Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zdravo,
da li moze broj akvizitera za supernovu u poruci
Unapred hvala
pozz

Zdravo,
Je l samo meni nestao IPv6? Koliko vidim, dobijam ip adrese sad iz telekom srbija opsega tj. nije supernova (tako nije bilo pre, ako se dobro secam). Na coaxu sam

.
ono 0.5 sam stavio u lan, i dhcp je isključen.
tomix777:
Ne treba ti app, tamo gde je Wifi/Naziv_mreže piše negde IP, ili u About uređaja gde su spec. razne.
Pitao sam zato što ako dobija adresu bliže 0.10 onda je od TC, a ako su 0.100 ili više onda je od ext. dhcp i to ne nikako ne valja. Samo mu stavi Network/LAN static IP 192.168.0.5, no dhcp server,

To ne igra ulogu kad je isključen dhcp, lease time je vreme na koliko dhcp server dodeli adrese uređajima pre nego što ih osveži, Neko stavi 120min, neko 1440...
poz!
tamo tdo u podešavanja pa vifi pa naziv mreže na tplinku stoji sledećiIP адреса
192.168.0.28 ip:

Haha,
pa na tp je povezan samo telefon i komp a na ruteru 2 tv-a i tel od mojih.
Ok hvala znači više ništa ne diram.

Onda se pola komšiluka prikačilo na tebe. Dobro, sigurno nije to, TC pamti ranije uređaje pa ih "rezerviše" i onda svaki sledeći ide sekvenc.
Ali dobro je ponekad videti na TC u Network/Computers i Wireless/AccessControl (oba) koga sve tu ima. IP malo šta znači, ali po MAC nekad saznaš ko je manufacturer i uporediš.

Onda se pola komšiluka prikačilo na tebe. Dobro, sigurno nije to, TC pamti ranije uređaje pa ih "rezerviše" i onda svaki sledeći ide sekvenc.
Ali dobro je ponekad videti na TC u Network/Computers i Wireless/AccessControl (oba) koga sve tu ima. IP malo šta znači, ali po MAC nekad saznaš ko je manufacturer i uporediš.
Ok hvala još jedared, kakav crni komšiluk tp je zaključan. :D

Izlistah skoro ceo forum. Nadjoh neke sifre, nista ne pali.
Sta ide ovde?
1703184731544.png

Napominjem da pokusavam da udjem na 192.168.100.1 to je jedina stranica koju hoce da otvori , ali ne pasuje ni jedan user/pass koji sam nasao.
I takodje napominjem da sam na WiFi. Nemam cime da se nakacim kablom. Macbook.

I ako mi date sifru i uspem da udjem, kako da proverim da li sam ili nisam iza CGNAT-a?
Dolaze u Subotu da stave veci paket 1000/500, i par STB-a. Ali meni je u celoj prici najbitniji internet i da nije iza CGNAT-a. Dosad je perfektno sljakalo 2 godine, i dalje sam na Exe paketu. Ne bih reko da sam natovan. Ali me je strah da ce sve da useru , pa bih da znam kako da proverim , kako me ne bi stavili na CGNAT.

Hvala.

U kom si gradu? 99% da si već odavno na CGNAT-u, sve jedno što si na starom Exe paketu.

Ako prelaziš na neki od novih Super Plan paketa, dodeliće ti IPv6 adresu, nema razloga za brigu.

I ako mi date sifru i uspem da udjem, kako da proverim da li sam ili nisam iza CGNAT-a?
Dolaze u Subotu da stave veci paket 1000/500, i par STB-a. Ali meni je u celoj prici najbitniji internet i da nije iza CGNAT-a. Dosad je perfektno sljakalo 2 godine, i dalje sam na Exe paketu. Ne bih reko da sam natovan. Ali me je strah da ce sve da useru , pa bih da znam kako da proverim , kako me ne bi stavili na CGNAT.

Opališ "traceroute google.com" u nekom svom terminalu i ako vidiš u drugom/trećem koraku nešto poput 100.73.xx.xx, odnosno između 100.64.0.0-100.127.255.255, sva je prilika da jesi CGNATaš.

tracert u CMD kod Windows.

Kragujević piše da bi mogla biti:
Username: admin
Password: 20HWont17. (ne zaboravite tačku na kraju!)

U kom si gradu? 99% da si već odavno na CGNAT-u, sve jedno što si na starom Exe paketu.
Zajecar. Ja bih ipak da znam kako da proverim to :) Na speed test aplikaciji External IP je 178.220 .....

Ako prelaziš na neki od novih Super Plan paketa, dodeliće ti IPv6 adresu, nema razloga za brigu.
Prelazim na Super Plan 3XL, bilo je glupo odbiti 50% popusta svih 24m.
Da li ima razloga za brigu sa IPv6? Da li je to globalno prihvaceno ili moze biti problema?
Opališ "traceroute google.com" u nekom svom terminalu i ako vidiš u drugom/trećem koraku nešto poput 100.73.xx.xx, odnosno između 100.64.0.0-100.127.255.255, sva je prilika da jesi CGNATaš.
Valjda me necete hakovati zbog ovoga, il da gasim ruter odmah :) Sta kaze terminal?

1703189813840.png

tracert u CMD kod Windows.

Kragujević piše da bi mogla biti:
Username: admin
Password: 20HWont17. (ne zaboravite tačku na kraju!)
Probao sam to. Nece, kaze da je neispravna kombinacija. Doduse neki pisu i da nece preko WiFi-a. Malo mi je nerealno da sam izlistao ceo forum i da niko nema login podatke za taj ruter, ne moze covek osnovne stvari da podesi u SVOJOJ kucnoj mrezi.

Primera radi kad ostave default nazive WiFi mreza, i odes kod drugog koji ima iste default nazive mreza, nema sanse da se nakacis na njegov wifi ako ne zaboravis svoj. Iphone konkretno.

Rekao bih da jesi, 100.120.xx.xx
MTS je na ruterima ostavljao i korisnički nalog telekom/telekom sa osiromašenim opcijama, ali dovoljno da promeniš šifru na wifi, neki port-forward i sl.

Zajecar. Ja bih ipak da znam kako da proverim to :) Na speed test aplikaciji External IP je 178.220 .....

Prelazim na Super Plan 3XL, bilo je glupo odbiti 50% popusta svih 24m.
Da li ima razloga za brigu sa IPv6? Da li je to globalno prihvaceno ili moze biti problema?

Valjda me necete hakovati zbog ovoga, il da gasim ruter odmah :) Sta kaze terminal?

Pogledajte prilog 419594

Probao sam to. Nece, kaze da je neispravna kombinacija. Doduse neki pisu i da nece preko WiFi-a. Malo mi je nerealno da sam izlistao ceo forum i da niko nema login podatke za taj ruter, ne moze covek osnovne stvari da podesi u SVOJOJ kucnoj mrezi.

Primera radi kad ostave default nazive WiFi mreza, i odes kod drugog koji ima iste default nazive mreza, nema sanse da se nakacis na njegov wifi ako ne zaboravis svoj. Iphone konkretno.
Probaj i Username: “root”, password: “adminHW” (bez navodnika!)

Rekao bih da jesi, 100.120.xx.xx
MTS je na ruterima ostavljao i korisnički nalog telekom/telekom sa osiromašenim opcijama, ali dovoljno da promeniš šifru na wifi, neki port-forward i sl.

Probaj i Username: “root”, password: “adminHW” (bez navodnika!)
Nece. Prema netu , ovo je pass za EG8245H5.

Moraš im dosađivati, kaži da ti je wifi kompromitovan i da je postao javno dobro u kraju gde živiš. Taj ruter izlazi iz fabrike sa Username: root , Password: admin, i nemaš puno opcija za probe.

root/admin nije.

Uglavnom to mi je manje bitno od informacije da li sam ili nisam natovan, i da li ima nekih problem ako dobijem ipv6? A s obzirom da dolaze u Subotu, i to sto izboksujem na licu mesta, to mi je :) Za pocetak trazicu HG8245W5-6T, posto kontam da nemaju bolje.

FTP mi radi 24h maltene, posto odrzavam gomilu sajtova. I ne bih da imam probleme, niti bi da budem natovan, pa da se molim s hosting provajderima ako je IP na nekoj black listi.

NATovan si, prema onom iz traceroute.
Ne znam da li si probao ovo sa TeleSrbija, ne preuzimam odgovornost jer možda izgubiš internet pa se mora ponovo konf. Hard reset, držanje reset tastatera duže od 10 sec.

Huawei HG8245Q2 i HG8245H​

ONT modemi koje Telekom koristi na optičkom mreži imaju sledeću šifru:

• Username: admin
  • Password: 20HWont17. (ne zaboravite i tačku)
Napomena: Ukoliko navedena šifra ne radi, isključite optički kabl iz ONT-a, i resetujte ONT (modem) na fabrička podešavanja. Zatim, bez spajanja optičkog kabla, povežite se na ONT i ulogujte se sa navedenom šifrom ili sa ztonpk, i onda promenite lozinku admin naloga. Nakon toga ugasite ONT, spojite optički kabl i upalite ga ponovo. Dalje koristite novu šifru koju ste postavili za logovanje.

Ne bih se bas igrao sa vadjenjem optickog kabla iz njega. Sacekacemo Subotu pa da vidimo sta nam je sudjeno.
Ako jesanm natovan, nikakvih problema nije bilo. Torenti, serveri, igre, nikad nikakvog problema. Klinac se ne skida s Robloxa i slicnih. Xbox takodje sve ok i to na WiFi 5ghz.
Tako da nadam se da ce isto biti i sa ipv6 adresom ako je bude bilo.

Pozz, verovatno je ovo vec pitano 100 puta i ali nisam uspeo da nadjem odgovor.
Kupio sam nov tv samsung ue55inch smart, ubacim antenu medjutim ne nalazi mi kanale uopste, cak ni 1.
Stariji televizor od pre 7-8 godine (isto smart) nalazi sve kanale bez problema. Ovaj novi samsung nece. Dakle Antena radi ovde je izgleda nesto do podesavanja tva.
Sta trebam da podesim da bih nasao kanale? Imao sam exenet sad sam supernova. Imam onu belu kutijicu u koju ulazi optika a izlazi antena. Hvala

Poslednja izmena:
Verovatno ti treba kartica koja ide u TV da bi se otkljucali kanali, sto kod Exe nije trebalo.
Hvala na odgovoru ali negde sam procitao da sa tom karticom samo otkljucavam neke stvari, a recimo sama pretraga kanala ne bi trebala da spada u to ili gresim? Je l moguce da bez te kartice ni jedan kanal ne postoji?

Hvala na odgovoru ali negde sam procitao da sa tom karticom samo otkljucavam neke stvari, a recimo sama pretraga kanala ne bi trebala da spada u to ili gresim? Je l moguce da bez te kartice ni jedan kanal ne postoji?
Probaj da se igraš sa zemljama. Kanale bi trebalo da dobiješ, ali zaključane. Bilo je već reči o tome ranije.

Prebaci na Germany zemlju ako neće na Srbiju. Plus obavezno dvb-c

Vidi ako ti nudi opcije zemaljsko, kabl i satelit da namestis na kabl jer to je pretraga za kablovsku.

DVB-C se koristi za kablovsku mrežu. Vuci se dosetili i kartica je osmišljena najviše zbog neplatiša. U tome je ceo štos. Kad ne platiš račun oni ugase karticu i korisnik ne može ništa gledati. Pre su morali da dolaze i da skidaju kablove.

DVB-C se koristi za kablovsku mrežu. Vuci se dosetili i kartica je osmišljena najviše zbog neplatiša. U tome je ceo štos. Kad ne platiš račun oni ugase karticu i korisnik ne može ništa gledati. Pre su morali da dolaze i da skidaju kablove.
Poz!
Eto nadam se da je tema rata između mog tplinka i technikolora rešena, a sad što se tiče kartice,
Ako misliš na karticu što ide u tv tj. modul kako zovu, pre si mogo koliko god hoćeš televizora da sprovedeš al sad neće da može kad sam se na supernovu prebacio.
Probo karticu na četvrti televizor uzeo od druga i neće da može tao da nisu ni oni glupi.
Movengo mi je dobro došla.
E sad, kako da skinem smart move na tv-u, samsung je u pitanju, uzet ove godine smart.
Što je još gore, ne znam tačno model.

dali su mi sledece informacije :
Morate da produzite ugovor da bi smo vam dali novu opremu posto moja je iz exenet, ugovor mi istice za 3 meseca i sad me teraju fakticki da produzim ugovor koji mi se ne isplati uopste.
Stavio sam region Nemacka,
674mhz
6900 SR
modulacija 256 qam
i opet ne nalazi... sta se ovo desava strasno, je l postoji neka fora ili moram da uzmem drugog provajdera pre vremena?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno