Šta je novo?

Sve o putu na more autom

Licno nisam osetio put ni tamo ni vamo...

Ima tu mnogo faktora oko puta.

Ja sam isao do Atine iz Bg, preko 1000 km, onda se vratio na Halkidiki. Presao oko 2500 km, za 15 dana i mozda je auto 2 puta malo skocio i ne secam se..

Кроз МКД скаче стално сем пред излаз ка Грчкој.

Malo tu ima i do auta :)
Kod mene em je auto tvrd i nizak, em imam na to i niskoprofilne gume 19". Kroz MKD i GR auto non stop trese, kod nas ladovina u 95% puta..

Preticajna zakon, čim krene da skače auto prelazim u levu i ne vraćam se dok nije bolje desno.

Licno nisam osetio put ni tamo ni vamo...

Ima tu mnogo faktora oko puta.

Ja sam isao do Atine iz Bg, preko 1000 km, onda se vratio na Halkidiki. Presao oko 2500 km, za 15 dana i mozda je auto 2 puta malo skocio i ne secam se..
Zato sto si vecinski vozio vrhunskim autoputem(do Atine) 😅
Juce kad sam ss ukljucio na obilaznicu kod Soluna za Halkidiki kad auto nije preskocio u cetvrtu traku u kakav sam ponor naleteo, a sa desne strane znak ogranicenja 130 👀

Bio sam u Toroniju ove godine i do tamo sam stigao rutom preko Poligirosa (Gerakarou - Zagliveri - Adam - Doubia - Sana). Od Lagyne do Gerakarou-a je bilo cini mi se 2 radara (za svaki postoji saobracajni znak) za koje ne bih rekao da rade jer lokalci voze znatno preko ogranicenja ali treba ispostovati ogranicenja da ne bi kasnije bilo iznenadjenja. Nakon mjesta Sana ima dionica puta u trajanju od nekih 3.5km sa malo vise krivina i podsjeca na one krivine kao kad se ide na granicni prelaz Prohor Pcinjski. Svakako zanimljiva ruta za voznju. Nema puno saobracaja, nema policije, sela su mala pa se ne gubi puno vremena u voznji kroz naseljena mjesta. Put je na nekim mjestim malo losijeg kvaliteta ali nista strasno i to su jako kratke dionice. Fenomenalan pogled na more kad se spusta ka Gerakiniju. U dolasku sam isao na Evzoni (18.8. u 6h sam 2h cekao na ulasku u Grcku) jer sam spavao u Gevgeliji a u povratku sam takodje isao preko Poligirosa ali na Dojran (29.8. oko 14h ukupno cekanje na obje granice 5min jer su bila 2 auta ispred mene) i kasnije na Prohor Pcinjski (ukupno cekanje na obje granice 2min, nikog nije bilo ispred mene).

Ljudi, jedno brzinsko pitanje za Hrvatsku.
Da li da vadim glupi zuti karton * necu umrati za 1500 din * ili ne?
Auto je na caleta od 2009, putovao u Grcku, Crnu Goru 1000 puta, Rumuniju, Bosnu isto 1000 puta, niko mi nikad nije trazio ovlascenje, cak i kad su mi pisali kaznu za brzu voznju :)
Ovde ljudi kod mene u firmi, sto cesto idu u Zagreb ili Trst skoro, kaze nikom im nikad nista nije trazio, pasos i pici ili nekad saobracajnu ali ne prave problem jer nisu saobracajna policija, a i vide oni dal je auto kraden kada snimi tablice, to je sve odmah u sistemu Srbije itd.
Hvala unapred na pomoci, a inace idem u Umag pa cu tu da se svrckam.

Vrh Dno