Sygic navigacija i mape

jaksa007

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
01.08.2012
Poruke
909
Poena
18
Hocu, nego nešto su obustavili nove verzije, čim se vratim sa puta pitamj
 

jaksa007

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
01.08.2012
Poruke
909
Poena
18
Pitanje:
Da li u novoj verziji radi ubacivanje CustomPOI po uputstvu sa sajta?
Napravio sam fajlove po tom uputstvu, npr. nesto.bmp i nesto.rupi (posle muke, ali sam uspeo:)) ubacio u /import folder (po uputstvu), ali neće da "povuče", tj neće da kada se startuje program da prijavi da imaju novi fajlovi.
Pitao javljam odgovor
 

encarta

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
14.09.2007
Poruke
1,223
Poena
48
Мени скроз ОК ова нова верзија, пар дана сам возио руте од по стотињак килиметара, без проблема.
 

boki78

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
04.02.2008
Poruke
999
Poena
28
Ja sam za moj problem pisao korisničkoj podršci tri puta, dva puta na engleskom i jednom na slovačkom (pisao prijatelj koji je radio tamo), uvek sam dobijao generički odgovor, odnosno nisam dobio odgovor koji se odnosio na moj problem.

Drugim rečima SRAMOTNA korisnička podrška.
 
Poslednja izmena:

kgheinrich

Flash Drive
Učlanjen(a)
31.12.2014
Poruke
2
Poena
1
Kod mene je i dalje jako čudna situacija, mogu da aktiviram sve glasove za navođenje osim srpskog (Jovanka). Sve sam probao, deinstalirao sam aplikaciju, obrisao repove, restartovao telefon i ponovo instalirao, međutim i dalje isto. Uopšte mi nije jasno u čemu je problem pa da samo srpski glas neće da radi. Pisao sam mail tehničkoj podršci gde sam detaljno objasnio u čemu je problem i u roku od sat vremena sam dobio bezobrazan generički odgovor, gde se ni u jednom segmentu nisu bavili mojim problemom.
Zanimljivo je takođe da mi Sygic uopšte ne daje mogućnost da izaberem Android TTS voice, moguće jer default nije standardni TTS već Alfanum Danica.
Na kraju sam uspeo da rešim problem ali to je budževina, naime preimenovao sam folder gde se nalazi srpski glas, standardni naziv "serbian_woman" sam zamenio sa "serbian_au_woman" i Jovanka sada radi. Međutim Sygic mi i dalje daje mogućnost da preuzmem i aktivaram srpski koji neće da radi, drugim rečima imam dve Jovanke. :)

Nevezano za moj problem, što se tiče rutiranja mislim da je Sygic ovim ažuriranjem napravio veliki korak napred, ono ranije je bilo katastrofalno rutiranje, ovo sad je odlično, doduše nisam ga nešto puno isprobavao ali ovo što sam probao radi na najbolji mogući način.
Imao sam sličan problem, sve je radilo OK, a onda su mi glasovne instrukcije odjednom bile na engleskom jeziku. Android TTS podešavanja su mi vrtela u krug proveru statusa TTS jezika. Problem je rešen tako što sam otišao na google prodavnicu, ukucao text to speach. Kao prvu opciju mi je izbacio google TTS koji je default za android. Ispostavilo se da sam ga bio disejblovao. Uradio sam enable i sada sve radi. Eto, možda nekome pomogne. Pozdrav
 

boki78

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
04.02.2008
Poruke
999
Poena
28
^
Hvala na savetu, probao sam sve ali regularno rešenje nisam našao. Napisao sam da sam uspeo da rešim problem u nekim od prethodnih postova i opisao sam kako, za sada radi ali definitivno postoji neki bug kod mene.
 

leksa

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
31.08.2000
Poruke
2,689
Poena
38
Meni ova nova verzija dosta loše radi. Uglavnom je koristim kroz Apple Car Play i ima dosta problema - insistira na dark modu bez obzira šta se podesi u podešavanjima, ne radi 3d prikaz zgrada više, ne prikazuje uvecano iskljucenja sa auto puta i skretanja, kad se ukljuci spusti ton u kolima na min i ne dozvoljava pojačanje sve dok ne izađem iz aplikacije i pistim neku muziku kad dobijem mogućnost da pojacam ton, desi se da odustane od rutiranja odjednom, kao da nisam uneo putanju i krenuo već. Gomila bagova kao da su juče krenuli sa razvojem i izbacili greškom beta verziju. Poprilicno neozbiljno. Inače imam premium world plaćenu poprilično svojevremeno.
 

boki78

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
04.02.2008
Poruke
999
Poena
28
Napisah u mom prethodnom postu da sam tri puta pisao korisničkoj podršci (dva puta na engleskom i jednom na slovačkom), juče sam konačno dobio konkretan odovor na mail pisan 03.05.2021. godine. Naime odgovorili su mi da problem postoji kod određenih korisnika, da su ga svesni i da će ga rešiti kroz naredna ažuriranja, uz izvinjenje zbog nastalog problema. Očigledno da nemaju rešenje još uvek ali barem znam da nisam jedini koji ima taj problem i da se radi na pronalaženju rešenja.
 

mstevanic

3.5" Floppy
Učlanjen(a)
18.02.2005
Poruke
529
Poena
28
Lepo od njih, ipak nisu tako loši kako su ti se činili. Plus tema za razmišljanje, sledeći put pre instaliranja neke
beta ili nove verzije uradite bekap postojeće radne i vratite ako šta zapne sa novom? Kontam da bi mnogi sa
ovim uštedeli sebi dosta muka ili..?
 

leksa

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
31.08.2000
Poruke
2,689
Poena
38
Zaboravih da pomenem da sam na iOS-u i da Sygic koristim iskljucivo kroz CarPlay. Uzgred, u poslednjih nedelju dana su dva puta update-ovali aplikaciju no i dalje se svojevoljno ponaša, pali dnevni i noćni mod kako joj dune, u jednom trenutku su se pojavile zgrade no to je sledeći put nestalo i više se nije pojavljivalo, pre neki dan je pukla navigacija na sred puta i vratio u basic prikaz mape bez rute… sve u svemu nešto sto je sasvim dobro radilo pre ovog poslednjeg major update-a su poprilično unakazili.
 
Vrh Dno