj problem i da se radi na pronalaženju rešenja.
 
Lepo od njih, ipak nisu tako loši kako su ti se činili. Plus tema za razmišljanje, sledeći put pre instaliranja neke
beta ili nove verzije uradite bekap postojeće radne i vratite ako šta zapne sa novom? Kontam da bi mnogi sa
ovim uštedeli sebi dosta muka ili..?
 
Zaboravih da pomenem da sam na iOS-u i da Sygic koristim iskljucivo kroz CarPlay. Uzgred, u poslednjih nedelju dana su dva puta update-ovali aplikaciju no i dalje se svojevoljno ponaša, pali dnevni i noćni mod kako joj dune, u jednom trenutku su se pojavile zgrade no to je sledeći put nestalo i više se nije pojavljivalo, pre neki dan je pukla navigacija na sred puta i vratio u basic prikaz mape bez rute… sve u svemu nešto sto je sasvim dobro radilo pre ovog poslednjeg major update-a su poprilično unakazili.
 
Koristim poslednju verziju Sygica, zanima me zašto ne nudi svaki put 3 rute (kao što je ranije nudio) već sve češće samo jednu rutu. Nisam našao ništa u podešavanjima u vezi toga, kakva je situacija kod vas?
 
Koristim poslednju verziju Sygica, zanima me zašto ne nudi svaki put 3 rute (kao što je ranije nudio) već sve češće samo jednu rutu. Nisam našao ništa u podešavanjima u vezi toga, kakva je situacija kod vas?
Nudi dve rute glavnu i alternativu koja zavisi od toga da li se nalazi pravac u istoj državi ili prelazi u drugu.
A ako gledaš npr. pravac za Grčku uredno će ti pokazati i preko Makedonije i preko Bugarske
 
^
Hvala na odgovoru, nisam bio dovoljno precizan sa pitanjem. Mislim na kraće rute u istom gradu ili recimo PA - BG, ranije mi je uvek nudio 3 rute, sada samo ponekad ali ne mogu da uočim neko pravilo kaka nudi više ruta a kada ne nudi.
 
Primetio sam i ja to. Mislim da neće ponuditi rute koje su vremenski mnogo duže od one koju sam Sygic smatra optimalnom. Ako je telefon on-line, mislim da će čak razmotriti i saobraćajne gužve na putu.
 
probao sam sygic truck 20tak dana i dobra je, uz sitne greške od po par kilometara, gde nije apdejtovan na pr neki novi, stari presvučen put, pa pravi obilaznicu oko tog dela, za vozila 12t+
koristio sam trial verziju, sada "rusku", ali vredi i kupiti kome treba svakodnevno.
 
Ako može pomoć kako da spojim Sygic aplikaciju na telefonu (Android 10) i multimediju u kolima (Škoda Kamiq 2022 god. Bolero multimedija, nije android ali ima opciju Androidauto)? Da li je jedina opcija spajanja preko kabla? Nije moj auto u pitanju pa čekam da vlasnik kupi kabl koji će mu svakako trebati i zbog drugih stvari.

Hvala unapred na odgovoru!
 
Ima opciju AA, a da li je aktivirana?
To zadovoljstvo se kod škode debelo plaća.

Kablić mora. Sudžuk na telefonu i pored toga ne znači da će ga upariti (postoji debela zafrkancija oko međusobnog prepoznavanja AA i Sygic-a)
 
Boki, hvala ti na brzom odgovoru. Iskreno auto nije moj a vlasnik nema pojma o bilo čemu pa ću morati da proverim nekako da li je opcija AA aktivirana. U svakom slučaju probaću ovih dana pa javljam.
 
Vlasnik da kupi kabel?!? Pa koristi se običan kabel kojim puniš telefon.

Ubodi telefon u USB u kolima, i ako ima AA, telefon ili sama multimedija će prijaviti da može da se poveže.
Zatim moraš instalisati AA na telefon, ali pošto on nije podržan u Srbiji, moraš se snaći sa .apk fajlom.

Povezivanje uvek ide kabelom, iako najnovije verzije AA podržavaju WiFi konekciju. Kod takvih je BT potreban samo da se AA i multimedija prepoznaju i usaglase, a dalje komunikacija ide preko WiFi. Ali da ponovim, to mogu samo najnovije verzije AA u vozilima.

Ako AA nije aktiran u multimediji a multimedija ga podržava, onda mora i da se uradi aktiviranje. Rade to i brojni nezavisni servisi te sada nije toliko skupo.
Da li multimedija podržava AA (iako nije aktivirana), najbolje da pitaš te nezavisne.
Jednog takvog za Renault sam našao na FB. Tamo se sada najviše oglašavaju.

