Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zar nije lakše da se kroz TP-Link-ov program namesti da C7 radi kao Access point i da se LAN kablom poveže sa 7210 (LAN kabl - žuti port u 7210 i plavi u C7)?

Ne znam kako će tvoj C7 da se ponaša u tom režimu, možda baš kao klasičan AP pa ništa više kablom ne pusti na sebe (recimo desktop preko žutih) nego samo wireless uređaje. Ideja je da tp-link pretvoriš u dumb AP, a smart posao prepustiš TC7210; zato je dobro da budu na istom subnet da izbegneš dvostruki NAT+dhcp; već i jesi zbog njihovog CGNAT, nema potrebe da praviš 3-4-5ostruki.

Zar nije lakše da se kroz TP-Link-ov program namesti da C7 radi kao Access point i da se LAN kablom poveže sa 7210 (LAN kabl - žuti port u 7210 i plavi u C7)?
Najbolje je da tako i setuješ C7 u AP mod i onda će ti glavni router i dalje biti 7210 i on će davati DHCP (IP adrese) svim uređajima...

Najbolje je da tako i setuješ C7 u AP mod i onda će ti glavni router i dalje biti 7210 i on će davati DHCP (IP adrese) svim uređajima...
Da, video sam da 7210 ima 4 porta. U jedan port bih ubacio C7 u AP modu (da imam jak WiFi), a u drugi port bih prikljucio sve ostalo (switch sa jos 2 kompjutera).
Danas zovem podrsku da vidim da li mogu da mi obezbede novi modem. Nadam se najboljem.
Hvala svima na pomoci.

Da, video sam da 7210 ima 4 porta. U jedan port bih ubacio C7 u AP modu (da imam jak WiFi), a u drugi port bih prikljucio sve ostalo (switch sa jos 2 kompjutera).

skoro ista situacija kod mene, Technicolor TC7210 i u njemu imam u LAN 1 ruter (koji daje WiFi), LAN 2, 3 i 4 imam racunare, svakih par dana se modem "zaglupi" kao sto je naveo covek u jednom od odgovora ovde, video sam da je ovom jednom liku predlozio da spoji ruter na modem (na modemu ugasi wifi) i na ruter sve nakaci i da ce da mu resi problem, danas mi stize ruter pa cu bas da nakacim jos to da probam ali sumnjam da ce biti nesto drugacije, drugog resenja koliko vidim nema, modemi su im bas uzas a kad zoves kazu da ne znaju sta je problem i da je do njih sve ok i modem aktivan a konekcije nema dok ne restartujes modem

Meni je nov TC7210 pravio problem zbog loseg napajanja. Zvao ih vise puta i nisu umeli da rese. Onda sam provalio da kad nakacim usb na njega on se pogubi,ili kad mi se nakacim mmibox na 5ghz takodje.Ukapiraonsam da nema snage . Pogledam napajanje a ono 0.5 A. Stavim drugo i sve radi kako treba. Zvao ih da donesu novo i od tad evo godinu ipo sve radi kako treba

Meni je nov TC7210 pravio problem zbog loseg napajanja. Zvao ih vise puta i nisu umeli da rese. Onda sam provalio da kad nakacim usb na njega on se pogubi,ili kad mi se nakacim mmibox na 5ghz takodje.Ukapiraonsam da nema snage . Pogledam napajanje a ono 0.5 A. Stavim drugo i sve radi kako treba. Zvao ih da donesu novo i od tad evo godinu ipo sve radi kako treba

Dobro da su diode uopšte mogle da čkilje na njemu, kako je zamišljen treba da ima najmanje 2A i stand. 12V, znači da povuče i 24W kad je opterećen. To bi trebalo svako da proveri ona super-sitna slova na adapterima, a ni meni se ne da zavlačiti ispod stola i vaditi iz produžnog, ko zna šta bi me dočekalo... mislim na čitav jedan ekosistem tamo. :)

Treba da bude 12V 2,5A nije mu potrebno baš toliko struje ali je tu da ukoliko se priključi eksterni hdd ostane nešto i za njega

Treba da bude 12V 2,5A nije mu potrebno baš toliko struje ali je tu da ukoliko se priključi eksterni hdd ostane nešto i za njega

Verovatno, bolje da je malo jače, nego mi je ovde na rukohvat pa sam ga podigao i sa donje strane pročitao. Sad, šta piše na adapteru to je druga stvar...

meni su 2-3 puta donosili drugi modem sa sve adapterom, medjutim nije mi resavalo problem, imam paket 400/20 sto se samih parametara tice, da li su ovo "perfektni parametri" kako oni kazu?

inbound5926899224425744070.jpg

@pikii

Parametri od značaja u Downstream channel delu su:
 Bit Rate – propusni opseg za prijem podataka.
 Power Level – jačina primljenog signala. Vrednost ovog parametra treba da bude
izmedju -12 i 12, idealno oko 0.
 SNR – Signal to Noise Ratio – odnos signala i šuma na liniji. Optimalna vrednost ovog
parametra je preko 34.
Parametri od značaja u Upstream channel delu su:
 Bit Rate – propusni opseg za slanje podataka.
 Power Level – jačina odlaznog signala. Optimalna vrednost ovog parametra je u opsegu
40 do 50 dbmV, a prihvaljiva odstupanja su kada je vrednost izmedju 35 i 55 dbmV.

Poz!
Mene zanima u vezi prekida naravno na extenderu ne na ruteru, da li bi meni ovo pomoglo što ste napisali da stavim na lan navedenu ip adresu i da isključim dhsp? ruter kao ruter radi mislim na technikolor, ali prekid zeza samo na extenderu.
U rage extender je modu nisam sa lan kablom radio ništa.

Poz!
Mene zanima u vezi prekida naravno na extenderu ne na ruteru, da li bi meni ovo pomoglo što ste napisali da stavim na lan navedenu ip adresu i da isključim dhsp? ruter kao ruter radi mislim na technikolor, ali prekid zeza samo na extenderu.
U rage extender je modu nisam sa lan kablom radio ništa.

Ako je u tom extender/repeater modu, već bi sam morao da se prilagodi main ruteru, nikakav DHCP nije mu više potreban. Koju IP dobija neki wifi uređaj kad se zakačiš na ext?
Meni to više izgleda kao loš etar između rutera i extendera, jedan drugom su u nekom mrtvom uglu i sl. Pokušaj malo da im menjaš položaje, a svakako probaj različite kanale (na 2.4Ghz: 1-11ch, max. TX-power). Svakako skeniraj nečim (laptopom ili ruterom, većina ima "scan" opciju) komšijske uređaje, pogledaj te najbliže na kojim su kanalima (po jačini signala) pa izaberi neki drugi. Generalno 1, 6 i 11 bi trebalo da daju najkvalitetniju vezu, ali nije pravilo; ruter ako je namešten na auto-channel nekim svojim algoritmom izabere i drugi gde je odnos signal/šum bolji.

Koliko vremena obicno prodje od porudzbine do realizacije (dolazak montera na adresu)?

Ako je u tom extender/repeater modu, već bi sam morao da se prilagodi main ruteru, nikakav DHCP nije mu više potreban. Koju IP dobija neki wifi uređaj kad se zakačiš na ext?
Meni to više izgleda kao loš etar između rutera i extendera, jedan drugom su u nekom mrtvom uglu i sl. Pokušaj malo da im menjaš položaje, a svakako probaj različite kanale (na 2.4Ghz: 1-11ch, max. TX-power). Svakako skeniraj nečim (laptopom ili ruterom, većina ima "scan" opciju) komšijske uređaje, pogledaj te najbliže na kojim su kanalima (po jačini signala) pa izaberi neki drugi. Generalno 1, 6 i 11 bi trebalo da daju najkvalitetniju vezu, ali nije pravilo; ruter ako je namešten na auto-channel nekim svojim algoritmom izabere i drugi gde je odnos signal/šum bolji.
Pa obično je na kanalu 1, to su mi oni stavili.
Udaljenost između glavnog rutera i extendera je oko dvadesetak metara, s tim da i u toj prostoriji gde je extender ima dobar signal.
Kad je podešeno na smart ip u lan, onda posle par dana kad hoću da povežem na tel onda piše preuzimanje ip adrese nije uspelo,

Poz!
Pa znaš kako prostorija gde je extender je udaljena od rutera oko dvadesetak metara i tu hvata 3-4 crte signala.
Kanal mi je na ruteru stavljen na 1, 20 mhz.
Ako mi u podešavanju za lan na extenderu stoji na smart ip onda mi se posle par dana zabrlja jer kad povežem telefon piše preuzimanje ip adrese nije uspelo.
Stavio sam na statik ip, i na lanu stavio 192.168.0.2, i posle par dana se desi prekid konekcije, na extenderu.
Sve vreme piše internet acsess, ali prilikom surfovanja desi se prekid, pa dođe sebi pa opet iz početka, dok ne resetujem extender i ruter.
Probo da se povežem na mrežu od rutera, tih problema nema.
Sad sam mu dhcp isključio pa ću videti kako će se ponašati.
Ip na lanu sam stavio na 192.168.0.5 sve pokušavam kako se ne bi dešavala ta ****** da izvinete na izrazu.
Kako da proverim koji mi je tačno technikolor pa da vam mogu napisati?

Ako mi u podešavanju za lan na extenderu stoji na smart ip onda mi se posle par dana zabrlja jer kad povežem telefon piše preuzimanje ip adrese nije uspelo.
Stavio sam na statik ip, i na lanu stavio 192.168.0.2, i posle par dana se desi prekid konekcije, na extenderu.
Sve vreme piše internet acsess, ali prilikom surfovanja desi se prekid, pa dođe sebi pa opet iz početka, dok ne resetujem extender i ruter.
Probo da se povežem na mrežu od rutera, tih problema nema.
Sad sam mu dhcp isključio pa ću videti kako će se ponašati.

Nadam se da to radiš na ext. strani, TC ruter ne diraj.
Nikako da kažeš koju IP adresu dobije tel. kad mu radi surf i koja sprava tačno igra ulogu ext. DHCP mu svakako isključi jer više njih na istom subnetu je ulaznica za veliki cirkus.
Druga mogućnost je ako ext. ima i opciju Client/WISP. To već znači uklj. DHCP i na wireless-WAN i na LAN strani, drugi subnet npr. 192.168.10.1/24, drugi naziv wifi mreže.
Kažem iz razloga jer sam jednom probao da neki tp-link povežem na TC7210 kroz WDS bridge opciju, to je kao neka simulacija ext. kod tp-link, nikako nije uspevalo. Onda stavim drugi ruter pored TC i povežem kablom, probam WDS na njega sa tp-link i radi bez problema. WDS je sam po sebi problematičan. uglavnom za izbegavanje ako može.

Kako da proverim koji mi je tačno technikolor pa da vam mogu napisati?

Piše ispod njega model, a unutra je negde u VOIP/Hardware info.

Nadam se da to radiš na ext. strani, TC ruter ne diraj.
Nikako da kažeš koju IP adresu dobije tel. kad mu radi surf i koja sprava tačno igra ulogu ext. DHCP mu svakako isključi jer više njih na istom subnetu je ulaznica za veliki cirkus.
Druga mogućnost je ako ext. ima i opciju Client/WISP. To već znači uklj. DHCP i na wireless-WAN i na LAN strani, drugi subnet npr. 192.168.10.1/24, drugi naziv wifi mreže.
Kažem iz razloga jer sam jednom probao da neki tp-link povežem na TC7210 kroz WDS bridge opciju, to je kao neka simulacija ext. kod tp-link, nikako nije uspevalo. Onda stavim drugi ruter pored TC i povežem kablom, probam WDS na njega sa tp-link i radi bez problema. WDS je sam po sebi problematičan. uglavnom za izbegavanje ako može.

Piše ispod njega model, a unutra je negde u VOIP/Hardware info.
Poz!
Sve što sam naveo podešavao sam na tplinkwifi.net, ruter glavni ne diram.
Teder aplikaciju sam obrisao tako da ne mogu ti tačno napisati koji ip koristi al menja se stalno kolko sam proveravao.
Dhcp sam isključio kako si rekao a sad sam proverio model glavnog rutera to je TC7210.
Dobio sam ga predprošle godine.
Sad sve funkcioniše nadam se da sad kad sam mu isključio dhcp me više neće zezati.
Ono time sam mu stavio na 2000 minuta.
Samo je laptop povezan i jedan telefon na extender.
Verzija firmwarea na technicolor je: TC7210-EF.01.36-171129-F-5FF.bin Firmware Build Time 14:50:59 Wed Nov 29 2017.
a ko što napisah na prethodnim porukama extender tj. ruter kako god je:
TP-Link Wireless N Router WR840N
I da, drugačije mi se wifi zove na ruteru a drugačije na extenderu.
Ažurirao sam firmware na tplinku, zadnja vrezija od prošle godine.

da li je neko imao iskustva sa sledecim problemom;

imam tri kompa povezana lan kablom s tim sto na jednom od ta 3 imam oko 9-10 virtualbox-ova, tera to lepo sve gura (net stabilan konstantno, bez problema sa brzinom/pingom/packetloss-om) i u random momentu samo nestane net na svim kompovima (no internet access) a na wifi ne moze da se poveze ni sa jednog uredjaja, moze da se ceka danima al' prosto konekcija se ne vrati dok ne izvucem ruter iz struje pa ponovo vratim i onda se vrati u normalu (nekad se to desi nakon par sati, nekad tera par dana, nekad tera po 10-15 dana, stvarno se ne desi nikad na isti vremenski period)

prijavljivao sam im u onaj call centar, zovnem kad se desi i kazem sta je i oni mi kazu da je modem online i da nije bilo nikakvih prekida, onda me zovne onaj mutavi monter sutradan u 8-9 ujtru i pita sta je problem, ja mu objasnim sve svaki put jer me uvek drugi zove i opet nista, na kraju su mi rekli "ne znamo mi za taj problem, niko nikad nije prijavio osim tebe nista slicno raskini ugovor uzmi neki drugi net... mi ne mozemo to da resimo jer ne znamo sta je"

pre neki dan sam pretpostavio sta moze (99%) da bude problem, navodno taj technicolor budjavi sto daju "pobrljavi" zbog previse requestova, neki overflood ili sta god, jer kad ugasim virtualboxove i ostavim clean 2-3 desktopa lan kablom taj problem se ne pojavljuje, pre neki dan sam testirao na netu od komse koji ima isto supernovu, nakaceno par telefona na njegov ruter i ja sam nakacio 1 laptop sa kog sam prevuko kabl na racunar na kom imam virtualbox-ove, teralo je par dana i zabolo kao i moj (a pre toga godinama komsi nikad nije net zabo, kao ni meni dok nisam digao boxove), dakle navodno cim se nakaci odredjeni broj uredjaja ili u ovom slucaju ako se digne nekoliko virtualbox-ova koje ruter vidi kao razlicite uredjaje, on umre i mora da se restartuje

da li postoji resenje ovome? pretpostavljam da ovi iz supernove nece da prihvate da nakace neki drugi ruter da kupim ili tako nesto?

Da ti predložim nešto:
Prvo proveri te V-boxove i njihove virt. mrežne karte, da neki slučajno nemaju iste IP/MAC adrese; to bi zbunilo svaki ruter. Takođe režim u kome rade, ako je samo izlaz na net, možda je dovoljan onaj NAT, host režim, ne moraju svi da budu u bridge sa fizičkom mrežnom karticom.
Ovo drugo je zanimljivije - šta si rekao - da imaš 9 ili 10 virtual boxes?
Lepo podigni i 11-i, li on neka bude virtuelni ruter (1 LAN (sa dhcp) i 1 WAN na fizički TC7210). Zatim svoje V-boxove prikačiš na virtuelni ruter, da ih ne povezuješ na dodatni fizički.
E sad, virtuelne rutere imaš u 100 varijanti (Openwrt, Mikrotik, pfSense), svi imaju x86-64 images, glatko se instaliraju u V-box sa virt. CD i neke varijante linux; pročitaj konkretno koji uz koji ide, a ima milion primera na YT tipa "mikrotik, openwrt, ddwrt virtualbox" ili na vmware.

Da ti predložim nešto:
Prvo proveri te V-boxove i njihove virt. mrežne karte, da neki slučajno nemaju iste IP/MAC adrese; to bi zbunilo svaki ruter. Takođe režim u kome rade, ako je samo izlaz na net, možda je dovoljan onaj NAT, host režim, ne moraju svi da budu u bridge sa fizičkom mrežnom karticom.
Ovo drugo je zanimljivije - šta si rekao - da imaš 9 ili 10 virtual boxes?
Lepo podigni i 11-i, li on neka bude virtuelni ruter (1 LAN (sa dhcp) i 1 WAN na fizički TC7210). Zatim svoje V-boxove prikačiš na virtuelni ruter, da ih ne povezuješ na dodatni fizički.
E sad, virtuelne rutere imaš u 100 varijanti (Openwrt, Mikrotik, pfSense), svi imaju x86-64 images, glatko se instaliraju u V-box sa virt. CD i neke varijante linux; pročitaj konkretno koji uz koji ide, a ima milion primera na YT tipa "mikrotik, openwrt, ddwrt virtualbox" ili na vmware.

ne znam da li ovo menja stvari - taj racunar na kom su boxovi (oracle virtualbox) je na VPN-u konstantno, svaki box (sa windows-om na sebi) stavljam u bridge direkt na mreznu da bi imao moj primarni IP a ne IP od VPN-a na kom je racunar (host NAT) jer sve boxove takodje vezem posle na VPN kad upalim (svaki box na drugi server/IP)... msm stvarno nisam neki strucnjak, zato sam i dosao ovde u nadi da cu pronaci neko resenje, ali pretpostavljam da tu nesto buni modem ili je prosto previse request-ova i on se zaglupi

ne znam da li ovo menja stvari - taj racunar na kom su boxovi (oracle virtualbox) je na VPN-u konstantno, svaki box (sa windows-om na sebi) stavljam u bridge direkt na mreznu da bi imao moj primarni IP a ne IP od VPN-a na kom je racunar (host NAT) jer sve boxove takodje vezem posle na VPN kad upalim (svaki box na drugi server/IP)... msm stvarno nisam neki strucnjak, zato sam i dosao ovde u nadi da cu pronaci neko resenje, ali pretpostavljam da tu nesto buni modem ili je prosto previse request-ova i on se zaglupi

Možda i ne menja, pokušavam da razumem da li je računar/mrežna odmah na VPN preko onih TAP/wintune adaptera (ako je windows), pa onda v-boxovi dodatno VPN over VPN... tu je nešto gadno na ARP tabelama i rutama. Mislio sam da pojednostaviš izlaz prema TC7210 i da ide samo na jednu IP adresu. Znači virt. ruter sa 2 mrežne karte, LAN (sa DHCP server različit subnet od TC) i WAN (DHCP klijent prema TC). Posle svaki v-box okreneš prema LAN subnetu tog virt. rutera, kao što sada imaš prema TC, a oni će već naći put prema svojim VPN; važno je da na WAN-u idu zajedno.

Pre neku godinu imao sam mogućnost da mi na svič dođe internet iz više izvora: ADSL, neki mobilni, wifi... svi na svojim subnets... mogao sam da skačem sa jednog na drugi, ali đavo ne da mira, što ja sad ne bih podigao virt. Mikrotik na VMware (kad nemam pravi) i u njemu load balancing + failover. Nije da nije radilo, dobijem speedtest koji često bude zbir sva 3 i konst. konekciju čak i kad drugi nestanu, ali u praksi brzo me zasitilo.

Možda i ne menja, pokušavam da razumem da li je računar/mrežna odmah na VPN preko onih TAP/wintune adaptera (ako je windows), pa onda v-boxovi dodatno VPN over VPN... tu je nešto gadno na ARP tabelama i rutama. Mislio sam da pojednostaviš izlaz prema TC7210 i da ide samo na jednu IP adresu. Znači virt. ruter sa 2 mrežne karte, LAN (sa DHCP server različit subnet od TC) i WAN (DHCP klijent prema TC). Posle svaki v-box okreneš prema LAN subnetu tog virt. rutera, kao što sada imaš prema TC, a oni će već naći put prema svojim VPN; važno je da na WAN-u idu zajedno.

Pre neku godinu imao sam mogućnost da mi na svič dođe internet iz više izvora: ADSL, neki mobilni, wifi... svi na svojim subnets... mogao sam da skačem sa jednog na drugi, ali đavo ne da mira, što ja sad ne bih podigao virt. Mikrotik na VMware (kad nemam pravi) i u njemu load balancing + failover. Nije da nije radilo, dobijem speedtest koji često bude zbir sva 3 i konst. konekciju čak i kad drugi nestanu, ali u praksi brzo me zasitilo.

ihh to je vec delimicno komplikovano da sve odradim sa svojim znanjem hahah

taj racunar na kom su box-ovi je konstantno na SoftEther-u, na svaki box stavljam Bridge Adapter (izaberem naravno LAN konekciju) pa box ima primarni IP od Supernove (nije NAT pa da ima od VPN-a sa kompa) i onda box povezujem na drugi server na SoftEther-u... da l' bi dodatni ruter posluzio kao alternativa da se ne mucim sa ovim virt ruterima?

msm ono klasika ubodem u LAN na TC7210 a ovamo na WAN na ruteru pa u taj ruter kompove na LAN? (mnogo bi mi lakse bilo samo ako bi resilo problem)

Poslednja izmena:
ihh to je vec delimicno komplikovano da sve odradim sa svojim znanjem hahah

Nisam znao ni ja, nego gledam kako je neko uradio pa prilagodim sebi, znao sam samo da je moguće.

taj racunar na kom su box-ovi je konstantno na SoftEther-u, na svaki box stavljam Bridge Adapter (izaberem naravno LAN konekciju) pa box ima primarni IP od Supernove (nije NAT pa da ima od VPN-a sa kompa) i onda box povezujem na drugi server na SoftEther-u... da l' bi dodatni ruter posluzio kao alternativa da se ne mucim sa ovim virt ruterima?

Tu ti je mrežna ili wifi kartica već zauzeta sa Softether (ima svoj adapter) da bi još mogao da i bridge preko nje.
Bez dodatnog posla, bolje mrežnu u v-boxu prebaci u NAT režim, neće ona dobiti IP od VPN sa kompa već neku internu tipa 192.168.56.x i biće izlaz na internet.
A sa dodatnim poslom: VirtualHost adapter u svaki box, kao mrežna karta. Onda u virt. ruter taj VirtalHost adapter je LAN i dhcp server na njemu + 1 bridged WAN i možeš static IP od TC7210 staviti na njega, ako nećeš dhcp client.

msm ono klasika ubodem u LAN na TC7210 a ovamo na WAN na ruteru pa u taj ruter kompove na LAN? (mnogo bi mi lakse bilo samo ako bi resilo problem)

Probaj, pozajmi od nekog slobodan ruter.
Kucaj ovo u YT, pogledaj pri kraju 2 minuta ono što se tiče V-box.
"How to use VPN on Virtual box. || Free VPN || VPN for Kali Linux"

Jel ova supernova apk za smart tv radi na svim mrežama, ili samo supernova i mts?

Tu ti je mrežna ili wifi kartica već zauzeta sa Softether (ima svoj adapter) da bi još mogao da i bridge preko nje.
Bez dodatnog posla, bolje mrežnu u v-boxu prebaci u NAT režim, neće ona dobiti IP od VPN sa kompa već neku internu tipa 192.168.56.x i biće izlaz na internet.
A sa dodatnim poslom: VirtualHost adapter u svaki box, kao mrežna karta. Onda u virt. ruter taj VirtalHost adapter je LAN i dhcp server na njemu + 1 bridged WAN i možeš static IP od TC7210 staviti na njega, ako nećeš dhcp client.

ako je komp spojen na Softether (recimo Nemacka server) i stavim box na NAT, box dobije isti IPv4 sa VPN-a koji ima komp (nemacki public IPv4) i onda ako na isti nacin povezem taj box na drugi neki server (kao i komp) to ide sa tog Nemackog IP-a (IPv4 koji je box dobio sa NAT-a) na sledeci (recimo USA) i to je onda vec VPN na VPN, ako padne konekcija na VPN na kompu samim tim onda prsne i na boxu... ako linkujem direkt na Bridge pa LAN onda box ima IPv4 od Supernove, ne ide VPN na VPN i ne puca konekcija ako na kompu padne server na VPN-u...

probacu da spojim ruter s obzirom da mi je laksi nacin, pa cu da vidim sta ce da bude tako posto sam nabavio ruter, ako ne uspem da resim onda cu probati da se mucim sa tim virtual adapterom, ruterom... i naravno, hvala na odgovorima i objasnjavanju

ako je komp spojen na Softether (recimo Nemacka server) i stavim box na NAT, box dobije isti IPv4 sa VPN-a koji ima komp (nemacki public IPv4) i onda ako na isti nacin povezem taj box na drugi neki server (kao i komp) to ide sa tog Nemackog IP-a (IPv4 koji je box dobio sa NAT-a) na sledeci (recimo USA) i to je onda vec VPN na VPN, ako padne konekcija na VPN na kompu samim tim onda prsne i na boxu... ako linkujem direkt na Bridge pa LAN onda box ima IPv4 od Supernove, ne ide VPN na VPN i ne puca konekcija ako na kompu padne server na VPN-u...

Probaj i ovo, možda je izvodljivo za laptop jer ima 2 mrežne karte. Preko wifi bi išao softether, a kablom v-boxovi i neka budu u bridge sa ether kartom.
Ali moraš prvo ether kartu u Device manager/Properties/Advanced staviti "Priority&VLAN" na Disabled, inače će imati prioritet u odnosu na wifi, po difoltu wifi se isključi kad ubaciš kabl. Zatim u konfiguraciji za IPV4/Properties/Advanced kod wifi staviš veći priritet (metric) nego kod ethernet. To se radi kad isključiš autometric i za kartu na kojoj želiš veći prioritet dodeliš manji broj, recimo 5 drugoj 10. Oni boxovi idu kao bridge preko fizičke ether i kablom do rutera.

Teder aplikaciju sam obrisao tako da ne mogu ti tačno napisati koji ip koristi al menja se stalno kolko sam proveravao.

Ne treba ti app, tamo gde je Wifi/Naziv_mreže piše negde IP, ili u About uređaja gde su spec. razne.
Pitao sam zato što ako dobija adresu bliže 0.10 onda je od TC, a ako su 0.100 ili više onda je od ext. dhcp i to ne nikako ne valja. Samo mu stavi Network/LAN static IP 192.168.0.5, no dhcp server,

Ono time sam mu stavio na 2000 minuta.

To ne igra ulogu kad je isključen dhcp, lease time je vreme na koliko dhcp server dodeli adrese uređajima pre nego što ih osveži, Neko stavi 120min, neko 1440...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno