Šta je novo?

Supernova Move box software modding

Da. Uverio sam se. Sa priključenim mišem na USB sam uspeo da se ulogujem na HBO, ali kao i ostalima koji su se javili ovde nema zvuka. Menjao sa HDMI kablove, ali bez uspeha. Treba da potražim još neki, ali čisto sumnjam da će pomoći. Da nije do aplikacije? Da možda treba neki HBO Max za android box? Jer kada izađem iz nekog filma/serije vidim da se aplikacija zarotira u vertikalni položaj, pa se opet vrati u horizontalni (landscape).

I kako se sada deinstaliraju/instaliraju aplikacije? Jel može preko USB-a?

Eh ne mogu da editujem svoj prethodni post, a hteo sam da dodam da je problem što nema zvuka iz HBO Max aplikacije najverovatnije to što koristimo HDMI v 1.4, a trebalo bi HDMI v 2.0 ili noviji.
Here's what you need to stream on your TV using an HDMI cable:

An HDMI 2.0+ cable and possibly an adapter if connecting a phone or tablet
An HDTV that supports HDCP 2.1+
A phone, tablet, or computer with HDMI 2.0+ out capability

To enjoy HD-quality video, the HDMI cable and TV must be HDCP 2.1+ compliant.
E sad kako neki imaju ton onda MOVE verovatno podržava taj noviji standard, tako da ostaje da probamo sa novijom verzijom HDMI kabla.

Ova tema ima samo 17 strana. Nemoj da te mrzi, prelistaj, naći ćeš sve odgovore.

Eh ne mogu da editujem svoj prethodni post, a hteo sam da dodam da je problem što nema zvuka iz HBO Max aplikacije najverovatnije to što koristimo HDMI v 1.4, a trebalo bi HDMI v 2.0 ili noviji.
Here's what you need to stream on your TV using an HDMI cable:

An HDMI 2.0+ cable and possibly an adapter if connecting a phone or tablet
An HDTV that supports HDCP 2.1+
A phone, tablet, or computer with HDMI 2.0+ out capability

To enjoy HD-quality video, the HDMI cable and TV must be HDCP 2.1+ compliant.
E sad kako neki imaju ton onda MOVE verovatno podržava taj noviji standard, tako da ostaje da probamo sa novijom verzijom HDMI kabla.
Meni radi na poslednjoj verziji aplikacije, pre nije radilo,

Proveri podešavanja zvuka na boxu. Radi zvuk na HBO Max normalno, već nekoliko verzija.

Sve sam proveravao. Uključivao, isključivao. Čak i na 3,5mm audio izlaz, pa i na BT. Ostaje nem.

Da li je neko dobio poruku tipa "bezbedni režim" ili slično na Move boxu nakon intervencije?
Ima li neko resenje za ovo? Radilo tri meseca normalno onako modovan, sad ne mogu u launcher. Odma pali kanale

Jesi li podesio da ti neko dugme na daljinskom otvara Android podešavanja, ili Button mapper? Ako jesi, onda možeš lako da rešiš problem.

Podesio al nije reagovalo. Uglavnom iscupao sam sve iz struje na 2min posto paljenje/gasenje nije pomoglo i sad se vratilo u normalu

Da li je neko fizički otvarao MOVE? Onaj 3,5 mm audio izlaz im ništa ne valja. Radi ili levi ili desni kanal. Kada se gurne do kraja onda radi samo levi, kada se malo izvuče onda radi samo desni. Mislim da je problem izrade i kontakata. Nisu to dobro napravili.

Da li je neko fizički otvarao MOVE? Onaj 3,5 mm audio izlaz im ništa ne valja. Radi ili levi ili desni kanal. Kada se gurne do kraja onda radi samo levi, kada se malo izvuče onda radi samo desni. Mislim da je problem izrade i kontakata. Nisu to dobro napravili.
Reklamiraj, kod mene radi normalno

Menjao sam više ovakvih adaptera
3-5-RCA.jpg
i 2 MOVE uređaja, ali isti problem. Ranije na SBB-ovom D3 uređaju je sve radilo kako treba sa ovim RCA-RCA kablom
RCA-RCA.jpg
, tako da ne bih rekao da je do kabla.

Poslednja izmena:
Da li postoji mogućnost da se sa USB-a pokrene CoreELEC ?

Zdravo, uspešno sam modovao svoj MOVE Box. Mene zanima koje sve aplikacije koristite? Ja sam skinuo YouTube TV, samo što ne radi logovanje, verovatno zbog Google servisa.
Takođe sam pokušao Full HD modovan Netflix iz threada, ali nažalost više ne radi. ☹️ABC67135-2ABD-4D16-9A5B-C6D2AB649527.jpeg

Da se upisem i ja, usao sam u podesavanja pomocu HDMI CEC i daljinskog od TVa. I odatle sve normalno instalirao. Button mapper, smart tube, tvbro, aurora store. HBOMax ima problem, ne mogu da se ulogujem, izgleda da mora da se poveze mis ili tastatura sto rece kolega gore.

Takodje instalirao sam stremio, ali na nekim epizodama ne radi zvuk, pretpostavljam da je kodek u pitanju, moracu detaljnije da istrazim to.

@bokistech Nisam se toliko zanimao, ali koliko sam skapirao nas box nije sertifikovan za netflix, zato moraju modovane apk, ali izgleda da su i one prestale da rade, jedino preko kodi addon-a.

Preporuka za jos nesto zanimljivo da se instalira?

Probajte Netflix_8.21.1 build 12 40185. Za YT - Smartube, mislim da je neko dao link i na ovoj temi. Kod mene i dalje HBO Max nema ton. Pisao sam HBO-u i oni mi odgovorili da promenim audio podešavanja, koja ja nemam, tj. ne znam gde da to promenim, jer nema u podešavanjima za android MOVE, niti u podšavanjima za HBO Max apk.
Žao nam je što se susrećete sa smetnjama.
Savetujemo da podesite prilikom puštanja sadržaja audio sa Original sound na Sound description. Trebalo bi da onda možete da čujete zvuk, ali ako budete imali i dalje smetnji molimo Vas da kontaktirate naš korisnički servis.

Radi zvuk u Hbo Max najnormalnije, baš danas sam apdejtovao aplikaciju na najnoviju verziju. Uđi u Android podešavanja boksa i tamo pročačkaj podešavanja za zvuk, probaj automatski, ako neće tako stavi na manual i štikliraj tamo sve moguće kodeke.

Guglaj Smart Tube Next, čini mi se da su sad skratili ime u SmartTube, skineš sa njihovog sajta.

Koji kodi radi na supernova move boxu,i da li mogu da se instaliraju ovi bildovi sto imaju pvr nasih kanala tipa green revolution?Android 9 je msm u pitanju

Radi bilo koji Kodi. Ja sam instalirao 19.4

Zna li neko sta se desava sa Supernovinom android tv aplikacijom MOVE SMART, nestala iz GooglePlay🤔

Ovo uputstvo će vam pomoći da pretvorite Supernova Move box u Android box. I dalje ćete moći da koristite box za šta je predviđen – gledanje kablovske televizije sa dodatkom Android dela. Sve što budete radili, radite na sopstvenu odgovornost jer može doći do brickovanja boxa mada je to malo verovatno ukoliko se dosledno pridržavate uputstva. Ne preuzimam odgovornost za bilo kakvu štetu.

Kao prvo, potrebno je da odete u podešavanja uređaja kako biste saznali ip adresu koju ćete koristiti za pristup. Idite na Podešavanja – Podešavanja – Pokreni podešavanja sistema i ’Network settings’. Odaberite ’Ethernet’ i pogledajte polje ’IP address’. Videćete IP adresu boxa koja je u formatu 192.168.x.x. U mom slučaju je 192.168.1.26.

Pogledajte prilog 316559

Nakon toga, skinite ‘Android debug bridge (adb)’ koji koristimo za konektovanje na box. Preuzmite ga sa ovog linka i raspakujte arhivu: https://dl.google.com/android/repository/platform-tools-latest-windows.zip Videćete folder ’platform tools’ i uđite u njega. Ako imate Windows 10, držite SHIFT i kliknite desnim klikom bilo gde na prazan prostor i odaberite opciju ’Open PowerShell window here’. Sad ukucajte ’cmd’ i pritisnite ENTER. Dobićete prozor sa tekstom tipa:

Kod:
PS C:\Users\kalehrl\Downloads\platform-tools> cmd
Microsoft Windows [Version 10.0.19043.1202]
(c) Microsoft Corporation. All rights reserved.
C:\Users\kalehrl\Downloads\platform-tools>
Kucajte:
Kod:
adb connect adresa_vašeg_boxa
U mom slučaju je to:
Kod:
adb connect 192.168.1.26

Dobićete nešto slično ovome:

Kod:
* daemon not running; starting now at tcp:5037
* daemon started successfully
connected to 192.168.1.26:5555
To znači da ste konektovani na uređaj.

Pogledajte prilog 316567

Sada ćemo instalirati 2 aplikacije – Wolf launcher i Button Mapper.
Kucajte:
Kod:
adb install putanja_do_apk_fajla
Meni su fajlovi na Desktopu pa su komande:
Kod:
adb install C:/Users/kalehrl/Desktop/Button_Mapper_v1.51.apk
adb install C:/Users/kalehrl/Desktop/Wolf_Launcher_v1.0.9.apk

Zatim kucajte ovu komandu:
Kod:
adb shell
I onda:
Kod:
am start -a android.settings.SETTINGS

Pogledajte prilog 316560

Na TV će se pojaviti ’Settings’ meni pa idite na Device Preferences – Accessibility – Button Mapper i omogućite ga. Meni je meni na engleskom a vama će biti na srpskom, ali ćete se snaći. Vratite se na osnovni ’Settings’ meni i idite na Apps – See all apps – Button Mapper i ’Open’. Skrolujte dole do ’Add Buttons’ pa ponovo na ’Add Buttons’. Odaberite neko dugme na daljincu koje nije od koristi. Ja sam odabrao dugme ispod ’Menu’ sa srcem i pritisnite ga. Pritisnite ’OK’ na daljincu i omogućite ’Customize’, ’Single tap’, ’Actions’ i odaberite ’Home’. Tako smo omogućili da pritiskom na ’srce’ biramo neki drugi launcher od onoga Supernovinog – prethodno instalirani Wolf launcher.
Pritisnite ’srce’ i trebalo bi da dobijete sledeći meni:

Pogledajte prilog 316564

Odaberite Wolf launcher i ’Just once’ tako ste se izbavili iz forsiranog Supernova launchera. Kad hoćete da se vratite na gledanje kablovske, ponovo ’srce’ i odaberite ’DVB PRD Supernova’. Važno je da ne odaberete opciju ’Always’ prilikom šaltanja kako ne biste izgubili opciju biranja launchera mada se može i to srediti. Inače, u listi aplikacija u Wolf launcheru ćete pronaći ’DVB PRD Supernova’ mada je ne pokrećite tako jer nekad javi grešku i neće da se pojavi slika. Uvek koristite ’srce’ za vraćanje na kablovsku jer tako nema greške.

Box nema Google prodavnicu tako da se aplikacije instaliraju ili adb install komandom ili prebacivanjema na flešku pa preko ’FileBrowser’ ili neke druge aplikacije. Kod mene rade Kodi, Stremio, IPTV, SmartTubeNext i druge aplikacije bez problema. EON tv app takođe uspešno instalirana ali je nisam koristio.

Srećno!
Probao sa ovo na HPH07 i izbaci mi grešku pri konektovanju, da li neko može da mi kaže kako da mu pristupim preko adb-a?

Prilozi

• HPH07adb.JPG
    HPH07adb.JPG
    29.8 KB · Pregleda: 64
Oće to kad radiš sa razumevanjem :p
Za razliku od tog matorog Move firmware na tom Iris STB-u ADB tj USB Debug nije uključen po default.

Nazad
Vrh Dno