Pozdrav svim clanovima i moderatorima,
danas sam ceo dan jurio po gradu trazeci wireless karticu antenu i kabl, na zalost malo sam se kasno setio da najbolji izvor informacija mogu da nadjem na forumu..
Elem,
nakon sto sam sve lepo kupio i povezao, dobio sam signal koji varira u granicama 75-80% i signal streight koji je nesto nizi 70-75%
kada sam pokusao da pingujem google, rezultat je bio vise nego razocaravajuc od 600 do 1500Ms...
e sad cuo sam se sa ljubaznim ljudima iz Verat-a i ustanovio da greska nije do njih, a i nakon sto sam procitao ovu temu ustanovio sam da je sa njihovom opremom sve u redu, znaci greska je kod mene..
uzeo sam neku US Robotics 802.11g wireless turbo PCI adapter,
kabl od 3 metra, mislim da je dosta kvalitetan i u njemu sigurno nije problem, i kockastu sivu antenu, za koju nemam ideju od koliko je DB, mada su mi rekli da radi ok..
nalazim se na oko 700-800metara od hotela slavija lux gde je predajnik verata, i zgradu mi malkice zaklanja susedna zgrada inace sam na 4. spratu, tako da sam antenu samo izbacio kroz "pendzer" i dobro nacentrirao vrh zgrade...
da ja sad dalje ne bih mnogo komplikovao pricu,
gde bi mogao biti problem,
da li da
1) uzmem drugu karticu i koju
2) zamenim antenu
3) uzmem duzi kabl (i koliko maximalno da idem u duzinu a da ne izgubm mnogo na signalu) i da napravim drzac za antanu i mnogo bolje naciljam zgradu (mada koliko sam ja uspeo da zakljucim, koliko god sam nisanio nisam uspeo da dobijem vise od 78% signala...