@armor+
Da li je realno da i dalje ne kapiras sta ja pisem? Da, ja ne mogu da koristim SUPERSET i DA, u tome i jeste problem, odnosno to im zameram. Zameram im iz dva razloga. Prvi je taj sto me na taj nacin, kao lojalnog korisnika (njihov atribut kojim su opisali razlog zasto su mi dali 50% popust) stavljaju u isti kos sa nekim ko je mozda do sada deset puta menjao mrezu i ko im placa dva meseca racun, naspram mene koji to radim od 1998 i to bez ikakvog kasnjenja, gasenja racuna i tako dalje. Druga zamerka je ta sto su mogli da naprave neku kombinaciju SUPERSET-a za ljude poput mene, koji imaju vec neku pogodnost kod jednog ili drugog provajdera, tako da dobiju pogodnosti kod onog drugog kod koga vec nemaju povlastice. U mom slucaju da dobijem dodatne HD kanale, 10mbps brzi internet i mozda razgovor Telenor=Sbb.
Ja koristim paket prenesi i surfuj 500. Mesecna pretplata je 1100 dinara. Sa 50% popusta placam je 550 dinara. Dakle "usteda", "kredit", "povlasten polozaj" ili nazovi to kako hoces, je 550 dinara.
Posto mog paketa nema u ponudi, ne mozes tacno izracunati. Mozes da uzmes kao reper moj paket i da ga uporedis sa 50% vecim iz te generacije paketa, sto bi bio Prenesi i surfuj 1000, koji kosta 1950 i gde dobijas vecinu stvari 100% vise, a koji kosta 850 dinara vise. Posto se kod superset ponude dobija 50% vise, dobijas dakle neki medjupaket, koji bi bio skuplji ne 850 vec 425 dinara. Dakle hipoteticki, da su ovi paketi i dalje u ponudi, neko ko bi uzeo moj paket danas i danas postao korisnik Telenora, mogao bi da aktivira superset i dobije 425 dinara "poklona". Ja, koji sam od osnivanja Mobtela, njihov korisnik, a vise od 15 godina na istom broju, dobijam 50% popusta, odnosno "poklon" od 550 dinara. Dakle razlika je mizerna, ili tacno 125 dinara odnosno razlika je u tome da novi korisnici dobijaju pare kroz vecu ponudu, a ja pare kroz jeftiniju pretplatu. E sad, to je samo pretplata na mobilni. Moja prica se tu zavrsava, dok ovaj koji je juce prvi put postao korisnik, dobija i ostale pogodnosti iz superset ponude, a to su za 10 mbps brzi internet, sto nije ni malo beznacajno, odnosno te pozive na relaciji Telenor-Sbb. Da li se to odnosi na jedan broj ili na sve, to ne znam. I ako je za jedan, meni bi bilo od koristi i sigurno bih i na tome mogao dosta da "ustedim".
Ako ces da poredis sa aktuelnim paketima, to je u mom slucaju nemoguce, jer prosto mog paketa nema. Postoje slicni paketi, po ceni, slicni po kolicini odredjenih parametara, ali to se tesko moze uporediti. Ako bas hoces, recimo Prenesi i surfuj basic sa 200 minuta je 1195 dinara, sto je najslicnije ceni mog paketa. Sledeci, Prenesi i surfuj standard sa 300 minuta ili 50% vise, je 1495 dinara, sto je 300 dinara vise. Ako na to dodas ostale povoljnosti, koje sam gore naveo, u najboljem slucaju smo na istom. Ali ova vrsta poredjenja je nemoguca, jer uvek mozes za orijentir da uzmes cenu, a mozes i kolicinu minuta, ili megabajta ili poruka i to je prosto neuporedivo.
U svakom slucaju neko ko je postao korisnik pre mesec dana i uzeo paket od 1195 dinara, sada ce dobiti vecinu stvari iz skupljeg paketa, a po nizoj ceni. Dakle dobice poklon, koji nije morao da dobije. Dobice i brzi net i HD kanale i te razgovore. Sve to ce dobiti, a placace isto kao sto je i placao. Dakle niko ne trazi da se kompanijama dizu spomenici, ali ako ti vec daju nesto za dzabe, onda ih makar, ako nista, ne treba pljuvati zbog toga.