Šta je novo?

SUPERSET = SBB + Telenor ("quad-play" usluga)

Mene ovo interesuje :)
Moras se odluciti,ne moze i ti popusti i ovo sa Sbb.
Ako si vec na ugovoru sa nekim od ta 2 popusta,mislim da moras cekati istek tog ugovora da bi ovo sa Sbb aktivirao.

Nego jedno pitanje za vas,oce ta opcija svima nama biti dostupna kroz app ili ce samo onim brojevima koji imaju ugovor i kod Sbb i kod telenora? Jer sta ako meni bude isto dostupna ta opcija u telenor app,a kod Sbb se ne vodi na mene?

Poslednja izmena:
Sad još samo fali da Telenor kupi SBB.:d

Nego jedno pitanje za vas,oce ta opcija svima nama biti dostupna kroz app ili ce samo onim brojevima koji imaju ugovor i kod Sbb i kod telenora? Jer sta ako meni bude isto dostupna ta opcija u telenor app,a kod Sbb se ne vodi na mene?
Verovatno ce traziti da bude isti korisnik i proveravace, jer im ne ide u korist da daju tebi i meni ako ti imas Telenor, a ja SBB.

Sto se tice kvaliteta, ja sam u centru BG, dok je SBB bio SBB ja sam bio jako zadovoljan, ali otprilike od kako je ADSL dosao kao opcija, kvalitet SBBa je postao uzas. I ne resavaju reklamacije za net previse dugo, samo vrte "ja ne vidim da nesto fali".
Kod MTSa kome daju po protokolu moze realnih 50 da izvuce i tu nema oscijalcija kao sto ce biti kod SBBa i kao sto i vec ima negde, zbog vece agregacije. I ove 2 godine koliko imam VDSL i pre toga ADSL, tehnicka je expresno sve zavrssavala. Kod mojih su cak dosli u nedelju (a oni zive u prilicno nenaseljenom delu Nisa), zvali moji ujutru. Kod SBBa je to misaona imenica.
Mozes pricati svasta o kvalitetu MTS mobilne, ali kada je internet VDSL u pitanju i tehnicka podrska, tu MTS ostavlja sve ostale u prasini. I to nije nikakvo hvalisanje, vec cinjenice. Nadji ko je imao iole ozbiljniji problem na VDSLu.

ADSL - to vec smatram da nije u igri, iz dva razloga:
- Ili je u pitanju korisnik koji nema drugog izbora za kucni internet, pa je bolje od konkurencije, koja i ne postoji :)
- Ili su korisnici koji nisu zahtevni, i 10Mbps im je dovoljno. Ova grupa retko ima problema sa netom kod Telekoma. Prva ima, obicno zbog daljine centrale. Ali posto ta grupa privatnicima nije isplativa, nekorektno je kriviti MTS za bilo sta tu.
Tako da Box4 net je ili dovoljan ili jedini izbor korisnika. Pa igru igrau neograniceni pozivi ka TS fixnim (opet, mnoooogo vise nego sto SBB nudi i moze da ponudi, a bitna stavka onima kojima je 10Mbps dovoljno, posto dobar broj njih koristi fixni)

Doplata za neke TV kanale - opet, TS su izabrali oni kojima je IPTV dovoljan, ili nemaju izbora. Nece preci na SBB zbog ove promocije sigurno. (doduse licno smatram da SBB ima bolji izbor kanala)
Za SBB ja sam imao dva puta uzasne probleme, ukupno nekih 3 meseca prekida, 2 godine razmaka izmedju ta dva slucaja (po mesec i nesto nisu resavali prekide neta na svakih 30-90 sekundi). Moji su cesto imali prekide, dok im ADSL (a sada VDSL) rade kao bombonica, jednom su samo zvali podrsku, a problem je bio oko DNSa, moja greska sto nisam to podesio odmah :)

To "ovaj radi", "ovaj ne radi" je slucaj do slucaja! Generalissanjem samo pokazujes koliko mrzis MTS, niko te inace ne uzima ozbiljno za to :)

Verovatno ce traziti da bude isti korisnik i proveravace, jer im ne ide u korist da daju tebi i meni ako ti imas Telenor, a ja SBB.

Sto se tice kvaliteta, ja sam u centru BG, dok je SBB bio SBB ja sam bio jako zadovoljan, ali otprilike od kako je ADSL dosao kao opcija, kvalitet SBBa je postao uzas. I ne resavaju reklamacije za net previse dugo, samo vrte "ja ne vidim da nesto fali".
Kod MTSa kome daju po protokolu moze realnih 50 da izvuce i tu nema oscijalcija kao sto ce biti kod SBBa i kao sto i vec ima negde, zbog vece agregacije. I ove 2 godine koliko imam VDSL i pre toga ADSL, tehnicka je expresno sve zavrssavala. Kod mojih su cak dosli u nedelju (a oni zive u prilicno nenaseljenom delu Nisa), zvali moji ujutru. Kod SBBa je to misaona imenica.
Mozes pricati svasta o kvalitetu MTS mobilne, ali kada je internet VDSL u pitanju i tehnicka podrska, tu MTS ostavlja sve ostale u prasini. I to nije nikakvo hvalisanje, vec cinjenice. Nadji ko je imao iole ozbiljniji problem na VDSLu.

ADSL - to vec smatram da nije u igri, iz dva razloga:
- Ili je u pitanju korisnik koji nema drugog izbora za kucni internet, pa je bolje od konkurencije, koja i ne postoji :)
- Ili su korisnici koji nisu zahtevni, i 10Mbps im je dovoljno. Ova grupa retko ima problema sa netom kod Telekoma. Prva ima, obicno zbog daljine centrale. Ali posto ta grupa privatnicima nije isplativa, nekorektno je kriviti MTS za bilo sta tu.
Tako da Box4 net je ili dovoljan ili jedini izbor korisnika. Pa igru igrau neograniceni pozivi ka TS fixnim (opet, mnoooogo vise nego sto SBB nudi i moze da ponudi, a bitna stavka onima kojima je 10Mbps dovoljno, posto dobar broj njih koristi fixni)

Doplata za neke TV kanale - opet, TS su izabrali oni kojima je IPTV dovoljan, ili nemaju izbora. Nece preci na SBB zbog ove promocije sigurno. (doduse licno smatram da SBB ima bolji izbor kanala)
Za SBB ja sam imao dva puta uzasne probleme, ukupno nekih 3 meseca prekida, 2 godine razmaka izmedju ta dva slucaja (po mesec i nesto nisu resavali prekide neta na svakih 30-90 sekundi). Moji su cesto imali prekide, dok im ADSL (a sada VDSL) rade kao bombonica, jednom su samo zvali podrsku, a problem je bio oko DNSa, moja greska sto nisam to podesio odmah :)

To "ovaj radi", "ovaj ne radi" je slucaj do slucaja! Generalissanjem samo pokazujes koliko mrzis MTS, niko te inace ne uzima ozbiljno za to :)

Mora da ce danas sibnuti grad ili neko nevreme,kad ti i ja koliko-toliko normalno komuniciramo sad..haha :whip:

Pretpostavljam da ce to gledati,ali me zanima kako ce u app to resiti,meni nece biti dostupan SuperSet verovatno kao opcija,a matorom oce jer je na njega Sbb ugovor i ima svoj telenor broj ;)

Ja ne bezim od toga da mrzim MTS,to se vidi iz aviona,zato sto su lopovi (vec i ptice na grani znaju,pun forum toga),zato sto mi se ne svidja njihov kvalitet,jedino pozitivno kod njega mi je pokrivenost i to sto je nas,ali baz zato sto je nas je i tako srozan,jer niko nista ne radi ;) (kao i Vip,do duse njega isto zbog kradje i najslabije pokrivenosti)

Sto se tice Sbb i adsl slazem se sa tobom da je sve individualno,ali u globalu gledano bolji je Sbb. Cist primer imam i drugaricu koja je prsla sa Sbb,sve joj lose radilo (do duse to je bilo pre 5 god,mada ne razume se uopste u ovo,pa ne iskljucujem i da je ona tad nesto zeznula,ali racunamo da nije,tj.da je Sbb kod nje bio krs) pa je odjavila,ali ja za ovih 8 god. nikakve probleme nemam i sve dok je tako,ne menjam ga zbog 5 evra :D Inace moje reklamacije su sve brzo resavane,a nije ih puno ni bilo. Jedina mana od mene im je cena,da je 300-400 kinti manja,bilo bi super.

Sto se tice adsl i onog vdsl,zar nije mana tog vdsl,da to cim si dalje od ~1,5 km od te centrale-baze-cvorista (kako god je zvali) net brzina opada fino?
Tacnije koliko sam skontao adsl ima stabilnije brzine na vecoj udaljenosti od cvorista ali su manje brzine od vdsl,a sa druge strane vdsl je obrnuto od adsl,jel tako?
Ne pratim mnogo oko tog prenosa,jer me ne zanima,ali mislim da sam ovo dobro skontao? Ako je tako,onda ni taj vdsl nije neka sreca osim za one koji zive u tih 1,5 km,znaci za manji broj ljudi?
I moje misljenje je da je ipak kabal i dalje bolji od adsl-vdsl prenosa ;)

Poslednja izmena:
Mora da ce danas sibnuti grad ili neko nevreme,kad ti i ja koliko-toliko normalno komuniciramo sad..haha :whip:
Vidim ja neko nevreme odjednom, juce sam u majici isao ;)

Pretpostavljam da ce to gledati,ali me zanima kako ce u app to resiti,meni nece biti dostupan SuperSet verovatno kao opcija,a matorom oce jer je na njega Sbb ugovor i ima svoj telenor broj ;)
Nemam Telenor app (niti iko koga znam ima Telenor postpaid, bukvalno), ali mogu da pogledam preko SBB portala. Pretpsotavljam da ce biti opcija da se upise Telenor broj u SBB portalu, ili SBB ugovor u Telenor appu?

Inace necu da odgovaram na stvari koje nisu u vezi sa temom, sem za ovo:

Sto se tice adsl i onog vdsl,zar nije mana tog vdsl,da to cim si dalje od ~1,5 km od te centrale-baze-cvorista (kako god je zvali) net brzina opada fino?
Tacnije koliko sam skontao adsl ima stabilnije brzine na vecoj udaljenosti od cvorista ali su manje brzine od vdsl,a sa druge strane vdsl je obrnuto od adsl,jel tako?
Da, otprilike, ali nije od cvorista/centrale, moze biti i Istureni Stepen, koje postavljaju na svakom cosku sada. Dorcol uopste nije gusto naseljeno naselje (kada se poredi sa Vracarom, Palilulom, a pogotovu NBG, posto mi nemamo zgrada preko 5 spratova, a i 5 je retko), a skoro ceo Dorcol ima mogucnost za VDSL. Samo neki nazalost se nadju malo preko limita, i ne daju im, iako bi i oni mogli 50 da imaju.
MTS je pokrio VDSLom mnogo vise nego sto vi mislite.
Sa VDSLom u stvari do 500-750m se realno gleda max. razdaljina, tu moze da ima ozbiljne brzine, preko toga nema ozbiljnih brzina (tipa 50Mbps)

I moje misljenje je da je ipak kabal i dalje bolji od adsl-vdsl prenosa ;)
Zavisi, neko rece da je agregacija mnogo manja na VDSLu, sto pocinje da se oseca sa trenutnom SBB ponudom vec. Kod mene u zgradi (tj. 3 ulaza spojena, nekih 60ak stanova), jedno cvoriste SBBa, 12 korisnika, oseca se pad brzina od zadnje promene, ne moze da izdrzi uvek. VDSL radi odlicno.

Nemoj da globalizujes, nije SBB bolji (nije ni Telekom). Previse zavisi od lokacije, ali na ozbiljnim lokacijama (gde je pusten VDSL ili jos bolje optika, tipa u Stepa Stepanovic), SBB je u gorem polozaju, a to je trenutno mnogo veci deo Srbije nego sto mislis.

BLIC, 04.03.2016.
http://www.blic.rs/it/telenor-vesti...ja-mobilni-i-kucni-internet-na-jednom/k45c0x1

Kompanije Telenor i SBB predstavile su SUPERSET - ponudu zajedničkih pogodnosti za korisnike mobilne i fiksne telefonije, digitalne televizije, mobilnog i kućnog interneta. Korisnici SUPERSET ponude dobijaju 50% više saobraćaja na Telenor broju, 10 Mb/s brži kablovski internet i dodatne HD TV kanale, u okviru SBB-a.

Koliko sam ja razumeo nema tu ništa besplatno,verovatno će biti besplatni pozivi između fiksnog i jednog mobilnog broja sa telenora a ostalo baš ne vidim da je nešto posebno s obzirom da telenor već ima 50% više a par dodatnih kanala za iste pare da li vredi prelaska sa mts ili vip mislim da ne a ko vać ima telenorov broj i sbb mislim da vredi ako se ne naplaćuje dodatno

Po SBB sajtu ispada da moze svako dobiti, ukljucujuci i one koji imaju 50% popusta kod Telenora. Zvanicno se mozete zaliti ako ne daju :) (ali garantovano necete dobiti 50% popusta pri sledecoj obnovi :))

U Moj Telenor appu (verovatno ce tek izaci update u ponedeljak) ima sekcija za ovu promociju, samo se ubaci broj SBB ugovora. Ne stoji po cemu proveravaju: JMBG, adresa ili nista :)

Koliko sam ja razumeo nema tu ništa besplatno,verovatno će biti besplatni pozivi između fiksnog i jednog mobilnog broja sa telenora a ostalo baš ne vidim da je nešto posebno s obzirom da telenor već ima 50% više a par dodatnih kanala za iste pare da li vredi prelaska sa mts ili vip mislim da ne a ko vać ima telenorov broj i sbb mislim da vredi ako se ne naplaćuje dodatno

Ovo je potpuno besplatno,tacnije placas regularno kao i do sad sto si telenor i Sbb racune,a ovo aktiviras bez posebne naknade. Tih 50% sto ti spominjes i sto se placa je "telenor vise" fora,tako da ako i to aktiviras,sa ovih 50% sto nude u dilu sa Sbb i sto se ne placa dodatno,onda ces imati 100% vise sadrzaja ako ti treba toliko i sa puno neta,sto je dobra stvar kome treba toliko.

Po SBB sajtu ispada da moze svako dobiti, ukljucujuci i one koji imaju 50% popusta kod Telenora. Zvanicno se mozete zaliti ako ne daju :) (ali garantovano necete dobiti 50% popusta pri sledecoj obnovi :))

U Moj Telenor appu (verovatno ce tek izaci update u ponedeljak) ima sekcija za ovu promociju, samo se ubaci broj SBB ugovora. Ne stoji po cemu proveravaju: JMBG, adresa ili nista :)

Ma lepo sam rekao nisu oni jos to doterali,ima vremena do ponedeljka,nema sanse da daju sa tim 50 i 25% cakama ;) jer ako daju onda je mnogo dobra stvar.
Sto se tice telenor app,to ce biti dodato tek. Pa cim im das broj ugovora iz Sbb u app,sistem sigurno sam odradi proveru jer sad imaju saradnju da li se poklapa isto ime,prezime,adresa,jmbg i ako se poklapa,onda se aktivira

BLIC, 04.03.2016.
http://www.blic.rs/it/telenor-vesti...ja-mobilni-i-kucni-internet-na-jednom/k45c0x1

Kompanije Telenor i SBB predstavile su SUPERSET - ponudu zajedničkih pogodnosti za korisnike mobilne i fiksne telefonije, digitalne televizije, mobilnog i kućnog interneta. Korisnici SUPERSET ponude dobijaju 50% više saobraćaja na Telenor broju, 10 Mb/s brži kablovski internet i dodatne HD TV kanale, u okviru SBB-a.

Goran Vasic - do pre godinu dana direktor korporativnog razvoja Telenora. Sada direktor Sbb-a.

Poslednja izmena:
Ako sam dobro razumeo postojeći korisnik Digitalnog Duo TV+net Silver paketa kod SBB prijavom na Superset dobija + 10 mb/s i paket SK HD po ceni od 2.799,00 din. bez promene sklopljenog ugovornog perioda od 24 meseca .

Poslednja izmena:
Dobar paket su izabrali, podosta njih bas sport paket voli (u smislu da ako plate za neki dodatni, bice sport). Ali samim tim ce izgubiti novac od onih koji iskoriste promo umesto da kupe paket :)

Ako sam dobro razumeo postojeći korisnik Digitalnog Duo TV+net Silver paketa kod SBB prijavom na Superset dobija + 10 mb/s i paket SK HD po ceni od 2.799,00 din. bez promene sklopljenog ugovornog perioda od 24 meseca .

A ne rece sta dobijamo od hd mi koji smo trio gold paket? Ili i mi isto kao i ovi paketi? Na brzinu pogledah i cini mi se samo da rece da dobijamo sa sadasnjih 13,jos 17 hd kanala ali ne i koje

Poslednja izmena:
Pa verovatno ostatak HD paketa koji ima ukupno 30 kanala (od kojih deo imaš u ta 3 paketa koja već idu uz Gold).

:) Jedino mi sa Premium paketima i ovaj put nista. :) Mislim ja nemam nameru da koristim taj SUPERSET jer ama bas nista ne dobijam sa njim ali je glupo sto neko ko ima Premium kod SBB-a i Telenor broj nema nista za razliku od drugih (bar sudeci po onome sto rece ona zenska sa videa).

Pozdrav!

:) Jedino mi sa Premium paketima i ovaj put nista. :) Mislim ja nemam nameru da koristim taj SUPERSET jer ama bas nista ne dobijam sa njim ali je glupo sto neko ko ima Premium kod SBB-a i Telenor broj nema nista za razliku od drugih (bar sudeci po onome sto rece ona zenska sa videa).

Pa smanji paket, i dobices HD kanale uz Gold. I manje placati :)

:) E ovo ti je dobro. Osim sto smaras hejtom SBB-a ovo je bas osvezilo dan... (bar meni). :)

@spaad - Uf, zabolavio sam, kajem se javno... :)

Pozdrav!

Ali ako ne das i nemas. Manje das ali manje i imas. Lose.

Sve u svemu, i dalje mislim da je ovo beznacajno u odnosu na ono sto je pricano, zvanicno, a to je da ce SBB pruzati usluge mobilne telefonije. A i inace - dobijaju samo i iskljucivo pojedinci, na globalnom nivou SBB-a kao i na globalnom nivou Telenora nista, svi su "diskrimisani" (jedna vrsta, ne treba citati bukvalno) pa cak i Telenor pripejd korisnici.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Добијају само они који су у комбинацији али мислим да је таквих мало на овом форуму. Колико видим из Теленор теме, већина је избоксовала неку промоцију или попуст а ваљда за њих не важи ово. И даље ми је чудно да дају тек тако, неко се пријави и добије а не потпише ништа или им не даје додатне паре а добије више? Не личи ни на једног од ових.
Једино ми падају на памет они који имају старије пакете код неког па би због промоције потписали нове УО. Хм, ако неко има УО која истиче врло ускоро и узме ово па му УО истекне и он рецимо угаси ту услугу, да ли остаје попуст код оног другог?

Slažem se. Ja se, kao korisnik Telenor postpaid paketa i SBB D3i digitalne televizije, osećam - diskriminisano.

Ма јок, није нека понуда, ја имам Теленор са 50% цене, од СББ-а сам отишао и уопште ме не погаћа ово. Ово што имам је много боље.

Ali ako ne das i nemas. Manje das ali manje i imas. Lose.
Ne, ovo sto sam ti predlozio bi trebalo da ostane bukvalno da platis manje a dobijes isto. (mada da budem iskren, posto me TV osim HBOa, uopste ne zanima, a njega imam preko Koreje, nisam siguran da znam dobro SBB TV pakete uz Gold/Premium..)
Da se razumemo, dok su bile brzine ispod 10Mbps, nije mi bilo lako, morao sam i jace pakete da uzimam i placam vise, jer mi je trebao za posao... za mobilni nikada nisam problema da budem na najnizem paketu. Uz mTel CG karticu ili VIP Smart 1100 (koji me je extra jeftino izasao) sam koristio vise mobilni, ali opet, mogu bez problema manje.
Srecom sada bi mi i najnizi bio dovoljan, i onda gledam da sto manje novca ostavim naravno :) Iako meni to ne igra neku ulogu, iskreno, ali zasto da dam po 240e vise godisnje ako ne moram? (toliko bi dao SBB+Telenoru naspram TSu trenutno, i to samo za moj net i moj JEDAN broj)

Problem je sto treba pratiti sta se moze iskoristiti, inace se posizi ili prosto dignu ruke i plati vise :)

Meni se sviđa koje su Tv pakete dali kao bonus u gold i gold extra paketima. Praktično se nadograđuje na prvi veći paket. Može to fino da se iskombinuje.
Eh kad bi i ubogi Ptt nešto uradio u tom pravcu... :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno