Verovatno ce traziti da bude isti korisnik i proveravace, jer im ne ide u korist da daju tebi i meni ako ti imas Telenor, a ja SBB.
Sto se tice kvaliteta, ja sam u centru BG, dok je SBB bio SBB ja sam bio jako zadovoljan, ali otprilike od kako je ADSL dosao kao opcija, kvalitet SBBa je postao uzas. I ne resavaju reklamacije za net previse dugo, samo vrte "ja ne vidim da nesto fali".
Kod MTSa kome daju po protokolu moze realnih 50 da izvuce i tu nema oscijalcija kao sto ce biti kod SBBa i kao sto i vec ima negde, zbog vece agregacije. I ove 2 godine koliko imam VDSL i pre toga ADSL, tehnicka je expresno sve zavrssavala. Kod mojih su cak dosli u nedelju (a oni zive u prilicno nenaseljenom delu Nisa), zvali moji ujutru. Kod SBBa je to misaona imenica.
Mozes pricati svasta o kvalitetu MTS mobilne, ali kada je internet VDSL u pitanju i tehnicka podrska, tu MTS ostavlja sve ostale u prasini. I to nije nikakvo hvalisanje, vec cinjenice. Nadji ko je imao iole ozbiljniji problem na VDSLu.
ADSL - to vec smatram da nije u igri, iz dva razloga:
- Ili je u pitanju korisnik koji nema drugog izbora za kucni internet, pa je bolje od konkurencije, koja i ne postoji

- Ili su korisnici koji nisu zahtevni, i 10Mbps im je dovoljno. Ova grupa retko ima problema sa netom kod Telekoma. Prva ima, obicno zbog daljine centrale. Ali posto ta grupa privatnicima nije isplativa, nekorektno je kriviti MTS za bilo sta tu.
Tako da Box4 net je ili dovoljan ili jedini izbor korisnika. Pa igru igrau neograniceni pozivi ka TS fixnim (opet, mnoooogo vise nego sto SBB nudi i moze da ponudi, a bitna stavka onima kojima je 10Mbps dovoljno, posto dobar broj njih koristi fixni)
Doplata za neke TV kanale - opet, TS su izabrali oni kojima je IPTV dovoljan, ili nemaju izbora. Nece preci na SBB zbog ove promocije sigurno. (doduse licno smatram da SBB ima bolji izbor kanala)
Za SBB ja sam imao dva puta uzasne probleme, ukupno nekih 3 meseca prekida, 2 godine razmaka izmedju ta dva slucaja (po mesec i nesto nisu resavali prekide neta na svakih 30-90 sekundi). Moji su cesto imali prekide, dok im ADSL (a sada VDSL) rade kao bombonica, jednom su samo zvali podrsku, a problem je bio oko DNSa, moja greska sto nisam to podesio odmah
To "ovaj radi", "ovaj ne radi" je slucaj do slucaja! Generalissanjem samo pokazujes koliko mrzis MTS, niko te inace ne uzima ozbiljno za to