Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hoćeš reći da imaju i nove? Uvek dobijem korišćene. Ne usudim se tražiti drugi jer svaki naredni mi izađe gori od prethodnog. Bolje golub u ruci nego golub na grani.
Човек извадио из кутије и целофана, тачно се види да је нов :) а онај претходни као да је бацан са другог спрата пар пута.

Какви су ******* ови из Супернове, па то је невероватно :) Имао уговорну обавезу само за интернет 50/5 на две године за 1499. Истекао уговор, и сад ми је обавеза 1999. Звао кориснички сервис, добар дан, истекао ми је уговор, желим да повећам брзину (променим пакет) на 100/10 (цена 2349 без уговорне обавезе). Кажу, можете само са уговорном обавезом 24м да плаћате 1999 или ако желите без уговорне обавезе, прво морате да платите "прикључну таксу" око 4500 па онда може по 2349.. ја кажем али ја већ имам вашу опрему, инсталацију.. не, процедура је таква да ме рачунају као новог корисника... мора прикључна такса.. страшно. Одо у Јетел.

Možeš da ostaneš na brzini 50/5 i plaćaš 1849 dinara mesečno (bez dodatnih troškova), ako ne želiš da produžiš ugovor.

Човек извадио из кутије и целофана, тачно се види да је нов :) а онај претходни као да је бацан са другог спрата пар пута.
Ma verovatno se nekome tuce ili više puta rušio u stranu. Meni se prvi rušio 2 puta. Nisam imao takav ranije pa nisam znao da se lako obara ako zakačiš kabl. Nije mu ništa bilo, malo se ugruvao. Ovaj sada k'o da ima kontuziju mozga, čudno se ponaša ponekad, često mi nestane sa MOVE boxa pa moram da ga tražim.
Taj prvi je bio najbolji - Tech_D0022255, rado bih ga vratio nazad.:( Ako ga neko koristi samo da čujem da je dobro.:giggle:

Malopre zove neko tamo i predlaze da razvucem kabli dokle slab signal i da kupim dobar ruter
Sasvim logično. Razvuci kablove po celom stanu kako bi kačio rutere i imaćeš dobru bežičnu vezu.

Какви су ******* ови из Супернове, па то је невероватно :) Имао уговорну обавезу само за интернет 50/5 на две године за 1499. Истекао уговор, и сад ми је обавеза 1999. Звао кориснички сервис, добар дан, истекао ми је уговор, желим да повећам брзину (променим пакет) на 100/10 (цена 2349 без уговорне обавезе). Кажу, можете само са уговорном обавезом 24м да плаћате 1999 или ако желите без уговорне обавезе, прво морате да платите "прикључну таксу" око 4500 па онда може по 2349.. ја кажем али ја већ имам вашу опрему, инсталацију.. не, процедура је таква да ме рачунају као новог корисника... мора прикључна такса.. страшно. Одо у Јетел.
Šta ćeš tebra u Jetel ,pa tek tamo možeš zamisliti kako je ...:(

Ima kolega Yettel,odnos up/down 2/1,samo optika,radi kao zmaj.Beži od SN ako imaš mogućnost...

До пре месец дана сам користио мтс АДСЛ 50/8 и никаквих проблема нисам имао. Преселио се и узео ово ***** 100/10, за месец дана сам имао само проблеме, очај.
Синоћ ушао ЦСГО да одиграм, покајах се колико лагуне. Иземрим брзину, уплоад 0,32 а даунлоад ок.
А не развукох кабал за фиксни кад сам кућу правио, то ми је кобна грешка :)
Притом, живим у Лозници где имаш само телеком АДСЛ, супернову, тотал нет…

До пре месец дана сам користио мтс АДСЛ 50/8 и никаквих проблема нисам имао. Преселио се и узео ово ***** 100/10, за месец дана сам имао само проблеме, очај.
Синоћ ушао ЦСГО да одиграм, покајах се колико лагуне. Иземрим брзину, уплоад 0,32 а даунлоад ок.
Koji ruter imas, kako ti je odradjena instalacija za kablovsku?

Valjda pre toga treba da pogleda na Connection strani modema Downstream i Upstream vrednosti?

Kako gde.
Ja cepam stalno Csgo ,nema problema.

Cuprija. Internet u prekidu od nocas. Nesto kvrcnulo posle 01h nocas i od tada ne radi. Automatski ni Move ni telefon.

@slavenk
Jedino što možeš da uradiš je da uporediš parametre dok sve funkcioniše i kad nastupe problemi. Downstream je u redu, Upstream Power nešto niži.
Moraće tehnička služba na teren.
Možeš pozivom ili mejlom ili još bolje sa oboje. Snimiš parametre i pošalješ im na mejl. Moguće je da će trebati staviti odgovarajuće filtere.
Kažeš da ti problem ide u večernjim satima? Ako je tako, budi siguran da to nije jedinstven slučaj. Kolega @Nes* je imao sličan ili identičan problem pa možda može da pruži objašnjenje kako je kod njega rešeno.
Jeste da im modemi nisu baš za pohvalu ali moguće je da se šum javio u tvom slučaju. Imao sam ga i ja skoro i to mi se desilo samo taj put, kod drugih provajdera nisam imao te probleme.
Najaši korisničku službu i to jako, preti raskidom ako otežu, drugačije se problem neće rešiti.

Prilozi

• SN kontakt.jpg
    SN kontakt.jpg
    194 KB · Pregleda: 51
@Der Schnitter значи по параметрима уплоад је катастрофа је л? Имам пар скриншотова па ћу да им шаљем. Али они кад дођу, а долазе преко дана, све буде ок.

Ево тренутно шта се дешава…

Prilozi

• 39689215-E630-49E6-A0CA-A68EB23B5311.png
    39689215-E630-49E6-A0CA-A68EB23B5311.png
    362.8 KB · Pregleda: 41
Po parametrima nije katastrofa. Idealno bi bilo od 40 mada problemi počinju ispod 35. Doduše zavisi i od modema, neki krenu da štucaju sa 37. Moglo bi da se reši sa atenuatorom od 3dB koji bi toliko oborio Downstream a za toliko podigao Upstream. Međutim, mislim da to ovde nije problem.
Primetio sam polja Modulation i razliku u dve slike. Na ovoj novoj stoji QAM 64 kao i meni, prethodna slika ima QAM 16 i QPSK. Viša je to matematika i za mene ali čini mi se da u večernjim satima ide na niži spektar jer se javlja šum (napominjem ovo je čista pretpostavka). Odnos signala prema šumu vidiš u polju SNR kod Downstreama. Tvoj je dobar. Međutim, toga nema u Upstreamu jer se meri na drugom kraju. Konkretno, treba ti merač signala i oprema za pentranje po banderama.

meni preko dana ok a uvece retko kad ima upload
dodju preko dana a tada sve radi, a ranije su radili do 8 pa zamalo da izvedemo, odavno rade do 17h
(Nadam se da kolega ne zamera što sam spojio par poruka i što ga ponovo spominjem:))
Znamo da dolaze kad je mirna luka. Ali valjda će se naći neko normalan tamo pa će rešiti to kao i pomenutom kolegi. Možeš ukucati kolegino ime u polje za pretragu u okviru ove teme da vidiš kako je kod njega bilo.
Jedino ti preostaje da ih pritiskaš jako, pa i raskidom ako zatreba.

Radi mi net kako treba jedno 3-4 meseca sigurno. Od kad se zauzeo jedan majstor i rekao znam sta je problem i sredio. Ja mu reko oke onako cinicno preko fona a on poluuvredjeno ma 100%

Jeste a koliko meseci pre toga ti je Upload bio oko nule? Namučio si se da nađeš jednog pametnog. Ja sam za svoj problem ih jahao par dana i mnogo brže su reagovali. Ali opet, ja sam na NBG a ne u manjem mestu. A i nisu sredili problem već ga obišli.:cautious:

@slavenk
Pod uslovom da imaš kakav razdelnik, mogao bi da probaš da ga skineš i pustiš direktno signal na modem pa onda snimiš parametre. Pustiš ga tako i naveče kad se javlja problem. Tako makar eliminišeš modem, tačnije jačinu signala kao problem.

@Der Schnitter pa skoro uvek je bio shit narocito tih 12 meseci po dinar xd poprave oni radi 20 dana i sve u krug kolotecina...

@Der Schnitter
Они су мени повезали директно са бандере у кућу (и извукли из утичнице где је ТВ антена) :) а сад шта се дешава на тавану стварно не знам.
Правим скриншотове и шаљем сутра мејл и то је то. Рећи ћу им да је проблем у вечерњим сатима и да се надам да ће решити проблем.

Pretpostavio sam da je stavljen bar jedan razdelnik jer si pisao da je modem u jednoj sobi a TV u sasvim drugoj.
Pošto ne znaš kako je stanje na tavanu, bolje pusti tehničku službu da proveri. Možda ima rakuna, veverica, slepih i običnih miševa, paukova...:eek:

@Der Schnitter не користим ја њихову телевизију, само нет :) 😂 ракуни и веверице 😂

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno