Šta je novo?

Sve o putu na more autom

Izgleda da tako mora, pisao sam podrsci pa cemo videti.

Jel tag ima neku bateriju, kako da znam da je (eventualno) crkao ? :/
Ima bateriju i ne moze se zameniti. Ako se isprazni u toku prve dve godine zamenice ti tag u garanciji, posle toga kupujes sam novi tag.

Samo prestane da radi.

Info ko hoće da ide za Cg preko bih - ako idete za Boku: Kotor, Tivat ili Herceg Novi, onda idite preko Grahova a ako hoćete za ostali dio primorja (Budva, Bar, Ulcinj) , onda Nikšić, Podgorica pa primorje. Put od Tivta prema Budvi se radi i katastrofa je, pogotovo kad je kiša u uveče
U pravu si, čitam po forumima da se par sat prelazi 30ak km.

Ima bateriju i ne moze se zameniti. Ako se isprazni u toku prve dve godine zamenice ti tag u garanciji, posle toga kupujes sam novi tag.

Samo prestane da radi.

Ok, hvala. znaci ja ne mogu da znam da je tag crkao, dok ne dodjem na naplatnu rampu i ne napravim guzvu? :)

Info ko hoće da ide za Cg preko bih - ako idete za Boku: Kotor, Tivat ili Herceg Novi, onda idite preko Grahova a ako hoćete za ostali dio primorja (Budva, Bar, Ulcinj) , onda Nikšić, Podgorica pa primorje. Put od Tivta prema Budvi se radi i katastrofa je, pogotovo kad je kiša u uveče

Bio sam u decembru, pa sam tih 3 dana prošao nekoliko puta kolima tim putem, da li je realno da još to nisu završili, a sezona pred vratima?!

Radili su kad sam bio letos u sred sezone, što bi sad završavali kad im super ide? 😀 Od kružnog toka do Tivta se išlo sat vremena u 8 uveče, mogu da mislim šta je bilo preko dana

Mislim da je rok 2026 😟😟. "srediće" neki dio, ta to bude kao lakše da idu ljudi pa onda poslije ljeta nastavak. Sve je to kao kad šutneš loptu pa onda trčiš za njom

Da li se zna kad ce biti zavrsen Bijelo Polje - Berane, gledao sam skoro neke klipove pa ono je jos gore nego sto je bilo prosle godine, traktorom samo da ides :)

Tako je, jako je loš... Zimus sam prošao i ne znam kako mi nije pukla šoferka od kamenčića... A trebalo bi valjda do septembra, premda kod njih je to jako teško...

Nije baš put za more, ali da pitam - ima tag uređaj konfigurisan za moj auto. Ovog proleća dolazimo avionom i uzimamo kola na aerodromu. Prvo pitanje: da li mogu da koristim tag uređaj iako je konfigurisan za druge tablice (na sajtu kažu da može)? Drugo pitanje: Držač mi je zalepljen za šoferku - da li mogu tag uređaj samo da stavim ispred volana ili moram da ga držim visoko kod retrovizora dok prolazim (da pripremim ženu na manevar :))?

hvala!

Možeš koristiti "tuđi" tag
Dešavalo se drugaru da otkuca i kada je tag u kaseti (bio sam prisutan), tako da verovatno zavisi i od stanja baterije i samih uređaja na rampi. Ali je svakako preporuka da bude optički vidljiv. Ne zbog gledanja, naravno, već da nema prepreka između.

Nije baš put za more, ali da pitam - ima tag uređaj konfigurisan za moj auto. Ovog proleća dolazimo avionom i uzimamo kola na aerodromu. Prvo pitanje: da li mogu da koristim tag uređaj iako je konfigurisan za druge tablice (na sajtu kažu da može)? Drugo pitanje: Držač mi je zalepljen za šoferku - da li mogu tag uređaj samo da stavim ispred volana ili moram da ga držim visoko kod retrovizora dok prolazim (da pripremim ženu na manevar :))?

hvala!
Možeš u drugi auto, ali ako Boga znaš, nikako, nikako na tablu ne stavljaj tag. Tako sam uradio kada sam uzeo novi auto, prikočio i uleti tag iza table. Mesecima vozio tako i na kraju mi napravio strašan problem, u mađarskoj mi zablokirale sve kočnice, šlepao auto nazad. Tag upao iza pedale kočnice i "pritisnuo" kočnicu. Napravio glupost ni iz čega. Tag u ruku i lagano.

@BurgosNew savet je da ga držiš u nekoj kesici ili kutiji koja je obložena alu folijom a samo pred rampom ga rukom drži kod retrovizora (untrašnjeg).

Kao na primer kutiji ili kesici u kojoj je i došao.

Kupio sam danas u Tehnomaniji tag uređaj i uspješno se registrovao na Tehnomanija ENP podsajtu, a od Toll4All sam dobio e-mail da sam uspješno registrovao TAG uređaj. Treba li još negdje da se registrujem pošto mi za registarsku tablicu stoji neki generički SBLxxxxx kod ili se ne vezuje za tablicu (ono što se pominje u temi da može iz auta u auto da se prenosi)?

Koliko znam, dovoljno je da ti je registrovan na Toll4All i skini njihovu aplikaciju i dodaj karticu za sve zemlje u ponudi.

Zvao sam Puteve Srbije, To je u suštini sve isto samo svaki distributer ima svoj interfejs. Nema potrebe da se registruje na Toll4All jer se sve obavlja kod onog kod kog je tag kupljen (Tehnomanija, MTS, SBB...). Bitno je da je tag registrovan u sistem.
U okviru prve kategorije uređaj se može koristiti i u drugim vozilima (nije vezan za registarski broj).

A jel ima nekih vesti za GR i Tall4all?

Koliko sam skontao, problem sa GR je zato što imaju više firmi koje upravljaju određenim deonicama a ne jednu kao kod nas (JP Putevi Srbije) pa to otežava uvođenje...

Takođe i u Hravtskoj ne važi identičan tag za Istru i donji deo Dalmacije, bar je tako bilo.

Za nedelju dana idem do Linca prvi put, koji put mi preporučujete preko Hrt i Slo ili preko Mađarske? Takođe ako imate još nekih saveta slobodno pišite(vezano za put).

Nazad
Vrh Dno