Šta je novo?

Supernova Move box software modding

Odradio sam Iris box HPH07 ali ne znam kako da namestim da se prilikom uključivanja automatski podigne Wolf launcer, bez stiskanja mapiranog dugmeta

mislim da je najbolje da to pitas u Iris TV temi...

jedno pitanje...
vidim da se povremeno prodaje Move Box na KP,vec sredjen kao u temi ovde...
da li je uredjaj vezan za nalog Supernove,ili bi recimo mogao da koristim i tudji uredjaj u drugoj sobi,posto ja vec imam legalno svoj?

Uređaj nije vezan ni za jedan nalog, Supernovina aplikacija na njemu radi odlično, možeš komotno da ga koristiš u drugoj sobi. Poželjno je da bude povezan lan kablom.

Jedno pitanje da li mora da bude ukljucen coaxialni kabl od kablovske da bi radio MOVE ili moze da radi samo preko LAN kabla? Uredjaj nije jos uvek modovan.

Kablovski kanali koje gledas uzivo idu preko coaxa.
Kad vracas idu preko lana.

Pozdrav svima. Meni su juče doneli MOVE uređaj. Tragajući za korisničkim uputstvom, neleteh na ovu zanimljivu temu. Prvo meni se čini da je slika bila lepša na onim starim STB i OTT uređajima, ali se možda i varam jer zavisi i od toga koji kanali emituju u HD rezoluciji. Nekad i kanali koji su inače u HD-u puste stare snimke, filmove, reportaže sa SD rezolucijom ili su filmovi stari. Mene čudi da kanal vesti nije u HD rezoluciji a vidim da na SBB-u jeste, kao i još neki. Zatim MOVE uređaj (prema uputstvu) bi kada ga ugasim trebao da (dioda) svetli crveno. Kod mene ostaje zelena bez obzira da li je upaljen ili ugašen. Audio izlaz 3,5 mm nema dobar kontakt, barem kod mene. Ili pušta samo levi kanal ili samo desni ili ni jedan. Kako je kod vas? Isto tako ono dugme za TV/Radio ne radi. Da li je to do lošeg uređaja ili je kod svih tako? Ovo mi je bitno jer nekad želim da ugasim tv a slušam radio preko spoljnjeg 5.1 sistema zvučnika.
Nigde nisam mogao da pronađem fw od februara, pa ako neko ima da li može da mi pošalje link. Kako radi KODI i da li ostaje posle ažuriranja na zadnji fw?

Moraš i na tv i na move uređaju da uključiš opciju hdmi cec, na taj način putem move daljinskog gasiš i tv i move.
Dugme Radio/ TV ne radi.
Kodi, Youtube i sve ostale aplikacije rade odlično.
Posle ažuriranja naravno da ne ostaje zadnji fw, ali važno je da možeš da modifikuješ box dok je na februarskom fw-u.

Aha. Hvala na odgovoru. Šteta što nema uparivanja daljinaca. Probao sam da uključim tu opciju HDMI CEC, ali mi ne odgovara. Zato što hoću da povežem spoljne zvučnike na audio izlaz, nađem radio stanice, ugasim tv i slušam radio. Sa uključenom tom opcijom gašenjem tv-a gasi se i MOVE.
A link za februarski fw?

Koji je bolji box
Supernova move box Beacon ili
Iris hph07 box

Aha. Hvala na odgovoru. Šteta što nema uparivanja daljinaca. Probao sam da uključim tu opciju HDMI CEC, ali mi ne odgovara. Zato što hoću da povežem spoljne zvučnike na audio izlaz, nađem radio stanice, ugasim tv i slušam radio. Sa uključenom tom opcijom gašenjem tv-a gasi se i MOVE.
A link za februarski fw?
13. strana

Ima li neko ROM za ovaj supernova ott 1111c a da mu radi originalni daljinski...

Imam problem sa MOVE boxom supernove...pa vas molim za pomoc!Nisam što se ovoga tiče uopšte potkovan...pa mi treba dataljnija pomoć...iako sam video da je još neko imao sličan problem!
Kupio sa skoro TV Hisense A7GQ i prezadovoljan sam TV-om...medjutim SUPENOVIN MOVE BOX mi daje sliku u HDR-u!Ja udjem u podešavanja TV-a i stavim HDMI Standarno,podesim na box-u rezoluciju 1050i na 50 hz...restujem BOX i on nakon par uzastopnih reseta da normalnu sliku bez HDR-a. Medjutim nakon prvog gašenja TV-a...i sutradan nakon paljenja...slika je opet u HDR-u!Obzirom da sam se smorio od svakodnevnog restartovanja MOVE box-a po 3,4 ili 5 puta da bih imao normalnu sliku...da li postoji trajno rešenje problema i da li mi ga neko može detaljnije objasniti...pošto sam totalni laik uz vezi ovoga? Hvala svima unapred...

Imam problem sa MOVE boxom supernove...pa vas molim za pomoc!Nisam što se ovoga tiče uopšte potkovan...pa mi treba dataljnija pomoć...iako sam video da je još neko imao sličan problem!
Kupio sa skoro TV Hisense A7GQ i prezadovoljan sam TV-om...medjutim SUPENOVIN MOVE BOX mi daje sliku u HDR-u!Ja udjem u podešavanja TV-a i stavim HDMI Standarno,podesim na box-u rezoluciju 1050i na 50 hz...restujem BOX i on nakon par uzastopnih reseta da normalnu sliku bez HDR-a. Medjutim nakon prvog gašenja TV-a...i sutradan nakon paljenja...slika je opet u HDR-u!Obzirom da sam se smorio od svakodnevnog restartovanja MOVE box-a po 3,4 ili 5 puta da bih imao normalnu sliku...da li postoji trajno rešenje problema i da li mi ga neko može detaljnije objasniti...pošto sam totalni laik uz vezi ovoga? Hvala svima unapred...
Pogledaj u ovoj temi.
Post in thread 'Supernova Move box software modding' https://forum.benchmark.rs/threads/supernova-move-box-software-modding.482907/post-6592097

Ubacio sam wolf launcher i torent klijent

Hteo bih koristiti box kao torent klijent za upload

E sad problem je sto kad ugasim TV posle 10 tak minuta gasi se i box
Sve sam probao,gasio hdmi cec,menjao power postavke i nista

Moze se nekako podesiti da radi bez tv on ?

Ima ovaj hdmi dummy,to jedino resenje ili moze nesto sa adb

https://www.aliexpress.com/item/100...62-3e26-4070-a312-19d21fcf0557-15&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000029329269310"%7D&pdp_npi=2%40dis%21USD%21%210.49%21%21%21%21%21%402101d8b516576224079041607ee2cf%2112000029329269310%21sea

Pogledaj u ovoj temi.
Post in thread 'Supernova Move box software modding' https://forum.benchmark.rs/threads/supernova-Post in thread 'Supernova Move box software modding' https://forum.benchmark.rs/threads/supernova-move-box-software-modding.482907/post-6592097
Ukoliko si mislio na kom Kalehria...imaš droid settings pa display, tako nekako. Ima always ili adaptive HDR...to kod mene u podešavanjima BOX-a ne postoji...kao što ne postoji ni u podešavanjima TV-a.Tako da mi taj kom nažalost nije od pomoći,ali hvala u svakom slučaju...

Koji sajt koristite za preuzimanje apk fajla? Treba mi za android tv aplikaciju jer nemam play store na boxu...

Da li neko ima upotrebljiv rom za supernovin boks koji je najmanji. ne znam mu oznaku, ali nešto je veci od pakle cigareta. Ustvari, to je Mecool KM9 Pro sa 2Gb Ram memorije /16Gb. box koji u sebi ima 905X2 procesor.
Ja sam nasao neki rom za njega, ali uz box (original mecool box) originalno ide blutut daljinski koji je neophodan da bi se preskocio korak kojim se uparuje daljinski sa boxom. Pošto naš provajder sa ovim boxom isporučuje IR daljinski ovaj korak je prepreka. sa novim romom na ekranu samo stoji koji dugmici na daljinskom (blutut daljinskom)da se pritisnu radi uparivanja. Neko kaže da je moguce upariti box sa telefonom, ali ja nisam uspeo. Ima li neko rešenje za ovaj korak.

Probao sam sa mišem i tastaturom, Miša vidi i miš se kreće po ekranu, ali nemam na šta da kliknem, Tastatura takodje. Ne reaguje ni na jedan taster. Očekuje da se uradi bluetooth uparivanje.
Ima li neko neki savet ili ideju koko da predjem ovaj korak. Kada idjem u recovery mod, daljinski radi. Infra red daljinski. Kad bih uspeo da udjem u sistem, obrisao bi bluetooth daljinski i infra red bi nastavio da radi. Dakle kako da prevazidjem ovaj korak (uparivanje)

Jel ima neko taj februarski fw, nigde ne mogu da ga nadjem, probao sam ovaj što ima na forumu "p212-ota-full_20210225103731" 3 puta al nece da se poveze preko adb komandi

Nazad
Vrh Dno