Šta je novo?

Sve o putu na more autom

Možeš da ga premestiš u drugi automobil i koristiš. Ne možeš da ga koristiš u drugoj kategoriji vozila (automobil sa prikolicom, kamion i slično).

Da li je neko dobio i 200km besplatne putarine uz ovaj masterkard enpay tag?

Nije tema more baš ali je nova godina. Rezervisao sa devojkom Budimpeštu za ng, pa me zanima oko puta. Planiramo da krenemo 30og, verovatno ima gužve na granici, na koji prelaz ići tj koje je najbolje vreme za krenuti na put? Koliko sam razumeo u Madjarskoj imaju vinjete, ako neko moze nesto malo više o tome. Takodje gde naći parking u Budimpešti, stan je u ulici Kiraly St.
Evo i slika Screenshot_20231106-120625.png

Nije tema more baš ali je nova godina. Rezervisao sa devojkom Budimpeštu za ng, pa me zanima oko puta. Planiramo da krenemo 30og, verovatno ima gužve na granici, na koji prelaz ići tj koje je najbolje vreme za krenuti na put? Koliko sam razumeo u Madjarskoj imaju vinjete, ako neko moze nesto malo više o tome. Takodje gde naći parking u Budimpešti, stan je u ulici Kiraly St.
Evo i slika Pogledajte prilog 412119
Za vinjete najbolje da uzmes online, koliko vidim kostaju 16.6€ za deset dana(to je najmanji broj dana).
Sto se granicnog prelaza tice, mi smo prelazili Horgos pre 10ak dana i cekali oko 2h. U povratku smo otisli na Kelebiju i zavrsili za 10-15 minuta.

Mesta za parking u Mađarskoj ima koliko hoćeš.

Border Watcher aplikacija pa gledaj situaciju pred polazak. Horgoš svakako ne, biće sati i sati čekanja, najverovatnije da se isplati ići na bački breg ili Bajmok (nisu moja iskustva).

Mesta za parking u Mađarskoj ima koliko hoćeš.

U Mađarskoj da, u Budimpešti baš i ne.

Postoje veliki parkinzi na početnim stanicama nekih metro linija, i veoma su povoljni.

Postoji mogućnost parkiranja na ulici (pričam o užem centru, podeljeni su na više zona) for free, vikendima, radnim danima, praznicima...
Može se desiti da upadnete u free period, proverite to unapred.

Parking garaže bliže centru su veoma skupe za duže zadržavanje.

Ni u Budimpešti nisam imao problema, čak ni u centru.
Koliko vidim bukirao je u šoping zoni, valjda je svestan da će povoljnije da nađe parking malo van nje. Istina, ne znam tarife/situaciju tamo za NG praznike.

Vinjetu sam uvek kupovao na MOL pumpama kod nas, dinarsko placanje. Ima jedna na autoputu 10-tak km pre Subotice, najcesce na njoj.

Za vinjetu najbolje online. 10 dana - 5500 forinti - malo vise od 1600 din.

Za granicu nema pravila. Ume da bude i katastrofa bas a i da bude 3 automobila. Jedino sto je blizu Budimpesta pa se prezivi.

Ako imas vremena, idi do mesta Sentandreja (Szentendre). 40 min vozom iz Budimpeste, jeftina karta.

Najbolja navigacija za iOS da može download cele zemlje (konkretno mi treba bugarska i turska)? Na gmaps daje samo određeni kvadrat koji nije dovoljno veliki za ovo.

Možeš da smanjiš mapu i obuhvatiš šta želiš ili da skineš iz više delova, jednako se računa :) Još je opcija HERE aplikacija ili Apple mape koje takođe možeš da skineš za offline upotrebu.
Ono što se kupuje su iGo i Sygic aplikacije.

@milos0888 tema za navigacije, koja je već linkovana, nalazi se u drugoj sobi

Zna li neko koji je mehanizam ostvarivanja 3% popusta na putarinu sa penzionerskom karticom o kome se pricalo? Pre svega, da li se sabira sa ovih 6%? Mislim, ne znam koja bi poenta bila reklamiranja 3% popusta na karticu ako bez kartice imas 6% :)

Paaaaa ....sam si rekao. Reklama :D

Da li je možda neko isao do CG putem preko Bosne ovuh dana? Ili planira za praznike? Ja sam pre 3 dana isao preko Jabuke i Nikšića, katastrofa. Kiša skoro pred sneg, odroni oko Nikšića, radovi i obilaznice na 5 mesta...
Gde se informisati o putu preko Trebinja, Čemernog brda, Tjentista, Visegrada?

Nema nikakvih radova do Trebinja i nazad, ćerka studira u Trebinju, dolazi jednom mesečno, sve je bilo kako treba pre tri dana. Ako si išao do Trebinja, onda znaš da je put preko Tjentišta uzak i da je šuma, ali je sve prohodno i nema problema

E to mi je bilo bitno, hvala puno. Znam da je put uzak, ali je u isto vreme pitomije nego preko Šavnika i Durmitora, niže, sto je vazno zimi kad odjednom moze sneg da iznenadi.

Oko Višegrada, Goražda i Foče strogo vodi računa o ograničenju brzine, svuda su kamere

Imaš Alvirkove patrole na YT.

Imaš onog lika što je išao stojadinom :cool:

Da li neko mozda cepao do Turske autom?
Ja sam isao do Istanbula vise puta kao i Alanje i Kapadokije.
Ne znam dokle ides, cak i tamo gde nije bilo autoputa (na mojoj ruti) su uglavnom magistrale po 2 trake u smeru (kao obrenovacki)
Van naselja su iznenadjujuce pitomo vozili, verovatno zbog kamera i laznih kartonskih policajaca pored puta, ali autoput kroz Istanbul je bio ludnica kada sam prolazio, milion traka, ne zna se ko gde ulece. Samo vozi svoju voznju i nema nikakvih problema.
Kvalitet puteva je odlican.

Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da Open Balkan ETC prerasta u Toll For All, inicijativu i platformu koja donosi novu eru mobilnosti u našem regionu.

Prilozi

• Screenshot at Apr 12 13-08-47.png
    Screenshot at Apr 12 13-08-47.png
    780 KB · Pregleda: 127
Nazad
Vrh Dno