Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako si vezao u komp ?Direkt kablo iz njihovog modema ,ili imaš neki spliter/switch ?

Poslednja izmena:
Jel ima neko problem sa brzinom neta, naime meni bi trebalo da bude 400/200, na komp na merenju se ne pomera od 94/94,na WiFi je malo bolja150/140,mada i tu zavisi od udaljenosti rutera,pa varira.
Da li si pre ovoga imao veću brzinu ili si prešao sa manjeg na veći paket? Ovde ima više mogućnosti: potrebna gigabitna ethernet kartica i/ili gigabitni lan kabl, a pošto je na WiFi veća upload brzina od 100, siguran sam da ruter jeste gigabitni.

Možda nemaš u kompu gigabitnu lan karticu .Ako je neka starija ploča ,verov je to .Pogledaj u specifikacijama od matične šta piše za lan ulaz .Može da bude to ili lan kablo nešto da ima neku falinku .
@uji Kako misliš gigabitni lan kabl ? :) Njemu je dovoljan obični cat 5 kabl.Moze to bez problema preko 100..

Narode, da li je postoji osoba koja je korisnik Supernove i koja je pocela koriscnje na coax-u (nebitan vremenski period i ko je bio aktuelan provajder u tom momentu) a da je u nekom momentu, nakon što su se nadam se stekli uslovi za optiku, dobila obaveštenje tipa "sada je na vašoj lokaciji dostupna optika, da li želite da vas prebacimo" itd itd ?
Ovo pitam jer se ne secam da sam video takav slučaj jer izgleda da se uopšte ne radi na uvođenju optike tamo gde postoji coax (što donekle ima smisla jer već imaju korisnike ali ono, koliko može da bude teško).

Onda preostaje samo kontaktirati korisničku službu i videti sa njima da li je moguće samo puko brisanje i da li dozvoljavaju zadržavanje uređaja u slučaju pozitivnog ishoda.
Ako si voljan, možeš posle podeliti odgovor sa nama, ima sigurno znatiželjnika.;)
Poslao im mail .Posle 2 dana skoro mi stigao mail tipa da će poslati ekipu da utvrdi šta je problem :) .Onda im ja opet napisah da ne može tu ekipa ništa da sredi (osim da nabave neke druge boxove) već da mi sami obrišu jedan uredjaj sa portala .Posle par sati me pozvao neko sa lokalnog fiksnog broja i pitao me jesam li pokušao da izbrisem sa portala ..Kad sam rekao da jesam i da nece ,tražio mi je samo mac adresu od uređaja kog BiH hteo da izbrisem .Dao mac i sve bilo gotovo vrlo brzo :) .
Meni stvarno bolji posao radi aplikacija na tom TV gde je bio box ,nego sam box .Znam da kasni program nekih 20,30s ,al nema veze .

Narode, da li je postoji osoba koja je korisnik Supernove i koja je pocela koriscnje na coax-u (nebitan vremenski period i ko je bio aktuelan provajder u tom momentu) a da je u nekom momentu, nakon što su se nadam se stekli uslovi za optiku, dobila obaveštenje tipa "sada je na vašoj lokaciji dostupna optika, da li želite da vas prebacimo" itd itd ?
Ovo pitam jer se ne secam da sam video takav slučaj jer izgleda da se uopšte ne radi na uvođenju optike tamo gde postoji coax (što donekle ima smisla jer već imaju korisnike ali ono, koliko može da bude teško).
Ne nikada, bivši AVCom, nikada ništa od trenutne supernove što se tiče optike. Kod mene u zgradi trenutno, supernova coax, sbb uveo coax, i mts jedini uveo optiku.

Kako misliš gigabitni lan kabl ? :) Njemu je dovoljan obični cat 5 kabl.Moze to bez problema preko 100..
Na to sam mislio, nego da ne komplikujem pošto čovek pita prosto pitanje.
Da li je moguće negde gde je supernova već uvela optiku da mts dođe i uvede svoju optiku, ili tamo gde je jedan od njih pokrio, drugi neće ni da priđe?
Upravo tako. Ako je Supernova već prisutna u zgradi/kući, mts ne prolazi. Ukoliko postoje obe infrastrukture, to je verovatno rađeno tipa 2018. pre akvizicije operatera koji je kasnije postao Supernova.
Ne pada mi napamet za mts, kad me uslovljavaju za fiksni. Pa da su jedini.
Yettel ide preko njih i ne uslovljavaju fiksni kao Telekom.

I ja imam taj problem. Optika dosla do novih policijskih zgrada. Susedna paralelna ulica. Udaljen sam 3 bandere. Toliko im je potrebno da bi prosiliri mrezu do mene. Ali ne verujem da zele siriti optiku jer je ostatak naselja na coax-u. Policiji treba optika...

Policija NE KORISTI JAVNE MREŽE ni na koji način.

Postoji mogućnost modovanja njihovog obogaljenog boxa tako da možeš preko njega gledati njihovu aplikaciju.😁
Probao sam njihovu aplikaciju (apk fajl) na modovanom boksu, ne valja to ništa, jer nije Android TV OS, pa je aplikacija kao za tablet, i mora da se koristi miš. Krajnje nepraktično.

@keza Ne razumem, to si verovatno instalirao aplikaciju za mobilni, instaliraj Smart Move aplikaciju namenjenu za android TV i android box. Radi savršeno na modovanom boxu.

Ako možeš da mi pošalješ link za Android TV verziju apk-a u PM, bio bih ti zahvalan.

Kako da znam da li mi je prekinut negde opticki kabl? Ona crvena kockica kao terminal za coax mi svetli zeleno, ali modem/ruter ne moze da dobije wan adresu...

Koliko najviše Cam modula i Smart Move naloga za Android TV uz "cenkanje" može da se dobije uz paket na optici kod Supernove?

Jel to znači da "teorijski" mogu da priključim 4 televizora preko Cam modula i na još 4 televizora da gledam preko njihove aplikacije?

ova supernova je jedno tesko ****** od kablovske mreze internet mnogo varira tj opada brzina non stop,,,,,,,,,,,,,

Raspada se DNS, celo popodne i vece! stavio google-ov i radi sve normalno

Pozdrav, jel moze da se kupi neki dobar ruter umesto ovog Supernovinog na kojim mi je ocajan wifi i signal i protok

Možda i ne može.
Ako treba da se stavi dodatni uređaj da se pojača signal, onda može.
Ali ovo "umesto"... Umesto čega? Ako se misli na uređaj koji su stavili na kraj coaxa, a taj uređaj je modem (moguće kombo), nema "umesto" već "iza".

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno