Šta je novo?

SVE sto ste hteli da znate o Wireless netu...

od toga je "b" sporija i bolja za vece distance a "g" brza i bolja za krace...

Kao prvo hvala na odgovorima. Kao drugo imam jos nekoliko pitanja :)
1 - Znaci sa jednim AP-om mogu da istovremeno budem u vezi samo sa jednim provajderom. Recimo da je to BG Wireless. Koliko znam svi njihovi NOD-ovi (NOD = AP, zar ne?) rade na 11Mbps (802.11b). Da li to znaci da i ja moram da postavim AP koji radi na 11Mbps ako hocu da budem u vezi sa njima? Da li mogu da postavim ovaj od 54Mbps i da dobijem 5 puta brzi wireless ili ce taj od 54 pri komunikaciji sa drugim od 11 da se ponasa isto kao taj od 11 pri cemu kupovina AP-a od 54Mbps gubi smisao (osim naravno u slucaju kada on komunicira sa drugim AP-om ekvavilentne brzine)?
2 - Znaci antena je pozeljna, ali zbog cega? Da li je u pitanju to sto ona pametnije tj. optimalnije emituje signal od AP-a? Takodje koja antena se kaci na AP (na osnovu BG Wireless FAQ-a postoje omni, direkcione i sektorske antene)? Takodje posto antena u svakom slucaju stoji napolju da li je bolje i da AP bude napolju ili moze komotno da bude u potkrovlju. Drugim recima da li cu dobiti bolji/jaci signal ako su obe stvari napolju ili apsolutno sve ide preko antene i mesto gde stoji AP u tom slucaju nije bitno (osim u smislu da bude sto blizi anteni zbog gubitka u kablu)?
3 - Sto se tice AP-a, u mom slucaju dakle iskljucivo odgovara AP sa bar jednim LAN portom preko koga bi se vezao sa HUB i preko koga bi mu doveo gore pomenuto napajanje. Da li to znaci da ako AP ima LAN port automatsko moze da radi i u client modu (koji je opet na osnovu BGW FAQ-a neophodan za ovaj slucaj prikljucivanja)? Da li je potrebno i da taj AP ima router, bridge ili repeater funkcije (i ako moze kratko pojasnjenje cemu one konkretno sluze)?
4 - Kolika max udaljenost moze da bude izmedju dva AP-a?
5 - Da li na taj AP koji budem postavio moze da se zakaci jos neko (iz npr. neke druge zgrade/kuce) ko ima opticku vidiljivost sa njim (odnosno antenom ako AP bude zatvoren u potkrovlju)? Pretpostavljam da bi se on u tom slucaju kacio na njega po principu wireless mrezna karta + antena usmerena prema nasem AP-u (tj. AP-ovoj anteni)?
6 - Verovatno i poslednje pitanje, a to je koliki bi realan protok tj. brzinu mogao da ocekujem? Npr. ako bih stavio AP od 11Mbps, a nas u mrezi ima 10, to bi se svelo na 1.1Mbps po coveku. Znam da je to teorijska brzina pa me zanima grubo koliko bi realno to bilo? Da li bi mogao da racunam na bar 50% od toga tj. ~0.5Mbps. Znam da je ovo tesko proceniti jer mnogo stvari na to utice, ali kako to najcesce izgleda u praksi? Inace zbog ovoga sam i mislio da postavimo AP od 54Mbps.
Hvala jos jednom svima koji nadju vremena da odgovore. Pozdrav.

Ja sam ovde na poslu nekih 515 metara od AP na Beomedicini... Koja antena je dovoljna?? Znam da je 24dB koju oni preporucuju vise nego dovoljna, ali ako je dovoljna od 18dB...

btw sa antenama od 24dbi se uspostvaljaju poprecne veze do 30km a ne veza client>AP. Recimo jedan podprovajder koga necu imenovati, tim istim Grid antenama ima uspostavljenu poprecnu vezu sa Vracara na NBG !!!
Hocu da kazem, dovoljne su i antene i od 10dbi do razdaljine od 1km ali ako provajder ima problema sa svojom opremom, zaista je gnusno predlagati ovakve stvari i to javno ,i stavljati korisnika na bespotreban trosak od 100 i kusur evra.

p.s.
Evo imate slucaj korisnika mitnick-a koji sa i sa tim gridom od 24dbi ima problema sa Veratom(covek je uzeo tu antenu jer ga je muka priterala posle bezuspesnih pokusaja sa 5-6 antena da uspostavi link sa Veratom na 200-300m). Verate, promenite opremu koju koristite ako iole razmisljate o resavanju problema koje imate.
I sta na kraju reci? Zelimo vam puno srece, ipak se... :)

npetar je napisao(la):
btw sa antenama od 24dbi se uspostvaljaju poprecne veze do 30km a ne veza client>AP. Recimo jedan podprovajder koga necu imenovati, tim istim Grid antenama ima uspostavljenu poprecnu vezu sa Vracara na NBG !!!
Hocu da kazem, dovoljne su i antene i od 10dbi do razdaljine od 1km ali ako provajder ima problema sa svojom opremom, zaista je gnusno predlagati ovakve stvari i to javno ,i stavljati korisnika na bespotreban trosak od 100 i kusur evra.

ovako stoje stvari pre godinu dana sa clientom snage 30mW nisam imao nikakvih problema.
Danas sa 200mW AP-om imam ponekad problema.
Da li ti to govori neke stvari.
ETAR je zagusen; sa moje zgrade pre 3 godine nisam mogao da uhvatim 2 mreze danas je to mnogo vise ...... e pa ti racunaj da jedna bazna stanica u proseku ima ~10 korisnika .....

Poslednja izmena:
Roy Jones Jr. je napisao(la):
Kao prvo hvala na odgovorima. Kao drugo imam jos nekoliko pitanja :)
1 - Znaci sa jednim AP-om mogu da istovremeno budem u vezi samo sa jednim provajderom. Recimo da je to BG Wireless. Koliko znam svi njihovi NOD-ovi (NOD = AP, zar ne?) rade na 11Mbps (802.11b). Da li to znaci da i ja moram da postavim AP koji radi na 11Mbps ako hocu da budem u vezi sa njima? Da li mogu da postavim ovaj od 54Mbps i da dobijem 5 puta brzi wireless ili ce taj od 54 pri komunikaciji sa drugim od 11 da se ponasa isto kao taj od 11 pri cemu kupovina AP-a od 54Mbps gubi smisao (osim naravno u slucaju kada on komunicira sa drugim AP-om ekvavilentne brzine)?
2 - Znaci antena je pozeljna, ali zbog cega? Da li je u pitanju to sto ona pametnije tj. optimalnije emituje signal od AP-a? Takodje koja antena se kaci na AP (na osnovu BG Wireless FAQ-a postoje omni, direkcione i sektorske antene)? Takodje posto antena u svakom slucaju stoji napolju da li je bolje i da AP bude napolju ili moze komotno da bude u potkrovlju. Drugim recima da li cu dobiti bolji/jaci signal ako su obe stvari napolju ili apsolutno sve ide preko antene i mesto gde stoji AP u tom slucaju nije bitno (osim u smislu da bude sto blizi anteni zbog gubitka u kablu)?
3 - Sto se tice AP-a, u mom slucaju dakle iskljucivo odgovara AP sa bar jednim LAN portom preko koga bi se vezao sa HUB i preko koga bi mu doveo gore pomenuto napajanje. Da li to znaci da ako AP ima LAN port automatsko moze da radi i u client modu (koji je opet na osnovu BGW FAQ-a neophodan za ovaj slucaj prikljucivanja)? Da li je potrebno i da taj AP ima router, bridge ili repeater funkcije (i ako moze kratko pojasnjenje cemu one konkretno sluze)?
4 - Kolika max udaljenost moze da bude izmedju dva AP-a?
5 - Da li na taj AP koji budem postavio moze da se zakaci jos neko (iz npr. neke druge zgrade/kuce) ko ima opticku vidiljivost sa njim (odnosno antenom ako AP bude zatvoren u potkrovlju)? Pretpostavljam da bi se on u tom slucaju kacio na njega po principu wireless mrezna karta + antena usmerena prema nasem AP-u (tj. AP-ovoj anteni)?
6 - Verovatno i poslednje pitanje, a to je koliki bi realan protok tj. brzinu mogao da ocekujem? Npr. ako bih stavio AP od 11Mbps, a nas u mrezi ima 10, to bi se svelo na 1.1Mbps po coveku. Znam da je to teorijska brzina pa me zanima grubo koliko bi realno to bilo? Da li bi mogao da racunam na bar 50% od toga tj. ~0.5Mbps. Znam da je ovo tesko proceniti jer mnogo stvari na to utice, ali kako to najcesce izgleda u praksi? Inace zbog ovoga sam i mislio da postavimo AP od 54Mbps.
Hvala jos jednom svima koji nadju vremena da odgovore. Pozdrav.

