Šta je novo?

Sve o putu na more autom

Verovatno ga nije pustio na poslednjoj rampi, jer mora da se ima malo vise sredstava, ostale rampe je verovatno prosao.
Za MCard mogu da potvrdim da ne moras nista da imas preko na racunu, ja sam uplatio tacno koliko mi je neophodno ove godine, i prosao sam zadnju rampu bez problema.

A ako se promeni iznos putarine? Ili pravilo?
Možda su i skrenuli sa puta i potrošili više ...

Buduće promene u Hrvatskoj vezane za naplatu putarine. Planiraju implementaciju do kraja 2026.

Nije.. Ne zna se kada će. Na sajtu i dalje stoji "uskoro".

Hrvatska je pokrenula nešto za zamenu celog sistema za naplatu putarina, da sve bude bez kontakta, valjda kombinovano na tagove i postpaid na skeniranje tablica. Pretpostavljam da dok to ne reše, nema usaglašavanja sa drugim sistemima.

Navodno HR do kraja aprila...

A GR ni na vidiku..

Da da. Nije loša.

Nista bitno sto ne moze na sajtu.

Da li je neko isao ovom rutom za Dubrovnik i kakvo je realno stanje puta ? Pre par meseci sam isao Zlatibor,pa CG do Budve da nesto zavrsim,Herceg Novi pa Dubrovnik.Muke zive.Vratio se okolo novim auto putem,preko Zagreba pa nizbrdo.Jeste puno dalje od ove rute na mapi ali auto 180 do ZG ne oseca...

Prilozi

• dubr.jpg
    dubr.jpg
    228.1 KB · Pregleda: 74
Put je ok, ali racunaj da je uzan, puno krivina i da ne moze da se juri. Sa druge strane, priroda je prelepa, ima sta da se vidi ako ti je to cilj. Visegrad, Tjentiste, Trebinje ne smes da preskocis.
Ima odlicnih restorana usput , za odmor.

Ne znam kojim putem si isao do Budve, da li preko Zabljaka ili preko Podgorice, ali oba ta pravca su laksa za voznju nego deo Gorazde - Trebinje. Ako ne uzivas u toj vrsti voznje, bolje nemoj tuda :)

Poslednja izmena:
Put je ok, ali racunaj da je uzan, puno krivina i da ne moze da se juri. Sa druge strane, priroda je prelepa, ima sta da se vidi ako ti je to cilj. Visegrad, Tjentiste, Trebinje ne smes da preskocis.
Ima odlicnih restorana usput , za odmor.

Ne znam kojim putem si isao do Budve, da li preko Zabljaka ili preko Podgorice, ali oba ta pravca su laksa za voznju nego deo Gorazde - Trebinje. Ako ne uzivas u toj vrsti voznje, bolje nemoj tuda :)

Hvala na odgovoru.Prethodno sam isao u odlasku preko Zlatibora pa nizbrdo do PG,Budve i preko Herceg Novog prema Dubrovniku.Februar je bio, nisam bas uzivao u voznji :).Povratak je bio milina samo malo poduzi.Sada, rekoh, da idem preko BiH i da u povratku idem i do Sarajeva par dana sa zencetom.Put je vise nego upola kraci, kako kaze Google, preko BiH pa rekoh da se raspitam kakvi su putevi i slicno.Naravno, nije prioreitet jurcanje, odgovara mi mirnija voznja sa vise zaustavljanja da vidimo ovo i ono, rucamo i sta sve ne.Jer nekada, kada ne znas put, ove krace putanje zbog stanja puteva i ostalog budu horor pa se kajes sto nisi isao proverenim, duzim putem :) .

Nećeš se pokajati, ima šta da se vidi usput, a za Trebinje obavezno odvojite par sati ili ceo dan, smeštaj je jeftin i hrana odlična

Hvala Djole, predlog prihvacen 🍻!

Budi samo oprezan kad budes isao kroz Sutjesku, krivudavo je i zna se desiti da ti se odjednom na putu stvori krava/konj.
Deonica za koju se raspitujes je jedna od najlepsih kojima sam vozio.

Da li neko ima iskustva sa vožnjom rentiranog auta za Grčku?
Rentacar firma navodno izdaje ovlašćenje za vožnju van granica Srbije (koliko sam shvatio to je žuti karton), plus zeleni karton (osiguranje). Ima li još nešto na šta bih trebao da obratim pažnju?

To je to, ne treba ništa više.
Žuti karton mora da bude overen i potpisan od strane vlasnika vozila, a zeleni karton ti treba samo za MK.

@ny555: obrati pažnju i da li u ugovoru postoje ograničenja predjene kilometraže. Ne verujem da postoje, čim daju žuti karton, ali proveri.
Pozdrav

Da li je neko isao ovom rutom za Dubrovnik i kakvo je realno stanje puta ?
Idemo mi nekoliko puta godišnje, imamo studenta u Trebinju, od UE do Trebinja lagano 5 sati vožnje. Put je dobar, već su te upozorili na krivine, krave. Dodao bih da od Višegrada do Foče na prilazima do grada i u samom gradu postoje kamere, tako da strogo vodi računa o ograničenjima. Smeštaj u Trebinju je 25(32)e po osobi (gde mi uvek idemo) pa naviše. Ako želiš link od čoveka koji izdaje sjajan stan, poslaću na pp

Znate li kakva je situacija po pitanju pasosa za ulazak u Crnu Goru? Znam da za EU mora da vazi jos 6 meseci, ali ne mogu da nadjem da li postoji neko ogranicenje za CG. Planiramo krajem aprila da idemo za CG, a pasos mu istice pocetkom juna. Da li mogu da nam prave problem na granici?

Da za odrasle, ali za decu imam samo pasose, a jedan istice za mesec dana, ne mogu da nadjem da li ima uslov za istek kao sto postoji za EU.

Umesto l.k. za mlađe maloletnike dovoljan je overen izvod iz MKR sa fotografijom, dobija se za 5min
Inače mi nikad nisu tražili dokumenta za klince dok su bili mali, čak ni saglasnost kada su putovali sa babom i dedom. Ne znači da je pravilo i po zakonu 😁

Ne verujem da če praviti ikakvo pitanje za rok važenja pasoša.

Poslednja izmena:
Koliko znam obavezan je pasoš za decu već 5 godina, idemo par puta godišnje i uvek ga očitaju... Od skorije su uveli i pregled vozačke dozvole.

Meni su trazili i boravišna taksu u povratku pre 2 godine... Ia ce nikad ne traže, ali je obavezna

Vrh Dno