Sygic radi u full-u na AA samo ako imaš tu sada neku najpremijumskiju licencu što se plaća periodično. Već sam se pogubio sa nji'ovim licencama.
Imam ja Sygic sa nekom ne-baš-skroz-premijum licencom, i Sygic na AA radi bez glasovne navigacije, i mapa se vidi samo ortogonalno (ravno od gore, bez 3D prikaza).
Upotrebljiva je i tako, ali Google maps rade u fullu na AA (doduše, uz sve mane GMaps...)

Treba AA još veliki put da pređe da postane zaista ono pravo što bi mogao biti.
 
Novosađanin, obrati pažnju kakve savete deliš.
Nov auto, 2022. Zaboravi na druge, neovlašćene/nezavisne/itd servise.

Znam šta pričam, i znam i koliko košta. Drugar ima Škodu, ne toliko novu ali još u garanciji (kupljena je nova).
 
Android auto je itekako podrzan u Srbiji i sto se mene tice sasvim lepo radi. Ja na Reno-u nemam nikakvih problema. I gmaps i sygic rade bez ikakvih komplikacija.
 
Novosađanin, obrati pažnju kakve savete deliš.
Nov auto, 2022. Zaboravi na druge, neovlašćene/nezavisne/itd servise.

Znam šta pričam, i znam i koliko košta. Drugar ima Škodu, ne toliko novu ali još u garanciji (kupljena je nova).

Da dobro, ok, vozilo pod garancijom, bez odlaska kod nezavisnih, da ne bude posle još skuplje...

AA se ne vidi na Google play za nas iz Srbije.
Naravno da se lako nalazi i instališe i da tada radi.
 
Meni je AA bio dosao sa telefonom, nisam morao nista dodatno da instaliram. Isto i na prethodnom.
 
Puno hvala svima na odgovorima!
Proveriću sve kada budem sa vlasnikom. Kabl mora da se kupi jer u kolima ne postoji klasičan USB ulaz već USB tip C (koja glupost).
Zamolio bih da me uputite gde da skinem AA aplikaciju ili da mi pošaljete link u poruci jer kako gore pomenuste nije podržana za nas na GP.
 
Od Androida 10, AA je sastavni deo Androida(operativnog sistema).
Povezivanjem multimedije auta i telefona, ponudiće ti se opcija pokretanja AA.

 
Poslednja izmena:
Android auto je itekako podrzan u Srbiji i sto se mene tice sasvim lepo radi. Ja na Reno-u nemam nikakvih problema. I gmaps i sygic rade bez ikakvih komplikacija.
Rade i još neke aplikacije osim Sygic-a i Google mapa:
  • Here We go - od skoro, ima i glasovno navođenje
  • Waze, korektan ume malo zbunjujuće da rutira
  • Tom Tom - prilično jadan

Moj izbor je ipak Google Maps jer ima najbolji uvid u gužve i predloge alternativnih putanja.

Nisam probao premijum Sygic, pa nemam sve opcije (kako reče NShappy), ali mi se sviđa što najavljuje pumpe, ima prikaz trenutne brzine...
 
Tom Tom jadan?

Zamolio bih da me uputite gde da skinem AA aplikaciju ili da mi pošaljete link u poruci jer kako gore pomenuste nije podržana za nas na GP.
Na nekim uređajima nema AA iako je Android 10 i noviji, neće ni da ga povuče sa Plej prodavnice.
Sve zvanične verzije, i beta, mogu da se preuzmu sa linka:
 
Hm! Nisam se davno bakć'o s' time, pa rek'o da proverim, Huawei me podsetio...

The Android Auto app is currently available in the following countries:

  • Argentina
  • Australia
  • Austria
  • Belgium
  • Bolivia
  • Brazil
  • Canada
  • Chile
  • Colombia
  • Costa Rica
  • Denmark
  • Dominican Republic
  • Ecuador
  • France
  • Germany
  • Guatemala
  • India
  • Indonesia
  • Ireland
  • Italy
  • Japan
  • Mexico
  • Netherlands
  • New Zealand
  • Norway
  • Panama
  • Paraguay
  • Peru
  • Philippines
  • Poland
  • Portugal
  • Puerto Rico
  • Russia
  • Singapore
  • South Africa
  • South Korea
  • Spain
  • Sweden
  • Switzerland
  • Taiwan
  • Thailand
  • Turkey
  • United Kingdom
  • United States
  • Uruguay
  • Venezuela
Nema nas ovde. Provereno danas na https://www.android.com/auto/
Ako i instališemo AA, GPlay odbija da nam uradi update. Ja sam tu i tamo radio update manuelno,

Ali zanimljivo, baš danas mi HuaweiAppGallery sam od sebe ponudio i uradio update.
 
Nazad
Vrh Dno