Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dozvole na REM u date za Balkan Sport 1,2,3 u vlasništvu Arene Sport. Da ne planiraju da domaći sport prebace na te kanale?

Koristim Supernovin internet i kablovsku preko koaksijalnog kabela i za sada sam zadovoljan. Internet se skoro uopšte ne prekida, koristim i eon van mreže (ott) i on takođe dobro radi preko Supernovinog interneta.
U kom si delu Subotice?
Ja bi da predjem u Supernovu a iskustva su razlicita...

Sasvim normalne Wi-Fi brzine preko koaksijalaca i njihovih modema.

Je li iko odjavljivao (raskidao) uslugu, "snalazio se" mesec dana, pa potpisao novi ugovor na 2 godine i kakve je beneficije dobio?
Početkom decembra mi je kraj dvogodišnje pustolovine pa, ako ne izvučem povoljnost na penzionersku karticu, ostaje jedino SBB sa svojim instalacijama u zgradi. Ima i Telekom optiku ali ne nudiše mi povoljnosti osim većih brzina. Ex Telenor se stalno reklamira ali koja vajda kad nemaju instalacije.
Nadji nekog promotera za optiku i uzmi box optiku
Nećeš se zeznuti

Jesi li na koaksijalnom kablu, ili na optici? Probao sam ona dva Technicolor rutera što daju za koaksijalac i oba su mi se pokazala očajno loše.
Na koaksijalnom sam, nema optike kod mene trenuntno. Hoce to da opadne nekad, ali generalno kad god probam dobijam te rezultate, retko kad manje od toga. Hoce naravno gde je los signal da smanji i na 20-30mbps ali to je vec do dometa 5ghz mreze. Tamo gde ocitam pun signal i protok bude pun.

Inace, primetio sam i kod mene, kao sto ste ranije pisali da iako ocitam na speedtestu 195mbps, download ide svega 15, 16, 17 mb/s bez obzira da li se radi o torrentu ili nekim drugim stvarima.

Na koaksijalnom sam, nema optike kod mene trenuntno. Hoce to da opadne nekad, ali generalno kad god probam dobijam te rezultate, retko kad manje od toga. Hoce naravno gde je los signal da smanji i na 20-30mbps ali to je vec do dometa 5ghz mreze. Tamo gde ocitam pun signal i protok bude pun.

Inace, primetio sam i kod mene, kao sto ste ranije pisali da iako ocitam na speedtestu 195mbps, download ide svega 15, 16, 17 mb/s bez obzira da li se radi o torrentu ili nekim drugim stvarima.
Max bi imao 24 Mb/s.
1 mbps = 0.125 Mb/s

Ne znam da li su kod mene zagušene frekvencije, pošto živim u zgradi i uvek hvatam bar još 10 do 15 komšijskih signala, ali ovaj Technicolor 7200 što je kod mene ne može nikako da postigne te WiFi brzine o kojima vi pričate. Kod brata od tetke probao kako radi Technicolor 7210 i ista situacija, možda još gora nego kod mene.
Kad sam kupio Honor router 3 i njega počeo da koristim za WiFi, bez problema postižem brzine od 400 Mbps do 600 Mbps. To nije brzina interneta, nego brzina između uređaja u mojoj mreži, često šerujem fajlove sa kompa na telefon, sa tableta na komp, ili strimujem na tv filmove sa kompa.

@mwsavko

tako je, medjutim ide svega 15ak mb/s, probao sam i sa onim serverima gde ima velikih fajlova za test ali isto bude, cak i manje.
Probao sam neki Britanski server za test brzine i tu dobijam manje rezultate. Npr brzina bude oko 130mbps, jedino u nekom burst modu dodje na 180-190. Ima i dijagram koji izadje nakon testa i tada se vidi da on u pocetku pipne 200mb po paketu ali nakon toga spadne i prosek je 130.
Verujem da ima razlike u nacinu testa na speedtest.net i ostalih sajtova.

@qryak

obzirom da sam u naselju gde su kuce, hvatam jedino signale od prvih komsija, znaci 3-5 wifi mreza maksimalno (i dve moje, 5ghz i 2.4ghz)

U svakom slucaju ovo je meni znatno bolje jer sam do sada bio na vdsl koji je merio nekih 30-35mbps.

Pratim ovu temu vec neko vreme i juce sam se cuo sa agentom za Supernovu i ponudio mi je 12 meseci po 1 dinar kao novom korisniku. Jel dobio jos neko tu promociju ili je to nesto novo?

@mwsavko

tako je, medjutim ide svega 15ak mb/s, probao sam i sa onim serverima gde ima velikih fajlova za test ali isto bude, cak i manje.
Probao sam neki Britanski server za test brzine i tu dobijam manje rezultate. Npr brzina bude oko 130mbps, jedino u nekom burst modu dodje na 180-190. Ima i dijagram koji izadje nakon testa i tada se vidi da on u pocetku pipne 200mb po paketu ali nakon toga spadne i prosek je 130.
Verujem da ima razlike u nacinu testa na speedtest.net i ostalih sajtova.

@qryak

obzirom da sam u naselju gde su kuce, hvatam jedino signale od prvih komsija, znaci 3-5 wifi mreza maksimalno (i dve moje, 5ghz i 2.4ghz)

U svakom slucaju ovo je meni znatno bolje jer sam do sada bio na vdsl koji je merio nekih 30-35mbps.
Ja uglavnom izvlačim punu brzinu interneta preko kabla, na to se ne žalim, imam paket 150/15 i uglavnom bude oko 144/14 na merenju preko kabla, ali preko WiFi su mi brzine loše, jer izgleda da ti Technicolor nemaju dovoljno jake antene da se izbore sa drugim ruterima u stambenim zgradama.

Ja uglavnom izvlačim punu brzinu interneta preko kabla, na to se ne žalim, imam paket 150/15 i uglavnom bude oko 144/14 na merenju preko kabla, ali preko WiFi su mi brzine loše, jer izgleda da ti Technicolor nemaju dovoljno jake antene da se izbore sa drugim ruterima u stambenim zgradama.
Probaj da menjas kanale na 5 GHz, kod mene je jos starija verzija modema TC 7200 rucno podeseno na 5 GHz i izvlaci max 145Mbps (ima dva mesta u stanu gde je 80-90 Mbps, ali tu je beton) ! isto sam u zgradi gomila stanova i modema.

Probaj da menjas kanale na 5 GHz, kod mene je jos starija verzija modema TC 7200 rucno podeseno na 5 GHz i izvlaci max 145Mbps (ima dva mesta u stanu gde je 80-90 Mbps ali tu je beton) ! isto sam u zgradi gomila stanova i modema.
Ma rešio sam problem kupovinom drugog rutera. Ovaj Honor Router 3 nije ništa posebno, ali ima jedno 4 puta jači signal od Supernovinog Technicolor rutera. Isplatilo se dati 5 hiljada za njega.

Pogotovo ako
Probaj da menjas kanale na 5 GHz, kod mene je jos starija verzija modema TC 7200 rucno podeseno na 5 GHz i izvlaci max 145Mbps (ima dva mesta u stanu gde je 80-90 Mbps, ali tu je beton) ! isto sam u zgradi gomila stanova i modema.
Pogotovo za xiaomi uredjaje. Mora da se menja kanal(pricam za 5ghz). Kad se to podesi izvlaci skoro maximum

Na ovom starom TC 7200 nema simultano obe freq, samo 5GHz mi podeseno, oba kompa i TV su na lan kablovima, samo telefoni i tablet su na WiFi

TC 7210 150/15 IZVLACI NA LAN 145/14. NA TELEFONE ZA 5GHZ MORA DA SE MENJA CHANNEL DA BI IZVUKAO MAX. NAROCITO ZA XIAOMI TELEFONE. NAJBOLJE NAPRAVITI ODVOJENO 2,4 I 5HGZ SA RAZLICITIM SIFRAMA. KONKRETNO MENI JE CHANNEL ZA 2.4 TRINAESTICA A ZA 5GHZ 116/80 I IZVLACI MI NA PAKETU 150/15 COAX MAX. CIM PROMENIM ZA 5GHZ CHANNEL NE IZVLACI MAX. MORATE NACI KOJI JE VAS CHANNEL NAJBOLJI SA NAJMANJE ZAGUSENJA. I TO JE CELA POENTA. ILI DODATNI RUTER ZA WIFI, KAKO KOME SLADJE. POZDRAV!

Колико времена мора да прође да би се на истој адреси(стан) третирао као нови корисник? Другар је подстанар,истиче му уговор за месец дана и понудили су му 2кг паризера и да им каже хвала за продужетак сарадње.

Opet nedostaju kanali u Nišu na pozicijama 105 ,107, 113 , 126 ,128,...i mnogi drugi kanali 😀
Da li je i kod Vas isto !?

Ugasio sam 2.4ghz na TC7210 i WiFi gura na 170/200. Svakako bolje nego sto je bilo.

Mora da testiram i uvece kad je opterecena zgrada.

U teoriji, da li mi je potreban 2.4 ukljucen? Sa rutera su kablom povezani TV, EON i XBOX.

A WiFi domet i brzina su mi svuda dobri sa 5ghz.

Ugasio sam 2.4ghz na TC7210 i WiFi gura na 170/200. Svakako bolje nego sto je bilo.

Mora da testiram i uvece kad je opterecena zgrada.

U teoriji, da li mi je potreban 2.4 ukljucen? Sa rutera su kablom povezani TV, EON i XBOX.

A WiFi domet i brzina su mi svuda dobri sa 5ghz.
Onda ti ne treba. Ali ako imas bilo koji uredjaj koji koristi iskljucivo 2.4 onda bi trebalo da ti ostane ukljucen. Generalno, ne preporucuje se iskljucivanje 2.4 ali ok. Najbolje ti je da podelis na 2.4 i 5ghz i stavis na oba razlicite sifre i onda se konektujes na svim uredjajima koje imas na 5ghz a 2.4 ti ostane u funkciji bez da ga ugasis.
Poslednji put je bilo priče o 3 meseca.
Kod mene u Cupriji je mesec dana pa si onda novi korisnik. Za druge gradove ne znam. Ja tu imam jednog skolskog druga i izboksovao mi 12 meseci po 1 din ali to je bilo pocetkom ove godine. Sad ne znam kako to ide, niti me zanima previse. Sve radi ko sat.

To cu da uradim. Hvala. Prihvatljiva mi je ta brzina samo da ne razvlacim kablove.

A posto se prvi put u zivotu srecem sa koaksijalnim tipom neta, kada stavljam nov ruter, bolji od technicolora, koja je procedura. Zbog koaksijalnog kabla, sta ide gde? Ili samo lan iz supernovinog u nov ruter?

Moze li primer kako napraviti odvojene konekcije za 2.4 i 5.

Promenim ime i sifru za 5 preko rutera ali telefon ga ne prepoznaje. Nema dve konekcije.

Moze li primer kako napraviti odvojene konekcije za 2.4 i 5.

Promenim ime i sifru za 5 preko rutera ali telefon ga ne prepoznaje. Nema dve konekcije.
To ti je problem do telefona, ako imaš na kompjuteru 5Ghz karticu probaj preko njega to da podesiš.

U kom si delu Subotice?
Ja bi da predjem u Supernovu a iskustva su razlicita...
Mali Bajmok, svi kablovi idu podzemno. Ima delova Subotice gde su još uvek kablovi preko bandera.
Uglavnom su dobra iskustva, ali mi je slika bila bolja preko običnog stb-a, nego preko Move uređaja. Slika je svetlija, a ja volim malo tamniju.
Koristim i Supernovinu aplikaciju, na njoj su Bbc earth i ID i još neki kanali u HD rezoluciji.
Ali uglavnom gledam eon.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno