Šta je novo?

Supernova Move box software modding

Zdravo,

Uzeo sam juce paket u Supernovi i imam ovaj Move box modem, nemam youtube na njega i slicno, planiram sa se igram sa tim i da probam da ubacim. Da li i dalje sve radi sa ovog tutorijala koji je na prvoj stranici u vezi instalacije onog launchera i slicno? Hvala

Probao sam da namestim ali vec na pocetku kad kucam adb connect i svoj IP dobijam poruku: Cannot connect to ... No connection could be made because the target machine actively refused it. Na PCu sam preko Wifija povezan na svoj net dok sam STB povezao sa netom preko Lan kabla

Moraš prvo instalirati stariji firmware, pa instalirati sve po uputstvu iz prvog posta.
Ima detaljno objašnjeno, prelistaj stranice, peta ili šesta stranica.

Pozz ljudi...Mene zanima da li ovaj Supernova box moze da se "popravi" tako da moze da prepozna i pusta titlove kada nakacim USB. Starija verzija box-a, ovaj koji imam trenutno ima 3 USB sa leve strane kucista, je radila odlicno, dok nova verzija pusti film ali titl nikako. Kada pustim film, ima dole od opcija i slovo "T" sa jednom ikonicom, kliknem na njega i kaze "No subtitle", a unutar foldera sa filmom, i film i titl imaju isti naziv.
Hvala za svaki tips ;)

Moze li neko od kolega ko je ubacio aidan ROM, na ERO 905X2 da napise koju verziju ROM-a je koristio i jos bolje ako je ima negde da uploaduje?

Koliko sam video, ljudi su uspevali da instaliraju ovu verziju, medjutim kad pokusam da je skinem, kaze "no mirrors found" . Verovatno je obrisana gde je vec hostovana. Bukvalno sam isao redom i instalirao ROM-omove za S905X2, samo jedna je prosla, ali je prilicno bagovita, ocigledno nije za ovaj uredjaj. Supernovin uredjaj je mecool KM9 pro, a tog nema u listi.

Posto vise ne moze edit:

Probao sam i aidan v8 verziju, kao i slimbox, jer navodno ima bas za mecool KM9 ROM, medjutim nijedan ne predje 3% prilikom flashovanja. Jedina verzija koja moze da se flashuje je aidan ROM za M8S Plus, ali ne radi pola stvari na njoj, jer svakako nije to taj uredjaj. Tako da bi bilo lepo ako neko moze da napise koja verzija radi kod njega.

Ја сам чак покушавао и да му инсталирам оригинал АТВ9 систем, баш за КМ9 Про, неће никако, исто дође до 3-4% и избаци неку грешку. Једино дакле ако негде другде може да се нађе ова верзија са твог линка, ако је неко сачувао пре брисања.

Nadam se da ce se neko javiti ili bar da kaze sta moze da se instalira. Probao sam preko 10 img-a da flashujem, ne prolazi nijedan preko 3%. Na boxu je trenutno ona verzija sto napisah iznad i fakticki je neupotrebljiv box, posto sad nemam ni supernovin ROM ili sta je vec. Ionako ne gledam tv, ali bi bilo zanimljivo imati stremio, spotify itd.

Na ploči piše km9 pro honour v1.3, pa sam zato i probao slimbox koji postoji za km9 (doduše ne pro), jer koji god sam našao za km9 pro ne može da se flashuje.

Move box je ionako otkljucan uz tvoju pomoc, tako da se sad pitanja i odgovori svode na to da neko treba da procita temu od pocetka i naci ce odgovor. I pre je bilo reci o istom uredjaju, pa nije trazeno da se pravi nova tema.

Kad smo vec kod toga, stigao sam do istog dela kao kolega iz linkovanog posta, ali za sad vise nemam vremena da se zezam sa tim, pa mozda nekome u buducnosti bude korisno. Uspeo sam da flashujem ROM sa 4pda (link do ROM-a), ali usled nedostatka bluetooth daljinskog, supernova daje IR, nisam uspeo da prodjem korak uparivanja.

Na 4pda forumu kazu da je moguce proci taj deo tako sto se telefon preimenuje u RemoterATV3 i box ga navodno prepozna, sto kod mene nije slucaj, ne znam da li box uopste skenira mrezu. Probao sam i EON daljinski, njegovo BT ime je "NOTUS UC", a nemam nacin da mu promenim ime. Sa bezicnim misem i tastaturom je isti slucaj kao sto je kolega napisao. Kursor seta po ekranu, ali ne moze nigde da se klikne. Na IR daljinskom jedino radi vol up, vol down i mute. To je to sto imam od informacija, ako neko uspe da zaobidje korak ili uspe da flashuje neki ROM koji radi, bilo bi lepo da podeli ovde.

@kalehrl naleteh na tvoj post na atvxperience gde si pitao kako da prodjes screen, jer nemas original daljinski. Posto se slika ne vidi, jel u pitanju ovo gore i ako jeste, jesi li mozda uspeo?

Gledao sam jos malo i nasao na yt snimak gde covek ubacuje km9 pro firmware na km9. Uglavnom kod njega na ekranu uparivanja pise "start scanning..." tako da je moguce da ovaj ROM iz nekog razloga ne okine automatsko trazenje BT uredjaja, samim tim metoda sa telefonom ne moze da prodje. Cip na ploci je "Cdtech 208821C" i po specifikacijama pise da ima BT konekciju.

Bezveze mi je jedino sto je ovaj box sad neupotrebljiv, posto nemam kako da vratim supernovin firmware. Ako neko ima ideju, bilo bi lepo da napise.

Update za OTT box. Pokusao sam i sa firmwareom od KM3, posto su kompatibilni KM9 i KM3, medjutim problem je i dalje korak kod uparivanja s tom razlikom sto ovaj firmware posalje pairing request na telefon sa passkey-em, medjutim nece da se upari nakon prihvatanja. Razlog je sto ovi SN uredjaji imaju neki nepoznat wifi/bt modul, tako da ne odgovara firmware za njih. Jedino resenje je kupovina bt daljinskog.

Zna li neko, postoji li mogucnost vracanja sn firmware-a na ovaj box? Backup nemam nazalost.

Једино да се пита у главној теми за Андроид боксеве да неко нема КМ9 Про бокс, па да је вољан да позајми даљинац на кратко...

Čini mi se da sad ne bi ni radio daljinski, jer trenutni firmware verovatno ne podržava bt modul u ovom sn boxu, pošto nigde drugde na netu nema reči o istom modulu.

Moguće da je jedina opcija da neko sa ovim ott boxom napravi image za flashovanje.

Molim za pomoć prisutne članove koji su magistrirali modifikaciju supernova box-a
Pročitao sam sve postove ali problem koji mi se pojavio do sad nije prijavljen ni od jednog korisnik pa bih Vas zamolio za pomoć
moj supernov box je S905x3 i prema uputstvu skinuo sam februarski ili kraće rečeno stari firmwere prebacio na formatiran fat32 USB , ušao u recovery mod pritiskom na power dugme i priključivanjem napona , box je ušao u recoveri mod i ucitao firmwere ali po podizanju sistema ušao je u loop i stalno izbacuje sistem ucitva prekine i kreće ispočetka i tako u krug , problem je najveći u tome što više ne mogu da prekinem ciklus i opet udjem u recoveri već me smo vrti u krug , da li su vam možda poznati pinovi ( oznake ) za eventualno hard reset kratkim spojem preko pinova na samoj ploči ili neki drugi način rešenja mog problema ?
Nebojša - Cvellers

Molio bih Moderatora da ovo zalepi na prvi post jer će nekome zatrebati da sam napravi ili da kupi ako ga negde nađe polovnog.
-----------------
MOVE uređaj može da radi na klasicnom TV-u ili projektoru u rezoluciji 720x576 iliti 576i preko AV konetora , ali za to je potreban kabl koji oni ne dostavljaju uz uređaj.

Od konektora vam treba:
1x3.5mm (4 kontakta dužine 17mm)
3xČinč (Video+Levi i Desni Audio)

Šema povezivanja se može videti na ovoj slici.
MOVE AV Cable Schematics.png

SREĆNO!
-----------------

Ja ga tako ponekad koristim na starom Samsung crt uredjaju. Kabal sam dobio uz sbb d3 ili d3mini uredjaj ne secam se vec.

Dobijalo se uz sbb-ov D3 mini i uz mts q11 al nisam siguran koji je to 17 mm jedan je malo duzi ( ili kraci ) al ne znam koji od ta dva , kolko se secam nisu bili bas isti

Dobijalo se uz sbb-ov D3 mini i uz mts q11 al nisam siguran koji je to 17 mm jedan je malo duzi ( ili kraci ) al ne znam koji od ta dva , kolko se secam nisu bili bas isti
Da bilo je uz D3 Mini. Inace normalan 3.5mm sa 4 pina je 14mm i onda Video neradi a levi i desni su u kratkom spoju (mono) na samo jednom. Zato sam i izmerio dužinu posto je glupavo Video je na vrhu.
Ne radi kabl od Iris boxa hph07.
Proveri duzinu 3.5mm konektora, i raspored pinova znam da je na nekim bilo da je crveni bio spojen na vrh.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno