Ja se izvinjavam da li ste Vi korisnik "dial up" konekcije !?Mada internet nekad i dođe i kad uspem da učitam stranicu za test brzine dobijem rezultat 0,2/0,08. Nisam znala da takvu brzinu može i da izmeri.
Tako je i kod ostalih korisnika u komšiluku.
Za kog provajdera pitate !?Isteko mi je ugovor pa me zanima da li mogu da potpisem novi ugovor/paket i da dobijem 10 meseca dzabe ?![]()
Za kog provajdera pitate !?
podnesi zahtev za raskid ugovora u poslovnici, pa će te zvati i nuditi mnogo bolje ponude, radi zadržavanja.Isteko mi je ugovor pa me zanima da li mogu da potpisem novi ugovor/paket i da dobijem 10 meseca dzabe ?![]()
Ponovno skeniranje rešava problem.iz nekog razloga fox life mi je na 1000tom kanalu... mislio sam da su ga izbacili :|
To ne mora uvek biti razlog davanje akcije novim i postojećim korisnicima svaki korisnik je priča za sebe !podnesi zahtev za raskid ugovora u poslovnici, pa će te zvati i nuditi mnogo bolje ponude, radi zadržavanja.
( naravno, ukoliko Supernova kod tebe u naselju radi kako treba, to se isto mora uzeti u obzir )
Ovako prilikom regularne obnove ne daju bukvalno ništa za postojeće korisnike.
Moguće je ali je pitanje koliko će da funkcioniše. Ako se stavlja kabl predodređen da ide pod zemlju može i bez cevi ali za bolju sigurnost... Ako je običan kabl u pitanju, PVC cev je nužna, inače vlaga će ga očas posla srediti. Krajeve cevi zadihtovati elastičnim gitom koji ne propušta ni vodu ni vazduh, zbog veće sigurnosti. Naravno, voditi računa da nema u blizini koaksijalca i neki električni kabl. Dubina je zadovoljavajuća, međutim od stanja kabla zavisi hoće li biti slabljenja signala budući da zahteva dužinu preko 100m ako je to slučaj. U zavisnosti od trenutne jačine, možda će morati da se ide na pojačavanje signala.caos imam pitanje jel moguce staviti koaksijalni kabl u zemlju (do 60cm) do kuce koja je udaljena od ulicne bandere tipa 100 metara i staviti ga naravno u buzir za svaki skucaj? hvala.
iz nekog razloga fox life mi je na 1000tom kanalu... mislio sam da su ga izbacili :|
Na MOVE boxu su pretumbali Fox kanale. Bili su 1000-1003 pozicija, sad je Fox Life na 1000 a ostali na 131,133 i 134. Zabavlja se ekipa.Ponovno skeniranje rešava problem.
Ulratko na ovom forumu ima dosta minera da znaš samo i pričaće najgore moguće stvari. Na tu adresu gde ti je ponuđena supernova, najbolje je da se raspitaš kod komšija kako radi. To ti je najmerodavniji odgovor. Move box ja lično imam i ja sam zadovoljan. Sad ako si mislio da instaliraš na njemu sve i svašta to zaboravi jer je onemogućeno jer move box su tako namestili da isključivo gledaš tv i tv programe unazad, kućni bioskop. Ako imaš samsung, LG ili tv sa android sistemom postoji aplikacija koju instaliraš na tv, meni na nekom niskobudžetnom tv-u vox radi perfektno. Meni je coax internet i radi mi perfektno. Bitno ti je da budeš izričit i da tražiš potpuno novi ganc modem što se interneta tiče to ti je moj savet. Ali pošto supernovu čine više različitih ex provajdera napominjem da pitaš komšije kako radi na toj lokaciji.Zbog preseljenja MTS priključka (Box 2 - 200/80, optika) na novu adresu na kojoj je dostupan samo ADSL 10/1, ponuđena mi je opcija prelaska na Supernovu, Internet + TV. Verovatno bi mi odgovarao paket Super PLAN 2. Prema rečima supernova call centra na novoj adresi je dostupna njihova optika, iako to u poslovnici nisu pomenuli.
Vrtim ovu temu danima ali neke stvari mi nisu sasvim jasne pa bi značili odgovori na par pitanja, jer moram u narednih par dana da sve rešim.
1. MTS i Supernova imaju odvojenu optičku infrastrukturu?
2. Šta mogu da očekujem od ovog interneta s obzirom na generalno loša iskustva sa njihovim coax-om? Kakva su iskustva?
3. Koji su nedostaci ovog Move box-a? Vidim da se ljudi žale na sporo prebacivanje kanala, HDR koji nije moguće isključiti i sl.
4. Da li je moguće instalirati EON i VPN na Move Box?
Moj savet je da izboksuješ ako uspeš besplatno i to na neodređeno 🍻Isteko mi je ugovor pa me zanima da li mogu da potpisem novi ugovor/paket i da dobijem 10 meseca dzabe ?![]()
ok hvala.Moguće je ali je pitanje koliko će da funkcioniše. Ako se stavlja kabl predodređen da ide pod zemlju može i bez cevi ali za bolju sigurnost... Ako je običan kabl u pitanju, PVC cev je nužna, inače vlaga će ga očas posla srediti. Krajeve cevi zadihtovati elastičnim gitom koji ne propušta ni vodu ni vazduh, zbog veće sigurnosti. Naravno, voditi računa da nema u blizini koaksijalca i neki električni kabl. Dubina je zadovoljavajuća, međutim od stanja kabla zavisi hoće li biti slabljenja signala budući da zahteva dužinu preko 100m ako je to slučaj. U zavisnosti od trenutne jačine, možda će morati da se ide na pojačavanje signala.
Na MOVE boxu su pretumbali Fox kanale. Bili su 1000-1003 pozicija, sad je Fox Life na 1000 a ostali na 131,133 i 134. Zabavlja se ekipa.
Relativno ok radi, crkavaju ruteri mozda jednom godišnje ili kako kad ali zamene to brzo, plus sto je ex RV imaao dobre majstore koji su tu još uvek pa brzo reše problem. Ali Move uređaji skoro nikome ne rade kako treba, burazer zamenio dosad 3 komada, iz komšiluka znam za još dosta intervencija a ima i nezahtevnih korisnika (stariji ljudi uglavnom) kojima nije problem da ga resetuju 3 puta dnevno isključivanjem iz struje. A i bezobrazluk što se tiče "promocija", tj nedostatak istih gde god nema konkurencije, to je baš ljigavo. Mesec dana ko dobije gratis, taj slavi....Vidim da je @weedman984 iz Lapova. Tamo je infrastruktura bivseg RV kao i kod mene u Velikoj Plani. Dosuse,Lapovo i Batocina su jedni od prvih mesta u koje je RV doveo svoju infrastrukturu posle Beograda, dok je kod mene mreza novijeg datuma. Kod mene radi bas dobro,bilo je par globalnih kvarova i jedan specifican za mene koji su resili za manje od 12 sati. Opet Lapovo je dosta razudjeno mesto sa ,,milion,, ulica i ulicica pa mozda nnjegovo cvoriste ima problema. OPet, kumovi koji ih koriste od samog pocetka,godinama unazad, a zive u zgradama u centru Lapova mi nisu prijavili nikakve vece problema(ja im odrzavam sve racunare po stanovima i lokalima).
Sjajno zvuči ali nije ostvarivo. Osim ako ti prebivalište/boravište nije na teritoriji restorana Narodne skupštine.Moj savet je da izboksuješ ako uspeš besplatno i to na neodređeno 🍻
Jedno pitanje: kablovi kojima se povezuje MOVE jesu li starije ili novije generacije? Primetio sam da su ti uređaji dosta osetljivi na koaksijalne kablove. Imam starije instalacije ali kad kraćim kablom spojim direktno iz razvodne kutije, situacija je nešto bolja. Jačina signala i dužina kabla takođe utiče.Ali Move uređaji skoro nikome ne rade kako treba, burazer zamenio dosad 3 komada, iz komšiluka znam za još dosta intervencija a ima i nezahtevnih korisnika (stariji ljudi uglavnom) kojima nije problem da ga resetuju 3 puta dnevno isključivanjem iz struje.
Na mreži 5 na paketu 150 izvlači u istoj sobi 145 a na mreži 2.4 ista soba oko 80-90 van sobe ili u prizemlju 20-30Ja imam TC7210 modem , Wifi katastrofa na razdaljinu od 3 metra gura do 40 mbs , napolje skoci do 20mbs i polako pada do 2-3 mbs
dali jos neko ima problem sa Wifijem ,
samo jedan zid oko 10 metra i normalno tolika razlika ,To je sasvim normalno, neki dodatni ruter rešava problem. Tp link, Tenda...
moj paket 100 , nikad nije preso 50 u istoj sobi samo manje, napolje skoro i da nema , vatam komsijin mts na 50-setak metaraNa mreži 5 na paketu 150 izvlači u istoj sobi 145 a na mreži 2.4 ista soba oko 80-90 van sobe ili u prizemlju 20-30
Ogroman poklon ! xDU video klubu povodom jubileja 25 godina Telekoma Srbija pojavio se dodatak sa bioskopskim hitovima "Hotel Beograd", "Ubrzanje" i "Toma" bez naknade, i remasterizovanim domaćim filmovima, kao poklon.
Isti modem, ista brzina, slična situacija. Merenje obavio na udaljenosti od 3cm. Jesi li za menjažu?Ja imam TC7210 modem , Wifi katastrofa na razdaljinu od 3 metra gura do 40 mbs , napolje skoci do 20mbs i polako pada do 2-3 mbs
dali jos neko ima problem sa Wifijem ,
A kad probas u drugu sobu jedan zid preprekePoklonjenom konju u zube se ne gleda. Molim @shamanNS i ostale da ne podrivaju svoju državu. Hvala na razumevanju.
Isti modem, ista brzina, slična situacija. Merenje obavio na udaljenosti od 3cm. Jesi li za menjažu?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari