Šta je novo?

Sve o putu na more autom

Nas tag radi kroz Hrvatsku, samo mora sporije da se prodje kroz rampu nego kod nas. Onaj fast ENC nisam probao i ne znam da li naš tag može. Jel probao neko to?

Nas tag radi kroz Hrvatsku, samo mora sporije da se prodje kroz rampu nego kod nas. Onaj fast ENC nisam probao i ne znam da li naš tag može. Jel probao neko to?
Nema razloga da ne radi, Fast ENC trake samo imaju bolje postavljene čitače, mnogo ispred same rampe, tako da dok se priđe rampi, već se uređaj očita.

Ali bilo bi dobro da neko proba, ja ovo pišem samo na osnovu toga što imam njihov ENC i koristio sam te Fast ENC trake.

Nego, nikako da probam, da li radi hrvatski prepaid ENC kod nas, nakon povezivanja na T4All, jel probao možda neko u međuvremenu?

Znam da ste pisali da postoji šansa da neće raditi, jer je prepaid ENC.

I rekao bih da ima popust kada se preko taga ide. Gledao sam cene na displeju onom kada se prolazi kroz rampu, a skinulo mi je manje. U maju kada sam karticom placao, skidalo je onoliko koliko piše.

Nemojte računati da će naš tag proraditi u Grčkoj od 1. jula, veoma ću se iznenaditi ako to nekim čudom bude realizovano.

Radi Fast ENC u HR sa nasim tagom, testirano za vikend :)

Nema razloga da ne radi, Fast ENC trake samo imaju bolje postavljene čitače, mnogo ispred same rampe, tako da dok se priđe rampi, već se uređaj očita.

Ali bilo bi dobro da neko proba, ja ovo pišem samo na osnovu toga što imam njihov ENC i koristio sam te Fast ENC trake.

Nego, nikako da probam, da li radi hrvatski prepaid ENC kod nas, nakon povezivanja na T4All, jel probao možda neko u međuvremenu?

Znam da ste pisali da postoji šansa da neće raditi, jer je prepaid ENC.
нема никакве логике да припејд таг ради у другој земљи.

нема никакве логике да припејд таг ради у другој земљи.
Verujem, ali isto tako nema logike da je registracija uspešno prošla, i da mi detektuje ENC kao aktivan.

To me zato buni. Pa bih voleo da isprobam, ali nikako da uhvatim vremena da odem do neke manje naplatne rampe i probam.

Nisam ni ja još probao.. Inače se nisam ni udubljivao u tematiku, ali zar ne bi mogao taj tag da funkcioniše u Hrvatskoj kao do sad (uplata na račun sa popustom od 21.74%), a da u Srbiji skida sa platne kartice dodate na Toll4All?

Nisam ni ja još probao.. Inače se nisam ni udubljivao u tematiku, ali zar ne bi mogao taj tag da funkcioniše u Hrvatskoj kao do sad (uplata na račun sa popustom od 21.74%), a da u Srbiji skida sa platne kartice dodate na Toll4All?
Pa to i meni ima smisla, ali kažu ljudi ovde, da to što je kartica dodata na T4All nema veze, i da bi TAG morao da se prekonfigurše.

Ne bi bilo ove nedoumice, da su jednostavno onemogućili registraciju TAG-a, ali pošto je sve prošlo normalno, ja verujem da možda ipak i radi.

Радови ће трајати годинама. Да ли ће и када долазити до потпуне или делимичне обуставе саобраћаја то нико овде не зна. Зато треба пратити по ФБ информације.

Ја нећу кроз центар, изузев ако не буде обустава саобраћаја. На дан путовања ћу се информисати, а када дођем мало ближе и гугл мапе ће ме већ усмерити куда треба ако не буде могло обилазницом. Свакако рачунам да из Солуна изађем до 7 ујутро.

Da li je bolje ići preko obilaznice gde su radovi ili kroz recimo industrijsku zonu ili centar? 🤔
Pretpostavka da će biti gužva na obilaznici, 13. jul, preko dana i da neće biti zatvoren saobraćaj

Као што већ написах, провери на гугл мапама (захтева активну интернет конекцију), или некој другој навигацији која добија информације о стању у саобраћају у реалном времену.

Pitanje u vezi grčkog taga. Naručio sam ga početkom juna, juče sam dobio mejl sa dokumentima gde se traži moj potpis. Odnosno traži se da dam saglasnost da ću platiti porez ukoliko srpska carina bude oporezivala tag odnosno paket koji mi je poslat. Jel imao neko ovakvu situaciju i šta ste radili? I da eto prošlo je skoro 3 nedelje a još nije stigao, koliko ste čekali?

Moraš da potpišeš i vratiš na email potpisano i tek onda šalju TAG, tako je oduvek.

Pritom mora svaka strana da se potpise, ne samo dve strane na kojima stoji linija za potpis, nego i svaka stranica uslova korišćenja

Meni su sa paketom poslali i Proforma Invoice gde pise mislim vrednost 0.5€ tako da i da otvori carina ne bi naplatili troskove dodatne

Niko se do sada nije javio na forumu ili FB grupama da su mu naplatili nešto za tag 🙂

Pritom mora svaka strana da se potpise, ne samo dve strane na kojima stoji linija za potpis, nego i svaka stranica uslova korišćenja

Meni su sa paketom poslali i Proforma Invoice gde pise mislim vrednost 0.5€ tako da i da otvori carina ne bi naplatili troskove dodatne

Niko se do sada nije javio na forumu ili FB grupama da su mu naplatili nešto za tag 🙂
Jel to misliš na ove 3 stranice gde je sitnim grčkim slovima ispisano dosta stvari.

Sve strane dole na kraju potpisi...

Inace da nesto i ne potpises, odgovorice na mejl sta si preskocio.

Kad im vratiš potpisane te stranice na mejl i odgovore ti da su ih dobili, tag stiže za oko nedelju dana UPS-om. Stvarno se vredi malo potruditi, TAG baš dosta znači.
Ja sam prošao Solun prošle subote obilaznicom oko 15h, očekivao sam kolaps, a potrajalo je možda 10-15 min. duže nego kad nema radova, mada nisu ni bili nešto intenzivni radovi, gužve je bilo.

Srpski TAG uređaj u Republici Hrvatskoj možete korisiti isključivo na deonicama autoputeva koje su u nadležnosti kompanije Hrvatske autoceste d.o.o Zagreb:
  • Autoput A1: Zagreb - Split - Dubrovnik
  • Autoput A3: Zagreb istok - Lipovac i Zagreb - Bregana
  • Autoput A4: Zagreb Sveta Helena - Goričan
  • Autoput A5: Beli Manastir - Osijek - Svilaj
  • Autoput A6: Zagreb – Rijeka
  • Autoput A7: Rupa
  • Autoput A11: Zagreb – Sisak
Sta od autoputeva nije podrzano po Hrvatskoj?

Onaj koji drži Bina, istarski ipsilon.

A8 (Matulji-Kanfanar) i A9 (slovenska granica - Kanfanar - Pula).

002.jpeg

Vrh Dno