Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav ljudi. Imam pitanje vezano za optiku što se tiče super nove. Inače to je bivši kopernikus. Do sad sam imao internet i kablovsku preko koksijalnog kabla istekao mi ugovor i ponudili su mi 6 meseci upola cene i prelazak na optiku. Ja sam prihvatio pa me interesuje sutra treba da dođu da nešto menjaju. Šta tačno treba da promene jer neće valjda novi kablovi po kući da razvlače? I I kakvi su što se tiče optike?

Promeniće ti dolazni kabal, tj. umesto koaks. dolazi optički do gpon modema.
Meni su prilikom prelaska na optiku ostavili postojeći koaks. kabal za tv, a optičko vlakno za net. Tako su oni predložili, bolje je.
Optika šljaka odlično, nemaš brige.

Šta se dešava sa ovom raspalom Supernovom?Pola sajtova ne mogu da otvorim,na neke ne mogu da se ulogujem,speedtest prolazi bez problema...Kada se povežem na Yettel mobilni net sve funkcioniše kako treba.Da li će doći dan da neko razjuri ovu nesposobnu bandu...

Šta se dešava sa ovom raspalom Supernovom?Pola sajtova ne mogu da otvorim,na neke ne mogu da se ulogujem,speedtest prolazi bez problema...Kada se povežem na Yettel mobilni net sve funkcioniše kako treba.Da li će doći dan da neko razjuri ovu nesposobnu bandu...
Problem lokalne prirode, trenutno kod mene sve šljaka, a i inače....

Problem je do IP adrese,kada uključim VPN i odaberem bilo koju drugu lokaciju sajtovi se otvaraju normalno.Verovatno je problem do NAT-a.
@Muki.Beograd to što ti misliš da sve radi normalno ne mora da znači da sve funcioniše kako treba.

Zvao bih druže ali muka mi je više od njih a verovatno i njima od mene... ;)

Zar IPv6 ne eliminiše potrebu za NAT?

koliko dana se okvirno čeka na uvođenje usluge nakon podnošenja zahteva online?

Poslao im mail .Posle 2 dana skoro mi stigao mail tipa da će poslati ekipu da utvrdi šta je problem :) .Onda im ja opet napisah da ne može tu ekipa ništa da sredi (osim da nabave neke druge boxove) već da mi sami obrišu jedan uredjaj sa portala .Posle par sati me pozvao neko sa lokalnog fiksnog broja i pitao me jesam li pokušao da izbrisem sa portala ..Kad sam rekao da jesam i da nece ,tražio mi je samo mac adresu od uređaja kog BiH hteo da izbrisem .Dao mac i sve bilo gotovo vrlo brzo :) .
Meni stvarno bolji posao radi aplikacija na tom TV gde je bio box ,nego sam box .Znam da kasni program nekih 20,30s ,al nema veze .
Jesi vracao box-eve odmah ili su ti ih samo obrisali sa portala? Meni rekli da ce doci ekipa da preuzme boxeve a ja zaturio jedan negde zbog selidbe ko zna gde je, a ne vidim logiku sto bih im odma vracao uredjaje kad sam svakako potpisao revers

Bili ovi danas i uveli mi optiku ja nisam bio kući. Sad jedno pitanje koliko ja smem da pomeram ove kablove da bih nekako ovo bolje spakovao pošto oni ovako ostavili.IMG_20231212_151435.jpg

Možeš da ih pomeraš bez problema,nemoj samo da lomiš taj žuti kabal,spakuj ga u krugove,veži podvezicom.

• Like
Reagovanja: uji
Lepo, koji je to paket?

Sme li ovo plavo čudo što ulazi optika u njega i koksijalni da ga ušrafim za zid? Pitam zbog hladnoće zida da ne crkne
To ti je CATV prijemnik za optičku kablovsku. Ne bi trebalo da škodi, čak može i da koristi, jer se i on pomalo greje.

Pozdrav. Može li mi neko reći kakva su iskustva s Movetv u BiH tj. Republici Srpskoj?
Živim u Federaciji i imam opciju da uvedem movetv.ba, ali niko mi ne zna reći kakva je aplikacija, kakva je slika (posebno Arene HD) i koliko kasni za live prenosom?

Hvala svakom ko podijeli svoje iskustvo a koristi uslugu u BiH.

Jesi vracao box-eve odmah ili su ti ih samo obrisali sa portala? Meni rekli da ce doci ekipa da preuzme boxeve a ja zaturio jedan negde zbog selidbe ko zna gde je, a ne vidim logiku sto bih im odma vracao uredjaje kad sam svakako potpisao revers
Ma jok .Box je I dalje kod mene kuci,samo nije ukljucen .Nisam oba brisao ,samo jedan .Mislim da nemaju pravo da ti uzimaju boxove ...

Ma jok .Box je I dalje kod mene kuci,samo nije ukljucen .Nisam oba brisao ,samo jedan .Mislim da nemaju pravo da ti uzimaju boxove ...
E hvala ti. Ocigledno moram 10 puta da ih zovem da bi skapirali sta hocu...

1. Koliko vremena protekne od potpisivanja ugovora do realizacije usluge ako postoje tehnički uslovi za koaksijalni priključak, nema optike kod mene na terenu.
2 Ako se potpiše Ajda da kažemo Box 4 u Super ovi, kapiram da su mobilne tarife Telekoma, dali važe oni 200 gigabajta poklona što daje MTS novim korisnicima?

Pustili su i kod nas u CG aplikaciju. Move za mtel. Ja imam amazon fire stick i gledao sam dosta tutorijala auroru da skinem pa preko nje da skinem move app. I nekako sam je instalirao ali ona me radi i izbaca grešku download failed app not purchased. Na aptoidu ima eon nema move. Ima li neko neku ideju šta da radim?

Pozdrav!
Koristim supernovu već dve, tri godine.
Neki dan su mi nudili kao promociju da sa superplan 2 m, pređem na superplan 2 l.
6 meseci 1899 din i onda posle 6 meseci puna cena 3800., s tim što ja imam kao slepo lice 20 posto popusta na tu predplatu.
Prešao, danas mi stigo na mail ugovor, i napisao sam da sam saglasan i oko pola 1 su mi to sredili.
Koristim move aplikaciju na računaru, preko supernovaott.rs, move uređaj nisam hteo.
Pisao sam im oko jednog predloga za aplikaciju na računaru a to je da umesto programskog vodiča prikaže ima kanala pa će vidimo šta će od toga biti.
Kad idete na svi kanali piše recimo dnevnik, pa ispod slagalica i td a po meni bolje je da piše rts1, rts2 i kad se uđe u kanal da piše šta je na tom kanalu.
Da li ste probali vraćanje u nazad preko računara, kako to funkcioniše?
Optiku u Bačkoj palanci još uvek nemamo tako da se nadam dogodine.
Što se tiče računa, računi mi stižu na mail.

Pozdrav,
Da li neko mozda zna, kako resiti problem sa modemom iz Supernove.Na svega par metara, dolazi do prekida signala na svim telefonima i vracanje istog posle par sekundi.Da li problem moze da se resi, pomocu konfigurisanje WAN porta ili promene IPv4 ili IPV6 na modemu ili racunaru.

Problem je do IP adrese,kada uključim VPN i odaberem bilo koju drugu lokaciju sajtovi se otvaraju normalno.Verovatno je problem do NAT-a.
@Muki.Beograd to što ti misliš da sve radi normalno ne mora da znači da sve funcioniše kako treba.
Problem je do natovane javne adrese, jer jedna se deli na vise korisnika, dovoljno jedan da se pravi haker, pa da banuju
adresu, i ostali, ni krivi ni duzni da popiju ban... to resavas proksijem ili VPN-om, cije adrese nisu banovane.

U ponedeljak podnet zahtev za raskid ugovora. Posle dva dana zvali sa ponudom 8 meseci 50% popusta na pretplatu. Trenutni paket Super plan 3 XL.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno