Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za Supernova podršku najbolje popuniti formular (opisati problem) na njihovom sajtu, onda kada dođe mejl sa tiketom, na njega odgovarati i pitati kad će da dođu da poprave. I tako svakih par dana, stalno dosađivati.

Naravno, kada dođu majstori posle X dana, biti spreman da će samo javiti da su ispred vrata, ne očekujte najavu da će taj dan doći.
I kao šlag na tortu, naplatiće 500 din. za taj dolazak preko sledećeg računa, osim ako nije u pitanju potpuni prekid signala/usluge.

Ko nema izbora, mora tako.

Inače kada radi, Supernova optika radi odlično, nemam primedbi. :)

Za Supernova podršku najbolje popuniti formular (opisati problem) na njihovom sajtu, onda kada dođe mejl sa tiketom, na njega odgovarati i pitati kad će da dođu da poprave. I tako svakih par dana, stalno dosađivati.

Naravno, kada dođu majstori posle X dana, biti spreman da će samo javiti da su ispred vrata, ne očekujte najavu da će taj dan doći.
I kao šlag na tortu, naplatiće 500 din. za taj dolazak preko sledećeg računa, osim ako nije u pitanju potpuni prekid signala/usluge.

Ko nema izbora, mora tako.

Inače kada radi, Supernova optika radi odlično, nemam primedbi. :)
Nemojte pisati besmislice, kada je kvar u pitanju besplatno je sve. Ne volim takve dezinformacije.

Jel zna neko da li moze da se uzme mts internet u Jajncima ? Znam da je Supernova tamo zastupljena , ali posto sam skapirao da idu svakako preko njih , da li mogu da budem korisnik mts-a a ne Supernove?

Jel zna neko da li moze da se uzme mts internet u Jajncima ? Znam da je Supernova tamo zastupljena , ali posto sam skapirao da idu svakako preko njih , da li mogu da budem korisnik mts-a a ne Supernove?
Supernova ima svoju infrastrukturu a mts svoju i po tom pitanju su potpuno odvojeni a samo je vlasnik isti. Najbolje je da proverite u komsiluku ili da im pisete i proverite da li kod vas mts ima adsl, vdsl ili optiku.

@Cosmosis ovde je centrala: https://goo.gl/maps/CnXhpgYgahyaVXWF6
vidim da su par ulica oko nje već pustili MTS optiku u rad

vidi koliko si metara udaljen putem od ove centrale pa ako nemaš MTS optiku, možeš i VDSL ( do 100 Mb/s ako si do 300 metara i ako je linija u ok stanju ili do 50 Mb/s ako si do 1000m i takođe ako je linija u dobrom stanju )

Ako nema optike u tvojoj ulici, svakako je i MTS VDSL stabilniji i sigurniji u odnosu na supernovin ( ex Radijus Vektor u tvom slučaju jer si u Jajincima ) HFC pristup.
Bitno samo da nije MTS ADSL pristup.

Jel moguće obrisati jedan move box ,Samo mi zauzima mesto ,ionako koristim na istom TV aplikaciju njihovu ?! Često zabada ,kad menjas kanale moraš 1 kanal pa sacekas malo ,pa drugi ..Očajno im radi move box ...Probao sa sajta da izbrisem (pošto tu vidi oba move box uz još 3 aplik),javlja grešku ,ne može tako očigledno ..

Pošto za nove korisnike daju 9 meseci po dinar, da li se raskid ugovora sa mts adsl i prelezak na supernovu kablovsku i na drugog člana porodice smatra novim korisnikom?

Pošto za nove korisnike daju 9 meseci po dinar, da li se raskid ugovora sa mts adsl i prelezak na supernovu kablovsku i na drugog člana porodice smatra novim korisnikom?
Ja ti mogu preneti iskustvo mojih roditelja koji su imali obrnutu situaciju. Oni su sa supernove prešli na mts, nisu menjali ime, i dobili su tada aktuelnu promociju 12x1din.

Jel moguće obrisati jedan move box ,Samo mi zauzima mesto ,ionako koristim na istom TV aplikaciju njihovu ?! Često zabada ,kad menjas kanale moraš 1 kanal pa sacekas malo ,pa drugi ..Očajno im radi move box ...Probao sa sajta da izbrisem (pošto tu vidi oba move box uz još 3 aplik),javlja grešku ,ne može tako očigledno ..
Jesi li probao brisanje odavde ☝️?

Ja ti mogu preneti iskustvo mojih roditelja koji su imali obrnutu situaciju. Oni su sa supernove prešli na mts, nisu menjali ime, i dobili su tada aktuelnu promociju 12x1din.
Kada se tek pojavila supernova znam da je tako moglo, a ako je ostala ista situacija onda super :)

Onda preostaje samo kontaktirati korisničku službu i videti sa njima da li je moguće samo puko brisanje i da li dozvoljavaju zadržavanje uređaja u slučaju pozitivnog ishoda.
Ako si voljan, možeš posle podeliti odgovor sa nama, ima sigurno znatiželjnika.;)

Pojavio mi se problem pre 2-3 nedelje da mi ping na svakih par sekundi astronimicno skace, npr od 600-1500ms, i freezuje mi igrice, provalio sam da se to desava fazon u r6s, retko u league, roblox, svaki uredjaj koji je povezan ima taj problem, testirao sam mobilni hotspot na laptopu i radilo je bez problema, tako da kapiram da je nesto do rutera? Jer se isto desi da se nakon daily refreshovanja wifi nesto poremeti i ne moze da se poveze nijedan uredjaj na njega, pa mora da se restartuje par puta, a ako i dalje ne radi onda moram da odradim factory reset pa da podesim sve. Da li zvati pa da pitam za zamenu rutera, ili da opisem problem preko njihovog ticket sistema na sajtu?

@Andrej22 ja sam do sada zamenio 3 njihova kablovska modema i dešavalo mi se isto kao i tebi što opisuješ na starcraftu. Rešio sam problem tako što sam kupio svoj ruter, model Honor 3, i više apsolutno nemam problema sa WiFi vezom.

Može li neko ko ima supernova optiku i televiziju da slika ili napiše šta sve ima od uređaja, tj kako izgleda insfrastruktura unutar kuće. Nešto se bojim da ima previše uređaja i da verovatno sve to izgleda ružno.

Po difoltu bi dali Huawei GPON i posebno WiFi ruter i STB. Ja sam tražio da mi donesu objedinjeno zbog manjka utičnica da više ne koristim lopova i zadržao CATV prijemnik za DVB-C, odnosno zadužio Connax karticu i CA modul, pošto me ne interesuje premotavanje i korišćenje STB-a na mts ADSL-u me je od toga odvratilo.

@Cosmosis iskreno ne nadaj se previše jer par tih ulica koje imaju optiku oko centrale je imaju već pune 3 godine i od tada se nigde dalje nije širila optika. Sa dobrim terenskim agentom možeš ugovoriti dobru promociju i za VDSL koja se inače dobija navodno samo za optiku.

Informativno, daje li Supernova u Srbiji neki popust za OSI na svoje usluge? Čitao sam ovde negdje da mts daje 50% popust na svaku pojedinačnu uslugu a šta je sa Supernova?

Supernova je do sada davala samo bednih 20% popusta kad su ti sve usluge kombinovane u PLAN paketu. Pozovi besplatno 0800 311 312 pa opcija 1 da vidiš dal se i kod njih daje 50% na solo NET ili solo TV kao što MTS daje

Na pojedinačne usluge daju 50% popusta, a na pakete 20%.
Popust se obnavlja na godinu dana.

Jel ima neko problem sa brzinom neta, naime meni bi trebalo da bude 400/200, na komp na merenju se ne pomera od 94/94,na WiFi je malo bolja150/140,mada i tu zavisi od udaljenosti rutera,pa varira.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno