Šta je novo?

Supernova Move box software modding

evo probao sam sad opet, iskljucio kabal iz rutera, odradio taj fw uspesno, resetovao box i ovo mi izlazi

PS C:\Users\ztt\Downloads\platform-tools_r33.0.3-windows> adb connect 192.168.0.10
adb : The term 'adb' is not recognized as the name of a cmdlet, function, script file, or operable program. Check the
spelling of the name, or if a path was included, verify that the path is correct and try again.
At line:1 char:1
  • adb connect 192.168.0.10
  • ~~~
+ CategoryInfo : ObjectNotFound: (adb:String) [], CommandNotFoundException
+ FullyQualifiedErrorId : CommandNotFoundException

adb.exe connect? :p
I probaj da ne koristiš PowerShell nego Command Prompt (tamo naravno prvo "cd C:\Users\ztt\Downloads\platform-tools_r33.0.3-windows")?

Pa vidim da se ne razumeš :D :D Ne znam što i čačkaš sad to sve kad se već ne razumeš...

Da bi radilo samo "adb" treba da bude dodat u "PATH" taj platform-tools folder a kod tebe to očigledno nije slučaj (ako si tipa samo skidao platform tools kao zip arhivu i samo je raspakovao). Zato ti kažem da gde god u upuststvima / komandama koje izvršavaš piše "adb nešto nešto" ti koristiš "adb.exe nešto nešto".
Pre toga naravno Command Prompt ili PowerShell prozor mora da bude "pozicioniran" unutar tog foldera gde se nalazi adb.exe fajl.

Dakle, ako mora baš da ti se crta korak po korak sve:

1) uradi search za "cmd" = stisni Windows key (levo pored Alt tastera u donjem levom uglu?) taster i ukucaj "cmd" na tastaturi
2) prvi rezultat pratrage treba da ti nudi Command Prompt program > Open izabereš da ga otvori
3) kad otvori Command Promp tamo kopiraj ovo:

Kod:
cd C:\Users\ztt\Downloads\platform-tools_r33.0.3-windows

4) testiraj da li kad ukucaš samo "adb.exe" se žali ponovo da nema pojma šta ti je to adb (ili adb.exe). Ako se žali nešto si zeznuo u dosadašnjim koracima, ako se ne žali pratiš dalje upustva iz ove teme, samo što svaku komandu gde se spominje "adb" ti zameniš na mesto toga da piše "adb.exe" (znači "adb connect" postaje "adb.exe connect", "adb install" postaje "adb.exe install", "adb shell" postaje "adb.exe shell" i tako dalje.

jel ima neka netflix apk koja radi na ovom boxu, probao sam sve ne radi ni jedna

Da sa apkmody sajta prruzeta radi perfektno!

Jel azurirana aplikacija za Smart TV od kad je izasla? Nemam play prodavnicu da proverim a vidim update na iosu i androidu?
Od skoro sam korisnik supernove da li ovaj box move moze da se moduje i da se instalira eon na kome bi radili sport klub,jer preko eon tv aplikacije su blokirani.Hvala

Da gledaš Eon bez korišćenja Eon aplikacija? I još da "zaobiđeš" blokiranje kanala a blokiranje se dešava na nivou servera? :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Neće da može to tako kako si zamislio.
Izbor ti je korišćenje VPN (koji se ili plaća ili ko ima ugnjavi SBB korisnika da digne VPN server) ili da lepo platiš "Eon van mreže" / Eon OTT paket pa ne trpa VPN jer blokade nema.
Ili jurenje piratskih stream-ova SportKluba.

Ne znam kako ste vi uspeli da uđete u recovery. Ja nikako ne mogu. Kod mene je novembarski fw i kada držim Power dugme pojave se 2 dugmeta sa desne strane - za isključivanje i reboot. Isključim mu struju i držeći i dalje power dugme, ponovu ga uključim u struju a MOVE se normalno pokreće. Ne ulazi u recovery. Ne znam gde grešim.
I još jedno pitanje da li HBO Max i dalje ima problem sa zvukom? Ovo pitam zato što sam hteo da instaliram tu aplikaciju jer je prestala podrška za moj LG TV.

Treba ti februarski fw, pa odradiš šta treba, pa onda apdejtuješ na novembarski.

HBO Max kod mene normalno radi.

Ne znam kako ste vi uspeli da uđete u recovery. Ja nikako ne mogu. Kod mene je novembarski fw i kada držim Power dugme pojave se 2 dugmeta sa desne strane - za isključivanje i reboot. Isključim mu struju i držeći i dalje power dugme, ponovu ga uključim u struju a MOVE se normalno pokreće. Ne ulazi u recovery. Ne znam gde grešim.
I još jedno pitanje da li HBO Max i dalje ima problem sa zvukom? Ovo pitam zato što sam hteo da instaliram tu aplikaciju jer je prestala podrška za moj LG TV.
Probaj power dugme na boxu ,ne na daljinskom

Da bi ste ušli u recovery mod na Move uredjaju izvucite adapter iz utičnice i držite dugme za paljenje uredjaja. Nakon toga uključite adapter ne puštajući dugme sve dok ne budete ušli u Recovery mod. Napomena: počeće klasično bootovanje softvera ali vi i dalje držite dugme za paljenje uredjaja.
Misli se na dugme za paljenje na samom boxu.

Uopšte nisam ni video da postoji to dugme na samom boxu. Uspelo mi je skoro sve. Instalirao sam Wolf launcher i Button mapper Kodi i HBO max. Ne znam kako da dođem do build.prop fajla niti gde je hosts. Preko fajl browsera ne mogu da nađem, a kada sam tapnuo valjda 6-7 puta dobio sam developer dozvolu, mada kad odem na tu opciju kaže da nisu dozvoljene za ovog korisnika. Sada ne bih da se povezujem na Net da mi se ne bi ažuriralo na poslednju verziju, dok ne uradim još tih par stvari. Molim vas da mi objasnite kako se nalazi hosts i build.prop?

Ako ti ne trebaju Supernova aplikacije, mozes ih onemoguciti i onda se nece azurirati.

Da li vi koristite neki drugi fajl menadžer da bi videli hosts i build prop? Ili sam nešto propustio?

Ako ti ne trebaju Supernova aplikacije, mozes ih onemoguciti i onda se nece azurirati.
Nije mi cilj da onemogućim Supernova apk, nego da podesim DNR koje si ti naveo u postu br. 13 i da vidim da li će mi trebati još nešto da mogu da pristupim podešavanjima za instalirane aplikacije kao što je KODI, HBO MAX i dr. A to ne mogu ako ne znam kako da pristupim build.prop fajlu.
Ako sam dobro razumeo onda posle toga mogu da MOVE spojim na NET i da ga pustim da se ažurira, jel' tako? I moći ću preko Wolf launchera ili Button mapera da pristupim instaliranim aplikacijama.

Pa samo isključi net iz rutera odvrtanjem coax kabla. Lokalna mreža će i dalje raditi za instalaciju Wolf Launchera i Button Mappera. Posle pusti da se ažurira.

To sam sve uradio. Ali kako da pristupim buld.prop i podesim DNR kao što si preporučio? Posle mogu i da ga povežem na NET i uradim ažuriranje. Inače ja sam na optici, pa sam samo odspojio sa rutera mrežni kabl koji ide u MOVE.

Ali kako da pristupim buld.prop i podesim DNR kao što si preporučio?
To podesavanje DNRa u build.propu nije toliko bitno.
Ja nisam primetio neku razliku u slici.
Vazno je samo da iskljucis DNR u meniju.
pa sam samo odspojio sa rutera mrežni kabl koji ide u MOVE.
Kako ces da se spojis na box ako ti box nije povezan sa ruterom?
Normalno da ga ne vidi ruter i da ne mozes nista.
Znaci, povezi box sa ruterom, a onesposobi internet u ruteru.

:unsure: Pa prvo sam sve to odradio. Sada sam ga isključio sa rutera da bi svi ostali u kući imali NET i da bih ja mogao da idem na Internet i benchmark forum. Samo sam MOVE iskljičio za sada da mi se ne bi ažurirao, dok ne vidim da li mi još za nešto treba adb pristup, jer kasnije kada se ažurira na novi fw neću moći, zar ne? Ali kako to da već 4-5 postova pitam kako pristupate build.prop i hosts fajlu i nikako da dobijem odgovor? Sve nešto što nisam ni pitao. Da li ste instalirali neki drugi fajl menadžer ili kako? Sa ovim koji postoji ne vidim ništa osim osnovnih direktorijuma.
File_brwsr.jpg

Pokusavas da pristupis build.prop fajlu preko samog boxa sto je nemoguce.
Box nema root na samom boxu vec samo preko adba tako da ti nijedna aplikacija nece pomoci.
Prebaci taj fajl na Desktop ovom komandom:
Kod:
adb pull /vendor/build.prop C:/Users/kalehrl/Desktop
Umesto kalehrl koristi svoj username na Windowsu.
Edituj fajl nekim Linux editorom i ne zaboravi da ga sacuvas kao Unix (LF) sa npr. Notepad++
Ako ga sacuvas kao Windows (CR LF) i vratis na box, ubices box!
Posle ga vrati u box sa:
Kod:
adb push C:/Users/kalehrl/Desktop/build.prop /vendor
Ovo je opasna teritorija tako da lako mozes da ubijes box ako nesto pogresis jer se ne treba zezati za sistemskim fajlovima ako nisi upucen u materiju.

Hvala kalehrl. Nisam se usudio da čačkam po tom build.prop-u. Na kraju sam MOVE povezao sa NET-om i pustio ga da se ažurira. Kada se završilo dobio sam interfejs koji je i bio (novembarski). Imam pristup Wolf launcheru i ostalim aplikacijama, ali slaba mi vajda. Ne mogu ništa da uradim bez nekog Bluetooth daljinskog izgleda. Probao sam da ga povežem i preko WiFi ali neće. Vidi mrežu, ali se ne povezuje. Probao sam preko mobilnog telefona da ga uparim i isprobam neke od aplikacija daljinskih upravljača koji se povezuju i preko WiFi i preko BT ali ništa ni od toga.
Sve aplikacije se pokreću, ali HBO Max ne mogu da se prijavim jer sa običnim daljincem ne vidim šta je selektovano i ne mogu ništa da unesem. Netfix prijavljuje neku grešku (NW-6-404). KODI treba isto naštimati a bez daljinca i to je smor. A Stremio isto taži registraciju. Za njega tek treba da vidim kako se podešava sve. Tako da ... "džabe ste krečili". :rolleyes:

Imaš USB na boxu, priključi bilo kakvog miša i odradi šta treba.
WiFi radi, normalno sam se kačio na mrežu i kucao šifru daljinskim

Ma radi WiFi, povezao sam se i ja, ali neće ni jedna aplikacija sa mobilnog da se poveže ni preko WiFi ni preko BT da radi kao daljinski, a vidim BT adresu.

Ne radi nijedna od tih aplikacija za daljinski na novembarskom firmveru, rade na februarskom.

Nazad
Vrh Dno