Poz!da li je neko imao iskustva sa sledecim problemom;
imam tri kompa povezana lan kablom s tim sto na jednom od ta 3 imam oko 9-10 virtualbox-ova, tera to lepo sve gura (net stabilan konstantno, bez problema sa brzinom/pingom/packetloss-om) i u random momentu samo nestane net na svim kompovima (no internet access) a na wifi ne moze da se poveze ni sa jednog uredjaja, moze da se ceka danima al' prosto konekcija se ne vrati dok ne izvucem ruter iz struje pa ponovo vratim i onda se vrati u normalu (nekad se to desi nakon par sati, nekad tera par dana, nekad tera po 10-15 dana, stvarno se ne desi nikad na isti vremenski period)
prijavljivao sam im u onaj call centar, zovnem kad se desi i kazem sta je i oni mi kazu da je modem online i da nije bilo nikakvih prekida, onda me zovne onaj mutavi monter sutradan u 8-9 ujtru i pita sta je problem, ja mu objasnim sve svaki put jer me uvek drugi zove i opet nista, na kraju su mi rekli "ne znamo mi za taj problem, niko nikad nije prijavio osim tebe nista slicno raskini ugovor uzmi neki drugi net... mi ne mozemo to da resimo jer ne znamo sta je"
pre neki dan sam pretpostavio sta moze (99%) da bude problem, navodno taj technicolor budjavi sto daju "pobrljavi" zbog previse requestova, neki overflood ili sta god, jer kad ugasim virtualboxove i ostavim clean 2-3 desktopa lan kablom taj problem se ne pojavljuje, pre neki dan sam testirao na netu od komse koji ima isto supernovu, nakaceno par telefona na njegov ruter i ja sam nakacio 1 laptop sa kog sam prevuko kabl na racunar na kom imam virtualbox-ove, teralo je par dana i zabolo kao i moj (a pre toga godinama komsi nikad nije net zabo, kao ni meni dok nisam digao boxove), dakle navodno cim se nakaci odredjeni broj uredjaja ili u ovom slucaju ako se digne nekoliko virtualbox-ova koje ruter vidi kao razlicite uredjaje, on umre i mora da se restartuje
da li postoji resenje ovome? pretpostavljam da ovi iz supernove nece da prihvate da nakace neki drugi ruter da kupim ili tako nesto?
Kako misliš da ga podesim da ne bude u istom opsegu kao ruter?@milancedjukanovic nemoj mešati babe i žabe i unositi zabunu.Supernovin Technicolor je MODEM i RUTER a ko želi da unapredi mrežu kupuje samo RUTER,podesi ga da ne bude u istom opsegu kao Technicolor,podesi wifi šifre i vozi.Ne misliš valjda da bi dozvolili da stavljamo svoje modeme umesto Techicolora?
Kod mene bili pre par dana u utorak uveli mi optiku i dali ovaj ruter. Inače je kat6Koji je najnoviiji ili najbolji ruter koji nude iz Supernove, a da podrzava gigabitnu mrezu, tj njihovu ponudu 1000/500.
Trenutno imam hg8245q2, vrsi poso , ali ne znam da li da trazim nesto bolje (ovo ima slab domet wifi, nema antena), posto dolaze da menjaju paket na brzi i dodaju STB-ove.
Ima na YT milion klipova.Kako misliš da ga podesim da ne bude u istom opsegu kao ruter?
Pa to ti je stb uredjaj. Fakticki imas 3 slota za aplikaciju i 2 uredjaja, svaki zauzima po jedan slot, bar je tako kod mene, ako si uzeo samo 1 stb onda imas jos 4 slota za aplikacijeКако да променим шифру за логовање за смарт уређаје? Не могу да проволим где се то мења.
И гледам ону листу пријављених уређаја пише 5 од 5 а један од њих носи име СТБ В2,шта је то?
Ок. Хвала. А где се мења шифра?
Sa opšteg aspekta jesu, ali sa tehničkog nisu. Prvi put su mi tehničari povezali isti ruter za mts optiku i nisu mogli da ga zaduže, ali uredno je davao link i povezivao se na mrežu. Morali su naknadno da donesu drugi koji je namenjen za zaduživanje na Supernovu i kada su ga pronašli, onda je taj prošao u njihovom sistemu.To su ruteri koji koristi MTS za svoju optiku, ja imam neki stari bez antena i vise puta sam ih zvao da mi zamene i uvek se nesto izgrbave, kao nemaju, ja reko kako nemate ove sto isto MTS daje kad ste se integrisali kao nemaju, a sada vidim da imaju.