1. Naravno da ce raditi na manjoj brzini to ti ko i usb 1.1 i usb 2.0 ako ova dva nisu 2.0 rade na manjoj brzini.
2. Antena je pozeljna! Ako si klient onda koristis kantenu, grid, biqad. Omni koristis ako ti postavljas ap.
3. Ap-ovi imaju lan adapret samo ih boznes u swich i ostale kompove u njega svima podesisi gate way i to radi
4. Mi smo uspeli da povezemo 2 tacke koje su bile 20 Km daleko a svetci rekord je cini mi se oko 350 Km plus minus 20%
5. Moze ako na korv stavis omni antenu ali onda se situacija malo koplikuje jer mozes da postavis jos jednu masinu koja radi po linux-om da rutira taj saobracaj
6. Uf kod brzine utice MNOGO faktora polozaj venera u odnosu na pluton :) Salim se Nisi daleko od istine sto se tice tvoje racunice ali racunaj da ljudi nisu 24h za kompom i nesto skidaju. Mi stavljamo backbone-ove da budu 54 kada god je to moguce pa onda sve to pomnozi sa 5 i tobijes jedno ok cifru

Pozdrav Statore. Hvala za pomoc. Posto vidim da si vezan za BGW, a ja cu se najverovatnije prikljuciti vama, zanima me jos nesto, a na osnovu gore recenog:

1 - Stvar je jasna, ali zasto onda niste od starta isli na postavljanje NOD-ova od 54 Mbps kako bi dobili 5 puta brzu vezu nego sad?
2 - Ok, posto sami postavljamo AP uzimamo omni antenu, ali koje jacine (5, 8, 12 ili 15 dBi)? Takodje nisi mi odgovorio da li i AP i omni antena moraju da budu napolju (i da li se time nesto dobija?) ili je dovoljno da napolju bude samo omni antena? Znaci da li je efekat isti ili ne? Inace AP i antenu bi povezali sa fabrickim CFD-400 kablom od 5 ili 7m, sto bi trebalo da bude kao najbolje resenje (ispravi me ako gresim).
3 - I ovde je stvar jasna. Kazi mi da li je "Pheenet WL-118C+" dobar AP i da li je to to sto nama treba (baziram se na netiksovom cenovniku od kojih bi najverovatnije uzeo opremu, a oni samo njega imaju u ponudi)?
4 - Kako da budem siguran da sa vrha moje zgrade mogu da vidim neki od BGW AP-ova? Da li postoji neki detektor najblizih AP-ova ili neka slicna sprava, a da nije dvogled? :) Cisto da ne kupujemo kompletnu opremu i namestamo, a da na kraju ispadne da ne vidimo nikoga.
5 - Ovo mi nije bas najjasnije. Da li mogu ili moram da postavim posebnu linux masinu da bi mogao jos neko da se ukljuci ko nije u nasem LAN-u, a ima opticku vidljivost prema nasem AP-u tj. njegovoj omni anteni? Da li postoji fabricki AP koji moze da rutira saobracaj (i da li to npr. moze da radi gore pomenuti "Pheenet WL-118C+")?
6 - Sto se tice brzine, znam da nece svi da se istorvemeno kace i divljaju, ali uvek krecem od najgore opcije :). U principu moze da se desi da samo jedan korisnik u nekom periodu bude aktivan pri cemu dobija svih teorijskih 11Mbps.
Hvala jos jednom.

Samo da ti kazem ja nisam nikakv admin u BGW pa sve sto ti ja kazem uzmi sa malom rezervom ja sam samo (malo bolje obavesten) koriskik

1. Kada smo mi pocinjali nije postojao "g" standard a sada svi korisnici da menjaju kartice nije fer prema njima + ima mnogo manji domet nego "b"
2. Tvoj je izbor koliko imas para. Omni antena MORA da bude napolju da bi je neko video(opticka vidljivost). da ap unutra antena napolje tako svi rade.
3."Pheenet WL-118C+" je solidan ap ali nije dobar :)
4. izcimas nekoga admina iz bgw-a oni dodju sa lap-top-om i karticom i izmerimo :)
5. ovo ne znam sigurno ali kapiram da mora jer smo mi svuda stavljaji to a mislim da ne bi to radili da ne mora
6. Da (postoji trafik shaping ako je jedan dobija 100% dvojca dobijaju po 50% i tako sve)

No Problemo.. :)
Najbolje ti je da overis sajt BGW-a i stupis u kontakt sa nekim adminom...

C:\Documents and Settings\nik>
C:\Documents and Settings\nik>ping europe.battle.net /t

Pinging europe.battle.net [213.248.106.202] with 32 bytes of data:

Reply from 213.248.106.202: bytes=32 time=83ms TTL=113
Reply from 213.248.106.202: bytes=32 time=74ms TTL=113
Reply from 213.248.106.202: bytes=32 time=74ms TTL=113
Reply from 213.248.106.202: bytes=32 time=79ms TTL=113
Reply from 213.248.106.202: bytes=32 time=87ms TTL=113

evo vam ping kroz BEOGRID 3 ap-a

i kao sto rece stator zakacite se ili kod BGWIRELESA ili kod BEOGRIDA jer kod nas ima lokalna mreza sa 400 korisnika i kamarom shera i game servera i svacega a to provajderi nemaju a cene za net su iste kao kod Verata

Poslednja izmena od urednika:
A koja bi mi kartica trebala za Wireless. ako je predajnik, udaljen od mog prezora 167m?

_/Neo\_ je napisao(la):
A koja bi mi kartica trebala za Wireless. ako je predajnik, udaljen od mog prezora 167m?
A gde nadje bash 167m? :D

Od udaljenosti ti dobrim delom zavisi kvalitet samog signala, pa je u tom smislu bitna antena, a delimicno i kartica/AP, medjutim koju ces karticu/AP uzeti u najvecoj meri diktira oprema na koju hoces da se povezes i naravno budzet :d

nikola_beogrid je napisao(la):
i kao sto rece stator zakacite se ili kod BGWIRELESA ili kod BEOGRIDA jer kod nas ima lokalna mreza sa 400 korisnika i kamarom shera i game servera i svacega a to provajderi nemaju a cene za net su iste kao kod Verata

Cestitamo "Beogridu" i zaista se iskreno nadamo se da ce i ostali provideri slediti nas primer. Jer cene su zaista katastrofalne u nasoj zemlji (a i kvalitet nije mnogo iza toga).

Zaista se nadamo da ce zdrava konkurencija doprineti tome da se ne koriste usluge Telekoma Srbija vec da ce postojati dosta mali operatorcica i da ce se time i kvalitet usluge popraviti.

VeratNet je napisao(la):
Cestitamo "Beogridu" i zaista se iskreno nadamo se da ce i ostali provideri slediti nas primer. Jer cene su zaista katastrofalne u nasoj zemlji (a i kvalitet nije mnogo iza toga).

Zaista se nadamo da ce zdrava konkurencija doprineti tome da se ne koriste usluge Telekoma Srbija vec da ce postojati dosta mali operatorcica i da ce se time i kvalitet usluge popraviti.

Jasna ili Nikola, pretpostavljam da se tako zovete, lepo je sto na taj nachin izrazavate lepo mishljenje o konkurenciji.
Medjutim mene brine i dalje ono pitanje o katastrofalnoj ulaznoj ceni ka Verat WiFi-ju od 4000 dinara.
Mozete li da nam ukratko odgovorite, zashto je cena tako katastrofalna i nerealna. Da li ste svesni, da i pored jako skupe opreme i jako loshih signala, poshto i dalje ne koristite mikrotalasne odashiljache,
(OK znamo da im je vrednost izmedju 5000 i 15000 eura) vi drzite ovu cenu, zashto se odrichete mushterija koji ne zele da plate ulaznu maglu ili mushterija koji nisu sigurni sta ce tachno dobiti od vas u jednom duzem vremenskom periodu ili mushterija koja bi zelela da menjaja WiFi provajdere iz meseca u mesec.
Vracate li vi te pare nazad ukoliko je mushterija nezadovoljna ili chisto zeli da promeni provajdera.
Ima li shanse, da vash gazda donese odluku o drastichnom smanjivanju te ulazne takse. Mislim da je maksimalna cena 1500 dinara, ali stvarno maksimum moguci. Realno bi bilo da je 500 dinara.

Puno pozdrava.

Poslednja izmena:
Roy Jones Jr. je napisao(la):
1 - Stvar je jasna, ali zasto onda niste od starta isli na postavljanje NOD-ova od 54 Mbps kako bi dobili 5 puta brzu vezu nego sad?
2 - Ok, posto sami postavljamo AP uzimamo omni antenu, ali koje jacine (5, 8, 12 ili 15 dBi)? Takodje nisi mi odgovorio da li i AP i omni antena moraju da budu napolju (i da li se time nesto dobija?) ili je dovoljno da napolju bude samo omni antena? Znaci da li je efekat isti ili ne? Inace AP i antenu bi povezali sa fabrickim CFD-400 kablom od 5 ili 7m, sto bi trebalo da bude kao najbolje resenje (ispravi me ako gresim).

1. sa opremom G standarda ne mozes da pokrijes neko podrucje plus sto ljudi koji bi se kacili mogli bi da zaborave na gotovo sve home made antene sem satdish+biquad, znaci potreban je dosta jaci signal nego sa B. kad dignes AP videces da ce biti i onih koji ce i sa B opremom da imaju problema tj. nece biti na 11Mbps konekciji pa ce da obaraju performanse.
2. antenu uzimas sto jacu a kad/ako donje zakon izlaznu snagu ces regulisati na samom uredjaju. idealna varijanta je da uredjaj stoji tik ispod omni ali ako to ne mozes da izvedes krati kablove maximalno!!!
kad vec koristis fabricki ap a ne hostap onda iskoristi njegovu prednost i baci ga ispod omni (na slici u kutiji je d-link900ap+ a uskoro ce da bude ap kao tvoj samo sto na ovom pise senao)

pozdrav i srecno kacenja na bgwireless :wave:

Prilozi

• ap.JPG
    ap.JPG
    42.8 KB · Pregleda: 261
Crni je napisao(la):
A gde nadje bash 167m? :D

Od udaljenosti ti dobrim delom zavisi kvalitet samog signala, pa je u tom smislu bitna antena, a delimicno i kartica/AP, medjutim koju ces karticu/AP uzeti u najvecoj meri diktira oprema na koju hoces da se povezes i naravno budzet :d

Od moje zgrade do zgrade na kojoj je AP ima 145m a sam AP je visi od mene za nekih 15m pa sam onda lupio da ima 167m ali ima oko 160. Shta mi predlazesh po pitanju kartica/AP ja sam na umu imao onu MSI Wireless karticu sa kojom josh i dobijesh antenu koja na otvorenom ima domet do 310m. A shto se budzeta tiche nebih da predje cifru od 50e. Ipak ovde je u pitanju 160m a ne 1km.

_/Neo\_ je napisao(la):
Od moje zgrade do zgrade na kojoj je AP ima 145m a sam AP je visi od mene za nekih 15m pa sam onda lupio da ima 167m ali ima oko 160. Shta mi predlazesh po pitanju kartica/AP ja sam na umu imao onu MSI Wireless karticu sa kojom josh i dobijesh antenu koja na otvorenom ima domet do 310m. A shto se budzeta tiche nebih da predje cifru od 50e. Ipak ovde je u pitanju 160m a ne 1km.

na tu antenu sto dobijes zaboravi, ali i pored toga mozes se uklopiti sa tih 50€. kupi taj MSI ili onaj RealTek za 29 u netiksu koji svi tako hvale ostane ti para za kabel i antenu napravi sam(neki bi-quad).

_/Neo\_ je napisao(la):
Nisi naveo koji je provajder/mreza u pitanju.
U principu, moglo bi ovo sto je Ser_Zile predlozio da ti radi posao...

lucky2001 je napisao(la):
Jasna ili Nikola, pretpostavljam da se tako zovete, lepo je sto na taj nachin izrazavate lepo mishljenje o konkurenciji.
Medjutim mene brine i dalje ono pitanje o katastrofalnoj ulaznoj ceni ka Verat WiFi-ju od 4000 dinara.
Mozete li da nam ukratko odgovorite, zashto je cena tako katastrofalna i nerealna. Da li ste svesni, da i pored jako skupe opreme i jako loshih signala, poshto i dalje ne koristite mikrotalasne odashiljache,
(OK znamo da im je vrednost izmedju 5000 i 15000 eura) vi drzite ovu cenu, zashto se odrichete mushterija koji ne zele da plate ulaznu maglu ili mushterija koji nisu sigurni sta ce tachno dobiti od vas u jednom duzem vremenskom periodu ili mushterija koja bi zelela da menjaja WiFi provajdere iz meseca u mesec.
Vracate li vi te pare nazad ukoliko je mushterija nezadovoljna ili chisto zeli da promeni provajdera.
Ima li shanse, da vash gazda donese odluku o drastichnom smanjivanju te ulazne takse. Mislim da je maksimalna cena 1500 dinara, ali stvarno maksimum moguci. Realno bi bilo da je 500 dinara.

Puno pozdrava.

Pozdrav lucky,

Odgovor ti se mozda nece dopasti ali pokusacemo da ti objasnimo (koliko je to moguce).

Kada bi stavili cenu 500 dinara ili mozda 0 dinara onda bi 'ogroman' broj korisnika nagrnuo i svi bi zeleli da koriste broadband po toj ceni. Tada verovatno nebi imali mogucnosti da svima ponudimo koliko-toliko kvalitetnu uslugu. Jer se pravi realna projekcija porasta broja korisnika. Kad bi nagrnuo veliki broj korisnika jednostavno nebi mogli sve da prikljucimo zbog ogranicenja resursa (u smislu ljudstva, organizacije, baznih stanica itd...). Naravno radi se intezivno na tome.

Zato je izuzetno vazno da i ostali provajderi, mali ili veliki sve jedno ponude slicnu uslugu sa slicnim cenama jer ce to podici kvalitet usluge i mogucnost povezivanja.

Poslednja izmena:
SHto se tiche provajdfera i mreze to nemam pojma koji je provajder, poshto ovo je uzeo da radi neki privatnik iz Indjije u dogovoru sa jednim likom iz SM koji drzi kablovsku televiziju. Pa su sad odluchili da rade i wireless. Nishta josh nije public ali taj lik iz Indjije je druig mog komsije pa sam tako saznao. Nishta od konkretnih stvari neznam. Znam samo da je postavljen presajnik i da ce poceti uskoro, pa reko da se obezbedim.

Ta cena od 500 ne mora danas da se uvede ali niza je neophodna, ne bi niko josh nagrnuo, nisu cene josh dovoljno niske da bi bila takva navala.
Ovo sa 4000 je isto kao i mobilna na pochetku, videcete da ce se posle chak i oprema davati za dzabe.
Mozda vama izgleda da vi neshto nudite dzabe ako polazite sa stanovishta da Telekom,Telefonija i ostali deru zivu kozu sa ledja.
Ja sam lichno zadovoljan, sto iz okrshaja Karic,Verat naspram Telekom,Telefonija,Sorosh, profitiraju iskljuchivo gradjani, jer i pored konkurencije, mi 10 godina nismo imali provajding trzishte, vec su svi ushtimovano drzali iste cene.
Hvala bogu shto su 063 i razni voiceIp-jevi ishli preko Verata, sto je izazvalo da Telekom napadne Verat, time smo svi mi profitirali, a na kraju cete i vi.

Radite na tome da ukinete tih 4000 dinara, ili ih barem za pochetak prepolovite.

Nabavite josh baznih stanica i ne reklamirajte mnogo firme za ugradnju kod kojih vam ceh na kraju ispadne 500eura, ne obeshrabrujete ljude u startu.

Poslednja izmena:
Delimicno se slazemo sa Vama, ali jos nismo objavili zvanicno nove cene na nasem websajtu a ljudi vec masovno zovu. Vrlo je opasno imati porast korisnika od 200 % a povecavati tehnicke mogucnosti za 50%. Zato je to i uvedeno da bi korisnici postepeno dolazili. Takodje isto kao i ti nadam se da ce biti jos jeftinije i da ce bar 95% korisnika biti zadovoljno sa pruzenom uslugom. Sto nam je trenutni cilj.

Verovatno ce i otvaranje naloga biti na nekoj razumoj ceni u nekom narednom periodu ali za sada su uslovi takvi.

Radi se na sto vecem prosirenju baznih stanica po celom gradu. Ako pogledas nas websajt za sada otprilike svake nedelje po jedna bazna stanica, sto uprincipu nije dovoljno i mi se trudimo da napravimo i vece rezulate a samim tim bolju/jevtiniju uslugu.

bluestar je napisao(la):
Delimicno se slazemo sa Vama, ali jos nismo objavili zvanicno nove cene na nasem websajtu a ljudi vec masovno zovu. Vrlo je opasno imati porast korisnika od 200 % a povecavati tehnicke mogucnosti za 50%. Zato je to i uvedeno da bi korisnici postepeno dolazili. Takodje isto kao i ti nadam se da ce biti jos jeftinije i da ce bar 95% korisnika biti zadovoljno sa pruzenom uslugom. Sto nam je trenutni cilj.

Verovatno ce i otvaranje naloga biti na nekoj razumoj ceni u nekom narednom periodu ali za sada su uslovi takvi.

Radi se na sto vecem prosirenju baznih stanica po celom gradu. Ako pogledas nas websajt za sada otprilike svake nedelje po jedna bazna stanica, sto uprincipu nije dovoljno i mi se trudimo da napravimo i vece rezulate a samim tim bolju/jevtiniju uslugu.

Nesto pametnije od internet provajdera nisam cuo godinama...

A dali planirate da dolazite u Sremsku Mitrovicu?

Evo sad videh da ste se samo okrenuli na pokrivanje BG-a, tako da netreba odgovor na ovo. :(

Poslednja izmena:
pazi zbun....
VeratNet?=BlueStar???
Kako prvo ide quote, pa posle post koji je quotovan?
Pao je neki editing...

jox je napisao(la):
pazi zbun....
VeratNet?=BlueStar???
Pao je neki editing...
Bio je dupli post, pa je obrisan onaj drugi (stariji), a reply se umetnuo izmedju :eyebrows:

jox je napisao(la):
pazi zbun....
VeratNet?=BlueStar???
Pao je neki editing...

pa po cenama se moglo nesto naslutiti :)

Jel se desava nesto novo sa Veratovim Wirelessom,nema novosti ni ovde a ni na sajtu a do pre mesec dana nisi mogao da povatas sve informacije koliko ih je bilo?!?!

Calibra 4WD je napisao(la):
Jel se desava nesto novo sa Veratovim Wirelessom,nema novosti ni ovde a ni na sajtu a do pre mesec dana nisi mogao da povatas sve informacije koliko ih je bilo?!?!

Izgleda odustaju od 2.4 GHz koliko ja shvatam. Previse problema imaju...

Nazad
Vrh Dno