Šta je novo?

SUPERSET = SBB + Telenor ("quad-play" usluga)

Зато се то одмах уведе на своје име. Ја сам још пре десетак и више година све уводио на своје име иако се стан тада водио на оца и сада немам проблеме те врсте.

Ja sad aktivirao. Koliko se ceka nakon aktivacije da dobijes te nove kanale itd. na sbb i 50% vise na telenor broju? :)

U telenoru na sajtu nema nista zivo u vezi ove akcije,u SBB ima,i bas sad gledam i analiziram,Uzmem duo TV+NET 2800 din i PRENESI START 100 700 din i sve zajedno placacu 3500 din i dobijem vise 50 min i 25 mb,tolika akcija frka dzeva se digla,a dobijam 50 min i 25mb samo,previsoka cena,da ne kazem nesto logicnije i istinitije :)

Razocarenje,od tako velikih firmi covek ocekuje nesto ozbljno a ne sibicarenjee.....

Poslednja izmena:
Trudim se i nikako ne razumem čemu ovoliko trolovanje. Ja nemam Telenor broj, a imam SBB i mene ova akcija nešto i ne dotiče, ali šta imam da hejtujem. Ko zna bolje, neka napravi firmu i ponudi bolje, nikakve koristi od toga što ispadate "pametni" na forumu. Ni SBB ni Telenor nisu javna preduzeća, nego privatne firme koje rade (u određenim okvirima) kako hoće i kako misle da je najbolje, a kome se ne dopada ne mora da koristi.

Kod Telenora verovatno misle na standardni popust 20% na pretplatu, bez uređaja.
Slažem se da je besmislica što mora na isto ime ugovor, bilo bi dobro da može da se adresa vlasnika oba ugovora slaže.

Hmm, onda sa 50% popusta definitivno ne može, čak i da pređem na neki "svežiji" prenesi i surfuj paket...

Ne znači da sam u pravu, najbolje da ih pozoveš. Pričam na osnovu iskustva sa Telenor više - tako je u tom slučaju.

Hmm, onda sa 50% popusta definitivno ne može, čak i da pređem na neki "svežiji" prenesi i surfuj paket...

Pisao sam vec, po recima sa SBB sajta, ne stoji da postoje uslovi kod Telenora, osim da imas odredjene pakete, sto ti imas. Mozes se zaliti zvanicno da ti omoguce i ovu promociju da koristis uz postojeci popust. Naravno, garantovano vise nece nikada dati popust posle.
Ali vec sam i dao racunicu, za nize pakete barem (nisam gledao dalje od 2000) je isplativije uzeti visi paket sa popustom nego nizi sa 50% vise saobracaja, jer se i vise dobija i manje placa :) Jedino ko hoce i 10Mbps vise kod SBBa i kanale, pa nesto ukombinuje.
Ili hoce Telenor Vise, jer inace se ne mogu vezati GB iz Surf paketa uz Prenesi i Surfuj pakete :(

Danas sam se raspitivao i ovako stoje stvari. Ako imate vec popust, ili ugovor (za ovo drugo nisam siguran), bilo kod Telenora ili SBB-a, ne mozete koristiti SUPERSET. Sad, neko ce reci, pa logicno. Meni bas i nije. Evo moj slucaj. Imam popust 50% kod Telenora. Popust imam kao nagradu zbog toga sto sam lojalan korisnik vec vise od 15 godina. Uz SUPERSET svi, bez obzira da li su korisnici 15 godina ili su juce to postali, dobijaju 50% vise svega, sto ja ne mogu da dobijem jer vec imam popust. Na taj nacin mene Telenor prakticno diskriminise, ili me makar stavlja u rang svih ostalih korisnika, koji dobijaju vise saobracaja, bez popusta. Jeste ovo moje povoljnije kad se pogleda u procentima, ali opet nije to neka bitna razlika u parama, a opet kazem, ocekujem da Telenor daje neke pogodnosti svojim lojalnom korisnicima i da oni, kao i u drugim mrezama, imaju neke specijalne pogodnosti.

Takodje, bezvezno je sto ako imate neki popust kod jednih, ne mozete nikako ostvariti deo ponude, kod drugih. Eto recimo, ja sam hteo da zadrzim popust koji vec imam kod Telenora, BEZ pogodnosti sa njihove strane, ali da dobijem pogodnosti od strane SBB-a, medjutim ne moze. Morate dakle biti bez ikakvih pogodnosti sa oba provajdera da biste ovo mogli da aktivirate.

Ja imam neke popuste kod sbb-a i telenora, ne moze da se aktivira usluga. Koja je i onako veoma bleda..

Sve u svemu, smatram da su ovo dosta iskomplikovali, sa previše postavljenih uslova...

@Bad Habbit: Pa šta ako si njihov korisnik 15 godina? Za to ćeš eventualno od Telenora da dobiješ na poklon fleš od 8GB kad kupiš sledeći put mobilni kod njih :D
Ja sam takođe kod njih od 2000. pa nisam dobio nikakav popust jer nisam hteo da se "ciganim" i "moljakam/prosim" , da pretim da ću preneti broj i sl ... a oni drugačije ne daju popust 50%. Meni su uz pozivanje na to dugogodišnji korisnik bla bla slali uz račun fjaler kao "samo za mene" ponuda 20% popusta u trajanju od 6 meseci! Al naravno treba "samo" da promenim tarifni paket na noviji koji za iste pare daje manje ;)

Ne vidiš mene da kukam što sam postpaid korisnik Telenora a kod SBB imam samo D3i pa ne mogu da aktiviram ovo čudo i dobijem "samo dodatne kanale". Cela ova priča je odrađena samo da se zove da imaju ponudu... lepo zvuči na TV-u ... a verovatno će da bude određeni procenat ljudi kojima je prihvatljivo da npr promene paket za noviji & nepovoljniji i odreknu se izmoljakanog popusta da bi dobili gratis SportKlub HD paket npr.

Poslednja izmena:
Ne znam sta si ti radio. Ja sam poslao mail, rekao da sam njihov korisnik 15 godina i da zelim popust od 50%. Ljubazna operaterka me pozvala posle nekoliko dana, rekla mi da mi je popust odobren i da izaberem paket. Na moje pitanje da li moram da menjam paket, koji nije vise bio u ponudi, rekla mi je da ne moram, tako da sam zadrzao stari i evo vec skoro godinu dana, placam 50% jeftiniji paket. Nisam se ciganio niti pretio i celo iskustvo je bilo krajnje prijatno.

Ovo sada mi se ne svidja, jer me kao nekoga ko je 15 godina u kontinuitetu korisnik, stavljaju manje vise u isti kos sa nekim ko je juce postao korisnik i ko je menjao svakog meseca mrezu. Ja dobijam popust u novcu, a oni vise saobracaja, sto mu dodje manje vise na isto. Smatram da ljudi koji su pokazali neku lojalnost i vernost kompaniji i na kraju krajeva, dali im solidnu kolicinu kesa, zasluzuju da imaju neki privilegovani polozaju odnosu na ostale korisnike.

Ja dobijam popust u novcu, a oni vise saobracaja, sto mu dodje manje vise na isto.

Hahahahahahahahah :D

Samo mi objasni koji to vise saobracaja oni dobijaju?

Smatram da ljudi koji su pokazali neku lojalnost i vernost kompaniji i na kraju krajeva, dali im solidnu kolicinu kesa, zasluzuju da imaju neki privilegovani polozaju odnosu na ostale korisnike.

Kako lebati nisi privilegovan kad placas 50% manji racun, a on sa ovim dobija "filovanu maglu"????

Valjda znas matematiku umes da racunas?

Boze ljudi kako se vi palite na jeftin marketing pa to je cudo:wall:

@a verovatno će da bude određeni procenat ljudi kojima je prihvatljivo da npr promene paket za noviji & nepovoljniji i odreknu se izmoljakanog popusta da bi dobili gratis SportKlub HD paket npr.
Broj onih koji su trazili popust u Telenoru nije ni za statistiku, a kamoli da njima cini bitan deo korisnika. Vise je to da ljudi dobiju neki osecaj zadovoljstva, nego li novac.
A i takvi ljudi valjda mogu da saberu bolje 2 i 2, i vide: uzmem paket A sa 50% popusta, ili paket B bez popusta ali sa 50% vise. Paket B me kosta vise, a dobijem manje svega. (uzmite sve pakete u obzir, osim naravno Premium, za koji ne postoji veci pa ni racunica, i videcete da tako stoje stvari, jedino je za najveci PiS naspram manji samo 200din razlike, a isto se dobija svega)

Telenor ce verovatno vise dobiti ovime, jer se dobija SportKlub (sto je stvarno mnogo vise nego sto sam ja ocekivao), i onda ce ljudi i ici logikom da prebace broj u Telenor ili predju na postpaid (ovo drugo mislim da Telenor primarno pokusava), a dobijaju paket koji bi ionako uzeli. (dakle do sada su ga placali verovatno)

Pa rekoh ja da je ovo sprdnja i sa jedne i sa druge strane, a docekan sam na noz kad sam to rekao.

Uslovi su im odlicni, nisu stavili kao jedan od uslova da se uglavnom spava potrbuske sa podnetim dokazom serija slika sa FB i klipa od minimum 120 minuta kontinuiranog kadra (nasi strucnjaci ce proveriti odgovarajucim softverom da nije bilo editovanja slika i klipa) postavljenom na YT ne starije od 6 (sest) meseci uz uverenje dobijeno od komsija sa sprata i direktno iznad i ispod stanova da ne pusta glasno TV i redovno vraca u nazad neku od emisija na za to omogucenim kanalima i ne vice dok razgovara mobilnim telefonom overeno potpisom i pecatom demokratski izabranog Predsednika Skupstine Stanara ili njegovog ovlascenog zamenika, obicno njegove zene (ona mala crna uredno obrijanih brkova, za pazuh i noge se samo pretpostavlja jer je niko nije video u majici i bez farmerki). - Mada bi i tada bilo radovanja kod nekih sa recima "Meni to potpuno odgovara." - sasvim sam siguran da i takvih ima.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
@alfaunits: Kad sam spomenuo procenat korisnika mislio sam na ne baš zanemarljiv broj ljudi koji i dalje koristi stare pakete koji nisu više dostupni novim korisnicima i koji em imaju više megabajti i minuta takođe imaju i "neograničen internet" za razliku od ovih novih gde kad spucaš kvotu nemaš ni te mizerne brzine (koje su bar upotrebljive za chat/IM aplikacije).
Verovatno će neke od tih namamiti na ovu priču sad, gde će morati naravno da promene prvo tarifu na nove.

Al eto ako ništa drugo bar u teoriji ovde ispunjava (kombinaciju) uslove veći broj ljudi nego procenat onih koji mogu da dobiju VDSL 50 Mbps :p :D :D

Ne valja kad ne daju, jos vise ne valja kada daju :).

Sada ce neki Zika da se smori koji je ionako placao do sada Telenor i SBB, a sada ce, odjednom, da dobije 50% veci paket i jos neke sitnice, stvarno uvredljivo za inteligenciju :).

Akcija nije ne znam kakav diskont ali nije ni za bacanje, a placacemo uvek onih 20-30eur za quad play home, to i groblje se ne moze izbeci.

Poslednja izmena:
20 i 30eur je dosta velika razlika.. ako je 20e, OK, ali nemoj kao Telenor iz mog potpisa da to predje u 30e vremenom :)

Shaman, ima vise minuta u novim paketima. Nesto ne verujem da je puno ljudi ostalo na starim zbog neta samo?

Moje iskustvo od danas.

Otisao sam u Telenor poslovnicu i posto sam imao paket Prenesi i surfuj 500 (a koji je neodgovarajuci za Superset, jer je tzv stari paket) prebacio sam se na paket Prenesi i surfuj basic (uredno prispela sms poruka o promeni paketa). Stari ugovor mi je bio do maja 2016. godine, ali su me prebacili bez problema na Prenesi i surfuj basic. Na moje interesovanje da sam potpisao pristupnicu za novi paket bez ugovorene obaveze i da mogu kroz par dana da dodjem i da prebacim broj u drugu mrezu, dobio sam odgovor da TO MOGU DA URADIM bez problema. Elem, pored 200 minuta, 300SMS i 300Mb, u paketu Prenesi i surfuj basic ostalo mi je i 75 dodatnih minuta koje sam imao na osnovu potpisanog starog ugovora Prenesi i surfuj 500. Momak iz Telenora mi je rekao da cu to i dalje imati. KAKO I ZASTO-NIJE MI JASNO, al dobro je, sto je govorio moj pokojni otac, kad je dzabe i sirce je slatko. Naravno, 200 minuta, 300SMS i 300Mb su mi umanjeni proporcijalno u odnosu na vreme proteklo od pocetka meseca marta.

Nakon toga potpisao sam papir sa kojim sam upoznat sa uslovima SUPERSETA, a momak iz Telenora je podneo online zahtev za pristup pomenutoj promociji i objasnio mi da ce usluga biti aktivirana u roku od 24h.

Nakon sto sam dosao kuci, pristupio sam svom SBB portalu (btw na SBB imam TRIO GOLD) i registrovao da su, u delu portala koji se odnosi na SUPERSET, podneta 3 zahteva za pristup SUPERSETU koji su ODBIJENI (razlog: Telenor paket koji nije odgovarajuci ?????????, vreme podnosenja zahteva-vreme dok sam bio u poslovnici Telenora). Napominjem da sam, malte ne u roku od minut, prilikom napustanja Telenor poslovnice, uvidom u mob aplikaciju Moj Telenor ustanovio promene u minutima, sms-ovima i megabajtima (200min+300sms+300MB-naravno proporcijalno umanjeno za protekle dane u mesecu+5000min u okviru Telenora+onih famoznih 75 minuta).

Posto se na SBB portalu, opcija SUPERSET, nudila opcija za prijavljivanje to sam i ucinio (prakticno, prijavio sam se ponovo jer online prijave iz poslovnice Telenora nisu iz nekog razloga prosle). U vrlo kratkom periodu (1-2 minuta) ukljuceni su mi svi HD kanali (mislim da ih sad imam oko 23, verovatno su ukljuceni i neki drugi ne-HD kanali iz D3 ponude, ali to stvarno nisam mogao da ispratim), kao i protok od 60Mb/s (bio 50). Takodje u aplikaciji na mob telefonu Moj Telenor dobio sam po 50% vise minuta, sms i megabajta (umanjenih na nacin koji sam vec opisao) kao i onih famoznih 75 minuta i 5000 minuta razgovora u Telenor mrezi.

U medjuvremenu sam od prijatelja saznao da je preko SBB portala takodje izvrsio pristup promociji SUPERSET iako nije imao odgovarajuci paket (imao i jos uvek ima Prenesi i surfuj 150). Zanimljivo je i to da je njemu, pored svih novih pogodnosti dobijenih promocijom, ostalo i sve ono sto je imao u paketu Prenesi i surfuj 150, kao i to da mu je internet u popodnevnim casovima, nakon ukljucenja, bio 70Mb/s.

Ako sam ugusio oprostite.

REZIME: Ne trcite da menjate pakete u Telenoru, prolaze i tzv stari paketi, bar za sada.
Prijavu za promociju odradite preko SBB portala, s obzirom da se promocija na SBB-u i Telenoru ukljucuje za minut.

Danas sam se raspitivao i ovako stoje stvari. Ako imate vec popust, ili ugovor (za ovo drugo nisam siguran), bilo kod Telenora ili SBB-a, ne mozete koristiti SUPERSET. Sad, neko ce reci, pa logicno. Meni bas i nije. Evo moj slucaj. Imam popust 50% kod Telenora. Popust imam kao nagradu zbog toga sto sam lojalan korisnik vec vise od 15 godina. Uz SUPERSET svi, bez obzira da li su korisnici 15 godina ili su juce to postali, dobijaju 50% vise svega, sto ja ne mogu da dobijem jer vec imam popust. Na taj nacin mene Telenor prakticno diskriminise, ili me makar stavlja u rang svih ostalih korisnika, koji dobijaju vise saobracaja, bez popusta. Jeste ovo moje povoljnije kad se pogleda u procentima, ali opet nije to neka bitna razlika u parama, a opet kazem, ocekujem da Telenor daje neke pogodnosti svojim lojalnom korisnicima i da oni, kao i u drugim mrezama, imaju neke specijalne pogodnosti.

Takodje, bezvezno je sto ako imate neki popust kod jednih, ne mozete nikako ostvariti deo ponude, kod drugih. Eto recimo, ja sam hteo da zadrzim popust koji vec imam kod Telenora, BEZ pogodnosti sa njihove strane, ali da dobijem pogodnosti od strane SBB-a, medjutim ne moze. Morate dakle biti bez ikakvih pogodnosti sa oba provajdera da biste ovo mogli da aktivirate.
Ja sam dobio i 20% popusta na pretplatu i superset. Ugovor na 12 meseci

20 i 30eur je dosta velika razlika.. ako je 20e, OK, ali nemoj kao Telenor iz mog potpisa da to predje u 30e vremenom :)

Shaman, ima vise minuta u novim paketima. Nesto ne verujem da je puno ljudi ostalo na starim zbog neta samo?

Nisam baš proučavao redom sve stare vs nove pakete, a i eto pogrešno sam zapamtio koji ima više minuta : "Prenesi i surfuj 500" vs "Prenesi i surfuj Basic". Dobro sam zapamtio da stari ima 500 MB i SMS a da novi ima 300 (plus 'neograničen internet" koji ima stari a novi ne)... što se mene tiče džabe novom 50 min više.
To sam gledao pre godinu i kusur jer sam taj koristio. Pre 7 meseci sam prebacio taj broj na "Surf+ 5" postpaid internet paket (+ 50 min tarifni dodatak) tako da ne pratim šta u uvode na voice tarifama ovih dana, jer nemam nameru u skorije vreme da se vraćam :D

Poslednja izmena:
Ispravka - 30 HD KANALA

Ime nosioca ugovora u Telenoru i sbb mora da bude isto. Ova akcija je bas fail.

Ne valja kad ne daju, jos vise ne valja kada daju :).

Sada ce neki Zika da se smori koji je ionako placao do sada Telenor i SBB, a sada ce, odjednom, da dobije 50% veci paket i jos neke sitnice, stvarno uvredljivo za inteligenciju :).

Akcija nije ne znam kakav diskont ali nije ni za bacanje, a placacemo uvek onih 20-30eur za quad play home, to i groblje se ne moze izbeci.

Nikad nista ne valja. Sta god da se da gratis trazi se dlaka u jajetu. Ovde je sve sto se daje potpuno besplatno i nema nikakvih ogranicenja niti potpisivanja nekog papira gde ste u nekoj obavezi da biste koristili dodatne usluge. Lep gest i od jednih i od drugih. Ne znam sta tu ne valja.

BDW ja sam odbijen zbog pogresnog paketa u Telenoru, danas cu da idem da ga ispravim. Usluga je nova i moguce je da ima nekih sitnih greskica. To je normalno u tolikom sistemu. Ipak su to dve kompanije u pitanju.

Trio silver 3189 i prenesi i surfuj standard 1495 sto je 4684 dinara (net 40/2Mbs, fix 200 + 1000 telenor broj +1500 u mrezi, tv 90+ kanala, mobilni 450min 750sms 750Mb, d3go, unifi, unifon,...)
box 4 oko 3200 dinara (net 10Mbs (bez mogucnosti povecanja), tv 100 kanala, fix 100, mobilni 300min 300min u mrezi 1Gb 600sms) + jedini operater koji naplacuje mobilni net

Sigurno sam nesto propustio, ali nadam se ne mnogo.

Pa procenite sami. Meni je superset dolicna stvar. Za korisnike sa vecim paketima se jos vise isplati.

Nazad
Vrh Dno