Pozdrav, na kojoj coax mrezi si ranije bio? Citam da ima slucajeva gde staru mrezu menjaju za opticku. Kod mene je kopernikus coax mreza iz 2006.godine, pa se nadam da ce je manjati za optiku, pogotovo zbog toga sto ni mts nema optiku iako su mrezu radili pre oko 9 godina. Do pre oko pola godine je radilo manje vise ok, ali od tad bas ima problema. Cesti su prekidi koji nekad traju po dan-dva.Isti modem sam i ja dobio pre 3 meseca, ali prilikom prelaza sa coaxa na optiku.
Moje pitanje je da li je problem u Supernova IPv6 internet konekciji ili je moj stari Archer C7 zreo za penziju?
Moje pitanje je da li je problem u Supernova IPv6 internet konekciji ili je moj stari Archer C7 zreo za penziju?
Druga varijanta je da napokon tražiš Technicolor 7210 (nemoj 7200), to je snažan modem/ruter dualcore cpu 1Ghz, 512mb ram, 128mn flash, mnogo jači od tvog C7
Hvala na iscrpnom odgovoru. Da, video sam kako ljudi ubacuju custom firmware-a na razne rutere. Nisam vešt sa time i mislim da bih ga brick-ovao.Druga varijanta je da napokon tražiš Technicolor 7210 (nemoj 7200), to je snažan modem/ruter dualcore cpu 1Ghz, 512mb ram, 128mn flash, mnogo jači od tvog C7. Dobro radi ipv6.
Zatim C7 namestiš na subnet od 7210, to je ako se ne varam 192.168.0.1/24, dakle podesi svoj ruter na LAN pristup 192.168.0.5 recimo (neku adresu od 2-9) i isključi mu DHCP u podešavanju, koje će nadalje da radi 7210 i dodeljuje adrese od 192.168.0.10 pa naviše. Na 7210 možeš da isključiš njegov wireless i te interfejse, ionako su slabi za veću pokrivenost. Dakle rutiranje i DHCP radiće 7210 svojom proc. snagom, a na C7 imaćeš wifi i staru pokrivenost + ipv6 + će biti rasterećen i manje se grajati. Naravno, više ne stavljaš kabl u wan (plavi) port već u neki od žutih na C7.
Ja imam Technicolor 7210 ja sam prezadovoljan. Za ostale ne znam.Hvala na iscrpnom odgovoru. Da, video sam kako ljudi ubacuju custom firmware-a na razne rutere. Nisam vešt sa time i mislim da bih ga brick-ovao.
Da li je bolje rešenje da od Supernove tražim novi modem (isključivo Technicolor 7210) i da ostavim C7 sa originalnim firmware-om? Ili da ostavim Cisco i uzmem novi ruter (npr. Archer AX50)?
Vidim da članovi imaju problem i sa 7210, pa mi je zato žao da dam Cisco koji radi savršeno od prvog momenta.
Hvala na iscrpnom odgovoru. Da, video sam kako ljudi ubacuju custom firmware-a na razne rutere. Nisam vešt sa time i mislim da bih ga brick-ovao.
Da li je bolje rešenje da od Supernove tražim novi modem (isključivo Technicolor 7210) i da ostavim C7 sa originalnim firmware-om? Ili da ostavim Cisco i uzmem novi ruter (npr. Archer AX50)?
Vidim da članovi imaju problem i sa 7210, pa mi je zato žao da dam Cisco koji radi savršeno od prvog momenta.
Ma kakav Cisco, to je odavno izbaceno iz upotrebe i godinama se vise ne daje korisnicima...Ili da ostavim Cisco i uzmem novi ruter (npr. Archer AX50)?
ne znam gde si procitao da se neko zalio na technicolor osim ako ima neispravan uredjaj ili ako se zali na wifi domet...trece nema.
Druga varijanta je da napokon tražiš Technicolor 7210 (nemoj 7200), to je snažan modem/ruter dualcore cpu 1Ghz, 512mb ram, 128mn flash, mnogo jači od tvog C7. Dobro radi ipv6.
Zatim C7 namestiš na subnet od 7210, to je ako se ne varam 192.168.0.1/24, dakle podesi svoj ruter na LAN pristup 192.168.0.5 recimo (neku adresu od 2-9) i isključi mu DHCP u podešavanju, koje će nadalje da radi 7210 i dodeljuje adrese od 192.168.0.10 pa naviše. Na 7210 možeš da isključiš njegov wireless i te interfejse, ionako su slabi za veću pokrivenost. Dakle rutiranje i DHCP radiće 7210 svojom proc. snagom, a na C7 imaćeš wifi i staru pokrivenost + ipv6 + će biti rasterećen i manje se grajati. Naravno, više ne stavljaš kabl u wan (plavi) port već u neki od žutih na C7.
Dobio je neispravne uredaje.Pročitao sam iskustvo korisnika "oprem" 5 poruka pre ove. Čoveku menjali uređaj 5 puta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari